Πόσο διαρκεί η μπαταρία στο 13άρι macbook pro σας?

Ήμουν έτοιμος να τσιμπήσω το καινούριο 13άρι pro εντυπωσιασμένος από όσα ισχυρίζεται η Apple περί της αυτονομίας του (6+ ώρες), καθώς αυτό είναι η βασικότερη παράμετρος που ελέγχω σε ένα laptop...

Τελικά, για καλή μου τύχη, βγήκα προχτές με μια παρέα μιας φίλης που σπουδάζει γραφιστική.... και βρέθηκα για πρώτη φορά σε περιβάλλον.. macάδων, όπου πολλοί είχαν το εν λόγω μηχανάκι, οπότε τους ρώτησα διάφορα. Μου κάνει εντύπωση ότι όλοι (3 τον αριθμό) συμφώνησαν ότι η μπαταρία τους κρατάει για χρήση κειμενογράφου με το wifi ανοιχτό περί τις 3 ώρες maximum....

Ποια είναι η δική σας εμπειρία???

Last edited:
Μηπως δεν ειχαν το macbook pro 13", αλλα το προηγουμενο αλουμινενιο macbook 13"(χωρις pro στο ονομα ) unibody ?

Με λιγα λογια, μονο τα τελευταια-τελευταια μοντελα (Mid 2009) εχουν την αυξημενη αυτονομια και ειναι περι τις 5-6 ωρες σε απλη χρηση wifi/internet.
Αυτα τα μοντελα ειναι το αλουμινενιο macbook pro 13", το αλουμινενιο macbook pro 15" και η πλαστικουρα macbook 13" unibody που βγηκε το φθινοπωρο.

Τα ακριβως προηγουμενα μοντελα[Late 2008 και ειναι : αλουμινενιo macbook 13" unibody(χωρις pro στο ονομα το 13"), αλουμινενιο macbook pro 15" unibody και η πλαστικουρα macbook 13" σκετο (χωρις pro στο ονομα ή unibody)] δεν εχουν την αυξημενη αυτονομια, αλλα νορμαλ, γυρω στις 3 ωρες σε χρηση wifi/internet.

Οποτε, αν το εχουν παρει πριν τον Ιουνιο του 2009, τοτε εχουν το προηγουμενο μοντελο με την νορμαλ αυτονομια.

Στα τελευταια μοντελα (Mid 2009, δηλαδη αγορασμενα μετα το Ιουνιο του 2009) εγω εχω δει αυτονομια γυρω στις 5-6 ωρες με χρηση wifi/internet.

Last edited:
6 ωρες παντως δεν κρατα με τιποτα. Κρατα οπως πολυ παραπανω απο το προηγουμενο macbook. Δεν το εχω χρονομετρησει αλλα κανενα 4ωρο πρεπει να το πιανει..

Το δικό μου πάντως με το wifi πάντα ανοιχτό κρατάει minimum 5 ώρες...όχι πάντως με βαριές λειτουργίες

Εγώ μια μέρα που το δοκίμασα το έβαλα να παίζει mkv αρχείο 1080p (ολόκληρη ταινία ) με το vlc, τέρμα φωτεινότητα και wifi, bluetooth ανοιχτά και κράτησε 2,5 με 3 ώρες. Σε κανονική χρήση κρατάει 4-5 ώρες.

Και το δικό μου καπου στις 4,5 με 5 ώρες μαζί με εξωτερικούς δίσκους (χωρις τροφοδοτικο) bluetooth mouse iphone wifi και τα σχετικά. Φαντάζομαι οτι για να χτυπήσεις το 6ωρο πρεπει να έχεις τα πάντα κλειστά.