Πόσο αξιόπιστες είναι οι Philips;

Δεν ξέρω σε τι πλάσματα και τι τρόπο μεταχείρισης αναφέρεται ο καθένας, αλλά σε πενηντάρα pioneer με σχεδόν ανεξέλεγκτη λειτουργία 2 ετών (σύμφωνα με το κρυφό της menu κοντεύει 10,000 ώρες), δεν έχω καταλάβει καμία "διαφορά φωτεινότητας".

είχατε ποτέ πρόβλημα με το ambilight ? εμένα η 42' 9703 μου έβγαλε πρόβλημα στο ambilight. Η μία πλευρά πότε ανάβει και πότε όχι. Ευτυχώς είναι μέσα στην εγγύηση

Πρόσφατα η δικιά μου 42PF9831D άρχισε να μου παρουσιάζει πρόβλημα στο Ambilight.Κατά περιόδους δεν ανάβει όλη η αριστερή πλευρά και η μισή κάτω αριστερή πλευρά του ambilight.Με χαλάει ιδιαίτερα το γεγονός και απενεργοποιώ το ambilight.
Είχε κανένας άλλος φίλος το ίδιο πρόβλημα;

Κατά τα άλλα η τηλεόραση παίζει τζάμι High Def όλα τα κανάλια από το αγγλικό δορυφορικό Sky HD.
Την τηλεόραση την έχω από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το μοντέλο Άνοιξη 2006.

Το έχεις συνέχεια αναμμένο το ambilight; Αν ναι, υποψιάζομαι ότι ίσως θέλουν αλλαγή οι λάμπες του ambilight (τα παλαιότερα μοντέλα χρησιμοποιούν λάμπες φθορισμού, και όχι LED όπως οι νεότερες).
Δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στην φίλιπς; Όχι να έρθει κάποιος να το δει (είναι εκτός εγγύησης φαντάζομαι) γιατί μπορεί να σε χρεώσουν, αλλά τι νομίζουν ότι φταίει, αν υπάρχουν λάμπες, και πόσο κοστίζουν...
Εγώ έχω την 9731, αλλά το ανάβω σπανίως. 1-2 φορές το μήνα, όταν βλέπω καμιά ταινία που ίσως είναι καλή...

Το έχεις συνέχεια αναμμένο το ambilight; Αν ναι, υποψιάζομαι ότι ίσως θέλουν αλλαγή οι λάμπες του ambilight (τα παλαιότερα μοντέλα χρησιμοποιούν λάμπες φθορισμού, και όχι LED όπως οι νεότερες).
Δεν κάνεις ένα τηλέφωνο στην φίλιπς; Όχι να έρθει κάποιος να το δει (είναι εκτός εγγύησης φαντάζομαι) γιατί μπορεί να σε χρεώσουν, αλλά τι νομίζουν ότι φταίει, αν υπάρχουν λάμπες, και πόσο κοστίζουν...
Εγώ έχω την 9731, αλλά το ανάβω σπανίως. 1-2 φορές το μήνα, όταν βλέπω καμιά ταινία που ίσως είναι καλή...

Δεν το έχω αναμμένο συνέχεια, μόνο σε επιλεγμένες ταινίες, περίπου 4 την εβδομάδα.Οι λάμπες ΣΙΓΟΥΡΑ δεν θέλουν αλλαγή, γιατί σβήνουν στα σημεία που ανάφερα, και την επόμενη ημέρα μπορεί να ανάψουν και μετά από κάποια ώρα ξανασβήνουν.Σε κάποιο ξενόγλωσσο φόρουμ διάβασα ότι κάποιο κύκλωμα είναι ελλατωματικό.Πάντως όσο και να έψαξα, δεν βρήκα πως μπορώ μόνος μου να ανοίξω οτιδήποτε και να αλλάξω τις λάμπες ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν ξέρω τι να πω, αλλά μου θυμίζει λίγο της λάμπες φθορισμού. Και αυτές όταν τελειώνει η ζωή τους έχουν ακανόνιστη συμπεριφορά, ανάβουν σβήνουν, κλπ.
Φυσικά, μπορεί να φταίει και το κύκλωμα, και οι λάμπες να είναι καλές...

