Πότε θα στολίσετε?

MIKU

AVClub Addicted Member
7 May 2017
1,983
Όπως λέει και ο τίτλος.Ας μπει λίγη ''μαγεία''. Πότε θα στολίσετε, λοιπόν;

Ωραίο θέμα.

Προσωπικά, θα προσπαθήσω να στολίσω όσο πιο αργά μπορώ (παρότι υπάρχει η σχετική μουρμούρα από την σύζυγο), για να ζήσω την μαγεία των ημερών και να μην χαθεί η ουσία των εορτών. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχουμε υιοθετήσει Αμερικανικές συνήθειες με τις οποίες διαφωνώ. Παρότι η εορτή των Χριστουγέννων είναι χαρμόσυνη και το κλίμα της θερμό, όλη αυτή η χρονική παράταση γίνεται για εμπορικούς σκοπούς μόνο και όχι σαν προετοιμασία για την γέννηση του Θεανθρώπου. Μπορεί να προσφέρει ευφορία στον κόσμο (που τόσο πολύ την έχει ανάγκη ζώντας καθημερινά στο Μάτριξ), όμως δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίφαση η οποία αποσκοπεί σε άλλους στόχους.

Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι ''it's the best day of the year'' που λέει και ένα τραγουδάκι, όχι ένας ολόκληρος μήνας+ διαρκούς πανηγύρεως και ευκαιρίας να κάνουμε βόλτες στα μαγαζιά με την δικαιολογία ''ελάτε βρε παιδιά...είναι Χριστούγεννα''. Θεωρώ, ότι η όλη πρακτική χρονικής παράτασης του Χριστουγεννιάτικου κλίματος ευτελίζει την σημασία της μέρας και εξαφανίζει την μαγεία της αναμονής για το σημαντικό γεγονός αφού είναι ''Χριστούγεννα'' για έναν ολόκληρο μήνα και βάλε.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Γιάννη, εδώ και κάποια χρόνια έχει υπερτονιστεί το εμπορικό κομμάτι της υπόθεσης. Χθες, ανεβαίνοντας την Κηφισίας είδα το πρώτο μαγαζί με τα εποχιακά και ακόμη δεν βγήκε ο Οκτώβριος.
Εμείς στολίζουμε μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Oι γιορτές των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, κρατάνε 4 μήνες. Αρχίζουν 2 μήνες πριν και τελειώνουν 2 μήνες μετά. Πρακτικά, απο την 28η οκτωβρίου ως τις Απόκριες ...:)
Είναι όμως φυσικά, αποκλειστικά μαρκετίστικο δημιούργημα για να βάλουν τον κόσμο σην ατμόσφαιρα και στην διάθεση να βάλει το χέρι στην τσέπη. Θυμάμαι παλιότερα δεν ήταν έτσι - οσο πιο παλιά, τόσο μικρότερης διάρκειας ο στολισμός. Μέχρι και στο σχολείο θυμάμαι στολίζαμε το δέντρο 1 εβδομάδα πριν κλείσουμε για διακοπές. Στο σπίτι το ξεστόλισμα του δέντρου γινόταν την επομένη των Φώτων και πήγαινε στο πατάρι μαζί με τους καλικαντζάρους.

Το αυτο ενθυμου και γω :proud: ...

Kαι μόνο κόκκινο-άσπρο-πράσινο - τα χρώματα των χριστουγέννων. Δηλαδή κόκκινες μπάλες (μόνο) και μάλιστα γυάλινες που έσπαγαν και μόνο που τις κοιτούσες. Πράσινο δέντρο και βαμβακι για χιονάκι. Kαι τα λαμπιόνια απλά. Oμορφα πράγμα, ισορροπημένα και λιτά. Οχι αυτά τα σημερινά καραγκιοζιλίκια υπερπαραγωγές - ασπρα δέντρα με μώβ ή άσπρες ή διαφανείς ή ουράνιο τόξο πλαστικές ψευτοχιονισμένες μπάλες και running RGB leds... :)

Και φετός μην κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε και οτι θα την βγάλετε καθαρή...
Ο κανακάρης ή η κανακάρα περιμένει συγκεκριμένο δέντρο αλλά δεν σας το λέει και περιμένει να το μαντέψετε...

Αντε να βοηθήσω λίγο...

giphy.gif

nxzt-hue-plus-rainbow-review_0.gif

Ούτε καλύτερες ήταν οι εποχές που ήμασταν μικροί ούτε χειρότερες, μόνο διαφορετικές. Μην πέφτουμε στην παγίδα της εξιδανίκευσης του παρελθόντος επειδή αυτό έχουμε ως σημείο αναφοράς.

Και φετός μην κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε και οτι θα την βγάλετε καθαρή...
Ο κανακάρης ή η κανακάρα περιμένει συγκεκριμένο δέντρο αλλά δεν σας το λέει και περιμένει να το μαντέψετε...

Αντε να βοηθήσω λίγο...

giphy.gif

To συγκεκριμενο :laugh: ...... τιμαται 2800 ευρα ! :blink: :bang:

Πανακριβα τα σημερινα "δεντρακια" ....
εμεις την βγαζαμε με αυτοκινητακια matchbox
και κοντευαμε να χασουμε τον υπνο μας, απ'την χαρα.

:BDGBGDB55:

Εγω ευχομαι να στολισθειτε οι ΙΔΙΟΙ (με χαμενες αρετες) .... και οχι τα δεντρα σας !

iu

Τα δεντρα και οι μπαλιτσες ... εχουν αξια μονο αν ΕΣΕΙΣ .... τους δωσετε την δεουσα !

Ειναι που σ'αγαπω και μου λειπεις :rolleyes:

Δικο μου το λαθος, Πετρο. -bye-

Ανοιξα δυο καρτελλες στον Firefox,
στην μια καρτελλα, τελευταια απαντηση φαινοταν του Διονυση (Shakinen)
και στην αλλη η δικια μου. Απαντησα (και μετα το σβησα) στην πρωτη καρτελλα
θεωρωντας οτι ο Διονυσης μου εσβησε την απαντηση στον Bios .... :rolleyes:

Που απευθυνομαι για τον συνοπτικο απαγχονισμο μου ? :rolleyes: ....

Ειναι που σ'αγαπω και μου λειπεις :rolleyes:

Δικο μου το λαθος, Πετρο. -bye-

Ανοιξα δυο καρτελλες στον Firefox,
στην μια καρτελλα, τελευταια απαντηση φαινοταν του Διονυση (Shakinen)
και στην αλλη η δικια μου. Απαντησα (και μετα το σβησα) στην πρωτη καρτελλα
θεωρωντας οτι ο Διονυσης μου εσβησε την απαντηση στον Bios .... :rolleyes:

Που απευθυνομαι για τον συνοπτικο απαγχονισμο μου ? :rolleyes: ....

Eδώ είμαι καθημερινά και διαβάζω τις τοποθετήσεις όλων των φίλων .

Αν δεν ήταν τα παιδιά δεν θα στόλιζα καθόλου.
Έχω κόψει διπλωματικές με εκκλησία και θρησκεία εδώ και πολλά χρόνια.
Απλά κάνω τον καραγκιόζη για το καλό κλίμα.
Οπότε, αφού βάλουμε τα χαλιά, θα αποφασίσουν αυτά πότε θέλουν να μπει και το δέντρο.
Εγώ θα επικεντρωθώ στα μελομακάρονα.