Πόση ώρα ζέσταμα;

Νομίζω και τα ενεργά δε θέλουν πολύ ζέσταμα.

Εγώ συνήθως αφήνω ανοιχτά πηγές και προ και όποτε θέλω ν' ακούσω μουσική ανοίγω και τα ηχεία.

Τα αυτιά μας πόση ώρα χρειάζονται για να ζεσταθούν;

Μήπως μετά από λίγη ώρα έκθεσης σε κάποιες στάθμες ηχητικής πίεσης το τύμπανο αντιδρά και "συστέλλεται" χάνοντας την ευαισθησία του σε κάποιες συχνότητες με αποτέλεσμα ο ήχος να "γλυκαίνει";

Τα αυτιά μας δεν είναι σχεδιασμένα να εκτίθενται σε διαρκείς ήχους ακόμα και χαμηλότερης έντασης γιατί και στην φύση είναι πολύ σπάνιοι και κυρίως πολύ λιγότερο επιθετικοί από ότι ένα πχ πνευστό που παίζει δυνατά λίγα μέτρα μακριά μας....

:ears:

8000 ωρες είναι κανόνικα για λάμπες προ μικρής ισχυως . με κρυογένεση 40000 χωρις αλοιωση χαρακτηριστικων και στις 2 περιπτωσεις...

Εχουμε κάποιο στοιχείο-απόδειξη για το δεύτερο;

Ευχαριστώ.

Υπάρχει περίπτωση να μηηηην ευθύνεται αποκλειστικά η "προθέρμανση",
αλλά να παίζει ρόλο και ο τρόπος που ξεκινά η συσκευή και τα ρεύματα που
τραβά κατά την έναυση λειτουργίας της (να μαγνητίζονται δηλαδή κάποιοι
αγωγοί ή εξαρτήματα και να χρειάζεται κάποια ώρα να απομαγνητιστούν);

Όσο για την κρυογέννεση έχει διαπιστωθεί βελτίωση σε κάποιο χαρακτηριστικό; Πχ.:

"I still recall the day when we were asked to provide audio DACs that had been frozen to near absolute zero and then slowly warmed up, based on the theory that the crystals would re-align themselves in a low-stress configuration, resulting in low-stress audio. We politely declined (would we have done it if it involved lots of $$$? Possibly ...)"

Απόσπασμα από εδώ.

Εχουμε κάποιο στοιχείο-απόδειξη για το δεύτερο;

Ευχαριστώ.
απο εμένα οχι , απλά μετέφερα ισχιρισμούς που συνέλεξα απο διάφορες πηγές απο το διαδύκτιο και κυρίως απο μια εταιρία απο το uk που κρυογενεί διάφορα (:idea: θα τούς στείλω μαιλ μπας και μας βάλουν καμια βδομάδα και μας μεσα και αργήσουμε να γεράσουμε καμια 100στη χρόνια ) ασε που σιγά μην κάτσει λυχνιά στα χέρια μας τοσο καιρό :devil-smiley-029:

Η κρυογέννεση γενικώς βελτιώνει τα εργαλεία και όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα ως προς την αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις. Οι λυχνίες διαρκούν περισσότερα χρόνια μόνο με σωστή χρήση .

απο εμένα οχι , απλά μετέφερα ισχιρισμούς που συνέλεξα απο διάφορες πηγές απο το διαδύκτιο και κυρίως απο μια εταιρία απο το uk που κρυογενεί διάφορα (:idea: θα τούς στείλω μαιλ μπας και μας βάλουν καμια βδομάδα και μας μεσα και αργήσουμε να γεράσουμε καμια 100στη χρόνια ) ασε που σιγά μην κάτσει λυχνιά στα χέρια μας τοσο καιρό :devil-smiley-029:

