Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα του καλωδίου HDMI;

hariskar

Established Member
5 July 2006
287
Καβάλα
Θέλω να συνδέσω την Pioneer 428 με το DVD player Pioneer 600. Το σήμα που θα μεταφέρεται είναι 576i.

Η απορία μου είναι, εφ' όσων το σήμα είναι ψηφιακό και μόνο 576i, η διαφορά από καλώδιο σε καλώδιο είναι μεγάλη; Αξίζει να δώσω παραπάνω χρήματα για να πάρω καλύτερο και πιο ακριβό καλώδιο;;

Ευχαριστώ!

Θέλω να συνδέσω την Pioneer 428 με το DVD player Pioneer 600. Το σήμα που θα μεταφέρεται είναι 576i.

Η απορία μου είναι, εφ' όσων το σήμα είναι ψηφιακό και μόνο 576i, η διαφορά από καλώδιο σε καλώδιο είναι μεγάλη; Αξίζει να δώσω παραπάνω χρήματα για να πάρω καλύτερο και πιο ακριβό καλώδιο;;

Ευχαριστώ!
Εφοσον το DVD εχει εξοδο HDMI δεν το συζυτάμε!

Κατά τη γνώμη μου, όχι. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία, αλλά ειδικά στα ψηφιακά νομίζω πως είτε παίζει είτε δεν παίζει. Εγώ θα σου έλεγα κάποιο φτηνό ή μεσαίας τιμής που να σου παίζει.

Υ.Γ. Προσωπικά έχω απλώς το φτηνότερο που κλείδωσε στα 1280Χ720 που ήθελα...

εχω ξανααναφερει οτι υπαρχει διαφορα στο 1 μετρο
αλλα δεν δικαιολογει το κοστος
βεβαια ειχαμε συγκρινει καλωδια απο 30- 100 ευρω απο διαφορες εταιριες
και ο αλλος κριτης ηταν σιγουρος οτι δεν υπηρχε διαφορα
βεβαια ολα εχουν να κανουν με το βαθος της τσεπης
αν υπαρχει βαθος υπαρχει και αιτια αναζητησης
αν οχι οπως ειπε και ο αλλος κριτης
μεινε εκει που εισαι

:argue:
Βρε παιδιά μισο.

:chinscratch: Ενα ψηφιακό πρότυπο ακόμα και σε 1080p ΤΙ θα χάσει απο ποιότητα? θα πετά random - erraneous pixels? το Dword που μεταφέρει την φωτεινότητα ή το χρώμα δεν εχει καμίας μορφής FEC επάνω του? :lehrer:

Κατάλαβα.... παλι στο διάβασμα θα με ρίξετε......
:damnyou:

:computer:

δεν θα σε ρειξω σε κανενα διαβασμα και καμμια θεωρια
απλα λεω τι βλεπω
τιποτα περισοτερο
παντα τελικος κριτης ειναι το ματι ολα τα αλλα τα αφηνω στην ακρη
δεν με ενδιαφερει το γιατι αλλα το αποτελεσμα και για αυτο μιλαω

30-100 ευρω?

Εγω βλεπω 1080p σε 37' απο PS3 (το ξερω οτι το full hd σε αυτη την διασταση θελει καλο ματι για να φανει), με καλωδιο HDMI που αγορασα 1 λιρα (!) απο το eBay, και βλεπω μια χαρουλα. Ισως αμα βαλω κανα τετοιο καλωδιο να ειναι ακομα καλυτερα, αλλα το αποτελεσμα ακομα και ετσι ειναι τουλαχιστον εντυπωσιακο.