που ειναι τα μπασα ?οεο

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
σημερα πηγα σε καταστημα σοβαρο και ακουσα δυο συνδιασμους ηχειων με ενα ενισχυτη ,πολυ καλη η εξυπηρετηση απο προθυμους ανθρωπους με γνωση,
1ος συνδιασμος ενισχ.advance 305map II αυτος χωρις το dac me ηχεια yamaha soavo δαπεδου.
2ος συνδιασμος advance 305mapιι παλι με kef δαπεδου δεν θυμαμαι ακριβως τον τυπο μα νομιζω κοστους περ.1800 ευρω ,λοιπον η εγω μετα απο 30 χρονια ασχολιας με το αντικειμενο δεν ξερω τι μου γινεται η κατι αλλο συμβαινει,βρε παιδια ωραια σχετικα πριμα (καλυτερα στα kef)καλες μεσαιες ,αλλα βρε παιδια που ειναι τα μπασα?
παω στοιχημα οτι κατω απο 80 κυκλους δεν ακουσα τιποτα,!!
συγκρινωντας αυτα που ακουσα με τα δικα μου advent των 30 ετων και τον ταλαιπωρο kenwood ka-70 των επισης 30 ετων επαθα πλακα υπερ των παλαιων τουλαχιστον στο θεμα μπασο .δε λεω τα νεα εχουν αρκετα καλυτερα πριμα και μεσαιες με πιο πολυ λεπτομερεια αλλα απο εκει και κατω σκετη απογοητευση. επισης με απογοητευσε και ο advance στο θεμα οδηγησης περιμενα πιο πολλα απο αυτον.
τελικα που θα βρω εναν ενισχυτη βαρβατο ? που?

Το μπάσο έχει να κάνει πολύ με τον χώρο που παίζουν τα ηχεία. Στην δική μου περίπτωση, το μπάσο ανέβηκε αρκετά σε σχέση με αυτό που είχα ακούσει στο μαγαζί, επιδή τα έχω σχεδόν κολημένα στον τοίχο. Τον advance δεν τον ξέρω, αλλά πόσα χρήματα θέλεις να κάνει περίπου ο ενισχυτής?

και παλι φιλε μου τα σημερινα περισσοτερα ηχεια με τα 5αρια και 6αρια woofer μπορει να δινουν περισσοτερη ακριβεια και εστιαση αλλα απο μπασο δεν λενε και πολλα !!!

εννοειται βεβαια πως και οι ενισχυτες οι σημερινοι δεν εχουν ουτε loudness ουτε αποτελεσματικα ρυθμιστικα μπασων, ολα αυτα στον βωμο ταχα της ακριβειας και της διαφανειας.

Τα κομμάτια που άκουσες είχαν μπάσσο και μέχρι πού;

Είναι διαφορετικό πράγμα,να χρησιμοποιείς ρυθμιστικά για ενίσχυση περιοχών,"δημιουργώντας" κάτι που δεν υπάρχει.Αν έχεις συνηθίσει να ακούς με τα ρυμιστικά στο τέρμα(πέρα που είναι "ανθυγιεινό" για τα μηχανήματα),είναι και ψεύτικο.

Δεν νομίζω ότι σου λείπει το χαμηλό. Απλά τα Advent είναι πιθανό να έχουν τονισμένο μεσοχαμηλό. Το "μπάσο" της μποτιάς και του ρυθμού είναι στην περιοχή 80-120 κύκλους. Αν θέλεις "χορευτικό" μπάσο, πρέπει να βρεις ηχείο με τόνωση σε αυτή την περιοχή.

Πάντως αν δεν είχες μπάσο στο κατάστημα που τριγύρω υπάρχουν κι άλλες 30 καμπίνες που συντονίζουν... Σε αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να έχεις φουσκωμένο μπάσο και μουντά πρίμα.

Πάντως αν δεν είχες μπάσο στο κατάστημα που τριγύρω υπάρχουν κι άλλες 30 καμπίνες που συντονίζουν... Σε αυτές τις συνθήκες είναι λογικό να έχεις φουσκωμένο μπάσο και μουντά πρίμα.

Το αντίθετο.
Οι 30 καμπίνες στον χώρο είναι οι τέλειες μπασοπαγίδες και είναι πολύ αποτελεσματικές στο να εξαφανίσουν τον μπάσο.