Πάντως όπως και να έχει ρώτα την φίλιπς να μάθεις κόστος. Βέβαια, εκτός εγγύησης στις μέρες μας ίσως δεν συμφέρει να επισκευάσεις κάτι (ανεξαρτήτως μάρκας).
Υποθέτω και για να κάνεις και τις πιο απλές δοκιμές (π.χ. να αλλάξεις θέση σε μια λάμπα για να δεις αν φταίει η λάμπα ή το κύκλωμα) πρέπει να λύσεις την τηλεόραση. Όμως αν δεν έχεις τέτοιες τεχνικές γνώσεις μην το προσπαθήσεις κάν...

Αν αυξήσεις την ένταση του φωτισμού του ambilight (εγώ π.χ. το έχω στο 40%) και το πας στο 100%, βελτιώνεται η κατάσταση; Αν ναι, τότε μάλλον είναι οι λάμπες. Αν το έχεις ήδη στο 100%, δοκίμασε να το βάλεις στο 50%. Παρατηρείς πρόβλημα σε περισσότερες λάμπες; Αν παρατηρείς, ίσως πάλι φταίνε οι λάμπες.

[Φαντάζομαι καλύτερα να φταίνε οι λάμπες παρά κύκλωμα. Εκτός και αν κοστίζουν το ίδιο...]

Last edited:
Εγώ από την εμπειρία μου με 2 Philips CRT τις θεωρώ για τα μπάζα (γνώμη μου). Και οι δύο είχανε πολύ "ευαίσθητο" τροφοδοτικό και με την παραμικρή αυξομείωση στην τάση θέλανε μάστορα. Χάλια. Τώρα για τις καινούριες LCD δεν έχω άποψη (παίρνω Sony τα τελευταία 12 χρόνια και έχω βρει την υγιά μου).

Εγώ πάλι είχα την αντίθετη ακριβώς εμπειρία. 3 CRT (2002, 2003) δεν έχουν πάθει τίποτα, και 1 LCD (2007) επίσης. Επίσης μια samsung LCD (2007) πάλι μια χαρά είναι. Η μόνη τηλεόραση που έπαθε βλάβη τροφοδοσίας ήταν μια 25" CRT Hitachi που έσβησε μόνη της (1999). Χαρά που έκανα στο service όταν με ρώτησαν άν μου έχει πέσει κάτω... :flipout: (Σε εμένα όχι, στον εισαγωγέα δεν ξέρω :flipout:).

Πάντως από τότε που την έφτιαξαν, πάλι δεν παρουσίασε ποτέ πρόβλημα.

Philips 42pfl9732/d10 απο τον Οκτωβριο του 2007 παιζει αδιακοπα μεχρι σημερα χωρις προβληματα. Παιζει πολλες ωρες και δεν ειπε κιχ... ακομα ...:flipout:

Τωρα το ambilight (led) δεν εχει παρουσιασει τιποτα και παιζει κι αυτο συνεχως αφου πολλες φορες το χρησιμοποιω με κλειστη την tv ... για φωτιστικο ... :BDGBGDB55:

Παντως σ' αυτο το νημα ειχα ποσταρει και περσι ... δεν πειραζει ας θεωρηθει update -bye-

Η μονη tv που μου εκαψε ποτε τροφοδοτικο ηταν την περασμενη βδομαδα μια crt sony ... του 1992 ... αν δεν κανω λαθος...

