ποσα κοριτσια εχει το AvClub !!!!!

Είμαι engineer και έχω νιώσει αυτό που λες....:) Αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα μηχανικό δε φτάνει το απλούστατο

'O me! O life!... of the questions of these recurring;
of the endless trains of the faithless--of cities filled with the foolish;
what good amid these, O me, O life?
Answer.
That you are here - that life exists, and identity;
that the powerful play goes on and you may contribute a verse.'

Καλός ο Whitman, δε λεω ...

Είμαι engineer και έχω νιώσει αυτό που λες....:) Αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα μηχανικό δε φτάνει το απλούστατο

'O me! O life!... of the questions of these recurring;
of the endless trains of the faithless--of cities filled with the foolish;
what good amid these, O me, O life?
Answer.
That you are here - that life exists, and identity;
that the powerful play goes on and you may contribute a verse.'

Ναι... Οτιδήποτε μηχανικό είναι εξ ορισμού συγκεκριμένο. Αλλα το engineering, η διαδικασία σύλληψης ή ακόμα και σχεδιασμού, δεν είναι πάντα μηχανική, ακόμα κι αν διέπεται από αρχές και μεθόδους. Προσπαθώντας να συμβιβάσεις δυο ή τρείς ή περισσότερους ασυμβίβαστους στόχους, συχνά βρισκεις τις μεθόδους άχρηστες... Εκεί ξεκινά η αναζήτηση από το μηδέν, οι ανορθόδοξες λύσεις, η...ποίηση.

Y.Γ. ..in a sense πάντα... :)

Last edited:
Ναι... Οτιδήποτε μηχανικό είναι εξ ορισμού συγκεκριμένο. Αλλα το engineering
η διαδικασία σύλληψης ή ακόμα και σχεδιασμού, δεν είναι πάντα μηχανική, ακόμα κι αν διέπεται από αρχές και μεθόδους. Προσπαθώντας να συμβιβάσεις δυο ή τρείς ή περισσότερους ασυμβίβαστους στόχους, συχνά βρισκεις τις μεθόδους άχρηστες... Εκεί ξεκινά η αναζήτηση από το μηδέν, οι ανορθόδοξες λύσεις, η...ποίηση.

Y.Γ. ..in a sense πάντα... :)

In a sense συμφωνώ! Άλλωστε πρέπει να βρίσκω και κάτι ποιητικό στη δουλειά μας αλλιώς δεν την παλεύω.....αλλα δεν τη συγκρίνω και με τον Whitman ;)

Ο κόσμος μου είναι αδύνατον να γκρεμιστεί από ένα απλό σχόλιο έχει χτιστεί σε -δυστυχώς- σκληρά θεμέλια.

Και τα ωραιότερα έργα τέχνης και πνευματικής αναζήτησης προήλθαν από ανθρωπους σε περιόδους μεγάλης δυστυχίας και δυσκολιών.

Εκεί είναι που φαίνεται αν είσαι Άνθρωπος....είναι εύκολο όταν δεν έχεις δυσκολίες......αλλά όταν μέσα στη φωτιά της Μάχης μπορείς να υψώσεις το ανάστημά σου και να πεις Είμαι Εγώ, Υπάρχω και θα συνεχίσω μέχρι την τελευταία μου ανάσα να Σκέφτομαι γιατί μόνο έτσι υπάρχω......τότε κερδίζεις το δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος.

Η σκεψη ειναι χαρακτηριστικου του ανθρωπου , ναι αυτο μας διαχωριζει απο τα ζωα...αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Εξαλλου ο καθενας διοχετευει την σκεψη του και την ενεργεια του εκει που θελει καιο νομιζει αυτος.Ειτε στα ωραιοτερα εργα τεχνης , ειτε σε εργα ανειπωτης καταστροφης ειτε σε απλα πρακτικα ζητηματα. Σιγουρα το Σκεφτομαι αρα Υπαρχω ειναι ωραια να το λεει καποιος και φυσικα ολοι θα συμφωνησουμε σε αυτο...μηπως τωρα να μας πεις και τι σκεψεις επιτρεπεται να κανει κανεις ? Τι θα απαντουσες σε καποια γυναικα οταν σου ελεγε οτι το ενδιαφερον της στη ζωη ειναι ο ανδρας της και τα παιδια της πχ ?

In a sense συμφωνώ! Άλλωστε πρέπει να βρίσκω και κάτι ποιητικό στη δουλειά μας αλλιώς δεν την παλεύω.....αλλα δεν τη συγκρίνω και με τον Whitman ;)

Όχι... Ούτε εγω αλλάζω τον Bach με το VLSI. Πολλές φορές όμως, γεννούν την ίδια ικανοποίηση με διαφορετική "γευση".:blush:

Η σκεψη ειναι χαρακτηριστικου του ανθρωπου , ναι αυτο μας διαχωριζει απο τα ζωα...αλλα δεν ειναι μονο αυτο. Εξαλλου ο καθενας διοχετευει την σκεψη του και την ενεργεια του εκει που θελει καιο νομιζει αυτος.Ειτε στα ωραιοτερα εργα τεχνης , ειτε σε εργα ανειπωτης καταστροφης ειτε σε απλα πρακτικα ζητηματα. Σιγουρα το Σκεφτομαι αρα Υπαρχω ειναι ωραια να το λεει καποιος και φυσικα ολοι θα συμφωνησουμε σε αυτο...μηπως τωρα να μας πεις και τι σκεψεις επιτρεπεται να κανει κανεις ? Τι θα απαντουσες σε καποια γυναικα οταν σου ελεγε οτι το ενδιαφερον της στη ζωη ειναι ο ανδρας της και τα παιδια της πχ ?

Δεν θέλεις να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.....και υποψιάζομαι ότι μερικοί μερικοί εδώ μέσα ξέρουν τι θα απαντούσα.......

Ζωτικής σημασίας? Να σου πω εγώ τι είναι ζωτικής σημασίας!!! Το ατυχημα του Challenger, η μάχη κατά του καρκίνου, η Θεωρία της Σχετικότητας, του Σωματίδιο Χ, το Cern, ο Ρίλκε, ο Καβάφης , ο Sagan, το πρόγραμμα Απόλλων, η ζωή στον Άρη, η ταχύτητα του φωτός, ο διαστημικός σταθμός, η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι......και γενικότερα οτιδήποτε έχει να κάνει με την πνευματικότητα της ανθρώπινης υπαρξης και το λόγω ύπαρξης αυτής, η οποία εκφράζεται μέσα από την τέχνη και τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία, τα οποία και μπορούμε να απολαμβάνουμε και να εξελισσόμαστε μέσω των καλύτερων μοντέλων ήχου και εικόνας που έχει να μας προσφέρει η τεχνολογία.

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος τότε πρέπει έστω να έχεις μία ΜΙΚΡΗ ιδέα για το τι μιλάω.

Ξεχασες τις αυτοαναπαραγόμενες μηχανές του John Von Neumann

Τα σέβη μου και μπράβο σου, το club μας πρέπει να είναι περήφανο που έχει τέτοια μέλη :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Όχι... Ούτε εγω αλλάζω τον Bach με το VLSI. Πολλές φορές όμως, γεννούν την ίδια ικανοποίηση με διαφορετική "γευση".:blush:

Συμφωνώ....άλλωστε ως αγνωστικιστής οι μοναδικές σχεδόν 'θρησκευτικές' εμπειρίες που έχω βιώσει ήταν μέσω της επιστήμης και αυτές είχαν και μια ποιητική χροιά

Δεν θέλεις να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση.....και υποψιάζομαι ότι μερικοί μερικοί εδώ μέσα ξέρουν τι θα απαντούσα.......

Πιστεψε με θελω....ναι υποψιαζομαι τι θα απαντησεις..αλλα εχει μεγαλη σημασια η απαντηση σου..

Συμφωνώ....άλλωστε ως αγνωστικιστής οι μοναδικές σχεδόν 'θρησκευτικές' εμπειρίες που έχω βιώσει ήταν μέσω της επιστήμης και αυτές είχαν και μια ποιητική χροιά

Γιατί μου θυμίζεις την Eleanor Αrroway από την ταινία Contact του αγαπημένου σου Carl Sagan ?

Ξεχασες τις αυτοαναπαραγόμενες μηχανές του John Von Neumann

Τα σέβη μου και μπράβο σου, το club μας πρέπει να είναι περήφανο που έχει τέτοια μέλη :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Εμ βέβαια ένας από τους τρόπους να φτάσουμε στα άστρα......I stand impressed!

Πιστεψε με θελω....ναι υποψιαζομαι τι θα απαντησεις..αλλα εχει μεγαλη σημασια η απαντηση σου..

Λυπάμαι....αλλά πιστεύω ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση

Λυπάμαι....αλλά πιστεύω ότι έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση

Οποτε πες μου τι θα την θεωρουσες αυτη τη γυναικα ? Ενα αβουλο ον ? Ενας ανθρωπος χωρις σκοπο στη ζωη ? Αναξιος να ορθωσει το αναστημα του ..και να πει ειμαι ... και εγω εδω ? Ενας ανθρωπος χωρις καμμια προσφορα στοκ κοσμο τουτο ? Ενας δυστυχισμενος ανθρωπος ?Κατι αλλο ?

Οποτε πες μου τι θα την θεωρουσες αυτη τη γυναικα ? Ενα αβουλο ον ? Ενας ανθρωπος χωρις σκοπο στη ζωη ? Αναξιος να ορθωσει το αναστημα του ..και να πει ειμαι ... και εγω εδω ? Ενας ανθρωπος χωρις καμμια προσφορα στοκ κοσμο τουτο ? Ενας δυστυχισμενος ανθρωπος ?Κατι αλλο ?

Ξαναλέω.....έχω ήδη απαντήσει σε αυτή την ερώτηση....σου προτείνω όμως για ελαφρύ ανάγνωσμα το τρίτομο έργο της Ουνέσκο 'Το δικαίωμα να είσαι Άνθρωπος'