Powerbuy: INFOCUS X10 και BenQ W5000

geosoy

Senior Member
16 July 2007
342
ΚΩΣ
Γεια σας παιδιά,μετα απο πολλές ωρες διαβασμα των revirews της κάθε εταιριας,και μετα απο πολλες αλλαγές αποφάσεων,αποφασίσαμε μεσα σε 10 λεπτά review απο κοντά σε συγκριση με αλλους γνωστους οτι το συγκεκριμένο προβολάκι με 1550(1700-1800 λιανικκή) ειναι μια απο τις καλύτερες επιλογές.
Και για του λόγου το αληθές τον συγκρίναμε με τον νέο Pani 3000,Sony HW10,IN82(07).
Ο Pani με πολυ καλή εικόνα χωρίς ομως να εχει την ευκρύνεια και την ζωντάνια χρωμάτων του Χ10,
Ο Sony παροτι εχει αυτη την ζωντάνια και την ευκρύνεια που λείπει απο τον Pani,δεν εχει καμια σχέση στην φωτηνότητα και ειδικά στο ασπρο οπως εχει ο Χ10,και δεν μιλάμε για μικροδιαφορές,μιλάμε για εικόνα που το άσπρο μπλουζάκι στον Χ10 φαίνεται λαμπερο και πεντακάθαρο,ενώ στον HW10 φαίνεται θαμπό εως λερωμένο,εκτός του οτι η εικόνα το HW10 είναι πολύ πιο σκοτινή του Χ10.
Τώρα σε οτι αφορά την συγκριση του Χ10 με τον ΙΝ82,παροτι ο ΙΝ82 ειναι με DC3,αν τους δεις να παίζουν ταυτόχρονα δεν θα μπορείς να βγάλεις κάποια διαφορά,οπότε γιατι να δώσεις 3500-4000 για τον ΙΝ82 ή ΙΝ83 απο την στιγμή που οι διαφορές ειναι λεπτομέριας.

Λοιπόν,προς το παρόν είμαστε 3,η αγορά θα γίνει ουτος η αλλως σε 3 εβδομάδες,οποιος παει να τον δει απο κοντά και ερθει στο συμπέρασμα οτι οντως αξίζει,τότε ας ερθει στην παρέα μας.

Υ.Γ. Προκαταβολικά συγνωμη απο τα παιδιά που εχουν ηδη διοργανωσει powerbuy για τον Sony,δεν ειχα κανενα σκοπό να δημιουργισω καμια αντιπαράθεση,γιαυτο και δεν ειχα διατυπώσει το συγκεκριμένο πριν δω οτι τελίωσε το δικο σας,επειδή ομως βλέπω οτι το δικό σας αργει και ο χρόνος μας πιέζει,αναγκαστικαμε να το βάλουμε προώρα.

Re: Powerbuy: INFOCUS X10

Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού, ο καθένας ας πάρει ό,τι προτιμά. Τον είδα και όντως έχει πολύ καλή εικόνα, όμως δεν είχε και την πιο ομαλή κίνηση και κυρίως θα με δυσκόλευε στην τοποθέτηση λόγω έλλειψης lens shift. Ο τελευταίος είναι και ο βασικός λόγος που δεν "αλλάζω στρατόπεδο" και επιμένω με τον sony, αλλιώς μάλλον θα ήμουν ο πρώτος που θα δήλωνε συμμετοχή. Όντως, στη φωτεινότητα και τη ζωντάνια των χρωμάτων οι dlp είναι κορυφή. Καλή επιτυχία στο power buy!

Καλησπέρα Γιώργο,

Ενδιαφέρομαι πολύ κι εγώ για τον συγκεκριμένο προβολέα αν και δεν έχω καταλήξει 100%, περιμένω να των συγκρίνω με W5000 & HW10.
το πρόβλημα είναι ότι εγώ σκέφτομαι για αγορά κατά τον φεβρουάριο, άρα μάλλον δεν σας προλαβαίνω....

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,πρωσοπικά για μένα αυτη η τιμή(1600) ειναι πολύ προσιτή,οπότε και το powerbuy δεν το κάνω κατα κύριο λόγο για την τιμή.
Αν κάποιος νομίζει οτι ειναι σχεδόν σίγουρος για τον Χ10 αλλα οχι άμμεσα,τότε δίνει στο κατάστημα μια προκαταβολή για να μπει στην χαμιλή τιμή,και οποτε θέλει ολοκληρώνει την αγορά.

Σίγουρα τα μειωνεκτίματα του Χ10 ειναι η περίπτωση περιορισμένου χώρου,και φυσικά το φαινόμενο rainbow που μερικά μάτια δημιουργούν,γιαυτο θα ηταν καλύτερα για οποιον ενδιαφέρεται πρώτα να πάει να δεί τον προβολέα απο κοντά σε συνδιασμό οτι ειναι σίγουρος για την άνεση χωρου τοποθέτισης,
υπόψην οτι στα 4μ βγάζει περίπου 100",στα 4,5μ 110",και στα 5μ θα σου βγάλει τις 120"....
Μεσα στον Δεκεμβρη θα ανέβω Αθηνα ξανά για να δώ και τον W5000 που επίσης εχω ακούσει καλα λόγια αλλά πρωσοπικά δεν εχω δει.

Ό,τι έχω πάρει από Γερμανία είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση. Διαλέξτε το πιό σοβαρό μαγαζί και στείλτε email για ακόμα καλύτερη τιμή.

Γενικά ο Χ10 σε όλο τον κόσμο είναι φθηνότερος από τον 10, οπότε μάλλον οι δικοί μας εδώ ψάχνουν για θύματα.

κατι μου βρωμάει εδώ,κάπoιοι τον λενε με 5000 contrast,alloi me 1100 ansi...
πίφι.....:)))))

ναι οντως σε πολλα γερμανικα καταστηματα το εχουν γύρω στα 1330...

Μπήκε στο παιχνίδι και ο BenQ W5000,απο εμπιστες πηγές και απο γνωστό μου που τον είδε εμαθα οτι με το firmware 2.01 δεν τον πιάνει ουτε ο Χ10,
περιμένω πως και πως να ενέβω Αθήνα για να τον δώ...
Powerbuy λοιπόν,ανάμεσα σε X10 και W5000...:drummer:

χαχα, και σκεφτόμουν να ανοίξω τρίτο τόπικ για powerbuy w5000, αλλά λέω θα μας πάρουν με τις ντομάτες... Αν καταλήξετε εκεί, εγώ μέσα. Και όντως, επειδή είδα τον X10 δίπλα στον w9000 που αν δεν κάνω λάθος είναι χειρότερος από τον 5000, πρέπει να είναι ανώτερο το μηχανάκι.

Ε αφήστε να τους δούμε και εμείς απο κoντά,μην βαρατε ρε παιδιάαααααααα!!!!!!:slapface:
:grinning-smiley-043

Οτι και να αποφασίσουμε πάντως,υπάρχει και η δυνατότητα μαζικής παραγγελίας απο το ιδιο κατάστημα,π.χ 3 infocus,και 5 BenQ...
no probmlema....:)

Last edited:
Λοιπόν, αυτό το Σ/Κ ανέβηκα ξανά Αθήνα για ηχεία και ρώτησα τιμές και για τον w5000. Σε ένα μαγαζί μού είπαν κάτι πολύ ενδιαφέρον, να περιμένω μέχρι τις 15-20 Δεκεμβρίου γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα βγουν προσφορές. Οπότε θα έλεγα να δούμε πόσοι είμαστε και εφόσον τελείωσε η αντιπαράθεση με τον sony (άλλωστε κι εγώ για εκείνον ξεκίνησα και μετά είδα τον sony 40 δίπλα στον benq w9000, που είναι παραπλήσια μηχανήματα και είδα τη διαφορά που υπάρχει) να πάρουμε προσφορές γύρω στις 15 Δεκέμβρη.

Ευχαριστούμε Δημήτρη,
Παιδιά μεσα στον Δεκέμβρη θα ζητηθούν οι προσφορές,οσοι και να είμαστε...