Πόσο γκρι είναι τα γκρι πανιά?

Το θέμα εξελισσεται σε πολυ ενδιαφέρον..FABIAWRC συγχαρητηρια αλλα μη νομιζεις θα την "βγαλεις" μονο με τις φωτογραφιες :)
Μου αρεσε πως δεν χανει στα λευκα και δινει τρελα μαυρα..απο την αλλη εχουμε και τον mr Χατζηγεωργιου που μας προβληματιζει :)...γιατι εχω την αισθηση οτι δν κανει σε πολυ φωτεινους διοτι θα λαμπυριζει το αλουμινιο;εκτος και αν χρησιμοποιουμε το φιλτρακι,τι λες mr?

Φίλε FABIAWRC μπορεις σε παρακαλω να δωσεις φουλ φωτεινοτητα στον προβολεα και να μας πεις εαν εχουμε λαμπυρισμους; (σου ειπα πως δν θα την γλυτωσεις ευκολα :) )

Απάντηση: Re: Πόσο γκρι είναι τα γκρι πανιά?

Το θέμα εξελισσεται σε πολυ ενδιαφέρον..FABIAWRC συγχαρητηρια αλλα μη νομιζεις θα την "βγαλεις" μονο με τις φωτογραφιες :)
Μου αρεσε πως δεν χανει στα λευκα και δινει τρελα μαυρα..απο την αλλη εχουμε και τον mr Χατζηγεωργιου που μας προβληματιζει :)...γιατι εχω την αισθηση οτι δν κανει σε πολυ φωτεινους διοτι θα λαμπυριζει το αλουμινιο;εκτος και αν χρησιμοποιουμε το φιλτρακι,τι λες mr?

Φίλε Takeshy,

όλα αυτά κρίνονται στην πράξη. Έγραψα ότι έχουν αναφερθεί αρκετοί κάτοχοι φωτεινών προβολέων στο φαινόμενο. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί δεδομένο γι' όλους, ή ότι όλοι παρατηρούν τα ίδια. Για να είμαι και πιο αναλυτικός, οι παρατηρήσεις έχουν γίνει κυρίως για πολύ-πολύ φωτεινές σκηνές. Από την άλλη, μιας και προμηθεύτηκες το φιλτράκι, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού θα μειώσεις κατά το ήμισυ το φως σου.

Κάτι τελευταίο...

Η ''χήρα'' δεν κρατάει το επίπεδο του λευκού π.χ. σαν ένα Ν9-Ν9,5 γκριζάκι. Χάνει και στα λευκά, απλά, χάνει λιγότερο σε σχέση με μια απλή μπογιά που παίζει στα 7,5 χωρίς τη βοήθεια του αλουμινοχρώματος, κρατώντας, όμως, τα μαυράκια σε πολύ καλά επίπεδα. Τα καλά της, εκτός από τα εμφανή όπως παρουσιάστηκαν στις φωτογραφίες, είναι ότι έχει τεσταριστεί σαν ουδέτερο χρώμα και αυτό διευκολύνει κατά πολύ το έργο των προβολέων ώστε να αποδώσουν όσο το δυνατόν πιστότερα μια εικόνα, χωρίς χρωματικές εκτροπές.

Re: Απάντηση: Re: Πόσο γκρι είναι τα γκρι πανιά?

Φίλε Takeshy,

όλα αυτά κρίνονται στην πράξη. Έγραψα ότι έχουν αναφερθεί αρκετοί κάτοχοι φωτεινών προβολέων στο φαινόμενο. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί δεδομένο γι' όλους, ή ότι όλοι παρατηρούν τα ίδια. Για να είμαι και πιο αναλυτικός, οι παρατηρήσεις έχουν γίνει κυρίως για πολύ-πολύ φωτεινές σκηνές. Από την άλλη, μιας και προμηθεύτηκες το φιλτράκι, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού θα μειώσεις κατά το ήμισυ το φως σου.

Κάτι τελευταίο...

Η ''χήρα'' δεν κρατάει το επίπεδο του λευκού π.χ. σαν ένα Ν9-Ν9,5 γκριζάκι. Χάνει και στα λευκά, απλά, χάνει λιγότερο σε σχέση με μια απλή μπογιά που παίζει στα 7,5 χωρίς τη βοήθεια του αλουμινοχρώματος, κρατώντας, όμως, τα μαυράκια σε πολύ καλά επίπεδα. Τα καλά της, εκτός από τα εμφανή όπως παρουσιάστηκαν στις φωτογραφίες, είναι ότι έχει τεσταριστεί σαν ουδέτερο χρώμα και αυτό διευκολύνει κατά πολύ το έργο των προβολέων ώστε να αποδώσουν όσο το δυνατόν πιστότερα μια εικόνα, χωρίς χρωματικές εκτροπές.

