Πόσα θα δίνατε για τον Mitsu;

stonec

Established Member
23 September 2008
124
Καλημέρα στην παρέα,
Ένας φίλος έχει τον Mitsubishi HC3800 και σκέφτεται να τον δώσει, μου τον πρότεινε με καινούργια λάμπα (την είχε πάρει δώρο όταν τον αγόρασε) και το σκέφτομαι. Έχω δύο απορίες.
Ποιά τιμή θεωρείται ότι ανταποκρίνεται στη σημερινή του αξία;
Στο projection calculator βάζοντας την διάσταση της οθόνης και την απόσταση προβολέα-πανιού μου βγάζει μία απόσταση προβολέα-κάτω μέρος οθόνης 44εκ., τι σημαίνει αυτό;
Ευχαριστώ

Attachments

• mitsu.jpg
    mitsu.jpg
    58.2 KB · Views: 46
Σημαίνει ότι έχει μεγάλο offset το οποίο καθιστά δύσκολη σχετικά την τοποθέτησή του. Για τις 106 ίντσες που θέλεις πρέπει να τοποθετηθεί 44 εκατοστά πάνω ή κάτω από το πανί για να μην έχεις τραπεζοειδή εικόνα.

Καλημέρα στην παρέα,
Ένας φίλος έχει τον Mitsubishi HC3800 και σκέφτεται να τον δώσει, μου τον πρότεινε με καινούργια λάμπα (την είχε πάρει δώρο όταν τον αγόρασε) και το σκέφτομαι. Έχω δύο απορίες.
Ποιά τιμή θεωρείται ότι ανταποκρίνεται στη σημερινή του αξία;
Στο projection calculator βάζοντας την διάσταση της οθόνης και την απόσταση προβολέα-πανιού μου βγάζει μία απόσταση προβολέα-κάτω μέρος οθόνης 44εκ., τι σημαίνει αυτό;
Ευχαριστώ

σε επιπεδο εικονας να ξερεις οτι δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τους dlp μεχρι 2000. Ειναι ομως δυσκολος στο κρεμασμα απο ταβανι λογω του μεγαλου οφσετ, που αναγκαστικα θα σου κατεβασει πολυ την εικονα. Αν ομως τον βαλει σε τραπεζακι το μειονεκτημα γινεται πλεονεκτημα! Ποσες ωρες εχει κανει με την πρωτη λαμπα?

Ο προβολέας έχει κάνει κάτω από 300 ώρες,
αλλά για να καταλάβω καλά, πρέπει να είναι ακριβώς 44 εκ. κάτω από το πανί και αν αλλάξω την απόσταση αυτή θα έχω τραπεζοειδή εικόνα;
Αν είναι έτσι, εγώ που θέλω να τον βάλω πίσω από τον καναπέ (δηλαδή σε ύψος 90 εκ) και προσθέσω και τα 44 εκ. θα πρέπει το πανί μου να ξεκινάει από 134 εκ. Πολύ ψηλά, μάλλον δεν μου κάνει...

ειναι καλυτερος δηλαδη απο τον benq 6000;
μονο 840 ;

o προβολεας ειναι entry level, αλλης κατηγοριας απο τον 6000 ο οποιος ειναι και αρκετα ακριβοτερος(και φυσικα καλυτερος).

Απάντηση: Re: Πόσα θα δίνατε για τον Mitsu;

Ο προβολέας έχει κάνει κάτω από 300 ώρες,
αλλά για να καταλάβω καλά, πρέπει να είναι ακριβώς 44 εκ. κάτω από το πανί και αν αλλάξω την απόσταση αυτή θα έχω τραπεζοειδή εικόνα;
Αν είναι έτσι, εγώ που θέλω να τον βάλω πίσω από τον καναπέ (δηλαδή σε ύψος 90 εκ) και προσθέσω και τα 44 εκ. θα πρέπει το πανί μου να ξεκινάει από 134 εκ. Πολύ ψηλά, μάλλον δεν μου κάνει...

Μπορείς να τον κρεμάσεις και από το ταβάνι και να βρίσκεται στα 2,80-2,70 μέτρα οπότε να ξεκινάει η οθόνη από τα 2,40-2,30 μέτρα.

o προβολεας ειναι entry level, αλλης κατηγοριας απο τον 6000 ο οποιος ειναι και αρκετα ακριβοτερος(και φυσικα καλυτερος).