Last edited:
Α..ξεχασα... οι γονεις μου εχουν 2 philips crt 20 και 10 χρονων αντιστοιχα που δεν εχουν παθει τιποτα επισης.:grinning-smiley-043

Γενικά όσο πιο μεγάλη η CRT, τόσο πιο απαιτητικό τροφοδοτικό ήθελε. Ήταν πρόβλημα για όλες τις μάρκες, και ίσως δεν έχει νόημα να πηγαίνουμε τόσο πίσω. Στο σήμερα, νομίζω ότι οι τηλεοράσεις τουλάχιστον τα 2 πρώτα χρόνια δεν βγάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, και ισχύει για όλες τις μάρκες.
Αυτό που βλέπω να μας απασχολεί είναι τα ελαττωματικά πίξελ, και η απόδοση της κίνησης...

Τώρα για τι συγκεκριμένο πρόβλημα, η χρήση δεν είναι τόσο μεγάλη που να δικαιολογεί φθορά στις λάμπες (μιλάμε για ~10 ώρες το μήνα, ~400 ώρες σύνολο; ). Αλλά δεν βλέπω άλλη λύση από το σέρβις, αν είναι οικονομικά συμφέρον...

1/1 CRT 21" (Έβγαζε προβλήματα μετά από 7 χρόνια. Μετά από 9 χρόνια τα έφτυσε.)
2/3 LCD 42" (DOA - πρόβλημα στα HDMI)

2/2 VCR (Μετά από 3-4 χρόνια γιοκ)
0/2 DVD Recorder (<1 χρόνο ζωής. Έχουν καιρό ακόμα... :p)

CRT Philips σειρας Matchline 33 ιντσων...μετα απο 12+ χρόνια λειτουργίας και δεν λέει να πάθει το παραμικρό! (Εχω πάντως κανονίσει με την καθαρίστρια να την χαλάσει ώστε να πάρω 46αρα πλάσμα τον Σεπτέμβριο...)

Απάντηση: Re: Πόσο αξιόπιστες είναι οι Philips;

CRT Philips σειρας Matchline 33 ιντσων...μετα απο 12+ χρόνια λειτουργίας και δεν λέει να πάθει το παραμικρό! (Εχω πάντως κανονίσει με την καθαρίστρια να την χαλάσει ώστε να πάρω 46αρα πλάσμα τον Σεπτέμβριο...)

καλύτερα στο εξοχικό ή δώστη σε κάποιο φίλο σου να σε καλοτυχάει.
έχω μια 42pfl7962 εδω και 2 χρονια ,σκυλί μαύρο και το
ambilight κανένα πρόβλημα.
οι γονείς μου 2 crt 20 χρόνων ,κανένα προβλημα για 15 χρόνια,απο τοτε που κάηκε το τροφοδοτικο απο κεραυνό
και επισκευάστηκαν εκτός philips δεν έχουν συνέλθει και κάθε χρόνο βγάζουν και κάποιο πρόβλημα.

Εγω πιστευω παντως πως ισως λιγο παραπανω απ την αξιοπιστια μιας συγκεκριμενης μαρκας, μετραει η αντιμετωπιση που εχει ο πελατης απο το σερβις.

Γιατι σε μια παρτιδα 10.000 τηλεορασεων σιγουρα ενα 3% θα ειναι ελαττωματικο, ανεξαρτητου μαρκας.

Αυτο που μετραει ομως, ειναι το πως θα χειριστει το προβλημα η επισημη αντιπροσωπεια και το σερβις.

Re: Απάντηση: Re: Πόσο αξιόπιστες είναι οι Philips;

καλύτερα στο εξοχικό ή δώστη σε κάποιο φίλο σου να σε καλοτυχάει.
έχω μια 42pfl7962 εδω και 2 χρονια ,σκυλί μαύρο και το
ambilight κανένα πρόβλημα.
οι γονείς μου 2 crt 20 χρόνων ,κανένα προβλημα για 15 χρόνια,απο τοτε που κάηκε το τροφοδοτικο απο κεραυνό
και επισκευάστηκαν εκτός philips δεν έχουν συνέλθει και κάθε χρόνο βγάζουν και κάποιο πρόβλημα.

