Powerdirector 14 : Deblocking και speed/quality indicator ;

Dare-Devil

New member
20 August 2014
6
Καλησπέρα !! Είμαι αρχάριος σε αυτά και θέλω λίγο την βοήθεια σας σε κάποιες απορίες μου.
Έχω ξεκινήσει ένα κανάλι στο youtube και τραβάω βίντεο με μια sony wx-5 AVCHD 1920x1080 50i .

Όταν πάω να κάνω την μετατροπή στο powerdirector . Ρυθμίζω σε 25 fps progressive Σωστά δεν τα ρυθμίζω; Τα 50 interlaced δεν τα κάνουμε 25p;

Στις ρυθμίσεις παρατηρώ τα εξής που δεν τα ξέρω .

Τί είναι το deblocking επιγραμματικά; Να το έχω ενεργοποιημένο για videaκια που προορίζονται για youtube ;

Eπίσης έχει μια επιλογή που λέγεται speed/quality indicator και σου δίνει δύο επιλογές να επιλέξεις μια απο τις 2. speed mode και quality mode . Αυτό τί είναι ;

Ευχαριστώ !!

Αν δεν έχεις βρει ακόμα απάντηση
Στα γρηγορα απο wiki:
A deblocking filter is a video filter applied to decoded compressed video to improve visual quality and prediction performance by smoothing the sharp edges which can form between macroblocks when block coding techniques are used. The filter aims to improve the appearance of decoded pictures.

Θα σου έλεγα να τραβάς σε 60i αν έχει αυτή την επιλογή η κάμερα σου έστω και αν χρειαστεί να αλλάξεις το Region μέσα απο το μενού της σε άλλη χωρα όπως Αμερική πχ. Ο λόγος είναι ότι το youtube παίζει τα βίντεο σε 30fps και το τελευταίο καιρό σε 60fps στις HD αναλύσεις. Όπως καταλαβαίνεις αν τραβάς σε 50 καρε και το youtube να μετατρέπει σε 30 ή 60 η αναπαραγωγή δεν θα είναι ομαλή. Το ίδιο ισχύει και για τα 25 καρέ που το ανεβάζεις.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σου για το speed/quality indicator λογικά θα έχει σχέση με τις αυτοματοποιημένες ρυθμίσεις συμπίεσης όπου ή πρώτη (speed) θα σου κάνει render/recode πιο γρήγορα αλλα με υποδεέστερο αποτέλεσμα ενώ η δεύτερη (quality) θα σου δίνει πιο ποιοτικό αποτέλεσμα εις βάρους του χρόνου που χρειάζεται για το ρέντερινγκ.