Πόσο φως? Πόσες ίντσες? Τι gain?

Κωστα εγω με το που παραλαβω τον 1070 μηνυμα στον Δημητρη απο Αρτακη για να μου το φτιαξει,δεν αγοραζω τιποτα απλα μαθαινουμε τι και πως γινονται αυτες οι δουλειες

Γιαννη απαντησα γιατι εγω ζητησα απο που μπορεις να το αγορασεις,και εχω πει οτι για το καλιμπραρισμα θα φωναξω φιλο,το στησιμο θα το προσπαθησω μονος μου σιγα το δυσκολο
με τη βοηθεια σας φυσικα :computer:
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Πόσο φως? Πόσες ίντσες? Τι gain?

Το σπεκτρόμετρο. Το κολορίμετρο παίζει στα ~120 ευρώ.

Έχω μπλεχτεί λίγο. Μπορείς αν σου είναι εύκολο να εξηγήσεις την διαφορά των δύο οργάνων; Για να ρυθμίσουμε χρωματικά έναν προτζέκτορα ποιό από τα δύο όργανα χρειαζόμαστε ή κάνουν και τα δύο;

Επίσης έχω βάλει στο μάτι το i1 Display Pro. Σε ποιά κατηγορία οργάνων ανήκει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο φως? Πόσες ίντσες? Τι gain?

Έχω μπλεχτεί λίγο. Μπορείς αν σου είναι εύκολο να εξηγήσεις την διαφορά των δύο οργάνων; Για να ρυθμίσουμε χρωματικά έναν προτζέκτορα ποιό από τα δύο όργανα χρειαζόμαστε ή κάνουν και τα δύο;

Επίσης έχω βάλει στο μάτι το i1 Display Pro. Σε ποιά κατηγορία οργάνων ανήκει;

Το σπέκτρο μετράει φάσμα φωτός, ενώ το χρωματόμετρο αναλύει το φως με τριχρωματικό αισθητήρα. Και με τα δύο μπορούμε να κάνουμε δουλειά μας. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τα σπεκτρόμετρα για αναφορά και παίρνουν μετρήσεις με τα χρωματόμετρα κυρίως γιατί είναι πιο γρήγορα και μπορούν να διαβάζουν καλύτερα τα χαμηλά IRE. Επίσης, το θετικό των φασματόμετρων είναι ότι δεν αποτελούνται από μέρη ευαλλοίωτα όπως οι μεμβράνες των τριχρωματικών αισθητήρων όπου επηρεάζονται από σκόνη, χρήση, υγρασία κ.λ.π. Γι' αυτό και κατά βάση τα σπεκτρόμετρα είναι πιο ακριβά.

Το i1 display pro της X-Rite είναι χρωματόμετρο και θεωρείται πολύ αξιόπιστο.

εκ των ων ουκ άνευ

Φίλε μου Γιάννη εξαιρετικό το νήμα σου μαθαίνω πολλά πράγματα, είσαι εγκυκλοπαίδεια στο είδος!!!

Αλλα με αυτό με έστειλες... ( εκ των ων ουκ άνευ)

Δεν σου κρύβω ότι κατέφυγα στο google για να βρω άκρη!:SFGSFGS5:

Φίλε μου Γιάννη εξαιρετικό το νήμα σου μαθαίνω πολλά πράγματα, είσαι εγκυκλοπαίδεια στο είδος!!!

Αλλα με αυτό με έστειλες... ( εκ των ων ουκ άνευ)

Δεν σου κρύβω ότι κατέφυγα στο google για να βρω άκρη!:SFGSFGS5:

:ernaehrung004:-bye-