Στίς θεωρίες περί καλής γειτονίας υπάρχουν οι απόψεις τής αποτροπής και τού κατευνασμού.Συνήθως όσοι είναι υπέρ τού κατευνασμού(βλέπε ελληνική εξωτερική πολιτική περί ζεϊμπεκιάς,όπως ευφυώς έγραψε ο Κωστας ο Λυμπερόπουλος,παραπάνω)τελικά χάνουν το σπίτι τους χωρίς να το καταλάβουν.
Ξεκινάς να δίνεις μιά καρεκλίτσα,γιατί όλοι αδέλφια είμαστε,και τελικά μπαίνουν και στο κρεββάτι σου.
Η Αποτροπή δεν σημαίνει πόλεμο ασφαλώς,αλλά σημαίνει σαφή οριοθέτηση,σαφή γνώση τών στόχων και τών προοπτικών,αξιοποίηση τού υπάρχοντος δυναμικού,δημιουργία αισθήματος σεβασμού από τον άλλον και ασφαλώς κάποιες φορές το ´ως εδώ και μη παρέκει´.
Η αποτροπή δημιουργεί τα πλαίσια τής καλής γειτονίας,αλλά και τού αμοιβαίου
σεβασμού.
Μου έχει κάνει εντύπωση που ορισμένα μέλη απο εδώ ενώ έχουν δεχτεί προσβλητικότατες προσωπικές επιθέσεις ακόμα και για την σωματοδομή τους ή την διοπτροφορία τους ,αλλά και για την σχέση τους με το avclub,εξακολουθούν να συνδιαλέγονται με ορισμένους υβριστές.Δικαίωμά τους.Οπως και δικαίωμα του καθενός να μπαίνει όπου θέλει και όποτε θέλει.
Ο Τζίμης ο Μανωλάκος έγραψε σαν ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ τού avclub,με πλήρη συνείδηση.
Δεν ασχολούμαι με τα παλιά αλλά μόνον με όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου τα τελευταία δύο χρόνια.
Για το παρόν thread,συμφωνώ με την γνώμη τού ιδιοκτητη τού Avsite όπως την διάβασα εκεί,ο οποίος φαινεται ότι είναι ένας άνθρωπος έμπειρος ,γνώστης τής πραγματικότητας ,ρεαλιστής και με πολιτικές-τακτικές ικανότητες.
Τα συνασπιστικά περί ´αδελφών τής άλλης πλευράς´μου φαίνονται εντελώς γλυκανάλατα,προσωπικά μιλώντας πάντα.
Σεβομαι το μεγαλύτερο μέρος όσων συμμετέχουν απο εκεί.Τωρα υπάρχουν και λίγοι που μου θυμίζουν τα πεκινουά που έχει ο γείτονας δεμένα με λουρί και τα πηγαίνει βόλτα όποτε γουστάρει,και αυτά περνιούνται για Βέλγικο Λυκοι.
Σε αυτές τίς περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι γνωστό,τουλάχιστον για οποιον έχει δεί την κωμωδία ´Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα´.Γινονται χαλάκια για τα παπούτσια τών περαστικών.
Τα μέλη κάθε φόρουμ μπορούν να κάνουν ότι κατεβασει η κούτρα τους.Οποιοι έχουν την ευθύνη τών χώρων όμως, καλό είναι να βλέπουν πρώτα το δικό τους σπίτι και μετά τού γείτονα.Η αλήθεια είναι πάντως οτι οι διαχειριστές του club,είναι ευγενείς και διαλεκτικοί,όταν συμμετέχουν εκεί.Μακάρι να ισχύει και το αντίθετο
Θεωρώ σχεδόν τούς πάντες ,σαν μελος τού avclub μιλώντας πάντα,καλοδεχούμενους.Ορισμένους τούς θεωρώ ανεπιθύμητους,και θα το υπενθυμίζω όποτε μάς επισκέπτονται και παραμένουν υβριστές.
Ο Ψυχίατρος,γνωρίζοντας τήν έννοια τής οριοθέτησης,θα την υπενθυμίσει ξανά,εάν χρειαστεί ακόμα και εάν θεωρηθεί ότι χαλάει το ´καλό κλίμα´.
Την πίτα θα την γευτώ με τούς εδώ φίλους μου και μόνον.Οταν επιβληθούν οι κανόνες καλής γειτονίας δώθε και κείθε και όχι μόνον δώθε,τα ξαναλέμε.
Αλλά και δώθε με το ζόρι ευγενεια στα εδώ μελη δεν επιβάλλεται.