Ανοπτηση, εχει σκεφτει κανεις να κανει σε λαμπα?:grinning-smiley-043

Οταν μεινουν κλειστα τα μηχανηματα μου για πανω απο 2 ημερες θελουν ενα τεταρτακι το πολυ για να αποδωσουν τα μεγιστα. Η διαφορα εχει να κανει με την αναλυτικοτητα του συστηματος και τον αερα αναμεσα στα οργανα. Ακομα ο ηχος ενω γινεται πιο αναλυτικος ταυτοχρονα "μελωνει":flipout:.
Οταν δεν ακουω τα κλεινω ΠΑΝΤΑ. (Αλλωστε ο τελικος μου καταναλωνει 450 w σε κατασταση ηρεμιας οποτε...). Στον προενισχυτη μου εχω την μεγαλυτερη διαφορα "κρυο-ζεστο" (αναλυση) και μετα στον τελικο (αυτος "μελωνει" μετα απο λιγο). Στο cd δεν εχω προσεξει διαφορες...

Αυτός ο ενισχυτής πάντως με τα mosfet 2sk1058-2sj162 θέλει περίπου μισή για να ζεσταθεί.Φτάνει περίπου στους 32-34 βαθμούς κελσίου.Οι διαφορές στα ακούσματα πριν και μετά το ζέσταμα στα δικά μου τα αυτιά και στο δικό μου μικρό χώρο είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.

Attachments

• CIMG0008.jpg
    CIMG0008.jpg
    61.1 KB · Views: 37
Αυτό που έχω παρατηρήσει, και μάλιστα πρόσφατα είναι το εξής...
Όσο πιό καινούργιο είναι ένα μηχάνημα, τόσο πιό εμφανής είναι η διαφορά που ακούς όταν ζεσταίνεται.
Αν ένα μηχάνημα είναι άστρωτο μπορεί σε μία ώρα να ακούσεις τη μέρα με τη νύχτα.
Αν ένα μηχάνημα λειτουργεί ήδη για 500+ ώρες, οπότε δεν τίθεται θέμα στρωσίματος, οι διαφορές που ακούς είναι μικρές σε σχέση με την αρχή.

Εξαρτάται απ την σχεδίαση και τα υλικά.

Πχ μια 6C33 θέλει min 30 λεπτά για να φέρει την πόλωση της (σε θερμοκρασία δωματίου) και άλλα 30 για να παίξει το max. Οι σχεδιάσεις του Pass παραπάνω.

Με μηχανάκια που έχουν μείνει στην άκρη μερικούς μήνες δεν υπάρχει σοβαρό θέμα. Δεν ισχύει το ίδιο για τα ηχεία. Ειδικά αυτά που φοράνε μονάδες με σκληρή ανάρτηση.

σιγά μην έσβηνε , ήταν το περίφημο κιτ της c&a με αλλαγμένα όλα τα υλικά ,
ακόμα και σε διακοπές ρέυματος ανοικτός ήταν :devil-smiley-029: είχε κανα στρέμμα πυκνωτές κατι σαν ups :blink: (αλλα να μην φάνω και απατεωνίσκος σχεδόν χαρίστικε για 100 ευρω )

Από περιέργεια, πιο κιτ της C&A ήταν?

Τα αυτιά μας πόση ώρα χρειάζονται για να ζεσταθούν;

Μήπως μετά από λίγη ώρα έκθεσης σε κάποιες στάθμες ηχητικής πίεσης το τύμπανο αντιδρά και "συστέλλεται" χάνοντας την ευαισθησία του σε κάποιες συχνότητες με αποτέλεσμα ο ήχος να "γλυκαίνει";

Τα αυτιά μας δεν είναι σχεδιασμένα να εκτίθενται σε διαρκείς ήχους ακόμα και χαμηλότερης έντασης γιατί και στην φύση είναι πολύ σπάνιοι και κυρίως πολύ λιγότερο επιθετικοί από ότι ένα πχ πνευστό που παίζει δυνατά λίγα μέτρα μακριά μας....

:ears:
Αυτο θα μπορουσε ισως να μας το απαντησει καποιος ωριλας αν μας διαβαζει φυσικα!

Απάντηση: Re: Πόση ώρα ζέσταμα;

Εξαρτάται απ την σχεδίαση και τα υλικά.