Δηλαδή με λίγα λόγια μου προτείνεις αυτό Γιάννη; (Κώστας το όνομα μου)
Και εαν ναι,δεν θα γλυτωσεις ευκολα εσύ και ο FABIAWRC :fahne90:

Κώστα, εφόσον δεν υπάρχουν τα θέματα που αντιμετώπισα (τουλάχιστον εγώ) στο βάψιμο και έχεις τη δυνατότητα παραγγελίας από το εξωτερικό του αλουμινοχρώματος, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην πας στο Black Widow. Το μόνο που φοβάμαι είναι το hotspotting που όπως είπα ήταν υπερβολικό στη δική μου περίπτωση (γυψοσανίδα 126''). Επίσης, και το χρώμα βάσης το Bermuda Beige της PPG δεν το έχω βρει εδώ (γι' αυτό πήγα στο αντίστοιχο της B.M.).

Γιάννη δώσε σε παρακαλώ τον κωδικό της βάσης και το link για αγορά του αλουμινιου απο το εξωτερικό.Ποση ποσοτητα αλουμινιου απαιτειται και ποση βασης;ποια ειναι η αναλογια;

Σου δίνω το λινκ με όλες τις σχετικές πληροφορίες προετοιμασίας του χρώματος:

http://www.hometheatershack.com/for...g-presentation-black-widow.html#axzz2DQgvudLg

Η αναλογία είναι 4:1.

Για το χρώμα βάσης χρησιμοποίησα το light Mocca της B.M. αν θυμάμαι καλά.....τσεκάρω και επιστρέφω...

Χρειάζεσαι 2 μπουκαλάκια αλουμινόχρωμα για 1 λίτρο μπογιάς. Το αγόρασα από 'δω:

http://www.smdesigns.co.uk/autoair4100?pm2_a=show&pm2_id=254

το οποίο όπως βλέπω, δεν είναι πλέον διαθέσιμο.

Δοκίμασε και εδώ:

http://www.graphicair.co.uk/products/Auto-Air-Aluminium-Base-%2d-Fine.html?setCurrencyId=2

σορυ που αργησα να απαντησω..καταρχας Κωστα και Γιαννη ειστε ευσπροδεκτοι να ερθετε να δειτε την εφαρμογη.ειδικα εσυ Κωστα που δεν το εχεις δει.

Γιαννη να απαντησω στις ερωτησεις σου.

πριν ειχα βαψει με ματ λευκο και δεν ειχα καθετες λωριδες..ουτε με το black window εχω απλα στο κεντρο δεν το εστρωσα καλα,με αποτελεσμα να το ξαναπερασω σε εκεινο το σημειο και μου εχει γινει λιγο ποιο σκουρο και οταν στην ταινια παιζει ενα ενιαιο χρωμα οπως πχ.ουρανος η το γηπεδο(που ειναι ολο πρασινο) καταλαβαινεις οτι εκει ειναι πιο σκουρο.αν το βαψω παλι σωστα δεν θα εχω θεμα,διοτι αριστερα και δεξια το εβαψα καλα.

δεν το διατυπωσα καλα δλδ.δεν ειναι σαν ανομοιομορφια.δεν το εχω βαψει ξανα γιατι ο τοιχος μου εχει ατελειες και φυλαω το χρωμα που εχει μεινει μηπως κανω 2.35 με masking...και το χρειαστω ξανα.

hot spot δεν εχω απο οσο ειδα.βεβαια λογω χωρου δεν μπορω να κατσω παρα πολυ αριστερα η δεξια..

οσο για το λαμπυρισμα νομιζω κανει ενα ελαχιστο μια ιδεα.θελω να παρω ενα κομματι mdf να το βαψω λευκο και να το βαζω διπλα,γιατι εχω ξεχασει πως συμπεριφερεται..

ενα αλλο πραγμα που υπαρχει ειναι οτι εχω spikes..δλδ ενα κομματακι απο το αλουμινοχρωμα,αντανακλαει το φως και φαινεται σαν καμενο πιξελ που φωτιζει!!!ειναι παρα πολυ μικρο.

αυτο για να το δεις πρεπει να τυχει να κατσεις σε συγκεκριμενο σημειο,και να φωτιζει η σκηνη.αν πας λιγο πιο δεξια χανεται.υπαρχουν φορες που τα βλεπω και αλλες φορες οχι.

τωρα για το χρωμα χρησιμοποιησα μιξη 4:1 και το χρωμα ειναι Bermuda beige της αμερικανικης Pittsburgh Paints.

Γιαννη σου παραθετω τα στοιχεια που αγορασα το χρωμα,καθως και το κωδικο του.

Pittsburgh Paints Pure Performance Flat
Interior Latex - Pastel Base - #9-110
Tinted: PPG Bermuda beige (427-2)
Σαράντα Εκκλησιών 3, Αιγάλεω, 12241 Athens, Greece
Τηλέφωνο 21 0531 3123

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες και για την πρόσκληση!!! (αν ευκαιρήσεις κάποια στιγμή μετά τις 15 του μηνός, πολύ θα ήθελα να το δω από κοντά και αν θέλεις μετράμε και πόσο φως κόβει γενικώς σε σχέση μ' ένα Ν7,5 γκρίζο χωρίς αλουμινόχρωμα. Έχω ήδη έτοιμο ένα!!)

-bye--bye-

Ευχαριστώ και εγω για την πρόσκληση αλλα κομματάκι δύσκολο(μένω Αλεξανδρούπολη) :)
Κατα τα αλλα λίγο μπερδευτηκα,λέτε αναλογια 4:1 κ μετα δύο μπουκαλακια σε ένα λιτρομπογιας...στο δεύτερο site έχει μπουκαλακι με 120-480&960ml ποιο πρέπει να αγοράσω,δηλαδή ποσά ml θέλει στο ένα λίτρο μπογιάς;επίσης με τι ρολο το εφαρμοσατε(γουνινο ή σφουγγαρενιο) και αν περασατε και με τι ασταρι πρώτα την επιφάνεια..λίγες αναλυτικές λεπτομερειες αν δεν σας κανει κοπος πως εγινε η εφαρμογή σε όλα τα στάδια της..
Συγνώμη εαν γίνομαι επίμονος και κουραστικος αλλα έχω μια τελειομανια σε μέγεθος αρρώστιας :)
ΥΓ θα το ψάξω και στο link που μου εστειλες αλλα ομολογώ πως τα αγγλικά μου ειναι μέτρια
Thanks any way...

Γιαννη μεσα οποτε θες δεν εχω θεμα.!

εγω εριξα 2 μπουκαλακια μικρα μεσα σε ενα κιλο.τα μπουκαλακια ειναι τα μικρα με τα 120ml γιατι ηταν ελαχιστη η ποσοτητα που ειχαν.

αν διαβασεις το site λεει οτι δεν θελει σφουγγαρενιο γιατι θα κανει φουσκαλες.προτιμησε ενα καλης ποιοτητας γουνινο ρολο.οχι πολυ μικρο.ενα κανονικο.εγω δεν περασα ασταρι,εβαψα κατευθειαν σε ασπρο πλαστικο απο πριν που ειχα.

αλλα αν ασταρωσεις θα ειναι καλυτερα.εγω το περασα ενα χερι,το αφησα να στεγνωσει καλα και μετα το περασα αλλο ενα.θελει μονο καθετα το ρολο,και θελει προσοχη εκει που βαφεις στο επομενο καθετο που θα κανεις με το ρολο,να γινει σωστα η στρωση με την διπλα.δλδ εκει που θα γινει η ενωση.καλο θα ειναι επισης να βαφεις απο μια κατευθυνση.δλδ απο πανω προς τα κατω συνεχεια οχι πανω κατω..

αν η επιφανεια ειναι βαμμενη δεν εχεις θεμα.

το pitsburgh ειναι πλαστικο χρωμα εξαιρετικης ποιοτητας(εχει αν θυμαμαι 15 ευρω το κιλο!!!)και εχει πολυ μεγαλη καλυπτικοτητα στρωνει τελεια γιαυτο και χρειαζεται μονο 2 χερια.απλα θελει σωστα στρωση γιατι η προσθεση του αλουμινοχρωματος το κανει δυσκολο.

επισης πολυ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ την μιξη να την κανεις με αναδευτηρι.παρε ενα μικρο βαλτο σε ενα τρυπανι και χτυπα το καλα για να γινει τελεια μιξη.

1:προσοχη στο βαψιμο μονο καθετα,ωστε να μην εχουμε καθετες γραμμες.
2:πολυ καλο ανακατεμα με αναδευτηρι,για να μην εχουμε spikes.
3:γουνινο ρολο 1/4"
4:καλες θεασεις!!!

Ευχαριστώ και εγω για την πρόσκληση αλλα κομματάκι δύσκολο(μένω Αλεξανδρούπολη) :)
Κατα τα αλλα λίγο μπερδευτηκα,λέτε αναλογια 4:1 κ μετα δύο μπουκαλακια σε ένα λιτρομπογιας...στο δεύτερο site έχει μπουκαλακι με 120-480&960ml ποιο πρέπει να αγοράσω,δηλαδή ποσά ml θέλει στο ένα λίτρο μπογιάς;επίσης με τι ρολο το εφαρμοσατε(γουνινο ή σφουγγαρενιο) και αν περασατε και με τι ασταρι πρώτα την επιφάνεια..λίγες αναλυτικές λεπτομερειες αν δεν σας κανει κοπος πως εγινε η εφαρμογή σε όλα τα στάδια της..
Συγνώμη εαν γίνομαι επίμονος και κουραστικος αλλα έχω μια τελειομανια σε μέγεθος αρρώστιας :)
ΥΓ θα το ψάξω και στο link που μου εστειλες αλλα ομολογώ πως τα αγγλικά μου ειναι μέτρια
Thanks any way...

Κώστα καλησπέρα.

4:1 σημαίνει ότι σε ένα λίτρο μπογιάς βάσης βάζεις 250ml (2 μπουκαλάκια) αλουμινόχρωμα. Η ποσότητα αυτή αρκεί για πολλά χέρια με ρολό (η δική μου οθόνη που έχει επιφάνεια 4,4 τ.μ. περάστηκε 5 ή 6 φορές). Το μείγμα θα το ανακατέψεις καλά αφού έχεις προσθέσει περί τα 10% απιονισμένο νερό.

Ρολό επιλέγεις το γούνινο.

Πάμε στα προκαταρκτικά. Κοιτάς τον τοίχο σου αν είναι σε ομοιομορφία υφής σε καλά επίπεδα. Αν όχι, γυαλοχαρτίζεις για να φύγουν οι ατέλειες. Καθαρίζεις μ' ένα νωπό βετέξ. Περνάς ένα χέρι αστάρι ακολουθώντας το αραίωμα προσεκτικά από τις οδηγίες χρήσης (δεύτερο χέρι χρειάζεται μονάχα αν ο τοίχος είναι βαμμένος πολύ σκουρόχρωμος ή σε βαθιές αποχρώσεις άλλων χρωμάτων π.χ. μπορντώ κ.λ.π.). Τον αφήνεις να στεγνώσει για 24 ώρες.

(αν χρειάζεσαι και στοκάρισμα αρχικά προσπάθησε να είσαι φειδωλός με το στόκο και να σπατουλάρεις αρκετά καλά τον χώρο που στοκάρεις. Κατόπιν γυαλοχαρτίζεις. Το στοκάρισμα είναι δύσκολη δουλειά και θέλει πιθανότατα μάστορα. Ελπίζω να μην το χρειάζεται ο τοίχος σου).

Μετά βάφεις με το B.W. αφήνοντας ένα διάστημα 4-5 ωρών για στέγνωμα ανά χέρι. Μην πιέζεις το ρολό. Ξεκίνα από πάνω προς τα κάτω, ενώ από το δεύτερο χέρι και μετά όταν σου τελειώνει η μπογιά στο ρολό προσπάθησε να το σταυρώνεις. Μην αφήνεις δάκρυα ή φουσκάλες.

Καλή επιτυχία.

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις αναλυτικές απαντήσεις σας...απ´ότι κατάλαβα είναι κολλώδες το μίγμα λόγω αλουμινίου ε?
τα καταφέρνω στο βάψιμο αλλά για να δούμε με αυτό τι θα γίνει..
"πάω" για παραγγελία.. :)

Γιάννη μην κάνω λάθος,το Auto Air Aluminium Base - Fine από τους τρεις τύπους θέλουμε,έτσι?
http://www.graphicair.co.uk/products/Auto-Air-Aluminium-Base-%2d-Fine.html?setCurrencyId=2

βασικά αυτό το χρώμα θέλει εφαρμογή με αερογράφο πιστεύω..

Ναι, ακριβώς, το fine θέλουμε!!

Είναι αλήθεια ότι όσοι χρησιμοποίησαν ψεκαστικό τρόπο πέτυχαν καλύτερα αποτελέσματα. Όμως, τα ψεκάσματα θέλουν και τα εργαλεία τους και τα καλύμματα και τον τρόπο τους!!

Γιάννη και FABIAWRC σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες όσον αφορά το Black Widow αλλά το project θα παγώσει μέχρι το καλοκαίρι διότι θα αλλάξω σπίτι οπότε είπα να μην ασχοληθώ τώρα και τελικά πήγα στο ΒΜ το 82άρι...Γιάννη στο χρωματολόγιο μου φάνηκε διαφορά σε σχέση με το 87άρι.
Επειδή έχω τρέλα με το μέγεθος και δη με το πλάτος και όχι με το ύψος (μισητό 16:9 :argue: οσο για το 1.78:1 :smash:) αποφάσισα να το κάνω το Black Widow αργότερα και τώρα δεν θα το κάνω στον τοίχο αλλά σε μελαμίνη...λογικά μέσα στην εβδομάδα...θα ανεβάσω και φώτος με το τελικό αποτέλεσμα όταν αποκτήσω το νέο προβόλι...