Πόσο καλή εικόνα έχετε?

Downhill

New member
16 October 2007
96
ΟΚ, εγκατέστησα την 3450 πέρασα το σήμα με ακριβό καλώδιο (29ε/2μ.) DVI-I -> HDMI στην Panasonic PX7 (42") και τώρα βλέπω εικόνα...

όμως πόσο καλή πρέπει να είναι η εικόνα?? Εσείς τί βλέπετε? έχετε αψεγάδιστο σήμα? Γιατί εγώ δεν μπορώ να το πώ αυτό...

den έπαιξα βίντεο αλλά τα γράαμματα φαίνονται κάπως τραχιά και όχι ευδιάκριτα όπως στην οθόνη του Pc...

μην το συγκρίσεις με το PC. Η οθόνη του PC είναι optimized για γράμματα ,η τηλεόραση για εικόνα.

Τα βλέπεις έτσι γιατί από πίσω δουλεύει o scaler και λοιπά κυκλώματα τις τηλεόρασης.

Οι ταινίες σου θα φαίνονται άψογα.

Διαφορετικά θα πρέπει να πας σε PC mode ,οπου εκεί έχεις 1:1 Pixel mapping, εάν αυτό υποστηρίζεται από την συσκευή σου.

Pc mode?? τί είν' τούτο πάλ' ?? :jester:

πώς θα το βρώ αν έχει pc mode το χαζοκούτι μου?

Pc mode?? τί είν' τούτο πάλ' ?? :jester:

πώς θα το βρώ αν έχει pc mode το χαζοκούτι μου?

RTFM!

διάβασε το manual εάν υποστηρίζει αναλύσεις PC και ποιες, σε ποια είσοδο και αν πρέπει να πειράξεις κάτι στο menu.

...φυσικά εάν κάποιος που διαβάζει έχει την ίδια TV και ξέρει παραπάνω μπορεί να σε βοηθήσει!

sorry, χαζή ερώτηση...

i always RTFM απλά νόμιζα οτι πρέπει να κάνω καμία ρύθμιση και στο pc...μετά κατάλαβα τι εννοείς...όχι δεν έχω pc mode αλλά έγινε το εξής....

Εξωθήθηκα σε format λόγω άγνωστου προβλήματος (τα windows διαμαρτύρονταν οτι μετά την εγκατάσταση της κάρτας έχει αλλάξει σημαντικά η σύνθεση του Υπολογιστή και πρέπει να κάνω ενεργοποίηση ξανά...Παρ'όλα αυτά και παρότι η σύνδεση στο νετ λειτουργούσε σωστά δεν μπορούσε να γίνει η ενεργοποίηση) και μόλις εγκατέστησα τους driver σε καθαρή εγκατάσταση ... voila...η εικόνα ήταν ΑΨΟΓΗ!

Σημειώστε πως τα windows ήταν ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ και πρίν εγκαταστήσω την νέα κάρτα είχα απεγκαταστήσει τους drivers της προηγούμενης κάρτας γραφικών..

Τέλοσπάντων, ολα καλα!

επαναφορά σε αυτό το τόπικ για μία ακόμα ερώτηση...

είναι λογικό να υπάρχει ψηφιακός θόρυβος στην εικόνα οταν κοιτάς το πάνελ απο κοντά (περίπου 80cm)? Στις ταινίες δεν φαίνεται αλλά όταν χειρίζομαι το desktop είναι αισθητός.

Δοκίμασα το Noise Reduction της tv και διορθώνεται κάπως η κατάσταση αλλα είναι φυσιολογικό ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα καλώδια/tv?? (σύνδεση HDMI)

είναι λογικό να υπάρχει ψηφιακός θόρυβος στην εικόνα οταν κοιτάς το πάνελ απο κοντά (περίπου 80cm)? Στις ταινίες δεν φαίνεται αλλά όταν χειρίζομαι το desktop είναι αισθητός.

Δοκίμασα το Noise Reduction της tv και διορθώνεται κάπως η κατάσταση αλλα είναι φυσιολογικό ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα καλώδια/tv?? (σύνδεση HDMI)

εγώ το βλέπω αυτό που λες, αλλά από πολύ πολυ κοντά (όταν κοιτάω την οθόνη στα 10cm). Το κάνουν και οι 2 sony που έχω.

Όχι, δεν θα έπρεπε να έχεις οποιοδήποτε τύπου θόρυβο. Κάτι δεν πηγαίνει καλά, είτε με το PC σου είτε με την τηλεόραση. Όσο για τα καλώδια, αν υπήρχε πρόβλημα δεν θα εκδηλωνόταν σαν ανεπαίσθητος ψηφιακός θόρυβος (αν μιλάμε για HDMI). Θα ήταν πολύ πιο άγρια η κατάσταση.

Ο θόρυβος που λες είναι "κινούμενος"; Δηλαδή είναι σαν ψηφιακό χιονάκι το οποίο κινείται, ή είναι στατικός;