Πχ μια 6C33 θέλει min 30 λεπτά για να φέρει την πόλωση της (σε θερμοκρασία δωματίου) και άλλα 30 για να παίξει το max. Οι σχεδιάσεις του Pass παραπάνω.

Με μηχανάκια που έχουν μείνει στην άκρη μερικούς μήνες δεν υπάρχει σοβαρό θέμα. Δεν ισχύει το ίδιο για τα ηχεία. Ειδικά αυτά που φοράνε μονάδες με σκληρή ανάρτηση.

και σε εμενα ο λαμπατος με 6C33 θελει περιπου 60 με 65 λεπτα για να παιξει αριστα.
πριν απο αυτο και ειδικα στα πρωτα 10-15 λεπτα ειναι χαλια.
πηρε στρωσιμο περιπου 250-300 ωρες.
τις πρωτες 200 ωρες ηταν χαλια.

το cain μου πηρε στρωσιμο περιπου 400 με 450 ωρες!
πρωτη φορα ειδα ηχειο που να θελει τοσο στρωσιμο.
ειδικα μετα τις πρωτες 50 ωρες στο στρωσιμο, και μεχρι τις 150, νομιζα οτι ειχε καταστραφει ο κωνος!
τοσο χαλια επαιζε.
απο τις 150 μεχρι τις 300 ανοιγε και γλυκαινε σιγα σιγα με πανω και κατω στη συμπεριφορα του.
και απο τις 300 μεχρι τις 450 ανοιγε σταθερα.

και αν μεινει χωρις να παιξει 3-4 μερες θελει καποιες ωρες για να επανερθει.
σε μια περιπτωση που ειχε 10 μερες να παιξει μου πηρε περιπου 15 ωρες για να ξαναπαιξει σωστα!
μαλλον τα fostex εχουν πολυ σκληρη αναρτηση.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πόση ώρα ζέσταμα;

και σε εμενα ο λαμπατος με 6C33 θελει περιπου 60 με 65 λεπτα για να παιξει αριστα.
πριν απο αυτο και ειδικα στα πρωτα 10-15 λεπτα ειναι χαλια.
πηρε στρωσιμο περιπου 250-300 ωρες.
τις πρωτες 200 ωρες ηταν χαλια.

ειδικα μετα τις πρωτες 50 ωρες στο στρωσιμο, και μεχρι τις 150, νομιζα οτι ειχε καταστραφει ο κωνος!
τοσο χαλια επαιζε.
απο τις 150 μεχρι τις 300 ανοιγε και γλυκαινε σιγα σιγα με πανω και κατω στη συμπεριφορα του.
και απο τις 300 μεχρι τις 450 ανοιγε σταθερα.

και αν μεινει χωρις να παιξει 3-4 μερες θελει καποιες ωρες για να επανερθει.
σε μια περιπτωση που ειχε 10 μερες να παιξει μου πηρε περιπου 15 ωρες για να ξαναπαιξει σωστα!
μαλλον τα fostex εχουν πολυ σκληρη αναρτηση.
Βάλε κανα χρόνο ακόμα και θα αρχίζουν να ψιλοπαίζουν !!!! :guitarist:

Που να δείς τα ATC που μέχρι να ξεκολήσει το πηνίο από τον δεκάκιλο μαγνήτη θα πω τον δεσπότη Παναγιώτη...
Τα περιμένω σήμερα και για κανα μήνα θα ακούω μόνο από το tweeter... Ακόμα και το mid έχει μαγνήτη που ζυγίζει 5 κιλά... :flipout:

Που να δείς τα ATC που μέχρι να ξεκολήσει το πηνίο από τον δεκάκιλο μαγνήτη θα πω τον δεσπότη Παναγιώτη...
Τα περιμένω σήμερα και για κανα μήνα θα ακούω μόνο από το tweeter... Ακόμα και το mid έχει μαγνήτη που ζυγίζει 5 κιλά... :flipout:

ποιος σου ειπε οτι εχει σημασια ποσα κιλα ειναι ο μαγνητης;

το ποσο σκληρη ειναι η αναρτηση μετραη.