ποσο ανοιγω το ποντεσιομετρο ?

sportteo

Supreme Member
19 December 2007
3,176
Θεσσαλονίκη
βασικα δεν ξερω σε πια κατηγορια να ρωτησω εχω προ και τελικο advance acoustic 206 & 406 , παρατηρω οτι σε παλιες ηχογραφησεις ή σε 192 /24 flac χρειαζεται να ανοιγω την ενταση παραπανω στον προενισχυτη περιπου ωρα 12 ή 1 βεβαια τα vu μετρα του τελικου δεν φτανουν μεχρι την μεση και ρωταω τί προσεχω περισσοτερο την αυξηση του ποντεσιομετρου ή τα vu μετρα να μην φτασουν στα δεξια -κατι σαν κοκκινο ? τα ηχεια 5 ωμ ειναι μαγνεπαν 14 -εχω περιθοριο να παει η ενταση στο ωρα 2 ή 3 ?

μέχρι εκεί που ακούς οτι τα ηχεία παίζουν καλά
ανεξάρτητα απο τα ποτενσιόμετρα ο κάθε δίσκος εχει διαφορετική στάθμη εγγραφής
και μην ζητάς απο τα magnepan πολύ υψηλές εντάσεις

12 ωρα τα vu 0,5, 1 τα vu 3,75 λογικα περνει και αλλο γιατι στη μουσικη δεν αντιλαμβανομαι καποιο προβλημα και αλλωστε τα λαμπακια της προστασιας δεν θα αναβαν ? -ευχαριστω

Attachments

• ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    20 KB · Views: 72
Τώρα διάβασα για το 2 και 3 που γράφεις

Θεωρητικά μιάς και δεν ξέρω αν ο τελικός εχει κάποιο volume control οπότε
τον βάζεις στο τέρμα αν δεν εχει its ok
τώρα αυξάνοντας την ένταση απο τον προ
τα vu meters του τελικού θα πρέπει να αγγίζουν τα κόκκινα
στα πολύ δυνατά σημεία της μουσικής
αντε και λίγο παραπάνω αλλά για ελάχιστα δευτερόλεπτα

Είναι απολύτως λογικό τα υψηλής ανάλυσης αρχεία να ακούγονται φαινομενικά πιο χαμηλά.

Η υψηλότερη δειγματοληψία σημαίνει και πολύ μεγαλύτερη δυναμική περιοχή, δλδ η διαφορά της ικανότητας του 'φορμά' να χωρέσει τη διαφορά στάθμης ανάμεσα στα πιο ήσυχα περάσματα έως τις πιο ψηλές στάθμες που το φορμά 'αντέχει'.

Στα μικρής δυναμικής περιοχής φορμά μουσικής, οι μηχανικοί ήχου προκειμένου να 'χωρέσουν' τη δυναμική, συμπιέζουν τη μουσική, σηκώνουν τις χαμηλές στάθμες και χαμηλώνουν τις ψηλές.

Για αυτό ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ σου ακούγεται πιο σιγά,
αλλά οι κορυφές...! :)

Απάντηση: Re: ποσο ανοιγω το ποντεσιομετρο ?

μέχρι εκεί που ακούς οτι τα ηχεία παίζουν καλά
ανεξάρτητα απο τα ποτενσιόμετρα ο κάθε δίσκος εχει διαφορετική στάθμη εγγραφής
και μην ζητάς απο τα magnepan πολύ υψηλές εντάσεις

Ακριβώς. Μην τα κοιτάς τα όργανα, τσάμπα μπερδεύεσαι.