Πόσο crosstalk έχει η 3D τv σας? Κάντε το test!

Στο συγκεκριμενο τεστ μπορει να υπαρξει νοθεια με την αντιθεση / φωτεινότητα.
Αυτος ειναι ο λογος που δεν σου ειπα οτι η αριστερη εχει λιγοτερο.

Tώρα σκέφτεσαι ορθότερα, μόνο που η νοθεία μπορεί να γίνει και στο δικό σου τεστ... ;)

Και στις δύο φωτογραφίες, είναι η ίδια τηλεόραση, με τις ίδιες δικές της ρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικές ρυθμίσεις της φωτογραφικής μηχανής.

Βλέπεις λοιπόν, πως μπορεί να υπάρξει και νοθεία, χωρίς να πειράξουμε τις ρυθμίσεις του μέσου προβολής ή να πάμε στο photoshop, αρκεί απλώς να υπο-εκθέσουμε ή υπερ-εκθέσουμε ελαφρώς την φωτογραφία μας...

Δεδομένου πως ακόμα και στους ταχύτατους DLP, θα δεις κάποιο crosstalk από τα γυαλιά, θα σου πρότεινα να είσαι περισσότερο επιφυλακτικός με φωτογραφίες που απεικονίζουν εξωπραγματικές καταστάσεις...

ok αν μπορεις κανε νοθεια το δικο μου τεστ να δουμε...
εγω επίτηδες εβαλα και στις 2 εικονες τους ιδιους αριθμους
ωστε να παιρνουμε την διαφορα τους για το crosstalk.
Επισης το ατομο που εχει τον dlp δεν ειναι fanboy να λεει βλακειες
λεει την αληθεια οτι δεν εχει δει ποτε του crosstalk στον dlp.
Επισης στο τεστ με τους αριθμους δεν χρειαζεται φωτογραφικη μηχανη
καταγραφει οτι βλεπεις με τα ματια σου.

Last edited:
Αν βλεπετε το ίδιο έντονο crosstalk και στις δύο φωτογραφίες, μάλλον τα monitor σας είναι για τα μπάζα... :D

Σε μια κούρο τις βλέπω τις φωτογραφίες... :flipout:
Δεν είναι καλή λες;;;; :BDGBGDB55:

:jester:

Κι εγώ μπορώ να ισχυριστώ, πως όταν χτυπάω τα δάχτυλά μου, αιωρούμαι στον αέρα, σε ύψος 20cm από το πάτωμα, θα με πιστέψεις;

Απολύτως μηδενικό crosstalk στο στερεοσκοπικό 3D, σε οποιαδήποτε υλοποίηση seqeuntial ή ταυτόχρονης προβολής σε μία οθόνη και διαχωρισμού με γυαλιά οποιασδήποτε τεχνολογίας (ενεργού φωτοφράκτη/παθητικά με πολωτικά φίλτρα) ή χωρίς, πολύ απλά δεν υπάρχει...

@petasis: :slapface: :D :flipout:

οκ κανε το τεστ με τους αριθμους που ανεβασα
χωρις photoshop να δεις οτι ελαχιστα μπορεις να κλεψεις με το test
αυτο.

απολυτως 0δενικο μπορει να μην υπαρχει αλλα υπαρχει το 0.5 %
και εχει τεραστια διαφορα απο το 80% και 90%.

Η διαφορα οτι και να κανουμε ειναι χαωδης αναμεσα σε dlp και plasma/lcd

αυτο.

αυτο το χαως υπαρχή και στης τιμές όμως πόσο έχει ενας dlp 3ντη που να μπορη να υποστηριζη 3ντη συσκευές π,χ,PS3 ,3D BLU RAY και οχι μονο

Από 1000 ευρώ αρχίζουν...οι benq

με τη συμβατοτητα υπαρχει προβλημα
εγω θελο να παιζω ,3D παιχνιδια στο PS3 και να βλεπω 3D BLU RAY
αυτος με α 1000ευρω ειναι μονο για nvidia 3d vision pc τα παραπανω δεν τα αναγνωριζη δηλαδη οτι κανης απτο pc με το εξοπλησμο της nvidia

γιατη αν πραγματη υπαρχη σε αφτα τα χρηματα προτζεκτορας 3d δεν συμψερη να παρης 3d τν

Δεν σε καταλαβαίνω...η nvidia υποστηρίζει τα περισσότερα παιχνίδια σε 3D,όπως και ταινίες.Που το πρόβλημα;(εάν εξαιρέσουμε το ότι θα πρέπει να έχεις συνδεδεμένο HTPC πάνω)

πρεπη να αγωρασω και pc με το εξοπλησμο της nvidia αρα παμαι στα 1500 ευρο+
σκοπος ειναι να υπαρξη προτζεκτορας που να εχει συμβατοτητα με 3D BLU RAY και να μπορω να παιζω τα 3D παιχνιδια του PS3
υπαρχει μεγαλη διαφωρα απο τα 3D παιχνιδια του pc

αυτο λεμε συντομα θα κυκλοφορησει τετοιος προτζεκτορας
οποτε λιγο υπομονη για πραγματικο στερεσκοπικο 3D απο dlp...

Σε κανα 6μηνο θα εχουνε κυκλοφορησει..

Ναι...νωρίτερα θα βγουν οι sony,αλλά με 7k μου φαίνονται λίγο ασύμφοροι..

οι sony δεν ειναι dlp και θα εχουνε crosstalk ασε που ειναι και πανακριβοι

οι sony δεν ειναι dlp και θα εχουνε crosstalk ασε που ειναι και πανακριβοι

Ναι...δεν θα είναι dlp,αλλά SXRD,και τι μειονέκτημα είναι αυτό δηλαδή;Από previews αναφέρουν ότι εκτός του ότι πέφτει η φωτεινότητα η εικόνα είναι εξαιρετική,και δεν παρατηρείται crosstalk.Αλλά σε κάθε περίπτωση...τι κόλλημα με το crosstalk,τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα δεις καλύτερο 3D;Επίσςη το να λέμε οι dlp δεν έχουν καθόλου crosstalk είναι αόριστο...έχουν,αλλά λιγότερο από τις τηλεοράσεις.

αυτο.

Λοιπόν φίλε mpetou, πραγματικά θα ήθελα να βρίσκομαι από μια γωνιά και να δω την έκφρασή σου, την ώρα που θα βάλεις για πρώτη φορά να δεις το τεστ σου σε έναν DLP και θα περιμένεις να δεις μηδενικό crosstalk... :flipout:

Σε έναν DLP, χρησιμοποιώντας υποέκθεση με ταχύτητες κλείστρου πάνω από 1/120, είναι πανεύκολο να κλέψεις στο τεστ σου. Οι συγκεκριμένοι DLP, δουλεύουν στα 120Hz σε λειτουργία 3D. Αυτό σημαίνει πως η προβολή του κάθε κάρε για κάθε μάτι, διαρκεί 8msec. Tα γρήγορα γυαλιά ενεργού φωτοφράκτη έχουν χρόνο απόκρισης στο "μαύρισμα" (rise) περίπου 1msec και στη "λεύκανση" (fall), περίπου 2msec. Aν θεωρήσουμε πως ο συγχρονισμός είναι απολύτως τέλειος, για 6msec το μάτι μας βλέπει το είδωλο, φωτεινό, χωρίς καθόλου crosstalk (εδώ τραβάμε τη φωτογραφία μας για να κοροϊδεύουμε τον κόσμο) και για 1msec σε κάθε καρέ, υπάρχει crosstalk. Δηλαδή, για 12,5% τουλάχιστον του χρόνου που αντιστοιχεί σε κάθε μάτι, θα βλέπεις crosstalk και όχι μόνο για 0,5%. 12,5% duty cycle σε έναν φωτεινό DLP, είναι αρκετό για να προλάβει το μάτι να δει τις 1-2 κατώτερες γραμμές, στο τεστ σου...

Αν συνυπολογίσεις τώρα, πως ο δικός σου, μέτρησε ανάμεσα σε 23 προβολείς DLP και 0,3-1msec time offset στον συγχρονισμό με τα γυαλιά, αυτό το 12,5% μπορεί να γίνει μέχρι και 25%, με ό,τι περαιτέρω επιπτώσεις στο crosstalk θα έχει κάτι τέτοιο...

Kαι πάλι βέβαια, το crosstalk θα είναι αρκετά λιγότερο απ' ό,τι σε μια τηλεόραση LCD ή Plasma, αλλά η διαφορά δεν θα είναι και τόσο "χαώδης"...

@Dermitzakis: Οι SXRD έχουν περίπου το ίδιο crosstalk που έχει και μία LCD τηλεόραση...

η πραγματικοτητα ειναι αυτη που μετραει.....
Οσοι εχουνε dlp 3dvision δεν βλεπουνε καθολου crosstalk ενω οι ιδιοι οταν ειδανε 3D στις τηλεορασεις φρικαρανε απο το crosstalk.

τωρα αν εχουνε οι dlp ενα πολυ ελαχιστο αυτο δεν ειναι αντιληπτο σε αντιθεση με τις τηλεορασεις που κανει προβληματικη τη θεαση.

Δεν το εχω διαβασει απο 1 ατομο μονο για 0δενικο crosstalk σε dlp 3dvision
αλλα απο πολλα και επισης κανεις που εχει dlp 3dvision δεν εχει παραπονεθει
για crosstalk σε αντιθεση με αυτους που εχουνε τηλεορασεις και το βλεπουνε συνεχεια.

Εμενα το ματι εχει εκπαιδευτει και το βλεπω σε ολες τις ταινιες σχεδον σε καθε σκηνη στην δικια μου τηλεοραση
και γι αυτο το λογο σταματησα να βλεπω 3D ωστε να δω αυτα που εχω οταν παρω full 3D dlp projector

Last edited:
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου... :flipout:

Όσοι έχουνε "dlp 3dvision", δεν βλέπουνε εικόνα της προκοπής, καταρχήν.

Αν δεν βλέπουνε και καθόλου crosstalk, ας κάνουν μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο τους, καλού-κακού...

Και ορμώμενος από το ακόλουθο, εύστοχο, σχόλιό σου:
mpetou said:
Εμενα το ματι εχει εκπαιδευτει και το βλεπω σε ολες τις ταινιες σχεδον σε καθε σκηνη στην δικια μου τηλεοραση
και γι αυτο το λογο σταματησα να βλεπω 3D

Ας επαναλάβω, ακόμα μια φορά:

JL_? said:
Δυστυχώς, από τη δεκαετία του '50 που υπάρχει το στερεοσκοπικό 3D η πορεία του είναι η ίδια: απίστευτος ο ενθουσιασμός της πρώτης εμπειρίας και στη συνέχεια, σιγά-σιγά, καταλήγεις να βλέπεις μόνο τα προβλήματα... :rofl:

Όλοι περνούν από τη φάση που βρίσκεσαι τώρα. Μην έχεις πολύ υψηλές προσδοκίες από το στερεοσκοπικό 3D, γενικότερα, γιατί διαφορετικά η απογοήτευσή σου θα είναι πολύ μεγαλή...

Last edited:
η πραγματικοτητα ειναι αυτη που μετραει.....
Οσοι εχουνε dlp 3dvision δεν βλεπουνε καθολου crosstalk ενω οι ιδιοι οταν ειδανε 3D στις τηλεορασεις φρικαρανε απο το crosstalk.

τωρα αν εχουνε οι dlp ενα πολυ ελαχιστο αυτο δεν ειναι αντιληπτο σε αντιθεση με τις τηλεορασεις που κανει προβληματικη τη θεαση.

Δεν το εχω διαβασει απο 1 ατομο μονο για 0δενικο crosstalk σε dlp 3dvision
αλλα απο πολλα και επισης κανεις που εχει dlp 3dvision δεν εχει παραπονεθει
για crosstalk σε αντιθεση με αυτους που εχουνε τηλεορασεις και το βλεπουνε συνεχεια.

και γι αυτο το λογο σταματησα να βλεπω 3D ωστε να δω αυτα που εχω οταν παρω full 3D dlp projector
ναι αλα ποσο θα εχουν full 3D dlp project[χωρης 3dvision]?
φηλε εγω τα 10000 ευρω δεν τα δηνα με τιποτα
γιατη τοσω θα εχουν

O Sharp XV-Z17000, φαίνεται πως θα είναι ο πρώτος μονότσιπος FullHD 3D DLP που θα κυκλοφορήσει και αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2011.

Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αν και πολλοί υποθέτουν ότι θα βρίσκεται στην περιοχή των $3000-4000...

Βέβαια, δεν γνωριζουμε ακόμα αν θα χρησιμοποιεί κάποιο καινούριο, ταχύτερο DMD ανάλυσης 1920x1080, ή το ήδη υπάρχον, με μειωμένο κατά 1bit grayscale σε 3D λειτουργία...

Last edited:
Σε 2 ώρες και 40 λεπτά που διαρκεί το avatar το crosstalk το αντιλήφθηκα συνολικά το πολύ 2-3 λεπτα. Η αίσθηση που είχα ήταν σαν να είχα βλεφαρίδα στο μάτι που θολώνει κάπως αυτό που βλέπουμε. Για τα υπόλοιπα 157 λεπτά δεν ενοχλήθηκα καθόλου αλλά απόλαυσα 3δ.

Ξέρω ότι το crosstalk κρύβεται απλώς λόγω των χρωμάτων. Ε και? Αυτό δεν θέλουμε? να μην το βλεπουμε? Δεν θεωρώ το crosstalk θέμα.

Σίγουρα σε λίγο καιρό που η τεχνολογία θα προχωρήσει θα καταλάβω ότι δεν έχω δει τίποτα ακόμα. Αλλά και το 1949 νομίζαν ότι είχαν γρήγορα αυτοκίνητα.Και πράγματι είχαν.Απλά τα σημερινά είναι ακόμα πιο γρήγορα.

Το θέμα είναι πια οπτική γωνία θα χρησιμοποιείσεις.