Πότε αλλαζουμε κεφαλή?

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Εκανες μια πραγματικά τέλεια περιγραφή, απλά οι απόψεις για τη φθορά της βελόνας είναι που κοντευουν να μας τρελλανουν.
Ενα παραδειγμα η αποψη ντόπιου εισαγωγέα οτι δεν φθειρετε ποτέ. Ο οποιος λέει '' δια στόματος Van Den Hul ''.
Ακολουθει κι ενα πείραμα πιο πρόσφατο.
Βρήκες και εσύ ένα παράδειγμα...
Έχω έρθει σ επαφή με 3 μεταπωλητές του Κυρίου ,εκτός του Ιωνά,στις αρχές δεκαετίας 00ς είχαμε κάνει και κόμμα...
Γνώρισα και από πολύ κοντά τον βασικό retipper ,εν μέσω σφηνακίων.
Άστα ...
Ή αν θες να καταλήξεις κάπου ,ψάξε το x τεχνικό της videorythmos και Iωνά.μίλησε ανοικτά.
Ξέρω ότι άνοιξε μαγαζί,υπηρέτησε Κω,έτσι γνωριστήκαμε αρχές 90ς..θα σου πει πολλά..
Δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο όπως την περίπτωση του κ.Μιλανάκη.

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Θυμήθηκα ένα άρθρο του παλιού "Ήχου" (1980), μια συνέντευξη του Mitchell ("Mitch") A. Cotter στον Γ. Ναθαναήλ με τίτλο "Ο Mitch Cotter και οι τσαρλατάνοι". Ο συγκεκριμένος, άνθρωπος με σοβαρές σπουδές, τόσο επιστημονικές όσο και μουσικές, ήταν ο ιδρυτής μιας εταιρείας που κατασκεύαζε τους μετασχηματιστές VERION για κεφαλές ΚΠ και μια αντικραδασμική βάση για πικάπ. Οι έρευνές του τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι κύρια αιτία της φθοράς κεφαλών και δίσκων είναι οι συντονισμοί ακίδας-στελέχους. Είχε βρει μάλιστα ότι το βηρύλλιο (χάΐ-τεκ υλικό για στελέχη τότε) είναι εξαιρετικά ενεργό υπερηχητικά και μπορεί να προκαλέσει πρώΐμη φθορά. Θεωρούσε ότι η αυξημένη δύναμη ανάγνωσης αποσβένει τους συντονισμούς (ο ίδιος έπαιζε τις κεφαλές του με 3-4 γρ δύναμη ανάγνωσης) και ότι, αντίθετα με την μόδα των χαμηλών βαρών ανάγνωσης του τότε, υπάρχει μικρότερη φθορά δίσκων και κεφαλών.
Το έχω το τεύχος,θα το δω και γω.

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
Βρήκες και εσύ ένα παράδειγμα...
Έχω έρθει σ επαφή με 3 μεταπωλητές του Κυρίου ,εκτός του Ιωνά,στις αρχές δεκαετίας 00ς είχαμε κάνει και κόμμα...
Γνώρισα και από πολύ κοντά τον βασικό retipper ,εν μέσω σφηνακίων.
Άστα ...
Ή αν θες να καταλήξεις κάπου ,ψάξε το x τεχνικό της videorythmos και Iωνά.μίλησε ανοικτά.
Ξέρω ότι άνοιξε μαγαζί,υπηρέτησε Κω,έτσι γνωριστήκαμε αρχές 90ς..θα σου πει πολλά..
Δεν τον βρίσκω στο τηλέφωνο όπως την περίπτωση του κ.Μιλανάκη.
Από επαφές κι εγώ ένα σωρό, επίτηδες έφερα το παράδειγμα γιατί είναι ακριβώς η αντιθετη αποψη από ότι συζητάμε εδώ.

westsound

Supreme Member
13 February 2008
4,241
Kως
Το κατάλαβα, τώρα από επαφές τις διατηρούσα μέχρι πριν ένα χρόνια,αλλά με τσάκισε μια απώλεια...

analog-jimaras

AVClub Addicted Member
16 February 2012
2,592
Έχουμε καμία πρόταση για κάποιο φακό ελέγχου της βελόνας. Έχω ένα μικροσκόπιο χειρός αλλά μου είναι τρομερά δύσκολη η ευθυγράμμιση του με τη βελόνα, σχεδόν αδύνατη.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
Έχουμε καμία πρόταση για κάποιο φακό ελέγχου της βελόνας. Έχω ένα μικροσκόπιο χειρός αλλά μου είναι τρομερά δύσκολη η ευθυγράμμιση του με τη βελόνα, σχεδόν αδύνατη.
πονεμένη ιστορία..... 1000ρικο θες για κάτι της προκοπής