PowerDVD + TRUEHD + 4.1 Σύστημα ήχου---Πως;

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Καλημέρα... Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα σε όλο το διαδίκτυο, έτσι και απευθύνομαι στο μοναδικό φόρουμ που μπορεί να βρει τη λύση...

Κατ' αρχήν, τα συστατικά:

Pioneer AX5i - με 4.1 ηχεία, ήτοι phantom το κεντρικό.
Audigy 2ZS συνδεδεμένη με αναλογικές εξόδους στον ενισχυτή.
Power dvd + Ένα οποιαδήποτε αρχείο με ήχο Dolby True HD ή DTS HD ή και DD5.1 ή DTS.

Στη συνέχεια οι ρυθμίσεις:

Ενισχυτής "γυρισμένος" στο Multi channel In
Κάρτα ήχου, ρύθμιση 5.1 ηχεία, αναλογικές εισόδους, με απενεργοποιημένο το κεντρικό ηχείο.
Powerdvd ρύθμιση 6 ηχείων...

Πρόβλημα:

Όπως έχετε καταλάβει δεν υπάρχει ήχος από το κεντρικό. Αν βάλω στο power dvd ρύθμιση 4 ηχείων, δεν έχω sub...

Ερώτηση: Υπάρχει τρόπος να πάρω αναλογικό ήχο και ταυτόχρονα το κεντρικό ν' ακούγεται σαν phantom από τ' αριστερό και το δεξί;;;

Οποιαδήποτε ιδέα θα ήταν χρήσιμη...

Φαντάζομαι οτι δεν βάζεις κεντρικό ηχείο λόγω ομορφιας ή κάτι τέτοιο. Μπορείς στην περίπτωση που δεν έχεις πρόβλημα με τοποθέτηση ηχείων αριστ-δεξιά, να πάρεις 2 ηχεία ''εύκολα'' και να τα βάλεις στα πλάγια της οθόνης σου, να τα οδηγείς και τα δύο απο την έξοδο του κεντρικού σου, και με αυτόν τον τρόπο θα ακούς αυτά που πρέπει απο το κέντρο της οθόνης σου. Έχω ακούσει τέτοιο σετάπ και ήταν άκρως εντυπωσιακό. Ουσιαστικά θα κάνεις το ''φάντομ σπίκερ'' απο τα 2 νέα και όχι απο τα L-R σου, χρησιμοποιώντας 5.1 εξόδους απο όλα τα μηχανάκια κανονικά.

ΥΓ: Είπες οτι ακούς ιδέες, μη μου φωνάξεις. Το άλλο με ''ηλεκτρικό φάντομ'' με αναλογικές δεν νομίζω να γίνεται ......

Φαντάζομαι οτι δεν βάζεις κεντρικό ηχείο λόγω ομορφιας ή κάτι τέτοιο. Μπορείς στην περίπτωση που δεν έχεις πρόβλημα με τοποθέτηση ηχείων αριστ-δεξιά, να πάρεις 2 ηχεία ''εύκολα'' και να τα βάλεις στα πλάγια της οθόνης σου, να τα οδηγείς και τα δύο απο την έξοδο του κεντρικού σου, και με αυτόν τον τρόπο θα ακούς αυτά που πρέπει απο το κέντρο της οθόνης σου. Έχω ακούσει τέτοιο σετάπ και ήταν άκρως εντυπωσιακό. Ουσιαστικά θα κάνεις το ''φάντομ σπίκερ'' απο τα 2 νέα και όχι απο τα L-R σου, χρησιμοποιώντας 5.1 εξόδους απο όλα τα μηχανάκια κανονικά.

ΥΓ: Είπες οτι ακούς ιδέες, μη μου φωνάξεις. Το άλλο με ''ηλεκτρικό φάντομ'' με αναλογικές δεν νομίζω να γίνεται ......

Δεκτόν... Και αφού το έθεσες έτσι, αν γεφύρωνα δεξί και αριστερό στο κεντρικό θα είχα αποτέλεσμα;;; Τα ίδια τα δεξί - αριστερά, όχι καινούρια...

