Πόσοι βλέπετε Sky Digital και από πού το πήρατε;

Σου έχουν απαντήσει τόσα άτομα πως δεν στέκουν αυτά που λες.
Mου απάντησαν 2 άτομα και ότι στέκουν ... κάποιοι διαφώνησαν αλλά σκέψεις εμφανέστατα κόντρα στην απλή λογική και από πάνω επιτέθηκαν εντελώς αναίτια..

Αν θες να επιμένεις, ΟΚ δικαίωμά σου.
Το να μην παραδέχεσαι αυταπόδεικτα στοιχεία καθώς και τις κριτικές ατόμων που έχουν και Nova και Sky, επίσης δικαίωμά σου.
Τα "αυταπόδεικτα" στοιχεία που δεν παραδέχομαι είναι τα χοντροκομμένα λάθος , και "κριτικές" όσες είναι μείγμα "διαφήμισης - επιβολής" αντί κρητική
(Δεν θα κάνω χρήση του δικαιώματος μου όμως να επιμένω σε κάτι που δεν αρέσει , γιατί δεν έχω πλέον τα κουράγια )

Θα μας πεις όμως τι θες να πετύχεις με όλο αυτό?
Εγώ σαν απλός απλός "πελάτης" , εδώ έμαθα για το προϊόν και από που να το αγοράσω , με πόνεσε αρκετά οικονομικά , και διαπίστωσα με τα μάτια μου πόσο παραπλανήθηκα και πόσο πεταμένα λεφτά ήταν ...

Έτυχε να μιλάγαμε με ένα παιδί που αγόρασε τηλεόραση και του πρότειναν το sky , οπότε τόλμησα πολύ προσεκτικά όπως παρατήρησες να πω τις εμπειρίες μου και μάλιστα χωρίς να το παίξω αυθεντία ή κάτι άλλο , δίνοντας και κάποιες εξηγήσεις για πιθανό λάθος μου ώστε να κρίνει σωστά ο φίλος.
Τώρα στην συνέχεια βέβαια με σπόντες ,σαχλαμάρες και θάψιμο , (καλά όντος έτυχε το κλείδωμα τελικά) είπα να μην το αφήσω στην μέση για να δω και τι θα γίνει .... μήπως μου λυθούν και κάποιες απορίες ;)

ΥΓ
Για να μην πολυλογούμε ... δεν είναι μόνο το SD που είναι λογικά χάλια στο Sky λόγο παλαιότητάς, ανάλογα πράγματα γίνονται και στο HD όπως τα έλεγα και εγώ βασιζόμενος στην απλή λογική και τα μάτια μου ... βρήκα κάτι μόνος μου τελικά αφού δεν απαντήσατε σε τίποτα ,η σιγουριά σας για το bit rate ως απόλυτο κριτή πάντων είναι για τα σκουπίδια.

Ενα καλό παράδειγμα για πολλά , δεν σταμάτησαν τα πάντα στο 1999 για το SD ούτε στο 2005 για το HD επειδή βολεύει το sky. άποψη μου και μην σκάτε, δεν θα έχετε πολλές τέτοιες.
http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_HD
" The visitors took part in an evaluation of the new and old encoder's picture quality (by an ITU R500 test) and the results demonstrated that the new encoder, at much reduced bit rate, was not only "as good as" but actually much better than the old."
http://www.bbc.co.uk/blogs/legacy/bbcinternet/2009/12/the_hitchhikers_guide_to_encod_1.html http://www.flysat.com/skyuk.php

ΥΓ
Στα 1000 ποστ παίρνω κάποιο δώρο μηπως ... :)

Last edited:
Στο wiki μπαίνεις και γράφεις ότι θέλεις, αν θέλεις μπαίνω και σου αλλάζω την πρόταση αυτή και στον κάνω τον καλύτερο δέκτη ever.. αυτό δεν είναι κριτήριο..

Το σωστό θα ήταν να βάλεις όλο το άρθρο που αναφέρεται στο BBC και μόνον...

"2009-2010 bitrate drop[edit]
On 5 August 2009, the channel's satellite encoders on the Astra 2D satellite were replaced by newer models. A side effect of this change was a drop in bitrate from 16Megabits per second (Mb/s) to 9.7 Mbit/s, leading to a large number of complaints to the BBC.[32][33][34][35][36][37] The problem only occurred on the satellite platforms as the cable versions were encoded by the provider themselves and so remained at 17 Mbit/s[38] while the later launched terrestrial version was statistically multiplexed between 3 Mbit/s and 17 Mbit/s.[39] Further anger ensued that the new satellite bitrate fell below the recommendations set out by the European Broadcasting Union (EBU), of which the BBC is a member. These recommend a minimum of 12 Mbit/s, but as Andy Quested, principal technologist at the BBC, stated the current technology gave a consistent reliable output of 8-10 Mbit/s which would soon become the requirements with improved technology.[27][40]

Within four months of the change, by mid December, the number of complaints on this issue to the BBC reached 130 of which one was passed straight to the BBC Trust.[41] At around the same time a petition was added to the official Number10 website in December 2009, petitioning then Prime Minister Gordon Brown to bring the BBC into line with the EBU standards.[42] The petition was sparked by the BBC's insistence that there was no problem with the bit rate. In addition, tests run by consumer publication Which?, published in December 2009, found no significant decline in picture quality on the BBC HD channel, labelling the difference in picture quality between the new and old BBC HD broadcasts as "insignificant".[43] Meanwhile, the international version of BBC HD continued to broadcast on satellite at the higher bitrate and screen resolution.[44] The following year, on 30 April 2010, a delegation of viewers who had complained met with Andy Aquested and Danielle Nagler[45] to argue that BBC HD was failing to "deliver a very high quality technical service to viewers, by adhering to, or seeking to exceed, industry standards for picture resolution". The visitors took part in an evaluation of the new and old encoder's picture quality (by an ITU R500 test) and the results demonstrated that the new encoder, at much reduced bit rate, was not only "as good as" but actually much better than the old.

The issue was resolved when, on the 3 June 2010, the BBC introduced variable bitrate encoding and fixed previous problems with mixing, fading and noise in pictures.[46] The variable bitrate encoding allowed the channel to maintain the same average bandwidth while allowing an increase in bitrate for more demanding programme scenes such as fast movement. Equally the fixes for mixing and fading treated specific problems with changing scenes, while a configuration change for ‛noisy’ video means the BBC no longer needed to use noise reduction techniques that often reduced the overall picture quality. The changes were welcomed by campaigners.[47]"

Φοβερό, έπεσε το bitrate από τα 16 στα 9,κάτι... στην επίγεια μετάδοση του BBC...

Βlizard αν δεν καταλαβαίνεις από αριθμητική δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Υποστηρίζεις κάτι με το οποίο όλοι διαφωνούν κάθετα και νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια.
Μάλλον όλοι οι υπόλοιποι είμαστε βλάκες.

Η ποιότητα εικόνας στα 70+ HD του Sky UK είναι ασύγκριτα ανώτερη των 10 HD της Nova.
Το περιεχόμενο επίσης.

Όλοι που είχαν ή έχουν και τα 2 πακέτα αυτό λένε, εκτός από εσένα.

Και το λένε άτομα με πάρα πολλά χρόνια εμπειρία στα δορυφορικά όπως ο Αfam π.χ. που είναι και η δουλειά του.
Είναι σαν να λες ότι η γη είναι τετράγωνη.

Εσύ βάλε στο σπίτι σου ότι συνδρομή θες .

Απλά καλό θα ήταν να σταματήσεις να επικαλείσαι αστείες πηγές που πάει ο καθένας και γράφει ότι θέλει.

Last edited:
το bitrate στα HD είναι το τελευταίο πράγμα που θα επηρέαζε την απόφαση μου να γίνω συνδρομητής στο πακέτο.

εκτός εάν ήταν τόσο χάλια ώστε η διαφορά να φαίνεται με γυμνό μάτι, κάτι που δε συμβαίνει.

εξάλλου οι Βρετανοί είναι ψείρες σε θέματα τεχνολογίας TV ήχου εικόνας κλπ

συνεπώς η όλη συζήτηση είναι ψιλά γράμματα αν όχι περιττή, τέλος.

Απλά καλό θα ήταν να σταματήσεις να επικαλείσαι αστείες πηγές που πάει ο καθένας και γράφει ότι θέλει.
Μιας και τα ποστ μου σβήνονται και δεν μπορώ να απαντήσω σε πολλα, ενημερώνω τουλάχιστον ότι στο wikipedia δεν γράφει ο καθένας αλλά πρέπει να έχει άδεια, και ότι μπαίνει δεν είναι από την κοιλιά του , πρέπει να έχει λινκ.

100 φορές να εμπιστέυεστε το wiki , παρά το κάθε φορουμακι που οι ειδικοί περνάνε ότι γραμμή θέλουν με κάθε τρόπο .

Last edited:
Μπορείς να πας εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/BBC_HD#Trial και να δεις το Hi blizard κάτω από την ενότητα trial ???

Αυτό για να δεις ότι μπορείς να κάνεις edit στο wiki ότι θέλεις....

Εγώ είμαι ο καθένας και μπήκα και έκανα edit.....

Μιας και τα ποστ μου σβήνονται και δεν μπορώ να απαντήσω σε πολλα, ενημερώνω τουλάχιστον ότι στο wikipedia δεν γράφει ο καθένας αλλά πρέπει να έχει άδεια, και ότι μπαίνει δεν είναι από την κοιλιά του , πρέπει να έχει λινκ.

100 φορές να εμπιστέυεστε το wiki , παρά το κάθε φορουμακι που οι ειδικοί περνάνε ότι γραμμή θέλουν με κάθε τρόπο .

Αυτό το φορυμάκι πάντως είναι από τα λίγα που συνεχίζουν να σου δίνουν βήμα και εσύ συνεχίζεις το διαχρονικό σκοπό σου με το απίθανο ύφος σου.

Αρκετά έχεις ασχοληθεί με φορουμάκια , είσαι για πιο μεγάλα πράγματα :D

Αυτό το φορυμάκι πάντως είναι από τα λίγα που συνεχίζουν να σου δίνουν βήμα και εσύ συνεχίζεις το διαχρονικό σκοπό σου με το απίθανο ύφος σου.
Επεκταση στα ψέματα και την συκοφαντία ε ? θίξαμε το σκυ άσχημα μου φαίνεται και αν τολμίσουν και άλλοι θα χάσουν καμιά πώληση οι μεσάζοντες !!!

Τα οποία ψέματα μένουν ... ενώ οι απαντήσεις ότι δεν είναι αλήθεια και είστε συκοφάντες θα σβήνονται έτσι ?

ΥΓ
Βήμα δίνει, αλλά όπως είδα αν τύχη και πέσω σε θέμα με "διαφημιζόμενα" προϊόντα και εκφραστεί αντίθετη γνώμη, πέφτει κόψιμο και #@@#$% που πάει σύννεφο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πόσοι βλέπετε Sky Digital και από πού το πήρατε;

Οι συντονιστές κρίνουν αν και κατά πόσον θα διαγραφεί ένα μήνυμα, με μόνο σκοπό την καλή λειτουργία του φόρουμ, και την σωστή επικοινωνία των μελών της κοινότητας.

Κάθε άλλο που γράφεις στα ποστ (για συκοφαντίες, πωλήσεις και διαπλοκές) δεν ισχύουν εδώ.

Θα παρακαλέσω για τελευταία φορά να σταματήσεις εδώ.

Επεκταση στα ψέματα και την συκοφαντία ε ? θίξαμε το σκυ άσχημα μου φαίνεται και αν τολμίσουν και άλλοι θα χάσουν καμιά πώληση οι μεσάζοντες !!!

Τα οποία ψέματα μένουν ... ενώ οι απαντήσεις ότι δεν είναι αλήθεια και είστε συκοφάντες θα σβήνονται έτσι ?

ΥΓ
Βήμα δίνει, αλλά όπως είδα αν τύχη και πέσω σε θέμα με "διαφημιζόμενα" προϊόντα και εκφραστεί αντίθετη γνώμη, πέφτει κόψιμο και #@@#$% που πάει σύννεφο.

Κοιτά να δεις που εάν σα διαφημιζόμενο ποιον βάλουμε εσένα
Θα έρθει κόσμος τρελός να μας διαβάσει

Ελάτε, ελάτε, έχουμε και blizzard! :D

Re: Απάντηση: Re: Πόσοι βλέπετε Sky Digital και από πού το πήρατε;

Oi πεισσοτεροι εδω που εχουν sky διαχειριζονται μονοι τους τη συνδρομη τους και δεν εχουν καμμια σχεση με μεσαζοντες.
Τελος βλεπουν μια χαρα και κρινουν οτι η ποιοτητα στα 70+ καναλια υψηλης ευκρινειας που προσφερει η πλατφορμα ειναι εξαιρετικη.
Κανενας μας δεν ευλογα τα γενια του πρωτον διοτι ο sky δεν μας ανηκει για να τον ευλογαμε και δευτερον διοτι κρινει με βαση απολυτως υποκειμενικα κριτηρια με βαση την εμπειιρια του αλλα και αντικειμενικα βασιζομενος στην προσφερομενη εικονα υψηλης ευκρινειας της χωρα μας`

Εμείς το γνωρίζουμε Νίκο και όσα παιδιά είστε εδώ μέσα έχετε βοηθήσει κόσμο, αλλά δυστυχώς δεν γλυτώνουμε από τα τρολ !!!

Όντως κάποια SD κανάλια του Sky UK έχουν χάλια εικόνα και χαμηλό bitrate. Αυτό όμως δεν είναι δυνατόν να γενικεύεται, τα σημαντικότερα SD κανάλια έχουν πολύ καλή εικόνα. Τα HD επίσης έχουν πολύ καλή εικόνα και υψηλό bitrate. Το Η.264 σαν αλγόριθμος δεν έχει αλλάξει. Αν ένας νεότερος encoder δίνει καλύτερη εικόνα αυτό δεν οφείλεται σε καλύτερη υλοποίηση του H.264, αυτή είναι δεδομένη. Οφείλεται άλλους παράγοντες - φίλτρα εισόδου, στατιστική πολυπλεξία, scalers κτλ.

βασικά το sky σε πιέζει να πας σε HD συνδρομή.

στα SD η ανάλυση σε πολλά κανάλια είναι στα 544χ576 ακόμη και σε κανάλια με ταινίες οπότε δε βλέπονται πλέον με τις νέες τηλεοράσεις! κλασικό παράδειγμα είναι τα μουσικά κανάλια όπου η εικόνα είναι απαράδεκτη σε αντίθεση με άλλους FTA providers πχ στις 0,8 δυτικά.

καλύτερα να τα καταργήσουν όλα τα SD να τελειώνουμε για μένα δεν έχουν πολύ αξία πλέον.

Είναι σαν να χαραμίζεις την συνδρομή σου το να μην έχεις HD pack. Εντάξει 5 λίρες είναι ευτυχώς και όχι παραπάνω(αν έχεις Sports ή/και Μοvies)

Για να τα καταργήσουν, πρέπει να αντικαταστήσουν όλους τους SD MPEG-2 δέκτες που είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια. Γίνεται σταδιακά αυτό δίνοντας δωρεάν HD δέκτες στους πελάτες αυτούς, αλλά χρειάζεται χρόνο.

Θέλουν να το κάνουν και για να αποτελειώσουν το CS (στα SD συνεχίζει κανονικά).

Ειδα απο χτες μια σηματικη αυξηση στην ποιοτητα σηματος στο animal planetHD. Η ποιοτητα τιναχτηκε ξαφνικα στο 50% απο περιπου 30% κρινοντας παντα απο το λευκο στην οριζοντια μπαρα.
Καμμια αλλαγη δεν ειδα πουθενα. Η αυξηση αυτη ειναι σταθερη καθολη τη διαρκεια της ημερας ενω προηγουμενως ειχε αυξομειωσεις με την μικροτερη ποιοτητα σηματος το πρωι και τη μεγαλυτερη τις βραδυνες ωρες.
Αν μετακομιζαν δε τα DaveHD & WatchHD σε φιλικοτερη δεσμη θα πετουσα τη σκουφια μου!

Ενεργοποίησα την αυτόματη ανάλυση στον δέκτη έτσι ώστε να κάνει upscale η τηλεόραση στα SD κανάλια!

Το ειχα κανει στην αρχη αλλα επειδη το sky box δινει σε ενισχυτη yamaha ο οποιος μετα τροφοδοτει την τηλεεοραση ειχα καθυστερηση στην εμφανιση εικονας στην τηλεοραση αναλογα με το αν επελεγα HD or SD channel. Δεν ξερω αν την καθυστερηση στην προσαρμογη εκανε ο ενισχυτης η η τηλεοραση αλλα με εκνευριζε και γυρισα πισω το δεκτη στο καλο και σταθερο 1080i

Last edited by a moderator:
την κάνει ο δέκτης λόγω αλλαγής στις ρυθμίσεις ανάλυσης

απλά κάνω στρατηγική στο ζάππιν μεταξύ HD και SD καναλιών...!!!

Last edited by a moderator: