Power Plus HD 2000

Δυστυχώς στις 7 το απόγευμα σήμερα άνοιξα τον δέκτη και πάτησα το κουμπί για την λίστα των καναλιών και τα είδα όλα ανάκατα.

Δεν διορθώθηκε ούτε τώρα το πρόβλημα με την απώλεια της σειράς των καναλιών.

Πάντως θυμάμαι ότι όσο είχα τον δέκτη με το πρώτο firmware (C40A) δεν έχασε ποτέ την σειρά των καναλιών.
Αντιθέτως με το C80A την έχει χάσει 3-4 φορές. Σύμπτωση; Θυμάται κάποιος να έχασε την σειρά με το C40A;

Εχω πάρει για 3 γνωστούς μου τον δέκτη. Είναι και οι τρεις με το 1ο firmware. Σε κανέναν δεν έχει χαθεί η σειρά των καναλιών.......

Last edited by a moderator:
Εχω πάρει για 3 γνωστούς μου τον δέκτη. Είναι και οι τρεις με το 1ο firmware. Σε κανέναν δεν έχει χαθεί η σειρά των καναλιών.......

Και γω (επίτηδες) στο 1ο firmware είμαι και επιβεβαιώνω..

Hmm, νομίζω ότι έχετε δίκιο.

Πράγματι στην πρώτη έκδοση C40B δεν αλλάζει η λίστα καναλιών.

Ο τρόπος δοκιμής είναι απλός. Φορτώνεις μια έτοιμη λίστα. Πας πάνω στο κανάλι με το όνομα του τύπου που την έφτιαξε. Περιμένεις μερικά δευτερόλεπτα και έγινε το θαύμα.

Kαποιοι γνωστοί που τον έχουν ,άλλαξαν το λογισμικό με την αρχική έκδοση και γλιτωσαν επίσης και τις ασυμβατότητες με καποια αρχεια avi, και δεν έχουν πλεον πρόβλημα .Το θέμα είναι ότι σε μια περίπτωση δεν μπορεσε να γίνει αλλαγή ,γιατί αφορά την παραλλαγή του μοντέλου που έχει αναφερθεί και δεν δεχεται να βάλεις παλαιότερο λογισμικό,,ενώ μεσοβδομαδα ξαναχάθηκε η σειρά των καναλιών με το τελευταίο λογισμικό ενώ ήταν ανοικτός ο δέκτης με αρκετή ώρα λειτουργίας ,χωρίς να έχει πειράξει κανείς κάτι στα μενου.

Last edited:
Επέστρεψα τελικά στο αρχικό firmware και ξεκινάω σήμερα να το παρατηρώ - αν θα μου χάσει τα κανάλια όπως με όλα τα επόμενα firmware από το δεύτερο και μετά.
Παλιότερα που είχα δοκιμάσει να περάσω το πρώτο FW και να κάνω downgrade, δεν το είχε δεχτεί.
Σήμερα κατέβασα ξανά το πρώτο FW από την σελίδα του κατασκευαστή και από το τελευταίο FW που ήμουν, το πήρε κανονικά.

Ξαναδοκιμάστε το downgrade, γίνεται.

Δεν ξέρω αν έχει πεθάνει το thread, αλλά θέλω να ρωτήσω αν σε κάποιον με οποιοδήποτε firmware, βγάζει ένδειξη για Dolby Digital ήχο στην ERT HD.
Όπως τώρα ας πούμε που δείχνει F1.

Κάπου είχα διαβάσει ότι ο δέκτης είναι συμβατός με Dolby Digital Audio αλλά σε εμένα βγάζει μόνο MPEG

Ίσως να μην είναι συμβατός με DD+. Μου έχει τύχει δέκτης που, ενώ κάνει κανονικά DD downmix στον media player, στην EPTHD δεν παίζει τίποτα.
Όταν πατάς το πλήκτρο εναλλαγής ήχου βγάζει και τις δύο ροές;

Θα το ξαναδώ, αλλά νομίζω ότι έβγαζε μονο το MPEG.
Είμαι με το original FW για να μην χάνει τα κανάλια.

Δεν ξέρω αν το έχουν διορθώσει το θέμα του ήχου στα επόμενα FW.

Επεξεργασία:
Λοιπόν πράγματι από το κουμπί Audio βγάζει 2 streams left-right και τα δύο.

Το πρώτο γράφει MPEG το δεύτερο έχει το σύμβολο του Dolby και μετά γράφει D+. Άρα ΟΚ υποστηρίζει Dolby Digital +.

Βέβαια ακόμα κι όταν το επιλέγεις, στο Info συνεχίζει να γράφει MPEG (όπως είναι τώρα στο σήμα)

Το επόμενο task τώρα είναι αν υποστηρίζει και 5.1 εκτός από το 2.0 και αν δουλεύει το RAW HDMI on και για την λειτουργία δέκτη, εκτός από τις ταινίες, ώστε να γίνεται η αποκωδικοποίηση στο AVR (νομίζω πως όχι)

Το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει το σύμβολο του DD+ στο λογισμικό του δέκτη και να μένει το MPEG.

Ακούς διαφορά στον ήχο όταν αλλάζεις τύπο;

Χερετώ και αμέσως μπαίνω στο ψητό..Μετά την διακοπή της ΕΡΤ έχετε παρατηρήσει χάσιμο της σειράς (λίστας) των καναλιών με το original firmware? Και στα 3 μηχανήματα (2 hd2000 ένα lifeview) μου το πάθαν και τα 3. Παρατηρήσατε κάτι τέτοιο ή να ήταν τυχαίο?

Δεν παρακολουθώ τα λογισμικά του Power Plus HD 2000 αλλά ο επεξεργαστής αυτός αρχικά είχε το πρόβλημα να έχει ενεργή μία διαδικασία που έψαχνε τα κανάλια για αλλαγές που τυχόν είχαν. Αν έβρισκε αλλαγές τις πέρναγε στην λίστα των καναλιών με αποτέλεσμα να χάνουν την σειρά που τα βάζει κάποιος. Αυτή η διαδικασία λέγεται PMT και σε κατοπινά λογισμικά των δεκτών με αυτόν τον επεξεργαστή λύθηκε το πρόβλημα βάζοντας επιλογή για το αν θέλει κάποιος ενεργό ή όχι το PMT. Άρα αν το λογισμικό σου δεν έχει κάπου τέτοια επιλογή κάνε αναβάθμιση λογισμικού και απενεργοποίησε μετά το PMT.

Υπάρχει νέο λογισμικό για αυτούς.
Είναι το D61B (27-6-2013).
Όταν υπάρχει αλλαγή στη λίστα καναλιών, βγάζει μήνυμα και ζητάει επιβεβαίωση πριν κάνει αλλαγή στη λίστα.

Attachments

• HD2000_27_6_2013(D61B).jpg
    HD2000_27_6_2013(D61B).jpg
    47.6 KB · Views: 60
  • HD2000_27_6_2013(D61B)b.jpg
    HD2000_27_6_2013(D61B)b.jpg
    37 KB · Views: 60
Απάντηση: Re: Power Plus HD 2000

Υπάρχει νέο λογισμικό για αυτούς.
Είναι το D61B (27-6-2013).
Όταν υπάρχει αλλαγή στη λίστα καναλιών, βγάζει μήνυμα και ζητάει επιβεβαίωση πριν κάνει αλλαγή στη λίστα.
Πίστευα ότι δεν υποστηριζόταν πια αυτός ο δέκτης. Δεν υπάρχει και νέα αναβάθμιση εδώ...: http://www.stamelectronics.com/download/dvbt/hd2000_mpeg4_firm.html
Υπάρχει πιθανότητα αν τους δοθεί κάποιο άλλο πρόβλημα (π.χ. κάποιο που είναι στην λίστα της υπογραφής μου) να υπάρξει νέα αναβάθμιση;

Μήπως έχουν αναβαθμίσεις και για τον 5000 και τον scart;

Last edited:
Τον βρήκα σε στοκ στην Αγία Παρασκευή με το παραπάνω λογισμικό (όχι στον σταμ). Από πληροφορία που μου δόθηκε θα βγει και κάποια άλλη αναβάθμιση αλλά θα αφορά ελάχιστες διορθώσεις.

Για τον 5000 κλπ απλά άκουσα ότι δοκιμάζεται κάποιο λογισμικό χωρίς όμως να έχω άλλες πληροφορίες.

Πρέπει αν του είχαν κάνει αναβάθμιση. Δεν προλαβαίνει να έρθει σε τόσο λίγες ημέρες από την Κίνα.
Πιστεύεις θα σου την δώσουν αν την ζητήσεις για τους παλιότερους 2000 σου;