Πόσες Ίντσες???

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,819
ATHENS
Σόρυ αν ρωτάω κάτι που έχει ήδη συζητηθεί,

θα ήθελα να ξέρω πως θα προσδιορίσω την κατάλληλη οθόνη για το χώρο μου.

Στο σπίτι που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή η θέση θέασης απέχει περίπου 4μ απο τον τοίχο όπου θα μπορούσα να βάλω μια επίπεδη οθόνη (άν είχα...)

Λόγω μετακόμισης σε νέο υπο διαμόρφωση ακόμα σπίτι πιστεύω ότι η απόσταση αυτή θα περιοριστεί σημαντικά.

Υπάρχει κάποιος κανόνας ώστε να προσδιορίσω ανάλογα με την τελική τοποθέτηση των επίπλων το μέγεθος της οθόνης που θα χρειαστώ?

Σας ευχαριστώ!

Φίλε μου μια και θα μετακομίσεις τον οκτώβρη είσαι ακριβώς στο λανσάρισμα της καινούργιας Sony X3000......Η την 46" η την 52"....

Χρήστο νομίζω ότι είναι ΠΟΛΥ μεγάλες...

Αν πούμε ότι θα έχω 3,5 μέτρα στο νέο σαλόνι θα είναι σαν να κάθεσαι μπροστά μπροστά στα Village!

Άσε που και αισθητικά ένα τεράστιο μαύρο πάνελ πάνω στον τοίχο του σαλονιού δεν με εμπνέει και τρελλά...

εμπειρικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον παρακάτω τύπο :

καθαρή απόσταση θέασης / 0,09 = " τιβι

π.χ. 3,60μ/0,09 = 40"

βέβαια μια απόκλιση +/- 10% δεν θα ήταν τραγική

Να ναι καλά η Sony που βγάζει την ίδια και σε 40"...Αλλά σου λέω για την απόστασή σου η 46άρα είναι μια χαρά!!

Νίκο thanx...

Με τον τύπο σου επιβεβαιώνεται και ο Χρήστος (για τη 40άρα)

Δεν έχω εμπειρία από Flat TV και μου φαίνεται θα κάνω καμιά γκάφα....

Αν πούμε ότι θα έχω 3,5 μέτρα στο νέο σαλόνι θα είναι σαν να κάθεσαι μπροστά μπροστά στα Village!

Άσε που και αισθητικά ένα τεράστιο μαύρο πάνελ πάνω στον τοίχο του σαλονιού δεν με εμπνέει και τρελλά...

Βλέπω από τα 3 μέτρα σε 42αρα τηλεόραση...χωρίς κανένα πρόβλημα, τελείως άνετα και καθόλου κουραστικά.
Αν ήταν 37αρα..σίγουρα θα μου φαίνονταν μικρή.
Πολλες φορές, ιδιαίτερα βλέποντας DVD ή ποδόσφαιρο από δορυφορική HD θα ήθελα και λίγο παραπάνω...
Εν τέλει νομίζω οτι για τα 3 μέτρα οι 42 ίντσες είναι ιδανικό μέγεθος.

Πιασε 50 γιατι θα το μετανιωσεις μετα και θα ειναι αργα:grandpa:

Στα 3,5 μετρα ακριβως βλεπω στις 40" και ειναι μια χαρα πσιτεψε με. Ασε που τωρα σκεφτομουνα οτι θα επρεπε να παρω 46".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσες Ίντσες???

Μην σε πειράξει.....:slapface:
-bye-

Μπααα, δεν πιστεύω..:BDGBGDB55:

Σε λίγες μέρες ανεβαίνω στα πάτρια εδάφη. Πότε θα πιούμε κανένα καφεδάκι στην ταχυδρομείου και να χαζέψουμε τα φοβερά και τρομερά μωρά που κυκλοφορούν εκεί;

Τον Ιανουάριο αγόρασα μία 42" Panasonic για την κρεββατοκάμαρα που μπήκε σε απόσταση περίπου 2,6m από την θέση παρακολούθησης. Σε δύο μήνες την αντικατέστησα με μία LG 50" γιατι στον κινηματογράφο η μεγάλη οθόνη αξίζει και δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Απεναντίας στην απόσταση αυτή ούτε διακρίνονται οι κόκοι της ανάλυσης (θα συνέβαινε εάν η διακριτότητα του ματιού το επέτρεπε) ούτε υποχρεονόμαστε να μετακινούμε τα μάτια μας με τρόπο κουραστικό (όπως συμβαίνει στον κινηματογράφο εάν καθήσεις στις πρώτες θέσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πόσες Ίντσες???

Μπααα, δεν πιστεύω..:BDGBGDB55:

Σε λίγες μέρες ανεβαίνω στα πάτρια εδάφη. Πότε θα πιούμε κανένα καφεδάκι στην ταχυδρομείου και να χαζέψουμε τα φοβερά και τρομερά μωρά που κυκλοφορούν εκεί;
Στείλε pm όταν ανέβεις.. για την ώρα θα τα προσέχω εγώ τα μωρά:Banane0:...

By the way, αύριο θα είμαι Αθήνα στα γενέθλια του club μας...:ernaehrung004: