PowerAmp

Για να το πω και σωστότερα, το adapt sound αναλύει την ακοή σου πακέτο με τις δυνατότητες των ακουστικών που χρησιμοποιείς ... πχ. στην περίπτωση μου τα sony mh1 (εννοείται ) ... αν άκουγες το τεστ με άλλα ακουστικά σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά ...

Άσε....δεν πιάνει σε μένα.
Εχω ακουόγραμμα έφηβου..

βρε άστα αυτά ... έχω ανοίξει εδώ και 20 λεπτά 100 σελίδες και όλοι έχουν σαλτάρει με τα (θετικά) αποτελέσματα του adapt ... για ρίξε μια ματιά ...

Πού στο καλό είναι αυτό ρε Σπύρο?
Εχω εξελληνισμενο τηλέφωνο. ..

μα και γω από το 'πλαίσιο' το πήρα ... πλήρως ελληνικό ... μήπως δεν υφίσταται στις προ S4 υλοποιήσεις ;

πάντως, μιλάμε ότι η διαφορά με το adapt ενεργοποιημένο είναι μέρα με την νύχτα ... και όχι τα 3 -5 % και ούτε, που μπορεί να πάρεις με αλλαγή πλέυερς ... το μόνον κακό είναι ότι επιβεβαίωσα ότι το adapt πάει πακέτο μόνον με τον οικείο πλέυερ, ο οποίος δεν παίζει cues, hi-res, δεν βρίσκει εξώφυλλα, κλπ. κλπ... όμως δεν το συζητάω, τα αρχεία (flac mp3 κ.α.) που μπορεί να παίξει μόνον με αυτόν θα τα ακούω πλέον ... μιλάμε ότι η μουσική αποκτά μια ''οργανική'' διάσταση & υφή ...

Αυτό δεν είναι τελικά τίποτα ιδιαίτερο. Ενα σπιτικό ακουογραμμα κάνεις και εφαρμόζεις τις ελλείψεις σε ενα γραφικό ισοσταθμιστη.
Αμα ηταν ετσι θα είχαμε λύσει τα προβλήματα ολων των μηχανηματων. Για να έχει φυσικά μια εστω ανεκτή εφαρμογή ο ισοσταθμιστης θα πρέπει να έχει πολλές περιοχές. ...

με την αναβάθμιση που έκανα σε 4.3 μου ήρθε και ένα widget που λέγεται adapt sound.
Εκανα το ακουόγραμμα αλλά μετά σε ρωτάει με 3 επιλογές, όχι, δεξί αυτί, αριστερό αυτί.
Και για τα δυό αυτιά εφαρμογή δεν έχει?

γερνάς ρε γμτ ... το αποτέλεσμα του ακουογράμματος εφαρμόζεται κανονικά (εννοείται και στα δύο αυτιά :) :) :) ) όταν έχεις στο on την οικεία ρύθμιση στο native player μουσικής του κινητού ...

την χαζομάρα για το αρ / δε αυτί στην ρωτά, ώστε να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις ισοστάθμισης που εντόπισε κατά το τεστ ΚΑΙ όταν μιλάς στο τηλέφωνο ... θεωρεί ότι (εφόσον είσαι ψιλοβαρύκοος ή κάτι τέτοιο) θα σε βοηθήσει και κατά τις συνομιλίες σου ... οπότε αν συνήθως βάζεις το κινητό στο αρ αυτί κάνει την αντίστοιχη ρύθμιση κλπ κλπ ....

πάντως, για μουσικη, το adapt sound είναι ένα μεγάλο must ... εγώ πια το χρησιμοποιώ αποκλειστικά στην ακρόαση μουσικής από το κινητό, ενώ σε όσους φίλους με αντίστοιχα κινητά το σύστησα έχουν πάθει ένα ευχάριστο σοκ ... είναι τεράστια η διαφορά προς το καλύτερο ... αφού ανεβάζει μέτρια τενεκεδόηχα ακουστικάκια της πλάκας (όπως αυτά που ήρθαν με το κινητό), στα επίπεδα του MH1 ...

Last edited:
δεν πολυκατάβα την ερώτηση ... το sound alive πάει πακέτο με την native ...

για να ολοκληρώσω, στο δικό μου μετά από λίγο ψάξιμο, έχω καταλήξει στα :

adapt sound : χρήση σε μουσική : τσεκ
χρήση σε ομιλία : τσεκ
αυτί : (ότι βολεύει τον καθένα)

native player : adapt sound : ενεργό
sound alive : κανονικό

Μπορώ να φτιάξω playlists (m3u υποθέτω) στο pc (για ευκολία) και να τις κάνω import στον Poweramp;
Τα mp3 που υπάρχουν στο κινητό, υπάρχουν (ακριβώς τα ίδια και στον υπολογιστή).
Μια γρήγορη έρευνα στον Ιστό δεν με διαφώτισε ιδιαίτερα.