Υ.Γ. το Ac3filter πως μπορεί και το κάνει;;;

Last edited:
Αν καταλαβα καλα το προβλημα, ειναι θεμα καθαρου decoding και μου φαινεται καπως δυσκολο να λυθει "απ εξω" κι οχι απο αυτη καθαυτη την καρτα.

Δεν ξερω αν ειναι θεμα μονο της συγκεκριμενης.

Αν εχει δοκιμασει κανεις, θα ηθελα να ξερω αν και η meridian για παραδειγμα μπορει να παιξει με phanton κεντρικο.

Να δηλωσεις οτι δεν εχεις κεντρικο δηλαδη και την πληροφορια του center να τη στειλει στα L,R !

Δυσκολο σε βλεπω Γιαννη.....

Δεκτόν... Και αφού το έθεσες έτσι, αν γεφύρωνα δεξί και αριστερό στο κεντρικό θα είχα αποτέλεσμα;;; Τα ίδια τα δεξί - αριστερά, όχι καινούρια...

Ούτε για πλάκα!! Θα ρίσκαρες τα τελικά στάδια του ενισχυτή σου.. και πιθανότατα και τα ηχεία.

Όχι βρε, με τίποτα. Όπως λέει και ο Δημήτρης μπορεί να ''καπνίσει'' ο Πιονέρ. Κρίμα.

Τώρα, για το κεντρικό, μπορείς να κάνεις δοκιμή πρίν κάνεις αγορά, με τα L-R σου. Βάλτα όπως είναι και τα δύο στην έξοδο του κεντρικού του amp σου και βάλε ρυθμίσεις παντού 5.1. Βάλε μια ταινία και άκου το αποτέλεσμα τους ώς κεντρικό. Αν σου αρέσει, όρμα.
Ήρεμα με τις εντάσεις στο τέστ, αν είναι βαρβάτα τα ηχεία σου. Έχε το νού σου θερμοκρασίες κτλ.

Το αποτέλεσμα του να παίζουν 2 ηχεία τα ίδια ακριβώς πράγματα (το κεντρικό-πατέντα ας πούμε) είναι ο ήχος τους να έρχεται απο το κέντρο της νοητής γραμμής που τα ενώνει. Αυτό ακριβώς που θέλεις. Και ουσιαστικά το φάντομ κεντρικό ηλεκτρονικά, αυτό ακριβώς κάνει, στέλνει τον ίδιο ακριβώς ήχο (σήμα) στα L-R μαζί με τους κανονικούς ήχους τους, με αποτέλεσμα να ακούγεται το κεντρικό λές και υπάρχει. Αυτή ειναι μια καλή λύση αλλα όχι η καλύτερη γιατί έχει μικρότερο κόστος μεν αφού δεν αγοράζεις 2 παραπάνω ηχεία αλλα αναγκάζονται να παίζουν τα L-R σου και τους δικούς τους κανονικούς ήχους αλλα και του κεντρικού με αποτέλεσμα έτσι κι έτσι λόγω παραμορφώσεων κτλ.

:afro:

Last edited:
Η αληθεια ειναι οτι ειναι τοσο χαλια το συστημα του που δεν εχω καταφερει ακομη να δω ολοκληρη μια ταινια. :flipout:

Πρεπει να τον βοηθησετε να βρει την καλυτερη λυση, γιατι ο χειμωνας θα ειμαι μακρυς.

Εγω παντως του ειπα να του κανω δωρο στον γαμο του ενα κεντρικο, αλλα αυτος προτιμα να σας βασανιζει. :bigcry:

Γιαννη, σορρυ για το οφ τοπικ βρε. -bye-

Το κεντρικό, όπως και τα αριστερά-δεξιά (τύπου κεντρικό) απορρίπτονται λόγω δυσκολίας εναρμόνισης με το χώρο... Ζητάω μια πιο σοφτουεράδικη ιδέα, ένα προγραμματάκι που να κάθεται κάτω από το powerdvd και να μετατρέπει τη πληροφορία του κεντρικού σε αριστερό δεξιό. Κάτι τύπου Ac3filter. Αλήθεια έχει βρει κανείς τρόπο να το τρέξει κάτω από το powerdvd;;;