Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Πού πάει η χώρα;

Κοιτα το φασιστακια ρε .

Ντε και καλα να ελεγξουν ποιος θα εκπεμπει.

Αντι να ελεγξουν τις τραπεζες και τα δανεια που τους εχουν δωσει φερονται σαν τους χειροτερους φασιστες.

Σημερα τα καναλια , αυριο οι εφημεριδες κοκ.....

Ελπιζω να προσκρουει σε ευρωπαικους νομους αυτη η αλητεια που πανε να περασουν με το ετσι θελω...

Ναι, πρέπει να το πάρει επάνω της η κυβέρνηση. Πρέπει να ερωτάται και να ελέγχει και να αποφασίζει ο Παππάς,, ποιοί θα έχουν δικαίωμα να μιλάνε, να διαβάζονται, να εκπέμπουν και σε ποιούς θα δίδεται βήμα λόγου. Εν ανάγκη επιστρατεύοντας όλους τους κρατικούς μηχανισμούς. Φίμωση, καταστολή και αυθαιρεσία, όσο παίρνει... αρκεί να μην βρίσκουν στηρίγματα οι φασίστες... LOL

Re: Πού πάει η χώρα;

Το ανησυχητικό είναι ότι η αντιπολίτευση δεν λέει κάτι. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει ότι θεωρεί τον διαγωνισμό αντισυνταγματικό, και ότι δεν θα αναγνωρίσει τις άδειες που θα δοθούν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εξωφρενικές οι απόψεις μου ότι οι νοσοκόμες παίρνουν σύνταξη στα 45;
Ας δούμε λίγο τον νόμο: http://www.capital.gr/story/1123798

Μέχρι τέλος του 2010, οι γυναίκες έπαιρναν σύνταξη με μόλις 20 χρόνια στο δημόσιο, αν είχαν 3 παιδιά. Χωρίς όριο ηλικίας. Ειδικά για τις νοσοκόμες, ισχύει το σκανδαλώδες να μετρά στον χρόνο αυτό και ο χρόνος σπουδών (!), αρκεί αυτός να οδήγησε σε πτυχίο που χρειάστηκε στην πρόσληψη (!). Άρα με 3 παιδιά, και 16-17 χρόνια, παίρνεις σύνταξη.
Αν τέλειωσες το πανεπιστήμιο στα 23 δηλαδή, και διοριστείς στα 28, στα 44 σύνταξη!

Τώρα αν δεν έχεις 3 παιδιά, αλλά έχεις ανήλικο που έκανες π.χ. στα 33, βγάζεις σύνταξη στα 50 (είναι λίγο αργά, αλλά τι να κάνουμε).

Βέβαια όλα αυτά κοπήκανε από το 2013 και μετά, αλλά μέχρι πριν 2 χρόνια στα 45 με 50, οι νοσοκόμες βγαίναν στην σύνταξη μαζικά.

Εξωφρενικά δεν είναι αυτά που λέω, είναι ο νόμος.

Το ότι οι συνταξιούχες νοσοκόμες μπορούν να δουλεύουν αποκλειστικές και να κάνουν τους μεσάζοντες για να κλείνουν επεμβάσεις, ρώτα σε ένα νοσοκομείο και θα δεις.
Μια γνωστή μου έκλεισε επέμβαση για γοφό στο κρατικό, με κάπου 2.500. Σε συνταξιούχο νοσοκόμο, έτσι; Δεν εργάζεται πλέον, και καμία σχέση δεν έχει με το κρατικό, απλά δούλευε πριν εκεί. Δεν λάδωσε κανέναν γιατρό, ούτε έδωσε φακελάκι.

Δεν είναι χαζός να μην καταλαβαίνει. Απλά καταλαβαίνει ότι έχουν καταρρεύσει *όλες* οι προεκλογικές δεσμεύσεις, και θέλουν να μην εμφανίσουν μεγάλη μείωση οι συντάξεις μέχρι να πέσουν του χρόνου. Δεν θα καταφέρουν ούτε αυτό όμως, και οι συντάξεις θα μειωθούν. Και στο χειρότερο σενάριο, θα μας μείνουν και οι αυξήσεις.

Αν οι νοσοκόμες δεν έβγαιναν στην σύνταξη στα 45 και 50, δεν θα είχε περισσότερες νοσοκόμες στα νοσοκομεία;

Ειλικρινά πες μου τα πιστεύεις αυτά που γράφεις η απλά κατηγορείς χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας έναν ολόκληρο κλάδο;

Μια και μιλούσαμε νωρίτερα περί ασφαλιστικού, αυτό το "σκανδαλάκι" αποσιωπείται αρκετά, και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Δεν αποσιωπείται, είναι γνωστό. Το ενδιαφέρον είναι ότι η αττικής δεν είναι συστεμική, δεν την ελέγχει η ΕΚΤ, και προσπάθησε η κυβέρνηση να την κρατήσει για τα πλάνα "Β" της, καταλαβαίνεις ποια πλάνα λέω.

Ειλικρινά πες μου τα πιστεύεις αυτά που γράφεις η απλά κατηγορείς χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας έναν ολόκληρο κλάδο;

Ναι, τα πιστεύω. Γνωρίζω 2 νοσοκόμες με σύνταξη πριν τα 50. Η μία είναι γειτόνισσα, και κάνει πλέον την αποκλειστική.
Σου έβαλα και την νομοθεσία, που τα επιτρέπει αυτά.
Οι νοσοκόμες είναι από τους λίγους κλάδους που θεωρείται συντάξιμος χρόνος οι σπουδές. Είναι μια στρέβλωση του συστήματος.

Οπότε αυτά που παρέθεσα είναι απλά γεγονότα. Αν τα θεωρείς αναξιοπρεπή, αντί να κατηγορείς εμένα ενημερώσου για την κατάσταση της χώρας πρώτα.
Οι συζητήσεις που σχετίζονται με την πραγματικότητα έχουν ενδιαφέρον, αλλιώς μπορούμε να συζητάμε πως θα έσωζε την χώρα ο Κωστάκης αν δεν είχε βγει το ps3.

Απάντηση: Πού πάει η χώρα;

Εγώ θα ήθελα να ακούσω την τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη του lenovo1 σχετικά με τις νοσοκόμες - (μια και γι'αυτές γίνεται αυτή την στιγμή η κουβέντα).

Re: Απάντηση: Πού πάει η χώρα;

Εγώ θα ήθελα να ακούσω την τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη του lenovo1 σχετικά με τις νοσοκόμες - (μια και γι'αυτές γίνεται αυτή την στιγμή η κουβέντα).

Η τεκμηριωμένη μου απάντηση είναι ότι θα ήθελα να μου δείξεις τους πίνακες με το πως συνταξιοδοτούνται οι νοσοκόμες στην Αγγλία, την Γαλλία, και φυσικά την Γερμανία ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση γιατί είναι πιο αντιπροσωπευτικοί οι πίνακες. Φυσικά όταν βρεις τα στοιχεία και τα αντιπαραβάλεις με τα ελληνικά είμαι εδώ να μιλήσουμε για τι διαπιστώσεις σου.

Για το δημοσιο τι γνωμη εχεις γενικα levono1 ? Λειτουργει υπεροχα κατα την γνωμη σου ? :))

Για το δημοσιο τι γνωμη εχεις γενικα levono1 ? Λειτουργει υπεροχα κατα την γνωμη σου ? :))

Προφανώς θέλεις να κατηγορήσεις το δημόσιο, αισθάνεσαι μια ακατανίκητη επιιθυμία από που πηγάζει; Να σου πω περίπου εσύ ίσως είσαι η εξαίρεση σε όλα αυτά που θα γράψω:
Γεννήθηκες σε ένα δημόσιο νοσοκομείο χωρίς να πληρώσεις, πήγες νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, κυκλοφόρησες στους δρόμους, ζήτησες πυροσβεστική, πήγες σε δημόσια νοσοκομεία... δεν ξέρω ειλικρινά τι απωθημένα έχεις...

Προφανώς θέλεις να κατηγορήσεις το δημόσιο, αισθάνεσαι μια ακατανίκητη επιιθυμία από που πηγάζει; Να σου πω περίπου εσύ ίσως είσαι η εξαίρεση σε όλα αυτά που θα γράψω:
Γεννήθηκες σε ένα δημόσιο νοσοκομείο χωρίς να πληρώσεις, πήγες νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, κυκλοφόρησες στους δρόμους, ζήτησες πυροσβεστική, πήγες σε δημόσια νοσοκομεία... δεν ξέρω ειλικρινά τι απωθημένα έχεις...

Αχαχαχα

Για την...ραπ τι γνωμη εχεις ?

Αχαχαχα

Για την...ραπ τι γνωμη εχεις ?

Ο άλλος ψάχνει να υποτιμήσει τον συνομιλητή αλλά κουβέντα για το που πάνε τα παιδιά σχολείο κουβέντα για όλες τις υποδομές παρά
μίσος και ειρωνεία.

Απάντηση: Πού πάει η χώρα;

Τελικά πάμε για εκλογές. Έτσι δείχνουν τα πρόσφατα συμβάντα στο thread.

Στο Δημόσιο περνά το Μέγαρο Μουσικής

Δεν εξετάζω για λόγους συντομίας της συζήτησης ποιος το έφτιαξε , γιατί χρεοκόπησε κτλ.

Γιατί όμως πρέπει να το φορτωθεί ΚΑΙ αυτό ο Έλληνας φορολογούμενος? Βάλτε του λουκέτο να τελειώνουμε ή πουλήστε το να γίνει ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στο Δημόσιο περνά το Μέγαρο Μουσικής

Δεν εξετάζω για λόγους συντομίας της συζήτησης ποιος το έφτιαξε , γιατί χρεοκόπησε κτλ.

Γιατί όμως πρέπει να το φορτωθεί ΚΑΙ αυτό ο Έλληνας φορολογούμενος? Βάλτε του λουκέτο να τελειώνουμε ή πουλήστε το να γίνει ΑΒ Βασιλόπουλος.

Λες και δεν το είχε και πριν φορτωμένο...
Μεγάλη αμαρτία το μέγαρο, μην την ψάχνεις.

Κοιτα το φασιστακια ρε .

Ντε και καλα να ελεγξουν ποιος θα εκπεμπει.

Αντι να ελεγξουν τις τραπεζες και τα δανεια που τους εχουν δωσει φερονται σαν τους χειροτερους φασιστες.

Σημερα τα καναλια , αυριο οι εφημεριδες κοκ.....

Ελπιζω να προσκρουει σε ευρωπαικους νομους αυτη η αλητεια που πανε να περασουν με το ετσι θελω...

Απαραδεκτο να εχει ο υπουργος αρμοδιοτητα να δινει αδειες. Κι εγω πιστευω οτι ειναι αντιθετο στην ευρωπαικη νομοθεσια. Εχεις δικιο οτι εξελισσονται δυστυχως σε χειροτερους φασιστες απο τον Σαμαρα....

Το δημοκρατικο θα ηταν οποιος εχει τις προυποθεσεις να παιρνει αδεια και να πληρωνει τις υποχρεωσεις του, αλλιως αμεση αφαιρεση αδειας.

Re: Απάντηση: Πού πάει η χώρα;

Τελικά πάμε για εκλογές. Έτσι δείχνουν τα πρόσφατα συμβάντα στο thread.

Χα, χα ... εννοείς την επανεμφάνιση του Μάκη;;; :argue:

Περί Μεγάρου, ας το πάρει το κράτος, και ας ορίσει με διεθνή διαγωνισμό ένα Δ.Σ να το τρέχει. Τέτοιοι χώροι που ΔΕΝ υπάρχουν στη χώρα σε αφθονία μπορούν με τη σωστή διαχείριση να είναι αφενός κερδοφόροι, αφετέρου να προσφέρουν και ουσιαστικό πολιτισμό (και τα δύο πράγματα που χρειάζεται η χώρα απελπισμένα).

Βεβαίως το πιθανότερο είναι να δούμε καλλιτεχνικό διευθυντή τον Λαζόπουλο, και οικονομικό διαχειριστή κάποιον απ'αυτούς που το μισό βιογραφικό τους καταλαμβάνεται από συμμετοχή σε "κινήματα" και απεργίες. Σημεία των καιρών.

Απαραδεκτο να εχει ο υπουργος αρμοδιοτητα να δινει αδειες. Κι εγω πιστευω οτι ειναι αντιθετο στην ευρωπαικη νομοθεσια. Εχεις δικιο οτι εξελισσονται δυστυχως σε χειροτερους φασιστες απο τον Σαμαρα....

Το δημοκρατικο θα ηταν οποιος εχει τις προυποθεσεις να παιρνει αδεια και να πληρωνει τις υποχρεωσεις του, αλλιως αμεση αφαιρεση αδειας.

Δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Θα ηλπιζα οι προυποθεσεις να εχουν καποιες καινοτομιες (πχ HD σημα αν θελεις πανελλαδικη αδεια), αλλα απο τους μαθητευομενους μαγους δεν περιμενω κατι τετοιο

Το ανησυχητικό είναι ότι η αντιπολίτευση δεν λέει κάτι. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει ότι θεωρεί τον διαγωνισμό αντισυνταγματικό, και ότι δεν θα αναγνωρίσει τις άδειες που θα δοθούν.

Δεν λεει τιποτα αυτο. Το τι θα πει η αντιπολιτευση εννοω.

Αλλωστε κοινοβουλευτικη δημοκρατια εχουμε, οτι αποφασισει η πλειοψηφια των αντιπροσωπων μας θα γινει. Το θεμα ειναι οτι αυτο αντιβαινει σιγουρα στην ελευθερια διακινησης ιδεων (χωρις να υποστηριζω οτι αγνες ιδεες ειναι αυτες που διακινουνται....ετσι ? )

Και ειμαι περιπου βεβαιος οτι η φασιστικη αποφαση περιορισμου των αδειων σε 4 μονο αν τελικα γινει ετσι θα φαει πορτα στο ευρωπαικο δικαστηριο. Εφοσον τα καναλια πληρουν τις προυποθεσεις (καταβολη αντιτιματος αδειας, πληρωμη χρεων στις τραπεζες, εισφορων ΙΚΑ για τους εργαζομενους οτι ισχυει για ολες τις επιχειρησεις δηλαδη) τοτε θα πρεπει ο αριθμος των καναλιων να ειναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ οπως και ο αριθμος των εφημεριδων και ραδιοφωνων.

Αλλιως μιλαμε για φασιστικο καθεστως .

Περί Μεγάρου, ας το πάρει το κράτος, και ας ορίσει με διεθνή διαγωνισμό ένα Δ.Σ να το τρέχει. Τέτοιοι χώροι που ΔΕΝ υπάρχουν στη χώρα σε αφθονία μπορούν με τη σωστή διαχείριση να είναι αφενός κερδοφόροι, αφετέρου να προσφέρουν και ουσιαστικό πολιτισμό (και τα δύο πράγματα που χρειάζεται η χώρα απελπισμένα).

Βεβαίως το πιθανότερο είναι να δούμε καλλιτεχνικό διευθυντή τον Λαζόπουλο, και οικονομικό διαχειριστή κάποιον απ'αυτούς που το μισό βιογραφικό τους καταλαμβάνεται από συμμετοχή σε "κινήματα" και απεργίες. Σημεία των καιρών.

Δυστυχώς δεν είναι "σημεία των καιρών". Είναι κλασικό Ελληνικό πρόβλημα. Και είναι από τις κυριότερες αιτίες χρεοκοπίας της χώρας.

Status
Not open for further replies.