Πόσο crosstalk έχει η 3D τv σας? Κάντε το test!

επαναφορά ξανα στα παιχνίδια δωκημασται αυτες της ρύθμισης
έκανα οτι καλύτερο
απλα μονο δωκημασται θελω εντύπωσης
MOTOSTORM 3D RIFT
CAL OF DUTY B.O.

3D Mode:
3d view point +1
depth 10
3d optimasition -1

τυπικο

Backlight 20
Contrast 90
Brightness 42
Sharpness 35
Colour 44
Tint 50/50
Advanced:
Black Tone, Dynamic Contrast: Off
Gamma: +2
Colour Space: Auto
White Balance: (top to bottom): 25 25 22 28 23 39
Picture Options:
Warm1
Motion Plus: 8 up 3 down

Last edited:
με την τελευταια αναβαθμιση T-VALDEUC_3003.0 η samsung βελτιωσε 5 φορες περισσοτερο το crosstalk στο test με λευκο φοντο που εχει μαυρους αριθμους πολυ σημαντικη βελτιωση στο μαυρο φοντο με λευκους αριθμους ειναι αναξια αναφορας η βελτιωση(σχεδον τιποτα).
τωρα εχει πιασει σε αποδοση τις sony lcd 3D εχουνε ιδια αποδοση πλεον.
Απο το να μην εχει ομως καθολου crosstalk απεχει παρα παρα παρα πολυ.

Αυτό θα με ενδιέφερε πολύ πόσο καλυτέρευσε το crosstalk με την αναβαθμιση 3003 καθώς επίσης και το μαύρο στο εργαστήριο. Η καλυτέρευση τού μαύρου είναι αισθητή με το μάτι πού σημαίνει στο εργαστήριο οι τιμές σε nits πρέπει να είναι 20% καλύτερες απο τις παλιές που σημαίνει εξισώνεται/προσπερνάει (με) την Sony ΗΧ900 που κάνει και 800/1000 παραπάνω και βγήκε και 4 μήνες αργότερα !

Αλλοιώς να την πουλήσουμε τώρα που έχει ακόμα καλή τιμή και του χρόνου να πάρουμε το πανελ στα 480ΗΖ αντί στα 200 που έχουμε !!!
Samsung 55'' True 480Hz 3D TVhttp://www.fullhd.gr/texnologika/exelixeis/5649-samsung-55-true-480hz-3d-tv.html

Last edited:
ρε παιδιά δεν υπαρχή crosstalk απο τα ουίσκια που ιπιαται χτες το βραδη ειναι

Και έλεγα γιατί να έχω crosstalk μόνο τα σαββατοκύριακα!?!?!!?!!
:BDGBGDB55:

απο το
fullhd.gr

το πρώτο επίσημο τεστ για crosstalk

Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, εν τούτοις κάποιες κάρτες που φτιάξαμε δείχνουν να βοηθούν στην εξιχνίαση του... εγκλήματος!

Δύο εικόνες χίλιες λέξεις...

Μπορείτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε μόνο την μία. Απλά σας δίνουμε και για τα δύο μάτια, για εκείνους που έχουν προβλήματα όρασης.

Η μία κάρτα (Left) είναι φτιαγμένη για το αριστερό μάτι, η άλλη για το Δεξί (Right).

Πρώτα πρέπει να τις κατεβάσετε.

Πατήστε τον μεγεθυντικό φακό για να ανοίξουν και στην συνέχεια δεξί κλικ... & save us....

Οι φωτογραφίες είναι σε ανάλυση 1920x1080, στα 300 dpi. Έχουμε προβλέψει τα όρια ώστε ακόμα και τηλεοράσεις με Overscan πάνω από 5% να αποδίδουν σωστά την εικόνα.

Στην συνέχεια τις φορτώνετε σε κάρτα μνήμης ή USB stick, ανάλογα με το τι είσοδο διαθέτει η τηλεόραση σας, ενεργοποιείτε την τηλεόραση (σε 3D mode & side by side) και συγχρονίζετε τα γυαλιά.

Απεικονίζοντας την εικόνα για το δεξί μάτι, κλείνετε το δεξί μάτι και παρατηρείτε τι βλέπετε με το αριστερό.

Το αυτό ισχύει για την εικόνα με την εικόνα για το αριστερό. Κλείνουμε το αριστερό και κοιτάμε τι βλέπουμε από το δεξί.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να βλέπουμε τίποτα. Έλα ντε όμως που βλέπουμε πολλά!

Η κάθε κάρτα έχει στο πάνω τμήμα διαβαθμίσεις της φωτεινότητας και των τριών βασικών χρωμάτων από τα 5 έως τα 20 ΙRE που αποτελούν και την πιο κρίσιμη περιοχή και στο κάτω τμήμα της αντίστοιχες μπάρες από τα 20 έως τα 100IRE.

Εξετάστε κυρίως την φωτεινότητα και το πράσινο, από πια στάθμη της κλίμακας και μετά είναι ορατά.

Για παράδειγμα, η TX-P42VT20E της Panasonic, άφηνε να περάσουν από τα 10% IRE και πάνω στην φωτεινότητα και από τα 12% IRE και πάνω στο πράσινο.

Το κόκκινο και το μπλε, επειδή στερούνται φωτεινότητας κόβονται σε ένα μεγάλο ποσοστό τους.

Όμως, η φωτεινότητα και το πράσινο κάνουν την ζημιά τους.

Στην δική σας TV τι είδατε;

Οι δύο αυτές κάρτες είναι η αρχή, θα υπάρξουν και πιο σύνθετες... όπως και video.

της κάρτες θα της βρειται εδώ
http://www.fullhd.gr/articles/tech/5702-check-your-3d-tv-crosstalk.html

για το crosstalk της 50VT20 με βάση τις καρτέλες του fullhd.gr :

χρησιμοποίησα τις ρυθμίσεις photo, true cinema και τις "προτεινόμενες ρυθμίσεις του cameron για την προβολή του avatar http://panasonic.net/avc/viera/eu2010/avatar/index.html . Απόσταση θέασης το 1,5 μέτρο και απόλυτο(στο μέτρο του εφικτού πάντα) σκοτάδι.

- με true cinema είχα :
Λευκό στο 14% Κόκκινο λίγο πάνω από 20% Πράσινο στο 14% Μπλέ λίγο πάνω από το 20%

-Με photo είχα :
Λευκό στο 16% Κόκκινο λίγο πάνω από 20% Πράσινο στο 14% Μπλέ λίγο πάνω από το 20%

- με τις ρυθμίσεις του avatar :
Λευκό στο 20% Κόκκινο πολύ πάνω από 20% Πράσινο στο 20% Μπλέ περιπου στο 30% με την μπάρα να αναβοσβήνει!?!??!?? μέχρει το 80%

Μπορείς μήπως να ανεβάσεις μια φωτογραφία με αυτό που φαίνεται από το μάτι που έπρεπε να βλέπει μόνο μαύρο;

Ευχαριστώ. Είναι σημαντικά καλύτερο από αυτό που βλέπω στην 9705...
Η 9705 πρέπει να έχει το καλύτερο* crosstalk στον κόσμο. :firstprize:

Καλύτερο: το βλέπεις όλο, καθαρά, σε όλη του την μεγαλοπρέπεια... :flipout:

ρε παιδια το κροςταλκ ρυθμίζεται
οσο μιωνης το βαθος αυτο αρχιζη να χανεται
εμενα μου αρεση το κρος ταλκ παντως δεν μπορω να ζησω χωρης αφτο

η δικη μου η τν δεν ειναι FOULHD ειναι FOUL CROS TALK

Last edited:
Και πως δηλαδή ρυθμίζεις το βάθος???
Το θέμα δεν είναι πόσο διπλή είναι η εικόνα πριν βάλεις τα γυαλιά(οπότε ισχύει αυτό που λες-διπλή εικόνα κοντά, μονή εικόνα μακρυά) αλλά αφού τα βάλεις. Αν δούλευαν τέλεια δεν θα έπρεπε να βλέπεις αυτή την θολούρα.

Προσωπικά δεν έχω παράπονο από το crosstalk.Μόνο σε σκοτεινές σκηνές φαίνεται αλλά και πάλι δεν το βρίσκω ενοχλητικό μπροστά σε αυτό που πέρνω από την τρισδιάστατη αντίληψη της εικόνας.

