Πόση ακτινοβολία "απορροφήσατε" σήμερα?

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
30,392
Land of Dystopia
Γνωρίζουμε όλοι τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η ακτινοβολία, από καρκινογενέσεις, μείωση ζωτικών λειτουργειών, μέχρι και αλλαγή γενετικό υλικού των κυττάρων.

Ολοι ή σχεδόν όλοι ξέρουμε, ότι τα μικροκύματα ενός κινητού τηλεφώνου διασχίζουν το μισό εγκέφαλο ενός ενήλικου και ολόκληρο τον εγκέφαλο ενός παιδιού κάτω των 10 ετών, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι εγκεφαλικές λειτουργίες του παιδιού σε μία ώρα.

Μέσα στα σπίτια μας έχουμε, ασύρματα ρούτερ, ασύρματα τηλέφωνα, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις LCD-Plasma, οθόνες υπολογιστών, δεχόμαστε έναν βοβμαρδισμό ακτινοβολίας.

Επειδή πολύ από εμάς έχουμε μικρά παιδιά, καιρό έψαχνα να βρώ ένα μέσο το οποίο να λειτουργεί ως ασπίδα κατά της ακτινοβολίας.

Ψάχνοντας, έπεσα σε ένα φυλλάδιο, του Life Maxx, πρόκειται για μια αυτοκόλλητη πλακέτα, που αρχικά κυκλοφόρησε με την ονομασία STOP-ONDES και αργότερα με το όνομα RESERVA PHONE.

Στην νεότερη αναβάθμισή στης κατασκευάστηκε με σύστημα μεταλλικών αντισταθμιστικών κεραιών.

Πρόκειται για μία μικρή πλακέττα αυτοκόλλητη και επίπεδη, κυκλικού σχήματος και πάχους 0,1 χιλιστών και διαμέτρου 12 χιλ. για bluetooth και 22 χιλ. αντίστοιχα για κινητά και όλες τις υπόλοιπες συσκευές.

Το φυλάδιο αναφέρει ότι χάρη στην ηλεκτρομαγνητική δομή τοης, εξουδετερώνει την ακτινοβολία και αδρανοποιεί τις επιβλαβείς επιδράσεις των κυμάτων.

Η πλακέτα δρα με τις 6 διπλές λεπτές κεραίες που έχει, οι οποίες κάνουν αναδιαμόρφωση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στην περιοχή ακτινοβολίας, μετατρέποντας τα σε αντισταθμηστικά κύματα ( κύματα αντιδότου), τα οποία εξουδετερώνουν τις βλαβερές για τον άνθρωπο, δεισδυτικές συχνότητες..

Δεν γνωρίζω εάν είναι η όλη ιστορία είναι απάτη, ωστόσο εάν πέταξα γιατί την αγόρασα 20 ευρώ , ε τί να πώ χαλάλι τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Το λίνκ είναι βέβαια στα γαλλικά, αλλά υπάρχουν και translator sites, για να διαβάσετε.

Το βρήκα σε κατάστημα οικολογικών & βιολογικών προϊόντων.

Υπάρχουν διάφορες τέτοιες λύσεις. Δεν ξέρω αν πραγματικά δουλεύουν ή όχι.
Ο προβληματισμός μου πάντα ήταν γιατί (αν είναι αποτελεσματικές) δεν τις υιοθετούν και οι κατασκευαστές των συσκευών...

Απάντηση: Re: Πόση ακτινοβολία "απορροφήσατε" σήμερα?

Υπάρχουν διάφορες τέτοιες λύσεις. Δεν ξέρω αν πραγματικά δουλεύουν ή όχι.
Ο προβληματισμός μου πάντα ήταν γιατί (αν είναι αποτελεσματικές) δεν τις υιοθετούν και οι κατασκευαστές των συσκευών...

Προφανως και ΔΕΝ δουλευουν! Και οχι μονο δεν δουλευουν αλλα κανουν και τα πραγματα χειροτερα αφου αναγκαζουν τη συσκευή να δουλεψει σε υψηλότερες σταθμες προκειμενου να έχει καλή σύνδεση με το σταθμό βάσης. Κοινώς εκπεμπει περισσότερη ακτινοβολία. Η μόνη λύση που είναι σίγουρη και υιοθετείτε από τους κατασκευαστές κινητών είναι η έξυπνη κεραία (δηλαδή το τηλεφωνο χαμηλώνει τη στάθμη εκπομπης ακτινοβολίας όταν έχει "πολυ" σήμα) και αυτό γίνεται για να κρατάει περισσότερο η μπαταρία. Παρεμβαίνοντας με μια τέτοια πατέντα το αποτέλεσμα ειναι το αντίθετο από το επιθυμητό.

Πάρα πολύ...δε με βλέπετε;
imageweb.jpg
Ωχχ..το κεφάλι μου

ας τα πούμε απλά

fact 1. αν εξουδετέρωνε την "ακτινοβολία", εσύ δεν θα μπορούσες να μιλήσεις στο κινητό σου...so simple...

fact 2. η ακτινοβολία δεν εξουδετερώνεται με ένα αυτοκόλλητο εκτός και αν αυτό δημιουργεί μια τόσο ισχυρή μαύρη τρύπα, όπως αυτές στο outer space που μπορούν να έλκουν ακόμα και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

fact 3. Τα κινητά χρησιμοποιούν omni-directional κεραίες, που σημαίνει οτι εκπέμπουν προς πάσα κατεύθυνση. Εστω ότι αυτό το πραγματάκι δεν αφήνει την η/μ ακρινοβολία να περάσει, τότε πρέπει να το τοποθετήσεις κάπου ώστε να κόβει την ακτινοβολία προς το κεφάλι σου. Το πιο πιθανό σημείο είναι η οθόνη του κινητού σου. Αν και αυτό το πραγματάκι δεν κόβει την η/μ ακτινοβολία, αν το έκανε, τότε θα έπρεπε να χάνεις το σήμα στο dead spot και να γυρνάς γύρω για να μιλήσεις.

fact 4. όλα αυτά τύπου fuel max, life maxx είναι καλοστημένες απάτες. Παρέχουν υπηρεσίες μη μετρήσιμες και μη αποδείξιμες από τον απλό κόσμο στηριζόμενα σε κάποιες θεωρίες που παραπέμπουν σε μαγικές μεταφυσικές ιδιότητες.

Λόγω εμπειρίας(ηλεκτρονικός) μπορώ να πω ότι δυστυχώς το πρόβλημα με την καθημερινή ακτινοβολία είναι πολύ μεγάλο και σίγουρα περνάει στα ψιλά γράμματα.
Η εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είναι ότι χειρότερο για τον άνθρωπο μιας και δεν φαίνεται άμεσα η ζημιά που προκαλείται.Η μόνη αντιμετώπιση είναι ο περιορισμός της ακτινοβολίας στην καθημερινότητα μας.

Λιγάκι σαν την ιστορία με τους "ιονιστές" βενζίνης μου ακούγεται...

μην το γελας....
δεν ειχαν βγει και κατι αυτοκολλητα για να απορροφουν την ακτινοβολια των κινητων ?? σε διαφορα χρωματα και σχεδια...:flipout::flipout: