Που μπορώ να βρώ?

savatage

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,400
Που μπορώ να βρώ τέτοιο βύσμα με τα 6 καλωδιάκια?Σαν αυτό της φωτογραφίας μέσα στο κόκκινο φόντο!Είναι για τον μηχανισμό ψδμ 12.4.Οι μηχανισμοί έρχονται χωρίς αυτό το καλώδιο.

προφανώς και το έχω κάνει!Απλώς επειδή "των φρονίμως τα παιδια πριν πεινάσουν μαγειρεύουν'' και ,επειδή είμαι φρόνιμο παιδί,λέω να έχω καβάτσα 2-3 τέτοια σε περίπτωση που χαλάσοει αυτό που έχει το player!!

προφανώς και το έχω κάνει!Απλώς επειδή "των φρονίμως τα παιδια πριν πεινάσουν μαγειρεύουν'' και ,επειδή είμαι φρόνιμο παιδί,λέω να έχω καβάτσα 2-3 τέτοια σε περίπτωση που χαλάσοει αυτό που έχει το player!!

Σωστός!

Αλλά δεν νομίζω πως θα βρείς (εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει πουθενά).

Ναι τέτοια είναι.Στην φωτογραφία που έχει στο site κάτω κάτω έχει 2 τέτοια.Είναι αυτό που είναι στα δεξιά!

Λοιπόν για να μην ανοίγω καινούργιο thread ας ρωτήσω εδώ κάτι.Πήρα πριν από λίγες μέρες τον μηχανισμό philips cdm 12.4 από τον Καναδά γιατί ήθελα και κάτι ακόμα πράγματα που ήθελα για το player μου (sonic frontiers).Η κεφαλή που είχα μέχρι τώρα πηδούσε στα τραγούδια οπότε υπέθεσα ότι πάει για πέταμα.όντως όταν την άνοιξα ήταν ορατά τα σημάδια της γήρανσης!Όμως ο καινούργιος μηχανισμός(μηχανισμός μαζί με laser) από την πρώτη στιγμή δεν αναγνωρίζει αρκετά cd και βγάζει no disk και error.Όταν τα αναγνωρίζει τα παίζει κανονικά!Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση?Είδα ότι πάνω στην κεφαλή έχει έναν περιστροφικό διακόπτη που έχει 2 γράμματα (το Α και 5 αν είδα καλά,γιατί είναι πολύ μικρά).Αν μου απαντούσατε θα με σώζατε γιατί στον Καναδά προθυμοποιήθηκαν να μου στείλουν καιρούργια κεφαλή άλλα υποθέτω ότι θα μου ζητήσουν πίσω αυτήν που μου έστειλαν.Επίσης μία ακόμα ερώτηση.Από τον Καναδά την πήρα από την sonic frontiers (110 ευρώ)γιατί υπέθεσα ότι αυτές στην Ελλαδα που κάνουν 45-50 ευρώ θα είναι μαιμού.Ισχύει κάτι τέτοιο?Υπάρχουν γυάλινα και πλαστικά ματιάκια στις διάφορες κεφαλές?Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων.Μάλλον θα επιστρεψω και με άλλες ερωτήσεις!

Ζητάω να μου πείτε για την ρύθμιση γιατί η μεταφορές και όλη η ιστορία με την κεφαλή ,εαν δεν φτιάχνετε μέσω ρύμθισης, θα μου κοστίσει πολύ τόσο σε χρήματα για τις μεταφορές όσο και σε χρόνο.Εαν γίνετε κάποια ρύθμιση στην κεφαλή μπορώ να την κάνω και μόνος μου ή θέλει κανένα ειδικό εργαλείο?

Re: Απάντηση: Που μπορώ να βρώ?

Λοιπόν για να μην ανοίγω καινούργιο thread ας ρωτήσω εδώ κάτι.Πήρα πριν από λίγες μέρες τον μηχανισμό philips cdm 12.4 από τον Καναδά γιατί ήθελα και κάτι ακόμα πράγματα που ήθελα για το player μου (sonic frontiers).Η κεφαλή που είχα μέχρι τώρα πηδούσε στα τραγούδια οπότε υπέθεσα ότι πάει για πέταμα.όντως όταν την άνοιξα ήταν ορατά τα σημάδια της γήρανσης!

Πως μπορει να δει καποιος τα "σημάδια της γήρανσης" σε μια κεφαλη λειζερ?

ΥΓ. Υποθετω οτι θα πρεπει να ρυθμισεις σωστα το focus και το tracking, μετρωντας τασεις και ρυθμιζοντας τριμερακια πανω στην πλακετα. (service manual απαραιτητο)

Λοιπόν για να μην ανοίγω καινούργιο thread ας ρωτήσω εδώ κάτι.Πήρα πριν από λίγες μέρες τον μηχανισμό philips cdm 12.4 από τον Καναδά γιατί ήθελα και κάτι ακόμα πράγματα που ήθελα για το player μου (sonic frontiers).Η κεφαλή που είχα μέχρι τώρα πηδούσε στα τραγούδια οπότε υπέθεσα ότι πάει για πέταμα.όντως όταν την άνοιξα ήταν ορατά τα σημάδια της γήρανσης!Όμως ο καινούργιος μηχανισμός(μηχανισμός μαζί με laser) από την πρώτη στιγμή δεν αναγνωρίζει αρκετά cd και βγάζει no disk και error.Όταν τα αναγνωρίζει τα παίζει κανονικά!

Εχει κάποια προτίμηση στα δισκάκια? Δηλαδή CD-R, γνήσια κλπ?

Μήπως θέλει κάποια ρύθμιση?Είδα ότι πάνω στην κεφαλή έχει έναν περιστροφικό διακόπτη που έχει 2 γράμματα (το Α και 5 αν είδα καλά,γιατί είναι πολύ μικρά).

Είναι διακόπτης ή ποτενσιόμετρο? Αν είναι ποτενσιόμετρο, μάλλον, επαναλαμβάνω ΜΑΛΛΟΝ, ρυθμίζει την ισχύ της laser. Δες που ήταν στον παλιό μηχανισμό

Αν μου απαντούσατε θα με σώζατε γιατί στον Καναδά προθυμοποιήθηκαν να μου στείλουν καιρούργια κεφαλή άλλα υποθέτω ότι θα μου ζητήσουν πίσω αυτήν που μου έστειλαν.Επίσης μία ακόμα ερώτηση.Από τον Καναδά την πήρα από την sonic frontiers (110 ευρώ)γιατί υπέθεσα ότι αυτές στην Ελλαδα που κάνουν 45-50 ευρώ θα είναι μαιμού.Ισχύει κάτι τέτοιο?

Οχι, δεν ισχύει κατά 99,999999999999%. Ο ίδιος μηχανισμός είναι. Απλά μέσω Sonic frontiers πληρώνεις υπεραξία.

Υπάρχουν γυάλινα και πλαστικά ματιάκια στις διάφορες κεφαλές?Αν μπορείτε να βοηθήσετε θα σας ήμουν ευγνώμων.Μάλλον θα επιστρεψω και με άλλες ερωτήσεις!

Συνήθως τα "ματάκια" (που στην ουσία είναι ο φακός της laser, η οποία βρίσκεται ακριβώς από κάτω) είναι πλαστικά.

Αν οι παράμετροι του μηχανισμού ρυθμίζονται (Focus, Tracking) , τότε θα δείς στην πλακέτα του player τα ανάλογα ρυθμιστικά. Υπάρχουν και player που δεν έχουν ρυθμίσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Χρειάζεσαι παλμογράφο για τη ρύθμιση, εμπειρία στο θέμα, και το service manual.

Υπάρχει και η περίπτωση να θέλουν ένα πέρασμα οι κολλήσεις.

Λοιπόν ο μηχανισμός δεν έχει διακόπτη άλλα περιστρεφόμενο ποντεσιόμετρο.Tρίμερ δεν υπάρχουν πουθενά στο Player.Ακούστε τι έκανα.Πήρα ένα μικρό κατσαβιδάκι και γύρισα λίγο τον διακόπτη προς την μία πλευρά.Ως δια μαγείας έπαιζε όλα τα cd.Όταν το γύρισα περίπου εκεί που ήταν πρίν δεν έπαιζε πάλι ορισμένα κακογραμμένα (πλην όμως γνήσια) cd.Όταν το γύρισα λίγο ακόμα προς την ίδια κατεύθυνση πλέον δεν έπαιζε κανένα cd. Οπότε το γύρισα προς την πλευρά που έπιανε τα cd και το άφησα εκεί που τα έπιανε ίσα ίσα.Άλλα υποψιάζομαι ότι θέλει πιο καλό ρύθμισμα?

Υ.Γ Όσο για τους μηχανισμούς μην ορκίζεσαι (Γιάννη αν είδα καλά)ότι είναι ίδιοι.Πρόλαβα και αγόρασα έναν άλλο με 40 ευρώ και δεν είναι καθόλου ίδιος με αυτόν που έχει το player.Αυτό που μου έστειλε ο τύπος από τον Καναδά είναι γνήσιο Philips και είναι ολόιδιο με αυτό που είχα και πρίν.Αυτό που πήρα από Ελλάδα είναι από μία Classic στην Γερμανία που ούτε ξέρω τι ρόλο βαράει.Και τα 2 λένε ότι είναι cdm 12.4.Ο μηχανισμός είναι ακριβώς ο ίδιος,με εξαίρεση ένα μοτόρι που είναι από china ενώ αυτό που είχα είναι από taiwan.Η κεφαλή έχει πολλές διαφορές!!Και μάλιστα αυτή που είναι Classic λέει ότι είναι original philips!Πώς γίνετε αυτό?Αφού είναι Classic είναι και philips?

dim das όσο για τα σημαδια της γήρανσης φαίνονται στον μηχανισμό , και όχι στο laser!!

Καλησπέρα !
Πρίν απο κάτι χρόνια είχα αγοράσει ένα μηχανισμό CDM 12.1 και αυτό το
φισάκι που ζητάς το είχε πάνω ο καινούργιος μηχανησμός και με πολύ μακρύτερα
καλώδια!
Είχε πάνω στο κουτί την ένδειξη VAM1202 CDM12.1 (W/WIRE)
Αλλα πάλι αν αυτή τη φισα τη βγάλεις με προσοχή δεν παθαίνει τίποτα!
Και πάλι καλησπέρα!

Για ρύθμηση τι ακριβώς ενοείς?
Τα τριμεράκια απο κάτω?
Καλύτερα να μην τα πειράξεις θα την χειροτερέψεις τιν κατάσταση σίγουρα!

Γιάννη που κυκλοφορούν philips?Εγώ στην Ελλάδα δεν έχω βρεί.Ένας τεχνικός ,που φτιάχνει πολύ ακριβά players, μου είπε ότι καταργήθηκε και ότι μπορώ να το βρώ μόνο στο internet!Και το βρήκα στην sonic frontiers!Και κάτι ακόμα.Κάτι τέτοια σιλικονούχα stand offs ,σαν της φωτογραφίας, που μπορώ να βρώ?Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας!

Γιάννη που κυκλοφορούν philips?Εγώ στην Ελλάδα δεν έχω βρεί.Ένας τεχνικός ,που φτιάχνει πολύ ακριβά players, μου είπε ότι καταργήθηκε και ότι μπορώ να το βρώ μόνο στο internet!Και το βρήκα στην sonic frontiers!Και κάτι ακόμα.Κάτι τέτοια σιλικονούχα stand offs ,σαν της φωτογραφίας, που μπορώ να βρώ?Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας!

Είχα πάρει από την Αγ. Κωνσταντίνου έναν Vam1201 Philips που είχε και τα λαστιχάκια, αλλά και την καλωδιοταινία που έγραψες στο αρχικό σου μύνημα για 20 και κάτι ευρώ....