εχω και εγω καργα
κατη που προσεξα με τα ταλαντουχα ματια που εχω που βαζουν ολα τα μυχανηματα μετρησης τν κατω
το crosstalk αλαζη στης εναλαγες σκηνων
μερικες φωρες δεν εχω καθολου
και με το που αλαζη η σκινη της ταινιας
μου εμφανιζη crosstalk να εχω να παιζω

για παρατηριστετο και εσης

καντε μια μετατροπη 3ντη στον υπολογιστή εδω στα κείμενα του φόρουμ
και κάντε τη σελίδα με το ποντική πάνω μετα λιγω πιο πανω η κάτω το crosstalk συναιχως αλαζη
δηλαδη τα γραματα φενωνται πιο θολα και κανωντας τη σελιδα πιο κατο φενωνται πιο καθαρα η τελιος θαμπα ολα αφτα χωρης να φωραται τα γυαλια

Last edited:
Mάλλον δεν έχεις καταλάβει τί είναι το crosstalk...

ξερω τη ειναι οταν κηταμαι ενα δεντρο και εμεις το βλεπουμαι δυπλο ειναι crosstalk.
απλα θελω να πω με αυτα που γραφω οτι οταν μετακινησης μια εικονα στον υπολογιστή θα δης οτι και χωρης να φωρας τα γυαλια η εικονα αλαζη συνεχως
δενμενη το 3ντη σταθερο αλαζη
ισως και αφτο να παιζη καπιο ρολο στην αυξηση του crosstalk.

το βλεπω και στης κανονικες ταινιες 3ντη
η γραμες οταν η μια απο την αλη απεχη 3 χιλιωστα δεν εχω crosstalk σε ενα προσοπο ας πουμαι.
οταν ανεβενουν τα χιλιωστα εχω crosstalk.
αυτο φενεται πολη οταν δεν φωρας τα γυαλια

ευχομαι να καταλαβες ετση οπος τα γραφω

αν ναι δοκημασετο

βαλε μια ταινια 3ντη χωρης να ανιξης τα γυαλια

ενω βλεπης οταν αλαξη μια σκινη στη ταινια θα δης οτι αποσταση τον 2 ιδολον αλαζη
οταν δης σε αφτα μεγαλη διαφωρα
ενεργοπιησαι τα γυαλια και θα δης οτι εχει πολη crosstalk στο σηγκεκρημενω συμιο η ταινα

ξερω τη ειναι οταν κηταμαι ενα δεντρο και εμεις το βλεπουμαι δυπλο ειναι crosstalk.
απλα θελω να πω με αυτα που γραφω οτι οταν μετακινησης μια εικονα στον υπολογιστή θα δης οτι και χωρης να φωρας τα γυαλια η εικονα αλαζη συνεχως

η γραμες οταν η μια απο την αλη απεχη 3 χιλιωστα δεν εχω crosstalk σε ενα προσοπο ας πουμαι.

αν ναι δοκημασετο

ενω βλεπης οταν αλαξη μια σκινη στη ταινια θα δης οτι αποσταση τον 2 ιδολον αλαζη
ενεργοπιησαι τα γυαλια και θα δης οτι εχει πολη crosstalk στο σηγκεκρημενω συμιο η ταινα

Όσο πιο μεγάλη είναι η απόκλιση παράλλαξης και σε όσο μεγαλύτερη αντίθεση, τόσο περισσότερο και το crosstalk, αυτό είναι γνωστό... -bye-

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1428073&postcount=596

αν ναι δοκημασετο

Προσπαθώ επί 10 λεπτά να βγάλω νόημα αλλά πραγματικά δεν μπορώ...
υπολογιστή θα δης οτι και χωρης να φωρας τα γυαλια η εικονα αλαζη συνεχως
τι ενοείς;;Όταν χωρίς τα γυαλιά δεν μπορείς να δείς τίποτα σχεδόν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη σκηνή έχει μεγάλο βάθος πεδίου και όχι ότι έχει απαραίτητα περισσότερο crosstalk.

Last edited: