Powerbuy: Sony BRAVIA VPL-HW10

Επίσης, όποιος επικοινωνήσει τελικά με τα άλλα καταστήματα ας μην πει "τον έχουμε βρει τόσο, πόσο μας τον αφήνετε". Ας κάνουν πρώτα την προσφορά τους και ΑΝ είναι μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ήδη, τότε τους λέμε ότι το έχουμε βρει τόσο. Αν ξέρουν από την αρχή ότι η τιμή που έχουμε είναι πχ 1460 τότε φυσικά θα μας δώσουν 1440 και όχι πιο κάτω. Όλα αυτά αν θεωρήσουμε ότι δεν παρακολουθούν το θέμα ήδη άτομα από τα μαγαζιά, που σίγουρα συμβαίνει, αλλά λέμε τώρα... ίσως πλάκα πλάκα να είναι καλύτερα να γίνει πρώτα η επικοινωνία με όλα τα μαγαζιά και μετά να ανακοινωθούν εδώ τα αποτελέσματα (τι προσφορά μας έκανε ο καθένας) ώστε να μη γνωρίζει πχ το Πλαίσιο ότι τον βρήκαμε στη χ τιμή. Τι λέτε;

Όλα αυτά αν θεωρήσουμε ότι δεν παρακολουθούν το θέμα ήδη άτομα από τα μαγαζιά, που σίγουρα συμβαίνει, αλλά λέμε τώρα... ίσως πλάκα πλάκα να είναι καλύτερα να γίνει πρώτα η επικοινωνία με όλα τα μαγαζιά και μετά να ανακοινωθούν εδώ τα αποτελέσματα (τι προσφορά μας έκανε ο καθένας) ώστε να μη γνωρίζει πχ το Πλαίσιο ότι τον βρήκαμε στη χ τιμή. Τι λέτε;
Σωστός!
Ας ΜΗΝ ανακοινωθεί τίποτα επισημα εδώ... Καλυτερα τις τιμές με PM στον καθενα μεχρι να κλεισουμε την τελική συμφωνία! :a0210:

Βάλε με και μένα μέσα...αλλά εξαρτάται από την τιμή που θα πετύχουμε...πολλά έξοδα τελευταία!!!

Παιδιά νομίζω οτι σας συμφέρει τα καταστήματα να ξέρουν τι τιμή εχει δώσει το κάθε ενα,έτσι ισως εχετε ελπίδες να πάρετε κάτι καλύτερο....
Μην περιμένετε με δευτερο τηλ "εκβιασμό" να πάρετε καλύτερη τιμή...
Αν η στανταρ εκπτωση που μπορεί το κάθε καταστημα να κάνει είναι π.χ. μεχρι τα 1460,τότε δεν πρόκεται να σας πει παρακάτω εκτός αν ξέρει ηδη τις αλλες χαμιλότερες τιμές...

Last edited:
Άποψή μου είναι ότι σε πρώτη φάση σας συμφέρει όχι μόνο να μην ξέρει το ένα κατάστημα τι τιμή έχει δώσει το άλλο, αλλά ούτε καν ποια είναι τα άλλα!

Σε δεύτερη φάση, στις διαπραγματεύσεις, μπορεί να γίνει πιο δυνατό παζάρι..

Τέλος, αναφέρω σε περίπτωση που δεν είναι αυτονόητο, ότι το AVClub και οι διαχειριστές του δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη διαδικασία και / ή την έκβαση των powerbuys. Ότι κάνετε το κάνετε με δικιά σας ευθύνη.

Δημήτρη επίτρεψε μου να τονίσω οτι ολα τα καταστήματα απο την στιγμή που κάποιος ζητάει μια ποσοτική προσφορά γνωρίζουν ηδη οτι εχουν δωθεί προσφορές απο ολα σχεδόν τα καταστήματα,ετσι το κάθε κατάστημα θα δώσει την δική του με βάση τις δυνατότητες του,δεν τηθεται θέμα οτι και καλα "εμεις τόσο δυνουμε και αμα σας κάνει η τιμή",ολοι θέλουν να πουλήσουν και εφόσον ξέρουν ας πούμε την χαμιλότερη τιμή που εχει δωθεί,δεν υπάρχει περίπτωση νη μην δώσουν πιο χαμιλά απο οτι θα έδιναν εν αγνοία τους προς τις άλλες προσφορές.
Απο την αλλη,παιδιά μην περιμένετε και τόσο τραγικές διαφορές είτε με τον ενα τρόπο και είτε με τον άλλο.....
ειναι κατι παρόμοιο του πληστηριασμού αλλα με τις τιμές να κατεβαίνουν και οχι να ανεβαίνουν,οσο πιο πολλοί ξέρουν..τόσο πιο πολύ θα πέσει...

Last edited:
Ότι στο τέλος όλα μαθαίνονται, είναι αλήθεια. Αλλά μην τους τα δώσετε και όλα στο πιάτο.. Ας είναι τυπική έστω η πρώτη κρούση..

Συμφωνώ ότι στο τέλος οι διαφορές δεν θα είναι πολύ μεγάλες, και δεν θα είναι εκπληκτικά χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

παντως και 1500 να πει ειναι πολυ χσαμηλοτερα απο τις τιμες της αγορας.

Καλυτερα (κατα την αποψη μου) να λετε τις τιμες δημοσια, και απο που.

Τον εμπορα, τον ενδιαφερει τελικα ΚΑΙ η διαφημηση....

Απάντηση: Re: Powerbuy: Sony BRAVIA VPL-HW10

σωστος-bye-
Σωστός!
Ας ΜΗΝ ανακοινωθεί τίποτα επισημα εδώ... Καλυτερα τις τιμές με PM στον καθενα μεχρι να κλεισουμε την τελική συμφωνία! :a0210:

καλα γουσταρω ε.
στειλε πμ στον sakplat
τωρα
πρεπει να ειμαστε 12
θα ειναι το πιο μεγαλο power buy στην ιστορια.
οσο πιο πολλοι τοσο καλητερη τιμη

Παιδιά ,

Χωρίς να θέλω να χαλάσω τον ενθουσιασμό σας πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερο ντόρο κάνει στην αγορά το power buy τόσο το χειρότερο.

Δεν είναι χαζό το τμήμα marketing της Sony επειδή γκρουπάρονται οι εν δυνάμει αποφασισμένοι αγοραστές του προβολέα και γυρίζουν από dealer σε dealer να τους κατεβάζει και την τιμή. Μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά και να πλαφονάρει την τιμή σε όλους το ίδιο.

Ο καλύτερος εκβιασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφασίσετε (?) και την την αγορά ενός άλλου εναλλακτικού προβολέα (πχ Panasonic – Epson ) ώστε να υπάρχει πραγματική πίεση στον αντιπρόσωπο.

Παιδιά ,

Χωρίς να θέλω να χαλάσω τον ενθουσιασμό σας πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερο ντόρο κάνει στην αγορά το power buy τόσο το χειρότερο.

Δεν είναι χαζό το τμήμα marketing της Sony επειδή γκρουπάρονται οι εν δυνάμει αποφασισμένοι αγοραστές του προβολέα και γυρίζουν από dealer σε dealer να τους κατεβάζει και την τιμή. Μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά και να πλαφονάρει την τιμή σε όλους το ίδιο.

Ο καλύτερος εκβιασμός που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφασίσετε (?) και την την αγορά ενός άλλου εναλλακτικού προβολέα (πχ Panasonic – Epson ) ώστε να υπάρχει πραγματική πίεση στον αντιπρόσωπο.

Σωστος!!

Παιδιά ,

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του forum,
Απάντηση θα έχω περίπου στις 6(μετά από τηλ. επικοινωνία μαζί του το πρωι). Ηδη του έχω πει ότι κάποιοι ενδιαφερόμενοι περιμένουν να δουν το τελικό ποσό της εκπτωσης για να αποφασισουν sony η κάτι άλλο(ο συγκεκριμένος φέρνει μόνο sony). Hmaste 12 me τον eddie, αλλα θα ξεκαθαρίσει η κατλασταση σήμερα, μετά τις 6...Γιάννη και βασίλη έχετε pm. Θα τα ξαναπούμε λίγο αργότερα.-bye-

Απάντηση: Re: Powerbuy: Sony BRAVIA VPL-HW10

Παιδιά ,

Ηλία αυτό που λες δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Η Sony έχει ορίσει μια τιμή όπου "πουλάει" στους προμηθευτές της. Αυτοί με την σειρά τους έχουν ορίσει μια τιμή όπου προμηθεύουν τα μαγαζιά της λιανικής αγοράς. Από εκεί και πέρα ως ελεύθερη αγορά ο μαγαζάτορας ορίζει το κέρδος του βλέποντας πάντα τον ανταγωνισμό. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν επεμβαίνει η μαμά εταιρεία και να πει: "Α, ξέρεις κάτι, για αυτά τα τεμάχια προβολαίων που προορίζονται γι'αυτούς, θα σου τα χρεώσω 200ευρώ παραπάνω γιατί προσπαθούν να κάνουν power buy γλιτώνοντας χρήματα.." Οχι! Είναι παράνομο!

Εντελώς φιλικά,
Σάββας

Καλυτερα (κατα την αποψη μου) να λετε τις τιμες δημοσια, και απο που.

Τον εμπορα, τον ενδιαφερει τελικα ΚΑΙ η διαφημηση....
Εννοείται Ντίνο, ότι το καταστημα που θα μας δωσει την καλυτερη τιμή και θα ψωνίσουμε τελικά από εκεί, θα διαφημιστεί ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ από όλους μας και μεσα απο το φορουμ, αλλα και εκτός απο αυτό, σε φιλους μας και σε γνωστούς μας, ετσι ώστε εκτος απο εμας, να πανε κι αλλοι πολλαπλασιοι πελατες να ψωνισουν απο εκει...

Αυτο ειναι και το δευτερο ουσιαστικοτερο κερδος του καταστηματος κατα τη γνωμη μου, εκτος απο το οτι θα παρει στα χερια του πολλα μετρητα μαζεμένα...:a0210:

ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ! :grandpa:

(μέχρι την τελική απόφαση όμως, τηρουμε σιγή .... ιχθύος.....)

Ρε παιδιά για τα νουμερα που μιλάμε πια... γιατί δεν βρίσκουμε καποιον απο εμας που να εχει μαγαζί να αγοράσει χονδρική απο την sony , να του πληρωσουμε και το ΦΠΑ του ανθρώπου και το κατι της του βεβαια ...να τελειώνει το θέμα...λεω τωρα εγω , δεν ξερω αν ειναι εφικτό :cool4: