Πόσο εύκολη είναι η αλήθεια;

....Πόσο εύκολο είναι να παραδεχτούμε ,πρώτα απο όλλους στον ίδιο μας τον εαυτό, πως το νέο καμάρι μας που κρεμάστηκε στο ταβάνι....το νέο μας av θηριάκι με τα πολλά καλούδια....τα νέα μας ηχεία που κοσμούν τον χώρο μας...τα νέα μας καλώδια που έχουν πάχος με το συμπάθειο <ΝΑ!!!>...η καινούργια μας tv λεπτή σαν κλωστή...και το νέο μας και στρουμπουλό sub ,όταν έφτασαν στον χώρο μας και όταν ανοίχτηκαν στα αυτιά και τα μάτια μας δεν ήταν αυτο που περιμέναμε η που είχαμε δει αλλού;
Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι, να ψάχνουμε συνεχώς να βρούμε λόγους γιά να υποστηρίξουμε την ψυχολογία μας, πως τα'χα μου, καλά κάναμε και τα αγοράσαμε για εκείνον και τον άλο λόγο;
Πόσο εύκολο, μας είναι ,όταν κάπου αλλού η ακόμη και στον δικό μας χώρο ,δούμε διαφορετικά μηχανήματα απο τα δικά μας στα ίδια χρήματα η ακόμη και λιγότερα, που παίζουν καλύτερα να το παραδεχτούμε προς τα έξω;
Πόσο εύκολο, μας είναι να ξεχάσουμε τα χρήματα που δώσαμε για τα ονειρά μας, ιδιαίτερα όταν αυτά, αποδείχθηκαν και λίγο εφιάλτες στην συνέχεια;
Πόσο κωμικοί γινόμαστε κάθε φορά που σκαρφιζόμαστε γελοίους η ασήμαντους λόγους γιά να δικαιολογήσουμε την πατατιά που κάναμε η την υπεροχή του δικού μας μηχανήματος, έναντι κάποιου άλου αντικειμενικά η τουλάχιστον πλειοψηφικά καλύτερου;
Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι,όταν μετά τα τόσα κολακευτικά σχόλια στο δικό μας μηχάνημα, απο εμάς τους ίδιους, να βρούμε λόγο και θάρος γιά να το ξεφορτωθούμε στις αγγελίες, την στιγμή που μόλις λίγες ημέρες πριν γιά εμάς ήταν το καλύτερο;
Πόσο εύκολο είναι η πραγματική αλήθεια, να βγεί πρώτα απο εμάς, ακόμη και εαν πονάει πολύ;
......αυτά και πολλά άλα επι του θέματος λέω να συζητήσουμε εδω, να ανοίξουμε λίγο τις καρδιές μας, και να μιλήσει η αλήθεια.....αλά στα αλήθεια πόσο εύκολη είναι αυτή;

Last edited:
Εγώ που συνήθως θάβω ότι αγοράσω λες να πρέπει να πάω να το κοιτάξω; :BDGBGDB55:

Ο ενισχυτής μου παίζει καλά αλλά από documentation δεν μπογώ να του βάλω πάνω από τγία. Το ίδιο και το CD μου. Στο τηλεχειριστήριό τους δε, ούτε για άσσο δεν είναι!
Τον AV και το DVD μου τα παρόπλισα από θέμα μουσικής γιατί απλά δεν παίζουν καθόλου!!! Για ταινίες είναι καλά...
Τα ηχεία, για τον χώρο μου (από τους πιό δύσκολους) είναι μια χαρά. Σε άλλο χώρο ίσως να έβαζα άλλα.
Ο χώρος από μόνος του είναι χάλια!
Το προβολάκι καλό μου βγήκε αλλά στα λεφτά που το πήρα δεν μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο.
Η γυναίκα μου καλή είναι αλλά δεν μπογώ να της βάλω πάνω από τγία...

Ωπ... Πήρα φόρα! :BDBDG54:

Για μενα ειναι πολυ ευκολο.

Ισα ισα που ειμαι πιο αυστηρος με αυτα που εχω αγορασει εγω.

Τα τελευταια χρονια βεβαια δεν κανω λαθη αν παρω κατι το εχω ψαξει παααρα πολυ.

Μεγάλο θέμα άνοιξες Γιαννη :chinscratch:......
Χτυπάς εγωισμούς, κομπλεξισμούς, ζήλιες, κακιες κτλ. κτλ.(πράγματα δύσκολα για να τα παραδεχτεί κανείς!)
Και για να πω την αλήθεια είναι κάτι που με έχει στεναχωρήσει γιατί αρκετά συχνά το συναντάω (Το είχαμε συζητήσει και με τα παιδιά στην εκθεση (για την ακρίβεια στην τουαλέτα αλλά δεν ήταν συζήτηση του κ@λ@υ :flipout:)). Anyway θα ασχοληθώ μόνο με τον εαυτό μου και δεν θα το συνεχίσω.

Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι με πιάνει η λύσσα να προσθέσω ή να αλλάξω κάτι πολλές φορές χωρίς λόγο και αιτία.
Είχα ηχεία ,αγόρασα και άλλα ηχεία, βελτίωσα τον ήχο μου αλλά πάλι ανικανοποίητος είμαι (αν και δεν θα έπρεπε γιατί και τα ηχεία μια χαρά είναι αλλά και το κέφι μου το κάνω μια χαρά)!
Είχα τον Yamaha ο οποίος με κάλυπτε πλήρως μέχρι στιγμής και δεν είχα παράπονο. Μου κόλλησε η ιδέα για προ και άρχισα να την ψάχνω μέχρι που πήρα τον Rotel. Δεν έχω παράπονο από τον Rotel, ανώτερος ο ήχος του προ αλλά μου λείπουν οι ευκολίες του Yamaha.
Είχα ένα Yamaha sub αλλά όταν είδα ότι δεν ήταν αρκετό (όντως υπήρχε πρόβλημα μιας και τα ηχεία το σκέπαζαν) το άλλαξα με ένα άλλο. Αν και ήμουν ευχαριστημένος με το νέο sub δεν σταμάτησα να ψάχνομαι μέχρι που πήρα και το sms να του προσθέσω.
Είχα Dvd, πήρα νέο το οποίο δεν μου προσέφερε απολύτως τίποτα παραπάνω, αγόρασα scaler γιατί ήθελα να βελτιώσω την εικόνα (αν και μου έλεγαν να μην παρω) μέχρι που κατέληξα στο 3910 που μου ακύρωσε όλες τις άλλες αγορές. Τώρα το scaler το έχω για να περνάω το σήμα του dvd-r και του dreambox!!!
Να αναφέρω τα καλώδια που σαν άσχετος είχα πάει να αγοράσω από γνωστό πολυκατάστημα και είχα δώσει 300 ευρώ και τα έχω όλα πλέον σε μια σακούλα γιατί από ποιότητα ήταν χάλια και χρειάστηκε να πάρω καινούργια?

Αυτό πάντως που μπορώ να πω ειλικρινά είναι ότι έφτασα σε ένα επίπεδο στο οποίο είμαι ευχαριστημένος και πλέον ψάχνομαι μόνο για προβολέα που δεν έχω (που και εδώ θα την είχα πατήσει αν δεν με σταμάταγαν). Αλλά αν θα με ρωτήσεις αν το κέφι μου το έκανα και παλιά πριν "ματώσω" οικονομικά και κάνω τόσες αλλαγές θα σου πω πως ναι. Μπορεί με τεράστια διαφορά σε ποιότητα ήχου και εικόνας από ότι τώρα αλλά και τότε και την ταινία μου την έβλεπα και την μουσική μου την άκουγα.

Αυτό που θα πω τελειώνοντας είναι ότι ποτέ δεν είδα το χόμπι μου ανταγωνιστικά και πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω κάποιον να προσπαθεί να φτιάξει ή να έχει κάτι το οποίο τον ευχαριστεί γιατί ξέρω πολύ καλά τι προσπάθεια έκανα και εγώ γι' αυτό.

Άσε, το έχω πάρει απόφαση προ πολλού...
Θα είμαστε οι πρώτοι που θα πουλήσουμε μεταχειρισμένα μηχανήματα, σφραγισμένα στο κουτί τους!!! :bang:

Αυτον τον βρωμοdila τον πουλατε καλε :BDGBGDB55:?? Αν ναι δινω ισα με ενα χιλιαρικο για να σας απαλλαξω απο αυτον :flipout::flipout::flipout:

Οτι και να εχεις, παντα θα ψαχνεις και θα υπαρχει κατι καλυτερο.

Συνηθως το βρισκεις μολις εχει κανεις την καινουργια σου αγορα και χρεωσει ολες τις πιστωτικες σου.

A, εγώ δεν έχω πρόβλημα.
Όταν κάνω πατατιά το λέω.
Και αν μπορώ αλλάζω αυτή την κατάσταση.
Αν όχι...προσπαθώ.

ΠΧ τώρα με τα μάγκια δεν έχω τον καλύτερο ήχο που είχα ποτέ με αυτά. Έχω όμως μια προδιαγεγραμμένη πορεία που θέλω να ακολουθήσω έτσι ώστε να φτάσω στο επιθυμητό σημείο.
Αν όλα αυτά που θα κάνω...δεν, τότε θα κάνω μερικά κλικ πίσω.

Για το λόγο αυτό λέμε ότι πρέπει να προσέχουμε τι αγοράζουμε, να κάνουμε σωστή έρευνα αγοράς κλπ κλπ.
Το θέμα όμως είναι ότι (τουλάχιστον σε εμένα προσωπικά) οι αγορές αυτού του είδους γίνονται παρορμητικά, με αποτέλεσμα η λογική και όλα τα υπόλοιπα μετρήσιμα στοιχεία να πηγαίνουν περίπατο...

Γι'αυτό όμως υπάρχει το avclub. Για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.

Μα είναι στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα αυτό , τόσο περήφανος και να ρίξει τα μούτρα του λέγοντας πως τον πιάσανε κότσο ?

Τεσπα , πάνω από το πως νιώθουμε για την γκάφα μας , πρέπει και να σκεφτούμε να προφυλάξουμε τους συνανθρώπους μας , από το να την πατήσουν και αυτοί .
Προσωπικά όταν το παθαίνω , ενημερώνω για το πόσο ............. πιάστηκα .

Γιατι να είναι δύσκολη η κουβέντα?Ολοι έχουμε κάνει την ίδια πατάτα.Το μεγαλύτερο λάθος είναι η βιασύνη.Πχ όταν πήρα την LG LZ55 μου έλεγε η γυναίκα μου βιάζεσαι και σε ένα 6μηνο με τα ίδια λεφτά θα παίρνεις κάτι καλύτερο.:grandpa:Εγω όχι δεν με νοιάζει αυτή με καλύπτει κτλ.Ελα που τώρα με δυο χιλιάρικα παίρνεις 42 και 46 ίντσες full HD.:furious3:
Εχω αλλαξει
ενισχυτη 3 φορες
ηχεια 3 φορες(αυτη ηταν η τελευταια)
tv 2 φορες
dvd 2 φορες(το Panasonic A160 το εχω στο δωματιο του γιου μου που ειναι 16 μηνων :BDGBGDB55: το πλήρωσα 210.000 δραχμές )
και άλλα πολλά καλώδια,playstation,xbox όλα λόγω βιασύνης.Που να μην είχα σπαταλήσει και ώρες ατελείωτες εδω μεσα.:BDBDG54:
Το αποτέλεσμα είναι οτι το μόνο που δεν θέλει αλλαγή τώρα είναι τα ηχεία μου.:flipout:

