Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Παραθέτω μια ακόμα αποψη στο θέμα. Δεν είναι δική μου την παραθέτω για σχολιασμό.
Οι single ended παλιώνουν πιο γρήγορα απο όλους τους άλλους μεταξύ άλλων και λόγω υψηλών θερμοκρασιών, και είναι απο τους πρώτους που πραγματικά θέλουν αλλαγή οι πυκνωτές τους.
Για τους υπόλοιπους και ειδικά για το 90% των τρανζιστοράτων η αλλαγή γίνετε απλα και μόνο για λόγους αναβάθμισης.

Δηλαδή αλλάζουμε τους πυκνωτές με τους πιο ακριβούς που βρίσκουμε, και προσδοκούμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα? H χρειάζεται και κάποια τεχνογνωσία στο θέμα δλ. Nαι μεν αυτοί και αυτοί μετρούν καλά αλλά ακούγονται χάλια, αλλά καλύτερα να βάλω τους άλλους που μετρούν εξίσου καλά και ακούγονται καλύτερα? H μήπως να βάλω αυτούς εκεί και τούς άλλους παραπέρα σε συνδυασμό για να έχω καλύτερο αποτέλεσμα?

Τα έγραψα κάπως περίπλοκα γιατί εδώ φαίνετε ότι απλοποιούμε πολύ το θέμα.:smileJap:

Never needed γιατί είναι densen η never needed γιατί είναι κατι περιτό να κάνεις.:plank::plank::plank:

Never needed γιατί είναι densen η never needed γιατί είναι κατι περιτό να κάνεις.:plank::plank::plank:

Never say never

Πριν μερικα χρονια κορυφαια κατασκευαστρια εταιρεια πυκνωτων ειχε προβλημα με μερικες παρτιδες και οσοι αγορασαν μηχανηματα(οχι κατ αναγκη μονο audio ) ειχαν σοβαροτατα προβληματα.Η εταιρεια απεσυρε ολα τα αποθεματα τοτε.

Επισης audio μηχανηματα που χρησιμοποιουν γνωστοτατες αντιστασεις 1% υψηλου κοστους κατερρεαν απο την μια στιγμη στην αλλη.Πηρε χρονο μεχρι να εντωπιστει οτι τα προβληματα ωφειλονταν σ'αυτες.

λες ναμαστε τοσο ατυχοι?

Ευχομαι οχι,απλα το αναφερω διοτι συμβαινει καπου καπου.

Στην περιπτωση των αντιστασεων που ετυχε να εχω προσωπικη αποψη,το προβλημα παρουσιαζοταν 3-5 μηνες μετα και σποραδικα.Γι αυτο ηταν και δυσκολος ο εντοπισμος του προβληματος.

Μερικες φορες μερικα εξαρτηματα δεν χαλουν 100% ωστε να δεις οτι δεν δουλευει καθολου αρα αλλαζεται,αλλα προκαλουν συμπτωματα που ισως αρχικα σε οδηγησουν σε λανθασμενα συμπερασματα.

Απάντηση: Re: Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Ο dm20 εχει μεσα πυκνωτες 40000μF και ο dm30 80000μF. Και η εταιρεια χρεωνει για ολα 150 ευρω για αλλαγη στο εργοστασιο της. Μου φαινεται πολυ τιμια τιμη.
Απ’ οτι φαινεται απο το υφος του αφεντικου της μαλλον οσοι ενισχυτες ηρθαν για αλλαγη πυκνωτων απο τελειομανεις χρηστες, στην πραγματικοτητα δεν υπηρχε λογος....

Re: Απάντηση: Re: Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Ο dm20 εχει μεσα πυκνωτες 40000μF και ο dm30 80000μF. Και η εταιρεια χρεωνει για ολα 150 ευρω για αλλαγη στο εργοστασιο της. Μου φαινεται πολυ τιμια τιμη.
Απ’ οτι φαινεται απο το υφος του αφεντικου της μαλλον οσοι ενισχυτες ηρθαν για αλλαγη πυκνωτων απο τελειομανεις χρηστες, στην πραγματικοτητα δεν υπηρχε λογος....

