PowerAmp

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
10,229
Τελικά, πρόκειται για πολύ καλή εφαρμογή music player για κινητά android ...
Το βασικότερο προσόν της : παίζει τα πάντα [και αρχεία υψηλής ανάλυσης μέχρι 24/96 ! όχι όμως και 24/192-άρια ] καθώς και cues, καθιστώμενο ουσιαστικά ένα foobar για το κινητό μας ...

Η εφαρμογή στοιχίζει 3 ευρώ και εννοείται ότι αξίζει να την κατεβάσετε ...

Ηχητικά, ακόμη ψάχνομαι με το νεοαποκτηθέν galaxy S4 activ ... είμαι όμως σε καλό δρόμο καθώς την πρώτη ημέρα είχα ψιλοαπογοητευθεί σε σχέση με το iphone 3gs που είχα ... τώρα -μετά την εγκατάσταση του poweramp και κάποιες ρυθμίσεις- ακούω καλά, ιδίως με τα sony mh1c μου ...

Υπάρχουν τίποτε κόλπα για ακόμη καλύτερη ηχητική απόδοση των android κινητών ;;;

εντελώς μάπα.
Και το αγόρασα να φανταστείς μετά από πολύ...ψάξιμο:bang:

είναι ψοφίμι στην έξοδο και στον ήχο, δεν βρίσκει όλα τα αρχεία (πχ δεν αναγνωρίζει cue, ape, μονοφλακ κλπ) και είναι κουκουρούκου στο ψάξιμο.
Πχ το τζαμπανταν vlc είναι πολύ καλύτερο όπως και το εξαιρετικό 2player που επιπροσθέτως ανακαλύπτει και αρχεία από το ασύρματό σου δίκτυο (+ διαβάζει την βιβλιοθήκη του logitech).

Καλό είναι επίσης το neutron το οποίο είχα τζάμπα και τώρα το σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω

Βρε λαλάλογλου, από κάποια δική σου ανάρτηση σου είδα ότι είναι το καλύτερο και το αγόρασα .... :rifle:
Μην με βάλεις να το ψάξω και να σε εκθέσω :flipout:

Πάντως εμένα μου αναγνωρίζει και τα cue μια χαρά και τα ape, wma κλπ κλπ ... και από στάθμη ρυθμίζεται και δεν έχω παράπονο ...

Τώρα αυτό με τον ήχο δεν το έχω τσεκάρει καθώς έχω συγκρίνει μόνον με το μαμά πλέυερ ... από καθαρά ηχητικής πλευράς τι προτείνεις ;

οκ, πλάκα κάνω ούτως ή άλλως ... σιγά τα λεφτά ...

από ήχο, ξαναρωτώ, έχεις δει κάποιο άλλο που να ξεχωρίζει ;;;

πάντως, ενώ ήμουν αδιάφορος σε αρχεία υψηλής ανάλυσης + φορητότητα, τώρα με τις τιμές των αποθηκευτικών μέσων σε χαμηλά επίπεδα, μου καλαρέσει η ιδέα να κουβαλάω και κανένα 24/96 μαζί μου ...

Λοιπόν, έκανα μερικές ψιλοδοκιμούλες με διάφορους πλέυερς ... καταλήγω ότι ο ήχος είναι βασικά παρόμοιος και από κει και πέρα την διαφορά την κάνουν κάποια eq presets που ορισμένοι πλέυερς έχουν στο default ...
O λόγος για να πληρώσεις μια εφαρμογή έναντι μιας δωρεάν άλλης είναι τελικά οι δυνατότητες για αναπαραγωγή κάθε αρχείου ή όχι ... Πχ. ένας εξαιρετικός δωρεάν που δοκίμασα είναι ο fusion music player, πολύ καλός ήχος, πολλά κόλπα με το ίντερνετ, κλπ. αλλά δεν υποστηρίζει cue.s ούτε και 24/96-άρια...

Ο fusion αν ο poweramp είναι μάπα είναι σκουπίδι.
Δοκιμασε neutron για βαρεια εφαρμογή και vlc για ελαφριά και compact.
Σε καποιο νημα γραφω και για άλλους

Πωπω, με ακυρώνεις συνέχεια σήμερα :earmuffs:

Αύριο θα δοκιμάσω τον vlc ..δεν θέλω να πληρώσω άλλη εφαρμογή, με κάτι θήκες, ζελατίνες, μνήμες και εφαρμογές θα διπλασιάσω όπως πάω την αξια του κινητού ...

Το power amp το είχα στο προηγούμενο μου κινητό και λίγο στην αρχή στο s3.
Καλός μεν αλλά από ένα σημείο και μετά δεν είδα να έχει κάτι καλύτερο από τον ενσωματωμένο του galaxy και έτσι τον άφησα.
Στον random play έχω την αίσθησή ότι πολλά τραγούδια των φακέλων μου δεν τα έβλεπε

Σε ακυρωνω αλλά το εχω ψαξει.
Επαναλαμβάνω ο neutron αξίζει τα 5 ευρώ με το παραπάνω αλλά χάνεσαι στα άπειρα μενου του κσι δυνατότητες ενω είναι το πιο χαιεντ.
Πιο βολικο και ξεκάθαρο ειναι το 2player.
Κάποτε ειχα μέχρι και 10 ταυτόχρονα.
Τωρα εχω 6 και αγορασμένα τα 3

Το Jet Audio το έχετε δοκιμάσει; Τι λέει στην ποιότητα του ήχου; Το έχω δοκιμάσει, μαζί με καμιά 15αριά ακόμα audio players, αλλά δεν με βόλεψε. Ήθελα player folder type, δηλαδή να παίζει κατευθείαν τα αρχεία από τους φακέλους που τα έχω ξεχωρίσει χωρίς να με μπλέκει με λίστες αναπαραγωγής. Και το Jet Audio δεν τα πάει τόσο καλά στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης τότε που το δοκίμασα δεν διάβαζε ελληνικούς τίτλους τραγουδιών και tags. Οπότε δεν του έδωσα πολλές ευκαιρίες. Αλλά δεν έχω ξαναδιαβάσει σε άλλον audio player τόσο θριαμβευτικά σχόλια για την ποιότητα του ήχου, όσο στην σελίδα του.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jetappfactory.jetaudio&hl=el
Μία ματιά έριξα μόνο στις ρυθμίσεις του ήχου και το equalizer του και είδα πολύ περισσότερες επιλογές από ότι συνήθως. Αλλά αφού δεν με βόλευε δεν ασχολήθηκα ιδιαιτέρως να τον ρυθμίσω για να δω την ποιότητα του ήχου.

Λοιπόν, δοκίμασα και τον neutron ... πολλές επιλογές, κορυφαία παραμετροποίηση, κλπ, κλπ... ο ήχος όπως έρχεται το πρόγραμμα κορυφαίος ,,, Τσεκάρω όμως και βλέπω ότι είναι ήδη μπουσταρισμένο ενώ έχει by default το replay gain στο on ... εφαρμόζω ανάλογες ρυθμίσεις και τσιμπάω λίγο πάνω το gain στον poweramp (που επί παραδείγματι έχει το rg στο off ) και καταλήγω στον ίδιο ακριβώς ήχο ...
Εντάξει αναμενόμενο είναι ... software players σε κινητό ...
Συμπεραίνω ότι η επιλογή πρέπει να βασίζεται στις ευκολίες και την φακελοποίηση που μας ταιριάζει ...

Στο neutron χάνομαι στα μενού του και μπερδεύω τις επιλογες ολη την ώρα.
Οι ευκολιες σε επιλογές φακελων ειναι αλλου πχ 2player vlc κλπ

Αυτό το adapt sound εφαρμοζόμενο, αφορά μόνον στον οικείο player του android ; ή σε όλους ; ερωτώ γιατί στον οικείο έχει στα μενού επιλογή να το έχεις ον ή οφ, αλλά στους άλλους γιοκ ...

Αναλύει την ακοή σου (τρέχει ολόκληρο τεστ και διαπιστώνει που τα γηρατειά άφησαν το ίχνος τους) και στην συνέχεια αφού σου δείχνει την καμπύλη ακοής σου, εφαρμόζει εξειδικευμένη για πάρτη σου ισοστάθμιση ... στο S4 μου ήταν πακέτο, υπάρχει στο βασικό μενού ... δεν το κατεβάζεις από κάπου ... έτρεξα λοιπόν το τεστ αυτό [που έδειξε και αρκετή πτώση ακοής στις υψηλές συχνότητες αλλά και αρκετή στις πολύ χαμηλές) και είπα στο τηλέφωνο να εφαρμόσει την συνιστώμενη διορθωτική καμπύλη.... όταν για πλάκα έβαλα να παίζει ο default πλέυερ του τηλεφώνου άκουσα πολύ μα πολύ καλά .... είδα λοιπόν ότι ο πλέυερ είχε στα settings του επιλογή για την λειτουργία ή όχι του adapt sound και βέβαια σε μένα ήταν στο ον, αφού από τα κεντρικά μενού το είχα ήδη επιλέξει ... γιαυτό ερωτώ αν γνωρίζεις (-ετε) αν το τυπάκι παντρεύεται μόνον με τον οικείο πλέυερ, καθώς στους λοιπούς δεν υπάρχει αναφορά (για ενεργοποίηση ή όχι) στα μενού τους (ενώ δεν άλλαξε και ο ήχος τους μετά την εφαρμογή του adapt sound)....
να μου πεις, μέχρι να γράψω όλο αυτό θα το είχα γκλουγκλάρει ... αλλά το νετ είναι γεμάτο από μπλογκς με επαΐοντες επί θεμάτων ήχου στα androids που λένε μόνον λαλακίες ....

edit : το γκούγκλαρα και η πρώτη πληροφορία είναι ότι δεν παντρεύεται με τους λοιπούς ... γμτ ...

Last edited: