Δημοκηδής
Μέλος Σωματείου
- 23 June 2006
- 10,373
Re: Απάντηση: ποσο εύκολα μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα wav από ένα mp3?
Βρε Υπερήχα, θα υπέθετα πως και συ, όπως όλος ο εμπλεκόμενος κόσμος, θα είχε ήδη κάνει το τεστ, τόσα χρόνια τώρα, από μόνος του ... δεν ήταν ανάγκη να περιμένεις το του πρώτου ποστ του παρόντος ...
Εγώ πάντως το έκανα προ αμνημονεύτων ετών ... παίρνοντας μουσικά κομμάτια από απλά έως απαιτητικά ... ήταν σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσω τα wav από τα 320ρια, ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλης ορχήστρας με πολλά όργανα, μονωδούς, χορωδίες, κλπ. ... στα περισσότερα κομμάτια δεν ξεχώριζα διαφορές ούτε μεταξύ wav και 256 ... σε απλά κομμάτια, (μια φωνή και μια κιθάρα) διαφορά δεν υπήρχε (στα αυτιά μου) ούτε μεταξύ wav και 128 ... ωστόσο, σε μεγάλη ορχήστρα το 128άρι όντως συμπίεζε την εικόνα / αέρα, κλπ ...
και επαναφέρω το φιλοσοφικό ερώτημα.
είσαι ακροατής.
και επί χρόνια σου λένε ότι το mp3 πάσχει και μπλα μπλα μπλα.
Και το έχουμε χωνέψει.
και ότι έστω το 320 κάτι λέει.
Και ότι το 128 είναι χάλια.
έβαλες ποτέ τον εαυτό σου στην δοκιμασία να δει αν αυτές οι πεποιθήσεις (πάνω στις οποίες είναι χτισμένη μια μουσική βιομηχανία και η όλη φιλοσοφία του hiend) έχουν ΓΙΑ ΣΕΝΑ κάποιο αντίκτυπο που να μεταφράζεται ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ?
και όταν βρίσκεις μια τέτοια ευκαιρία, αντί να βάλεις τον εαυτό σου στην δοκιμασία, θα σκεφτείς μια εναλλακτική μέθοδο να αναλύσεις αρχεία για να "βρεις" τη λύση έναντι άλλου που θα πει..."βρε αδερφέ μήπως τελικά δεν ακούω διαφορά και δεν μου χρειάζονται όλα αυτά"?
κάποια πράγματα δεν τα καταλαβαίνω.
υπάρχει μια δοκιμή.
έρχεται ο ένας λεει: η δοκιμή είναι στημένη λάθος, και λάθος για να μας ξεγελάσει
έρχεται ο άλλος: δεν υπάρχει διαφορά και επειδή δεν υπάρχει δεν θα το κάνω
έρχεται ο άλλος: δεν το κάνω επειδή αν το ψάξω με ένα πρόγραμμα θα καταλάβω τι τρέχει....
αδυνατώ....
Βρε Υπερήχα, θα υπέθετα πως και συ, όπως όλος ο εμπλεκόμενος κόσμος, θα είχε ήδη κάνει το τεστ, τόσα χρόνια τώρα, από μόνος του ... δεν ήταν ανάγκη να περιμένεις το του πρώτου ποστ του παρόντος ...
Εγώ πάντως το έκανα προ αμνημονεύτων ετών ... παίρνοντας μουσικά κομμάτια από απλά έως απαιτητικά ... ήταν σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσω τα wav από τα 320ρια, ακόμη και σε περιπτώσεις μεγάλης ορχήστρας με πολλά όργανα, μονωδούς, χορωδίες, κλπ. ... στα περισσότερα κομμάτια δεν ξεχώριζα διαφορές ούτε μεταξύ wav και 256 ... σε απλά κομμάτια, (μια φωνή και μια κιθάρα) διαφορά δεν υπήρχε (στα αυτιά μου) ούτε μεταξύ wav και 128 ... ωστόσο, σε μεγάλη ορχήστρα το 128άρι όντως συμπίεζε την εικόνα / αέρα, κλπ ...