Postprocessing Playroom ή πώς θα την επεξεργαζόσουν?

Και δικές μου γρήγορες προσπάθειες. Της έκανα στο πόδι με αποτέλεσμα να περάσω κατά λάθος τη μάσκα με τη φωτεινότητα στο καμπαναριό λίγο άτσαλα και έκανα "halo effect"...αλλά πιάνετε το νόημα.
Τις ήθελα πιο "βαριές" και "παλιές". Τα σύννεφα για κάτι τέτοιο με πάνε και όχι τόσο προς τα θερμά.
20140420_0001.jpg20140420_0002.jpg

ίσως αν συνδύαζε κάποιος τη δική μου με του etsap που κράτησε πιο σκοτεινή τη θάλλασα και άλλο επίπεδο saturation, να είχε επίσης μια πολύ καλά επεξεργασμένη φωτογραφία.

Παιδιά θα με ενδιέφερε να δω τι επεξεργασία θα κάνατε στην πιο κάτω φωτογραφία. Καθότι αρχάριος στο photoshop θα εκτιμούσα αν αναφέρατε και την επεξεργασία που κάνατε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
https://app.box.com/s/u7i3g6aeis174m9ubph4

Παιδιά θα με ενδιέφερε να δω τι επεξεργασία θα κάνατε στην πιο κάτω φωτογραφία. Καθότι αρχάριος στο photoshop θα εκτιμούσα αν αναφέρατε και την επεξεργασία που κάνατε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
https://app.box.com/s/u7i3g6aeis174m9ubph4

Μια απλη επεξεργασια που θα εκανα, χωρις κατι το εξεζητημενο ειναι αυτη. Επισης, θεωρησα οτι δεν θες να αλλαξεις το καδρο, οποτε δεν κροπαρα. Σε γενικες γραμμες, εχω κατεβασει το white balance στο 2800, contrast +10, shadows +20, clarity +15, yellow saturation -28, orange saturation -23, orange luminance -66, sharpening 60-60-1.0-70, rotate +2 και ενα graduated filter στο δεξι μερος του καδρου που ανεβασα το exposure +0.18. Αυτα εγιναν στο Lightroom, αντιστοιχα μπορουν να γινουν και στο ACR στο Photoshop. Αν σου φαινεται πολυ μπλε και το θες πιο γκριζο, φτιαχνεται ευκολα.

DSC03966.jpg

Last edited:
Ευχαριστώ φίλε για το χρόνο σου. Θα είχε ενδιαφέρον να δω και άλλες σκέψεις. Εγώ πάντως κρόπαρα, για να μην έχω στο κέντρο τα πυροτεχνήματα

Αν κροπαρα, μαλλον κατι τετοιο θα κρατουσα, ισως και πιο κοντα αν το ηθελα κοντινο

DSC03966_3.jpg

Last edited:
Σε τέλειες λήψεις, όπου γίνεται υπερέκθεση δίπλα σε πηγές φωτός, παρουσιάζεται ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Το φωτισμένο από τον γλόμπο μέρος του τοπίου είναι έντονα κίτρινο και δεν μπορεί να δέσει όμορφα με το βαθύ μπλέ του ουρανού και της θάλασσας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διορθώνω πρώτα την ισορροπία του λευκού στο τμήμα που φωτίζεται από τον γλόμπο και μετά ασχολούμαι με την υπόλοιπη φωτογραφία.

Η συγκεκριμένη βέβαια δεν είναι καθόλου καλή φωτογραφία και προσωπικά δεν θα ασχολούμουν καν ..

Σε τέλειες λήψεις, όπου γίνεται υπερέκθεση δίπλα σε πηγές φωτός, παρουσιάζεται ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Το φωτισμένο από τον γλόμπο μέρος του τοπίου είναι έντονα κίτρινο και δεν μπορεί να δέσει όμορφα με το βαθύ μπλέ του ουρανού και της θάλασσας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, διορθώνω πρώτα την ισορροπία του λευκού στο τμήμα που φωτίζεται από τον γλόμπο και μετά ασχολούμαι με την υπόλοιπη φωτογραφία.

Η συγκεκριμένη βέβαια δεν είναι καθόλου καλή φωτογραφία και προσωπικά δεν θα ασχολούμουν καν ..
Ευχαριστώ για τις συμβουλές Κώστα. Απλώς προσπάθησα να δω αν σώζεται κάπως η κατάσταση επειδή πέτυχα εντελώς κατά λάθος τα πυροτεχνήματα. Στο κροπαρισμα που έκανα αφαίρεσα το κιτρινισμένο μέρος

Εγώ αν ήθελα να την κρατήσω θα έκανα κάτι τέτοιο. Δεν κατέβασα το RAW (δεν είδα το λινκ ) κατέβασα την πρώτη επεξεργασμένη που φαίνεται.

DSC03966.jpg

Last edited:
Re: Street Photography

Ηλία θα μας την ανεβάσεις σε σκέτο Α/Μ?

Μετα τις 17:30 κατεβαστε το RAW απο εδω
και το PSD απο εδω
Ειναι λιγο μεγαλουτσικα τα αρχεια και θελουν χρονο να ανεβουν στο Dropbox

edit: αφορά ενδιαφέρουσα φωτογραφία του φίλου Ηλία που προσφέρεται για "παιχνίδι", όσοι πιστοί προσέλθετε...

Last edited by a moderator: