Πόσο κοστολογείται η τηλεόρασή μου σήμερα, και με ποια μοντέλα μπορεί να συγκριθεί?

broxopios

Senior Member
6 January 2010
411
Καλησπέρα.

Έχοντας τη SONY KDL 46W5500, εδώ και σχεδόν 6 χρόνια (απόλυτα ικανοποιημένος και βγάζει ακόμη μια 2ετία στο χαλαρό), είχα την περιέργεια να μάθω πόσο μπορεί να κοστολογείται σήμερα και με ποια μοντέλα που κυκλοφορούν, μπορεί να συγκριθεί. Δηλαδή αν αγόραζα σήμερα τηλεόραση με αυτά τα χαρακτηριστικά και τη γενικότερη ποιότητα, ποιες θα ήταν αυτές οι τηλεοράσεις?

Ευχαριστώ.

Δεν γνωρίζω την ακριβή απάντηση στο ερώτημά σου, γενικά όμως στο AV υπολόγισε ότι μετά από 6 έτη οι τιμές πέφτουν κάτω από το μισό. Ειδικά στις τηλεοράσεις, τομέας που υπήρχε η εξέλιξη του 3D και του UHD. Αν λοιπόν την είχες πάρει πχ 800 ευρώ, μη νομίζεις ότι θα μπορέσεις να την πουλήσεις πάνω από 400. Το πιθανότερο να πέσεις στο 300ευρω κι αναλόγως ζήτησης.
Πάντως όταν λες βγάζει ακόμη μια διετία, απαισιόδοξο σε βρίσκω. Η τηλεόραση δεν πρόκειται να χαλάσει στα 8 ή τα 10 χρόνια. Τώρα αν θες να αναβαθμίσεις σε UHD, καλό θα ήταν όντως να περιμένεις καμια διετία.

Βασικά το ερώτημα μου ήταν καθαρά ερευνητικό.

Δε θέλω να πουλήσω την tv μου. Απλά είχα μια συζήτηση με ένα Samsung φίλο και λέω κάτσε να ρωτήσω τους ειδικούς :)

Επίσης σίγουρα θα κρατήσει πάνω από 2 χρόνια. Μιλούσα για το πως θα συμβαδισει με τις εξελίξεις. Οι 4k για παράδειγμα σε 2 χρόνια θα είναι μια διαφορετική ιστορία απ' ότι σήμερα.

Για την ιστορία την αγόρασα τον Ιανουάριο του 2010 στα 1400 . Με την πολύτιμη βοήθεια του AV Club. Και πραγματικά ακόμη και σήμερα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Δεν γνωρίζω την ακριβή απάντηση στο ερώτημά σου, γενικά όμως στο AV υπολόγισε ότι μετά από 6 έτη οι τιμές πέφτουν κάτω από το μισό. Ειδικά στις τηλεοράσεις, τομέας που υπήρχε η εξέλιξη του 3D και του UHD. Αν λοιπόν την είχες πάρει πχ 800 ευρώ, μη νομίζεις ότι θα μπορέσεις να την πουλήσεις πάνω από 400. Το πιθανότερο να πέσεις στο 300ευρω κι αναλόγως ζήτησης.
Πάντως όταν λες βγάζει ακόμη μια διετία, απαισιόδοξο σε βρίσκω. Η τηλεόραση δεν πρόκειται να χαλάσει στα 8 ή τα 10 χρόνια. Τώρα αν θες να αναβαθμίσεις σε UHD, καλό θα ήταν όντως να περιμένεις καμια διετία.

Εγώ θα έλεγα γύρω στο 50% του πόσο έχει ένα σημερινό εισαγωγικό μοντέλο των sony samsung σε αντίστοιχη διάσταση.