Γιατι να είναι δύσκολη η κουβέντα?Ολοι έχουμε κάνει την ίδια πατάτα.Το μεγαλύτερο λάθος είναι η βιασύνη.Πχ όταν πήρα την LG LZ55 μου έλεγε η γυναίκα μου βιάζεσαι και σε ένα 6μηνο με τα ίδια λεφτά θα παίρνεις κάτι καλύτερο.:grandpa:Εγω όχι δεν με νοιάζει αυτή με καλύπτει κτλ.Ελα που τώρα με δυο χιλιάρικα παίρνεις 42 και 46 ίντσες full HD.:furious3:
Εχω αλλαξει
ενισχυτη 3 φορες
ηχεια 3 φορες(αυτη ηταν η τελευταια)
tv 2 φορες
dvd 2 φορες(το Panasonic A160 το εχω στο δωματιο του γιου μου που ειναι 16 μηνων :BDGBGDB55: το πλήρωσα 210.000 δραχμές )
και άλλα πολλά καλώδια,playstation,xbox όλα λόγω βιασύνης.Που να μην είχα σπαταλήσει και ώρες ατελείωτες εδω μεσα.:BDBDG54:
Το αποτέλεσμα είναι οτι το μόνο που δεν θέλει αλλαγή τώρα είναι τα ηχεία μου.:flipout:

Ισίδωρε η αλήθεια μπορεί να είναι δύσκολη ΟΧΙ όταν είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε τα μηχανήματα που μας στεναχώρησαν, η και μετά, αλά την περίοδο που τα έχουμε και τα χρησιμοποιούμε.

Ισίδωρε η αλήθεια μπορεί να είναι δύσκολη ΟΧΙ όταν είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε τα μηχανήματα που μας στεναχώρησαν, η και μετά, αλά την περίοδο που τα έχουμε και τα χρησιμοποιούμε.

Γιαννη, η παραδοχη που πρεπει να κανουμε ειναι μια: Ο,τι εχουμε στην κατοχη μας, εχει τα πλεονεκτηματα του και τα μειονεκτηματα του. Προφανως μας αρεσει να προβαλουμε τα πλεονεκτηματα του, αλλα αρνουμε να πιστεψω οτι δεν βλεπυμε τα μειονεκτηματα. Αυτο ισχυει για οτιδηποτε εχουμε στην κατοχη μας, απο ενα portable Mp3 player, μεχρι τα σπιτια και τα μηχανακια μας.

Δωσε ενα παραδειγμα αγορας σου, να σου προβαλω 1000 λογους γιατι δεν επρεπε να το παρεις, και να σου πω και εναν μονο λογο γιατι επρεπε να το παρεις, και θα δεις, ειμαι σιγουρος, οτι αυτος ο λογος φτανει για να εισαι ευτυχης με το νεο σου αποκτημα.

Καλημέρα σε όλους.Γιάννη η τελευταία μου πρόταση πιστεύω ότι τα λέει όλα για τις επιλογές μου.Φυσικά παίζουν και πολλοί άλλοι παράγοντες.Οπως σε τι οικονομική κατάσταση βρισκόμαστε την ώρα που επιλέγουμε ένα μηχάνημα.Λογικό είναι αργά ή γρήγορα να καταλάβουμε ότι είναι λάθος(ή πιο σπάνια σωστό).
Η αλήθεια είναι απλή για ένα λογικό άνθρωπο.
Το κακό είναι ότι όταν είχα ένα φορητό κασετόφωνο και ξαφνικά πήγα σε ένα σετ ραδιοενισχυτη της Sony με ηχεία Wharefedale valdus 400 έπαθα σοκ.Νόμιζα ότι είχα πάρει Mcintosh με Magnepan :flipout:Ολες οι μετέπειτα αλλαγές δεν πλησίασαν καν αυτό το συναίσθημα.-bye-

αν γραψω τι εχω αλλαξει μονο τα τελευταια 5 χρονια θα φαω της χρονιας μου
μετα λοιπον απο αυτη την εμπειρια και την καλωδιακη του κυριου Λευτερη
ψωνιζω αυτο που μπορω και μετα απο δοκιμη,εχω αγορασει πραματα που τα αλλαξα σε λιγες μερες ,πραματα που λυπηθηκα που τα εδωσα οχι λογο λεφτων αλλα σγραγιδας .Αλλα η ζωη παει μπροστα ετσι και εγω καμμια φορα γυριζω και πισω αλλα οχι τοσο συχνα πια