Εδώ λέτε τον πόνο σας;
Άντε... Καλά...
Μιλάω για καθαρά δικά μου και όχι κάτι που είχε ο πατέρας μου (γιατί και εκείνος είχε το ψώνιο)
Πριν από (χμμμ) 20 χρόνια, στην τρυφερή ηλικία των 15 αγόρασα ένα χαλασμένο πικάπ direct drive, ένα κίτ της Smart Kit τελικού / προενισχυτή, 2 full range και δύο κουτάκια και άρχισα να παίζω. Το budget ήταν κάπου στις 10.000 δραχμές.

Σύντομα ο προ/τελικός αντικαταστάθηκε με κίτ της Hobby Kits (σαφώς ανώτερο), τα full range με κανονικό woofer της Seas και κόρνα της Motorolla! Πανδαισία ήχων και χρωμάτων (τα κουτιά είχαν διαφορετικό χρώμα)
Η επόμενη αναβάθμιση ήταν στα 18 μου όπου άρχισα να ασχολούμαι πιό εντατικά (δυστυχώς; ). Μέχρι τα 22 το στερεοφωνικό είχε μεταμορφωθεί.
Το πικάπ έγινε ένα Rega Planar 3, με μία Sumiko Blue Point bare
Ο ενισχυτής ένας Arcam
Τα ηχεία τα Klipsch Tangent 3000
Προστέθηκε ένα Deck Kenwood KXT 550 HX
Το cd Marantz CD67 SE
Και ένας δέκτης Sony ST-SE 300
Με τον καιρό τα Klipsch έπαθαν ένα ατύχημα (οι κώνοι αποφάσισαν να κόψουν μία βόλτα στο σπίτι λόγω του ρεύματος που τους έδωσε ο Rogers M300i στον γάμο μου) και γύρισα πάλι στο DIY όπου βρήκα την υγειά μου...
Πρόσφατα (το 2004) αγόρασα το πρώτο προβολάκι μου και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Ακόμη πιό πρόσφατα (πριν από κάτι μέρες) αγόρασα έναν ενισχυτή AV και καινούργιο DVD για να μπω για τα καλά στον χώρο του Home Cinema... Τρομάρα μου... Έδωσα και λεφτά (2000 μόνο για αυτό το ζευγάρι) για να ακούω και μουσική και να παροπλίσω τα παλιά... Διπλή τρομάρα μου!
Ρε παιδιά; Έτσι παίζουν μουσική ενισχυτικά και players των 2000 euros???
Πόσο χαμηλά έπεσαν τα χαμηλά μου;
Πού πήγαν τα κρυστάλινα υψηλά μου; Οεο;
Πως ξαφνικά απλώσανε όλα τα όργανα και ακούω μία κιθάρα 2 τετραγωνικών;
Γιατί άκουγα ξερά χωρίς να πειράζω τονικότητα (και να ήθελα δεν μπορούσα δηλαδή) και τώρα χωρίς equalizer ακούω λίγο χειρότερα από τον Smart Kit ενισχυτή μου;
Αυτά και άλλα πολλά μάλλον θα τα απαντήσω μόλις αποκτήσω πάλι λεφτά για τα μονομπλόκια μου (σειρά έχουν τέντες, πόρτες και άλλα πολλά για να κατευνάσω το θηρίο)