Ο 3800 ειναι εξαιρετικος και πιο value for money
απο τον 6000

Ο 3800 ειναι εξαιρετικος και πιο value for money
απο τον 6000

Δεν μπορώ να καταλάβω τι DC φοράει (πρέπει να φοράει το 2). Πάντως από ρυθμιστικά το μηχάνημα δεν παίζεται (σε αυτή την κατηγορία τιμής). CMS, ρύθμιση gamma χειροκίνητα ξεχωριστά για RGB στα χαμηλά, μεσαία και ψηλά IRE???:eek::eek::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Τη στιγμή που δεν έχει δυναμική ίριδα ή lens shift, δεν συγκρίνεται με τον w6000. Είναι σαφώς κατώτερος.

Όσο αφορά το value for money, με τις τιμές που έχει στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι επίσης δεν αξίζει..

Χωρίς να τον έχω δει από κοντά..

Τη στιγμή που δεν έχει δυναμική ίριδα ή lens shift, δεν συγκρίνεται με τον w6000. Είναι σαφώς κατώτερος.

Όσο αφορά το value for money, με τις τιμές που έχει στην Ελλάδα, θα έλεγα ότι επίσης δεν αξίζει..

Χωρίς να τον έχω δει από κοντά..

σε επιπεδο εικονα και οπτικου αποτελεσματος συγκρινεται ανετα με τον 6000 και ειναι πιοvalue for money με αγορα επισης απο εξω (ξεκινα κατω απο 900 οταν τον ο 6000 ξεκινα απο 1350)

Τους έχεις στήσει δίπλα δίπλα με το ίδιο υλικό και καλιμπραρισμένους;

εσυ το εχεις κανει πως λες οτι δεν συγκρινονται? επειδη δεν εχει μετατοπιση φακου και δυναμικη ιριδα δεν μπορει να συγκριθουν δλδ σε εικονα? Εγω παντως που τους εχω δει και τους δυο φυσικα οχι καλιμπραρισμενους -ας ζουμε στον πραγματικο κοσμο- ο mitsu δεν υστερουσε σε εικονα στα ματια μου

εσυ το εχεις κανει πως λες οτι δεν συγκρινονται? επειδη δεν εχει μετατοπιση φακου και δυναμικη ιριδα δεν μπορει να συγκριθουν δλδ σε εικονα? Εγω παντως που τους εχω δει και τους δυο φυσικα οχι καλιμπραρισμενους -ας ζουμε στον πραγματικο κοσμο- ο mitsu δεν υστερουσε σε εικονα στα ματια μου

Δεν έγραψα ότι δεν συγκρίνονται σε εικόνα, έγραψα ότι ο Mitsu είναι σαφώς κατώτερος, προφανώς σαν μηχάνημα. Ανήκει άλλωστε σε άλλη κατηγορία τιμής.

Όσο για την εικόνα, τη στιγμή που μιλάμε για το ίδιο (ή πάρα πολύ παρεμφερές) DMD, τα κουκιά είναι μετρημένα. Θαύματα δεν γίνονται με native contrast κοντά στο 3.000:1 χωρίς καλή δυναμική ίριδα.

Τους έχεις δει και τους δύο στον ίδιο χώρο και με το ίδιο υλικό; Με τι ρυθμίσεις;

Ποιος υπερτερούσε σε ποιους τομείς;

Αν οι παραπάνω φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με την ίδια μηχανή, στις ίδιες συνθήκες, με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι... ο BenQ έχει πιο πολύ φως. ;)

Αυτό βέβαια το ξέραμε και από τα specs.. ;)

Και ότι ο Μιτσουμπίσι υπερτερεί σε χρώμα, skin tones και ansi και χάνει σε μαύρο...;)

Πάντως, δεν φαίνεται καθόλου κακός.

Έτσι τα βλέπεις στο δικό σου monitor? :D

Εγώ εδώ βλέπω ότι χρωματικά ο Mitsu είναι αλλού γι αλλού, σε σχέση με τον BenQ.

Επίσης τον βλέπω να είναι ψόφιος από φως, ευκρίνεια, μαύρο, και ANSI contrast. ;)

Σαν LCD πενταετίας μου κάνει.. :D

Πάντα κρίνοντας από τις φωτογραφίες. Έχουμε γράψει 1000000 φορές ότι ποτέ δεν κρίνουμε από φωτογραφίες. Οπότε τα παραπάνω που έγραψα δεν έχουν καμία βαρύτητα και μηδενική αξία.

;)

ψαχνω ενα λογο να απομυθοποιησω τον benq και δεν βρισκω!
για 1600 που εχει ο mitsu εδω ουτε λογος αλλα για 860 στο ebay που τον βλεπω καλος φαινεται