ΦΙΛΟΙ αντιθετως στον χωρο δεν υπηρχαν πανω απο 4-5 καμπινες και αυτες αραια τοποθετημενες ,τοσο στα soavo οσο και στα kef σε συνεργασια βεβαια με τον advance υπηρχε εμφανης ελλειψη μπασου ,(γνωριζω πολυ καλα τι σημαινει μπασο και τι σημαινει υπρβολικο μπασο η μπουμαρισμα οπως λεμε ,επισης γνωριζω πολυ καλα πως πρεπει να ακουγεται ενα καλο συστημα σημερα) ομως επανερχομαι στο θεμα πιστευοντας οτι ο μεν advance με την απουσια ρυθμιστικων μπασου αλλα και με την ταση να τονιζει καπως τις μεσουψηλες ,παρ οτι κατα τα αλλα τον βρηκα αρκετα καλο για τα λεφτα του ,φενεται να μην ευνοει τα μπασα ,ομως εκει που απογοητευτικα ειναι τα ηχεια ,και πιστευω οτι το προβλημα σημερα για μας τους παλιους που μαθαμε στα 9,5αρια και στα 10αρια και 12αρια woofer επικεντρωνεται στα μικρης διαμετρου woofers και στην προσπαθεια να τονισθη η ουδετεροτητα ,η εστιαση,και οι σωστες χροιες εις βαρος ομως των χαμηλων. αλλα και παλι ομως τοση απουσια μπασου δεν μπορω να την δικαιολογησω αλλα και να εκταμιευσω χρηματα
για καποια βελτιωση, την οποια βελτιωση σε σαφηνεια και εικονα που μπορει να μου προσφερει ενας τετοιος συνδιασμος ,
θα το ψαξω πολυ ακομα φιλοι μου
σας ευχαριστω.

Αυτό που σου αρέσει πιο πολύ ζήτησε να το ακούσεις σπίτι σου να δεις κατά πόσον έχει μπάσα ή όχι.
Σε πολλούς χώρους απλά δεν μπορείς να έχεις μπάσο.

κατ'αρχην και επειδη ημουν υποψιασμενος, ειχα μαζι μου ενα παλαιοτερο cd απο αυτα που μοιραζε το περιοδικο audio καμποσα χρονια πριν και συγκεκριμενα για οσους το ξερουν αυτο με το κομματι του ian ackerman αυτο με το υπερβολικο μπασο (το instrumental) γνωριζωντας απο πριν τις οποιες ιδιαιτερες ρυθμισεις που χρειαζονται και τις οποιες διαφορες οταν τα ηχεια στηνωνται στο χωρο σε διαφορες θεσεις .
ε λοιπον οταν εφτασε η στιγμη να ακουσουμε το συγκεκριμενο κομματι ,οποια απογοητευση ακουγα ενα συστημα ,δεν ξερω αν τα ηχεια η ο ενισχυτης (αυτο ειναι κατι που μπορουμε να το συζητησουμε αργοτερα)
το οποιο επροσποιειτο οτι παιζει και μπασα ,χαωδης η διαφορα απο αυτο που ακουω σπιτι μου, γνωριζοντας ολες τις παραμετρους που μπορει να λαβαινουν χωρο αποκλειω οτι αυτος ο συνδιασμος μπορουσε εστω και με οποια τοποθετηση η ρυθμιση να φτασει καποια ικανοποιητικα επιπεδα μπασου,τωρα δεν ξερω εαν καποις αλλος ενισχυτης η αλλος συνδιασμος ενισχυτου- ηχειων μπορει να φτασει τα στανταρ τα οποια ζητω ,σιγουρα βεβαια υπαρχει καπου ,αλλα φιλοι μου δεν σκοπευω να ριξω τα χρηματα μου χωρις πολυ ψαξιμο.βασικα βεβαια το μπατζετ μου για ενισχυτικο κυμεναιται γυρω στα 1500-1600 ευρω μαξιμουμ.

προς το παρον ψαχνω για ενισχυτη,με budget γυρω στα 1500-1600 ευρω, το ολον θεμα προεκυψε απο την ακροαση που ειχα και τις παρατηρησεις μου σχετικα με την αποδοση των μπασων του ολου συστηματος που ομως κατα την γνωμη μου αφορα και το σταδιο ενισχυσης.

σημερα πηγα σε καταστημα σοβαρο και ακουσα δυο συνδιασμους ηχειων με ενα ενισχυτη ,πολυ καλη η εξυπηρετηση απο προθυμους ανθρωπους με γνωση,
1ος συνδιασμος ενισχ.advance 305map II αυτος χωρις το dac me ηχεια yamaha soavo δαπεδου.
2ος συνδιασμος advance 305mapιι παλι με kef δαπεδου δεν θυμαμαι ακριβως τον τυπο μα νομιζω κοστους περ.1800 ευρω ,λοιπον η εγω μετα απο 30 χρονια ασχολιας με το αντικειμενο δεν ξερω τι μου γινεται η κατι αλλο συμβαινει,βρε παιδια ωραια σχετικα πριμα (καλυτερα στα kef)καλες μεσαιες ,αλλα βρε παιδια που ειναι τα μπασα?
παω στοιχημα οτι κατω απο 80 κυκλους δεν ακουσα τιποτα,!!
συγκρινωντας αυτα που ακουσα με τα δικα μου advent των 30 ετων και τον ταλαιπωρο kenwood ka-70 των επισης 30 ετων επαθα πλακα υπερ των παλαιων τουλαχιστον στο θεμα μπασο .δε λεω τα νεα εχουν αρκετα καλυτερα πριμα και μεσαιες με πιο πολυ λεπτομερεια αλλα απο εκει και κατω σκετη απογοητευση. επισης με απογοητευσε και ο advance στο θεμα οδηγησης περιμενα πιο πολλα απο αυτον.
τελικα που θα βρω εναν ενισχυτη βαρβατο ? που?

κατα καιρούς το μαρκετινγκ με την λογική να προωθει καινούργια διαφοροποιημένα προιόντα δίνει έμφαση σε επι μερους χαρατηριστικά και σαν τέτοια προωθούνται. Αυτό όπως εχω πει και παλαιότερα ειναι παγιδα που όλοι εχουμε πέσει ιδιαίτερα στα πρώτα βήματα στο χόμπυ. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν συσκευές που ξεφεύγουν απο τον σειρμό Γνώμη μου πάρε πρωτα ενα καλό ηχείο που εχει καλή ευαισθησία και 4 ω αντίσταση και μετά εναν καλό Τ ταξη (red wine πχ) ή ενα dynaudio με κανένα bryston μεταχειρισμένο (νομίζω οτι καπου πηρε το ματι μου ενα 3 στα 1200) και τα λέμε ..

Είναι μάλλον εθισμένος σε αυτό που έξω το λένε "Αμερικάνικο μπάσο" και το εργαλείο για τέτοια δουλιά ήταν πάντα οι McCormack.
Aν δεν τους αντέχει η τσέπη καινούργιους ψάχνεις για παλιό μοντέλο DNA

Και εγώ είχα πρόβλημα με τα μπάσα μέχρι που άλλαξα καλώδια ρεύματος.
Μη ξεχνάτε ότι οι ακτινοβολίες EMF/RMI σκοτώνουν πρώτα απ´όλα τα μπάσα...

φίλε harala έχω το ίδιο πρόβλημα με τον advance δεν έχω καθόλου μπάσσα
τα ηχεία μου είναι τα focal 716 και ο χώρος είναι 30τμ έχω κρυστάλινα μεσαία πλούσια ψηλά αλλά μπάσσα ????????? Αποφάσισα να αλλάξω σύστημα τα ενισχητικά μου ΘΑ είναι τα Rotel rc1082 & rb 1080 και σε δεύτερο πλάνο τα ηχεία που κατάληξα στα απίθανα b&w 704 αν με τα ηχεία σου είσαι ευχαριστημένος ξεκίνα για ενισχυτή

Απάντηση: Re: που ειναι τα μπασα ?οεο

προς το παρον ψαχνω για ενισχυτη,με budget γυρω στα 1500-1600 ευρω, το ολον θεμα προεκυψε απο την ακροαση που ειχα και τις παρατηρησεις μου σχετικα με την αποδοση των μπασων του ολου συστηματος που ομως κατα την γνωμη μου αφορα και το σταδιο ενισχυσης.

ξεκινα πρωτα με ηχεια και δες αν με τον δικο σου ενυσχητη παιζουν οπως θες ......

εν αναγκη παρε τον ενισχητη σου παραμασχαλα και δοκιμαζε ηχεια η κανε συγκριτικο επι τοπου στο μαγαζι με καποιον αλλον ενισχητη !

εγω θα αρχιζα με τα ηχεια με τον ενισχητη παραμασχαλα .....