που ειναι τα μπασα ?οεο

Για ενισχυτή άκου και τους Vincent. Από ηχεία, μην περιμένεις να ακούσεις τα ίδια μπάσα με εξιμισάρια μεγάφωνα με αυτά που ακούγονται από 10ρια. Είναι αδύνατον. Απλά τα σπίτια μικραίνουν.... και το δυνατό χαμηλό δεν είναι ακούγεται σωστά σε μικρούς χώρους και ίσως είναι και αυτή μια πιθανότητα που έχουν επικεντρωθεί οι περισσότεροι σε ηχεία με μικρότερα μεγάφωνα απ´ότι παλιότερα. Υπάρχουν και ηχεία όμως με μεγαλύτερα μεγάφωνα, αλλά κοστίζουν περισσότερο.

Απάντηση: Re: που ειναι τα μπασα ?οεο

Για ενισχυτή άκου και τους Vincent. Από ηχεία, μην περιμένεις να ακούσεις τα ίδια μπάσα με εξιμισάρια μεγάφωνα με αυτά που ακούγονται από 10ρια. Είναι αδύνατον. Απλά τα σπίτια μικραίνουν.... και το δυνατό χαμηλό δεν είναι ακούγεται σωστά σε μικρούς χώρους και ίσως είναι και αυτή μια πιθανότητα που έχουν επικεντρωθεί οι περισσότεροι σε ηχεία με μικρότερα μεγάφωνα απ´ότι παλιότερα. Υπάρχουν και ηχεία όμως με μεγαλύτερα μεγάφωνα, αλλά κοστίζουν περισσότερο.

καλα τα πιο πολλα ηχεια τωρα εχουν μικρα μεγαφωνα και ειναι αλαλα στα χαμηλα .....

οσα εχω ακουσει ηταν τραγωδια ......

Απάντηση: Re: Απάντηση: που ειναι τα μπασα ?οεο

Οδηγηση, οδηγηση , οδηγηση , οδηγηση και μετα χωρος για την αναπτυξη του χαμηλου.

Υποτίθεται οτι έχουμε καταλήξει με τα υπόλοιπα.

Πού είναι οι τόνοι οεο;

γυρισα στο σπιτι και εβαλα ετσι τωρα που ειναι νωπες ακομα οι εντυπωσεις τα δικα μου παλια advent σε κομματια με σωστο στακατο μπασο ,
η εντυπωση μου απο τον ενισχυτη της marantz pm 15s1 ,μου ειναι ακομα καλη , αλλα τα ηχεια τι να πω βρε παιδια τα ηχεια θελουν πολυ ψαξιμο και εαν???? βρεθη κατι .τα παλια advent με 30χρονια υπηρεσιας σκοτωνουν στην κυριολεξια με το στακατο σφιχτο και τεραστιο μπασο ,εν ταξει δεν εχουν την αναλυση και σβελταδα στα πριμα και μεσαια των νεων αλλα στο μπασο δεν πιανωνται ,τωρα τι να πω ,τραχα γυρευε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: που ειναι τα μπασα ?οεο

Υποτίθεται οτι έχουμε καταλήξει με τα υπόλοιπα.

Πού είναι οι τόνοι οεο;
σωστα συμφωνω ,αλλα πως να συνεχισουμε χωρις μπασα για φαντασου καποιον που ακουει ας πουμε metal να μην εχει μπασα τι να τα κανει τα υπολοιπα η καποιον που περιμενει σε ενα κρεσσεντο με ακραιες μεταβολες στα δυναμικα σε μια συμφωνια κλασσικης μουσικης να ακουει μονο πριμα ?!

δεν ξερω τι κανουν τα ηχεια σου τωρα ! απο μεσαια και ψηλα ....

αλλα θυμαμαι ενα δισκαδικο στα Γιαννενα το 81 που ειχε advent ηχεια τα οποια ειχαν τοσο γλυκο ηχο που ακομα δεν εχω ακουσει μεχρι τωρα σε μεσαια και πριμα ......

ακομα θυμαμαι ποσο ειχα εντυπωσιαστει .....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: που ειναι τα μπασα ?οεο

σωστα συμφωνω ,αλλα πως να συνεχισουμε χωρις μπασα για φαντασου καποιον που ακουει ας πουμε metal να μην εχει μπασα τι να τα κανει τα υπολοιπα η καποιον που περιμενει σε ενα κρεσσεντο με ακραιες μεταβολες στα δυναμικα σε μια συμφωνια κλασσικης μουσικης να ακουει μονο πριμα ?!

+100

Την διάβασα φιλαράκο και την version 2 και κατάλαβα ότι ζεις ένα δράμα.
Επίσης κατάλαβα ότι δεν νομίζεις... γι' αυτά που ακούς!

Τέσπα θα ζοριστείς πολύ με τα κονσουμεράδικα και για πολλούς λόγους, όχι μόνο ίντσες...

Λέω λοιπόν να δεις τι γίνεται και σε άλλες παραλίες:
Π.χ κανά JBL LSR32.
Ένα ενεργό μονιτοράκι, τρίδρομο με γουφεράκι 12".
Δεν θα ψάχνεσαι και με τα τελικά.
Και πούσε, αν δεν έχεις μπάσσο το σετάκι εμπλουτίζεται και με το σαμπγουφέρι της σειράς...
Τα λεφτά δεν είναι λίγα δεν είναι όμως και πολλά αν συνυπολογίσεις ότι δεν θα αγοράσεις τελικό/ούς.

http://images.google.gr/images?hl=el&q=JBL LSR32&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Re: Απάντηση: Re: που ειναι τα μπασα ?οεο

καλα τα πιο πολλα ηχεια τωρα εχουν μικρα μεγαφωνα και ειναι αλαλα στα χαμηλα .....

οσα εχω ακουσει ηταν τραγωδια ......

Μπορεί τα ηχεία με τα μικρά μεγάφωνα να μην κατεβαίνουν τόσο χαμηλά, ή το μπάσο τους να μην είναι δυνατό, αλλά υπάρχουν θαυμάσια ηχεία που είναι βασικά φτιαγμένα για μικρούς χώρους και δεν τους λείπει τίποτα. Ούτε η φυσικότητα, ούτε η "είκόνα", ούτε τα μεσαία, ούτε τα μπάσα (μέσα σε μια πολυκατοικεία). Αν ακούσεις ένα τέτοιο ηχείο, είμαι σίγουρος ότι θα του συγχωρέσεις το γεγονός ότι δεν παίζει δυνατά μπάσα.

Επίσης χτύπα στον γούγλη για τα JBL 4412.
Έχει πάρα πολύ πράμα.
Μάλλον όμως μοιάζουν με τα ADVENT σου!

Ήτοι παλιομοδίτικο/ρετρό, μη σαλονάτο, άσχημο και εντελώς ξετσίπωτο τρίδρομο κουτί με γουφεράκι 12", 5" μιντ και ένα τουητεράκι 1" τιτανίου.
Είναι studio monitors, δεν είναι όμως ενεργά αλλά είναι αρκετά φθηνά.
Και στην σειρά δεν προβλέπεται σάμπγούφερ...

Re: Απάντηση: που ειναι τα μπασα ?οεο

παρε τον ενισχητη σου υπο μαλης και ψαξε να βρεις ηχεια γιατι και ο δικος σου μπορει να μην χρειαζεται αλλαγη ....
μωρε αγαπιομαστε και ισως και να εχεις και δικιο μπας και τον παω στους audijumpers πως αλλοιως λεγωνται και τον αναπαλαιωσω.

Re: Απάντηση: που ειναι τα μπασα ?οεο

Επίσης χτύπα στον γούγλη για τα JBL 4412.
Έχει πάρα πολύ πράμα.
Μάλλον όμως μοιάζουν με τα ADVENT σου!

Ήτοι παλιομοδίτικο/ρετρό, μη σαλονάτο, άσχημο και εντελώς ξετσίπωτο τρίδρομο κουτί με γουφεράκι 12", 5" μιντ και ένα τουητεράκι 1" τιτανίου.
Είναι studio monitors, δεν είναι όμως ενεργά αλλά είναι αρκετά φθηνά.
Και στην σειρά δεν προβλέπεται σάμπγούφερ...

+ 1000!!!
Πείτε κι άλλα κε Ακριβόπουλε...

σημερα πηγα σε καταστημα σοβαρο και ακουσα δυο συνδιασμους ηχειων με ενα ενισχυτη ,πολυ καλη η εξυπηρετηση απο προθυμους ανθρωπους με γνωση,
1ος συνδιασμος ενισχ.advance 305map II αυτος χωρις το dac me ηχεια yamaha soavo δαπεδου.
2ος συνδιασμος advance 305mapιι παλι με kef δαπεδου δεν θυμαμαι ακριβως τον τυπο μα νομιζω κοστους περ.1800 ευρω ,λοιπον η εγω μετα απο 30 χρονια ασχολιας με το αντικειμενο δεν ξερω τι μου γινεται η κατι αλλο συμβαινει,βρε παιδια ωραια σχετικα πριμα (καλυτερα στα kef)καλες μεσαιες ,αλλα βρε παιδια που ειναι τα μπασα?
παω στοιχημα οτι κατω απο 80 κυκλους δεν ακουσα τιποτα,!!
συγκρινωντας αυτα που ακουσα με τα δικα μου advent των 30 ετων και τον ταλαιπωρο kenwood ka-70 των επισης 30 ετων επαθα πλακα υπερ των παλαιων τουλαχιστον στο θεμα μπασο .δε λεω τα νεα εχουν αρκετα καλυτερα πριμα και μεσαιες με πιο πολυ λεπτομερεια αλλα απο εκει και κατω σκετη απογοητευση. επισης με απογοητευσε και ο advance στο θεμα οδηγησης περιμενα πιο πολλα απο αυτον.
τελικα που θα βρω εναν ενισχυτη βαρβατο ? που?

Επειδή έχω ακούσει τον Advance MAP-305II να οδηγεί τα Audio Spectrum Xanadu (καταπίνω ενισχυτές) και όχι μόνο δεν τού έλειπαν τα μπάσα, το αντίθετο μάλιστα, θα έλεγα ότι μάλλον δεν είναι θέμα ενισχυτή και οδήγησης. Προφανώς είναι θέμα ηχείων. Τα soavo δεν τα έχω ακούσει δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Τα KEF όμως ποτέ δεν κατέβαιναν πάρα πολύ χαμηλά, εδώ και χρόνια δηλαδή ελάχιστα μοντέλα της KEF είχαν μπάσο όπως το ζητάς (KEF Reference model 4)

Τώρα φίλε μου το γλυκό βαθύ μπάσο που έβγαζαν τα Advent ή τα Acoustic Research (τα θυμάται κανεις; ) 30 χρόνια πριν πολύ δύσκολα θα το βρεις σε σημερινά ηχεία με τα μικρά woofers.

Απάντηση: Re: που ειναι τα μπασα ?οεο

Αν καποιος εχει μαθει ν ακουει με 12ιντσα χαρτινα παλαιας κοπης, με ολα τα καλα και τα κακα, ειναι πολυ δυσκολο να του αρεσουν τα σημερινα 6.5αρια.

:flipout::flipout::flipout: παλαιας κοπης ......

πολυ καλο !!!!:flipout:

ετσι ! μαθαμε με τις κατσαρολες και τωρα τα πιατακια του καφε ειναι καπως .... :BDGBGDB55:

να ο δραστης
506advent.1.jpg
καμπινα 28χ50χ23
και 9.5αρι woofer και tweeter λαδιου