POWER DVD ULTRA και σπασιματα εικονας...

george1973gr

Established Member
19 June 2006
158
Thessaloniki
Λοιπόν..... έχω εγκατεστημένο το εν λόγω software (αγορασμένο κανονικά εδώ και 4 μήνες). Σε αναπαραγωγή hd-dvd από το hd-dvd του xbox 360 η εικόνα είναι χάλια , δεν μπορείς με τίποτα να παρακολουθήσεις ταινία. Το απεγκατέστησα και το επανεγκατέστησα 3 φορές ...... Αυτό που πρόσεξα είναι ότι όταν κάνω activation μου λέει ότι έχω κάνει "updated to deluxe version" .Είναι σωστό αυτό? ή κουφό?

το setup μου είναι:
intel quad core
ati 2600
catalyst 7.10
vista ultimate

Πριν από την 2600 είχα μια X1800XT και έπαιζε απροβλημάτιστα..... Μήπως να φταίει το catalyst 7.10? αλλά το 7.2 που από όσο το έψαξα λένε ότι είναι το λιγότερο προβληματικό μέχρι τώρα , δεν ξέρω αν υποστηρίζει την 2600 μια και κυκλοφόρησε αρκετά αργότερα. Τι κάνω?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας

Welcome to ATI's world!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υποθετω οτι ειναι ηδη επιλεγμενο το AVIVO hardware acceleration στο Pdvd.
Δοκιμασε να αλλαξεις αναλυσεις μεσω του control panel των windows.
Μηπως η καρτα δημιουργει το προβλημα?

Λοιπόν , τα δοκίμασα όλα όσα μπορούσα να φανταστώ και τελικά κατέληξα σε ....... φορμάτ του μηχανήματος και βλέπουμε.......τα νεύρα μου:BDBDG54:

Μετά από πολύ ψάξιμο (και σε ξενόγλωσσα φόρα) κατέληξα στο ότι η ATIμη 2600 με οποιοδήποτε catalyst μετά τους 7.1 παίζει καλά μόνο στα 1080i30............

Μετά από πολύ ψάξιμο (και σε ξενόγλωσσα φόρα) κατέληξα στο ότι η ATIμη 2600 με οποιοδήποτε catalyst μετά τους 7.1 παίζει καλά μόνο στα 1080i30............

Κι εμένα το ίδιο έκανε αλλά κοίταξες στους ATI Catalyst; Μήπως έχεις ενεργοποιημένη δεύτερη οθόνη;

Δεν μας είπες καταρχήν τι πρόβλημα έχεις (aka τι σημαίνει το ʽη εικόνα είναι χάλιαʼ).

EDIT: ΟΚ, τώρα πρόσεξα το ‛σπασίματα’ στον τίτλο.

Το μήνυμα που σου βγάζει το PDVD είναι σωστό.

Δοκιμασμένοι driver που παίζουν σωστά (και με δυνατότητα ρύθμισης below black κλπ) με την 2600 σε XP είναι οι 7.7 και οι 7.8.

Σε Vista ξέρω ότι παίζουν σωστά και οι 7.10.

720 ή 1080 δεν κάνει διαφορά.

Είναι σίγουρα θέμα drivers ή / και σωστή έκδοσης PDVD.

Δοκίμασε το τελευταίο patch (αν δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή από τον δίσκο) ή μέχρι την έκδοση 3319a (αν θες και HDD playback).

Εννοείται ότι πρέπει να παίζεις σε single display (οχι clone πχ ή κάτι άλλο) και καλό θα ήταν να έβαζες και το powerstrip.

Last edited:
Δεν μας είπες καταρχήν τι πρόβλημα έχεις (aka τι σημαίνει το ‛η εικόνα είναι χάλια’).

Δοκιμασμένοι driver που παίζουν σωστά (και με δυνατότητα ρύθμισης below black κλπ) με την 2600 σε XP είναι οι 7.7 και οι 7.8.

Δοκίμασε το τελευταίο patch (αν δεν σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή από τον δίσκο) ή μέχρι την έκδοση 3319a (αν θες και HDD playback).

Εννοείται ότι πρέπει να παίζεις σε single display (οχι clone πχ ή κάτι άλλο) και καλό θα ήταν να έβαζες και το powerstrip.

πως ρυθμιζεται το below black?

Απάντηση: Re: POWER DVD ULTRA και σπασιματα εικονας...

Δεν μας είπες καταρχήν τι πρόβλημα έχεις (aka τι σημαίνει το ‛η εικόνα είναι χάλια’).

EDIT: ΟΚ, τώρα πρόσεξα το ‛σπασίματα’ στον τίτλο.

Η εικόνα κάνει τρελά σπασίματα
έβαλα catalyst 7.11 και πάλι τα ίδια
έβαλα και το τελευταίο patch του pdvd
και ναι παίζω σε single display
η μόνη ανάλυση που μπορώ να παρακολουθήσω σωστά hd-dvd είναι η 1080i30 και καμία άλλη , ούτε καν 720p ..... χαζό ή κουφό?
έχω δοκιμάσει τις αναλύσεις 720 και 1080 σε συνδυασμό με όλα τα hz...

εγω πάλι vista , λες να "παίζει" καμιά διαφορά? ρυθμίσεις από catalyst και pdvd αν θυμάσαι

Αν εχει διαφορα στο λειτουργικο δεν γνωριζω.

Τους καταλιστ τους εχω αφησει οπως ειναι . Δεν εχω πειραξει τιποτα απολυτως.

Στο powerdvd εχω απενεργοποιησει το dxva κι εχω φερει brightness contrast απο το original profile.

Δατς ολ!

Re: Απάντηση: POWER DVD ULTRA και σπασιματα εικονας...

Στο powerdvd εχω απενεργοποιησει το dxva κι εχω φερει brightness contrast απο το original profile.

Δατς ολ!

dxva...?
τι..ν τουτο?

Η εικόνα κάνει τρελά σπασίματα
έβαλα catalyst 7.11 και πάλι τα ίδια
έβαλα και το τελευταίο patch του pdvd
και ναι παίζω σε single display
η μόνη ανάλυση που μπορώ να παρακολουθήσω σωστά hd-dvd είναι η 1080i30 και καμία άλλη , ούτε καν 720p ..... χαζό ή κουφό?
έχω δοκιμάσει τις αναλύσεις 720 και 1080 σε συνδυασμό με όλα τα hz...

Βεβαια παιζει απο πισω και powerstrip 3.75 και οι αναλυσεις αλλαζονται απο εκει και μονο. Με αλλαγη απο τις αναλυσεις του καταλιστ ειχα προβλημα, οπως προβλημα ειχα οταν χρησιμοποιουσα την δευτερη dvi γιαυτες τις δουλειες. Εκανα αλλαγη και παιζω με την πρωτη και στη δευτερη εβαλα τη vga του κουτιου. Δεν ξερω αν παιζει ρολο. Τα αναφερω μπας και δοκιμασεις και τιποτε αλλο !

Δατς ολ!

ε έτσι δουλεύω και εγώ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: POWER DVD ULTRA και σπασιματα εικονας...

dxva...?
τι..ν τουτο?

Υπαρχει επιλογη στο video tab του powerdvd. Ειναι ο hardware accelerator της καρτας, αν θα δουλευει αυτος η η cpu.

Βεβαια παιζει απο πισω και powerstrip 3.75 και οι αναλυσεις αλλαζονται απο εκει και μονο. Με αλλαγη απο τις αναλυσεις του καταλιστ ειχα προβλημα, οπως προβλημα ειχα οταν χρησιμοποιουσα την δευτερη dvi γιαυτες τις δουλειες. Εκανα αλλαγη και παιζω με την πρωτη και στη δευτερη εβαλα τη vga του κουτιου. Δεν ξερω αν παιζει ρολο. Τα αναφερω μπας και δοκιμασεις και τιποτε αλλο !

δοκίμασα και τις 2 εξόδους τις ati....αντε να μπλέξω και με το powerstip να δούμε τι θα γίνει