Ενας κατασκευαστης δεν θα πει ποτε οτι ειχε παρτιδες προβληματικων εξαρτηματων,παρα μονον ισως στους αντιπροσωπους του.

Οταν προκυψει προβλημα(αναμενομενο απ'αυτους) το διορθωνουν αλλα παλι δεν θα πουνε οτι ωφειλοταν σε γνωστο σ'αυτους προβλημα εξαρτηματων.

Μιλαω γενικα και οχι μονον για την μαρκα που αναφερεσαι.

Εχω λιστες προβληματων απο κατασκευαστες μηχανηματων,ουκ ολιγες.
Καταγραφουν διαφορα προβληματα μηχανηματων που παρουσιαζονται κατα καιρους,βρισκουν την αιτια,και ενημερωνουν τους αντιπροσωπους,ωστε να ξερουν πως να κινηθουν σε αναλογες περιπτωσεις.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

νομιζω μιλαει για προαιρετικη αλλαγη και εννοει οτι ειναι περιτο ετσι το εκλαμβανω εγω
Τουλαχιστον στα 10 χρονια το λιγοτερο που πρεπει να ειναι η ηλικια των συγκεκριμενων.

Τον λογο για το ποση ζωη λετουργιας εχει ενας ηλεκτρολυτικος,τον εχουν οι εταιρειες κατασκευης των πυκνωτων και οχι των μηχανηματων.Και τον χρονο ζωης τον αναφερουν οι κατασκευαστες πυκνωτων.Περαν των ωρων αυτων δεν εγγυωνται σωστη λειτουργια του μηχανηματος στο οποιο χρησιμοποιουνται.

Ο καθενας αποφασιζει μονος του τι θα κανει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Ενας κατασκευαστης δεν θα πει ποτε οτι ειχε παρτιδες προβληματικων εξαρτηματων,παρα μονον ισως στους αντιπροσωπους του.

Οταν προκυψει προβλημα(αναμενομενο απ'αυτους) το διορθωνουν αλλα παλι δεν θα πουνε οτι ωφειλοταν σε γνωστο σ'αυτους προβλημα εξαρτηματων.

Μιλαω γενικα και οχι μονον για την μαρκα που αναφερεσαι.

Εχω λιστες προβληματων απο κατασκευαστες μηχανηματων,ουκ ολιγες.
Καταγραφουν διαφορα προβληματα μηχανηματων που παρουσιαζονται κατα καιρους,βρισκουν την αιτια,και ενημερωνουν τους αντιπροσωπους,ωστε να ξερουν πως να κινηθουν σε αναλογες περιπτωσεις.

Συμφωνώ

Καλο θα ηταν εδω να συγκεντρωσουμε και τις αποψεις και αλλων κατασκευαστων γιαυτο το θεμα, αν εχουμε βρει κατι κατα καιρους (τι προτεινουν για τα μηχανηματα τους)

Re: Απάντηση: Πόσο γρήγορα παλιώνουν τα μηχανήματα μας

Καλο θα ηταν εδω να συγκεντρωσουμε και τις αποψεις και αλλων κατασκευαστων γιαυτο το θεμα, αν εχουμε βρει κατι κατα καιρους (τι προτεινουν για τα μηχανηματα τους)

........και κυριως θα ελεγα στους ηλεκτρολυτικους πυκνωτες που ειναι απο τα εξαρτηματα με ημερομηνια ληξης.

Μεγαλο ενδιαφερον θα ειχε επισης, η αναφορα απο παιδια που εχουν αλλαξει στα μηχανηματα τους να πουν ηλικια , τροπος χρησης αλλα το κυριοτερο πραγματικη τιμη των αλλαγμενων πυκνωτων, μετρημενη απο αυτους.

Εμένα οι παλιοί πυκνωτές μου ( από τον προενισχυτή μου που άλλαξα πρόσφατα) είναι στην διάθεση όποιου θέλει να τους μετρήσει...