Προφανώς δεν μου πάει η καρδιά να την καταστρέψω! Το ότι θα βαλω την καθαρίστρια να την "καθαρίσει" το έλεγα στην γυναίκα μου μέχρι να πετύχω την έγκριση για την νέα! Μαλλον θα την μεταφέρω στο υπνοδωμάτιο στην θέση της προβληματικής 25αρας Sony crt (3 φορες χαλασε και τωρα για να παιξει σωστά...θελει ενα 20λεπτο προθέρμανση...ούτε ποδοσφαιριστής να ήταν!). Το πρόβλημα θα είναι η μεταφορά της 33αρας απο το σαλόνι στην κρεββατοκάμαρα αφού ζυγίζει ακριβώς 70 κιλά!

Philips 25" 25ST2664 την αγόρασα κάπου στο '90. Αν την έκλεινα το 2005, μόνο με σφαλιάρες άνοιγε την επόμενη μέρα, αλήθεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τον 05/2000 χάλασε το ένα ηχείο, 25.000 ΔΡΧ η επισκευή. Τον 04/2005 κουνιόταν το SVIDEO IN και τον 06/2005 κάηκε το τροφοδοτικό. Άλλαξαν το τροφοδοτικό και χάλασαν το SVIDEO! Έδειχνε ασπρόμαυρα! Τέλος πάντων, σε λιγότερο από μήνα... καπούτ ξανά η TV! Πάνε 80 ευρώ αλλά δεν με πείραξε καθόλου!

Έψαξα τότε για να πάρω νέα 25άρα οπωσδήπωτε Philips. Έψαχνα από τον έντυπο κατάλογο της Philips και μέσω τηλεφώνου έψαχνα στα μαγαζιά. Μετά από πολλά τηλεφωνήματα πήρα σε ένα ψιλιγνωστό κατάστημα μιας αλυσίδας στον ταύρο. Είχε την κορυφαία CRT 29" 29PT9417 στα 600 ευρώ. Άλλα μικρότερα μοντέλα τα έβρισκα ακριβότερα και ήταν το μοναδικό κατάστημα που την είχε. Σε όλα τα άλλα καταστήματα μου έλεγαν πως είχε καταργηθεί. Αυτός την είχε ΚΑΙ ετοιμοπαράδοτη. Κάτσαμε κα'να δίλεπτο στο τηλέφωνο μέχρι να επαληθεύσω πως είναι 100% αυτό το μοντέλο. Η μέρα ήταν Σάββατο και σε 15 περίπου λεπτά κλείναν τα μαγαζιά. Του λέω την θέλω, έρχομαι τώρα με το χρήμα να την κλείσουμε! Μου λέει αν όντως έρχεσαι θα κάτσω να σε περιμένω. Πήγα από εκεί και έπλενε το φορτηγάκι που έκανε τις μεταφορές!!!:worshippy: Πήρε μια προκαταβολή και την δευτέρα την είχα στο σπίτι!!!:ernaehrung004:

Οι LCD της πλάκας τότε οποιασδήποτε μάρκας είχαν 1200+ ευρώ και δεν τα έδινα. Την έχω καταευχαριστηθεί! Η εικόνα... @%$#*&$# φυσάει!!!!!!!!!!!!!!
Αλήθεια, έχω όντως το τελευταίο μοντέλο 29" 4:3 που έβγαλε η Philips?

Στα βίντεο τώρα... SVHS Philips VR969, τον 05/1998 πήγα να το ανοίξω κάποια στιγμή και δεν άνοιγε. Πήγε service και επισκευάστηκε. Τον 05/2002 ξαναπήγε γιατί κάτι ξαναχάλασε. +85 ευρώ.

Τι παρατήρησα μόλις τώρα? ΌΛΕΣ οι βλάβες ήταν κοντά στον Μάιο!!!!!!!!!!!!!:twoguns: