Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Όχι μόνο συμφώνησαν, αλλά το εφήρμοσαν κιόλας. Αγνοείς το κρυφό πρωτόκολλο που συνόδευε τη συμφωνία Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, το οποίο αφορούσε μεταξύ άλλων και τον διαμοιρασμό της Πολωνίας σε σφαίρες επιρροής; Ή αμφισβητείς ότι δυο εβδομάδες μετά τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία, μπήκαν οι Σοβιετικοί και πήραν την άλλη μισή που τους άφησαν οι Γερμανοί;

Σε κανέναν Πολωνό, τα έχεις πει αυτά, να δεις πώς θα χαρεί;

Πες μας και για το πρωτοκολο των σοφων της Σιων.:BXVZCBXZ6:

Η ιστορια εχει αποδειξει το ευφυιες του συμφωνου μη επιθεσης. Και δεν ασχολειται με κανενα ρεβιζιονιστη τυχαιο.

Η κοκκινη σημαια καρφωθηκε στο ραιχσταγκ, κατοπιν μεγαλης φαπας απο του ζουκοφ τα παιδια.
Τωρα αν αυτο δεν αρεσει σε καποιους, δεν μπορω να κανω κατι.

Bottom line, Stalin won και η ανθρωποτητα οφειλει ενα μεγαλο ευχαριστω στο σοβιετικο λαο για τη θυσια του. Ευτυχως που υπηρξε ο Σταλιν παρ ολα τα λαθη του.

Αφού ξεκαθαρίσουμε πως ο ένορκος αποφασίζει αν θα ζήσει ή πεθάνει ο κατηγορούμενος, να πούμε πως η εμπλοκή της Ελλάδας στο Αφγανιστάν δεν είναι τόση που να δικαιολογεί όλους τους δυστυχισμένους Αφγανούς να ζήσουν εδώ στη καταπληκτική Ελλάδα μας.

Η εμπλοκή μας ήταν περίπου διακοσμητική. Δεν γίνεται να είναι κανείς και μέλος μιας συμμαχίας και να μην συμμετέχει πουθενά.

Αν δεν είμαστε εντάξει με αυτό, ας βγούμε, εφόσον δεχόμαστε και τα επακόλουθα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Η ιστορια εχει αποδειξει το ευφυιες του συμφωνου μη επιθεσης. Και δεν ασχολειται με κανενα ρεβιζιονιστη τυχαιο.

Η κοκκινη σημαια καρφωθηκε στο ραιχσταγκ, κατοπιν μεγαλης φαπας απο του ζουκοφ τα παιδια.

Bottom line, Stalin won και η ανθρωποτητα οφειλει ενα μεγαλο ευχαριστω στο σοβιετικο λαο για τη θυσια του. Ευτυχως που υπηρξε ο Σταλιν παρ ολα τα λαθη του.

Κορόιδευε εσύ. Αν ήμουν Πολωνός δεν νομίζω να γελούσα, ούτε να με κατεύναζε το σφυροδρέπανο που κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.

Φυσικά και οι σοβιετικοί έκαναν μεγάλες θυσίες. Και εμείς κάναμε, περίπου αντίστοιχες. Περίπου 1 στους 10 Έλληνες χάθηκε. Και είδαμε και το ευχαριστώ γι' αυτό.

Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Η εμπλοκή μας ήταν περίπου διακοσμητική.
Δες τι είχα γράψει.
«Οπότε επειδή εγώ φοβάμαι το μαφιόζο της γειτονιάς μη μου σπάσει την καφετέρια και χρειάζομαι την προστασία του, πάω μαζί του και διώχνω την οικογένεια που μένει στο διπλανό διαμέρισμα που το έχει βάλει στο μάτι ο μαφιόζος. Συμμετέχοντας έστω συμβολικά για να φαίνεται ότι δεν είναι ο μαφιόζος που τον διώχνει, αλλά ομόθυμα όλη η γειτονιά. Και όταν έρθει ένα μέλος της οικογένειας να ζητήσει καταφύγιο στην καφετέριά μου, το διώχνω λέγοντας του ότι δεν έχει καμία δουλειά εδώ. Και ας πήγα εγώ και το έδιωξα από το σπίτι του.»

Άσε που στην περίπτωσή μας δεν θέλει καν να κάτσει στην καφετέριά μου. Θέλει απλώς να περάσει μέσα από την καφετέριά μου για να πάει στο mall του μαφιόζου. Και εγώ κατεντολήν του μαφιόζου τον κρατάω με το ζόρι στην καφετέριά μου.

Last edited:
Δεν θέλω να κάνω τον admin (θα τον κάνω όμως :idea:) αλλά μήπως έχει ξεφύγει το νήμα με την ανάλυση του ρόλου της Ε.Σ.Σ.Δ. στο Β' ΠΠ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: R

η δική σου λογική μας ενημέρωσε, ότι το να ψηφίζεις υπερ των βομβαρδισμών δεν είναι το ίδιο με το να βομβαρδίζεις. Εσύ μας ενημέρωσες δηλαδή, ότι το να δίνεις εντολή για βομβαρδισμό, είναι διαφορετικό από το να βομβαρδίσεις, άρα την ευθύνη δεν την έχουν αυτοί που έδωσαν την εντολή αλλά αυτοί που την εκτέλεσαν.

Η οποία λογική αθωώνει όλους τους δολοφόνους της ιστορίας καθώς σύμφωνα με εσένα, δεν είναι το ίδιο η εντολή με την εκτέλεση.

Αν δεν κατορθώνεις να διακρίνεις εννοιολογικώς το Α (κόκκινο) από το Β (γαλάζιο) δεν νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε.

μπορείς να βοηθήσεις για να το διακρίνω;

Βεβαίως. Αυτός που αποφασίζει, είναι αυτός που δίνει την εντολή για συγκεκριμένη πράξη, και φυσικά ο πραγματικός (έστω και μη φυσικός) αυτουργός της τελευταίας.

Αυτός που αποφασίζει, είναι αυτός που ψηφίζει, οπότε; -bye-

Βασικά απ' όσα έχω διαβάσει και δει σε ντοκιμαντέρ περισσότερο οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο στο Ρωσικό μετωπο παρά κέρδισαν οι Ρώσοι...
Αυτό έγινε γιατί δεν κατέλαβαν την Μόσχα όταν έπρεπε παρά με εντολή Χίτλερ την άφησαν και προχώρησαν βόρεια και νότια κι επίσης γιατί οι σταθμοί ανεφοδιασμού των Γερμανών ήταν μακριά απ' το μέτωπο...
Βιάστηκε ο Χίτλερ να πάει νότια προς Καύκασο για τα πετρελαια για να μην τον πιάσει ο χειμώνας...

Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έπαιξαν το ρόλο τους ενάντια στους συμμάχους στέλνοντας χρώμιο στους ναζί για να φτιάχνουν καλύτερες μηχανές και μάλιστα μηχανές τζετ...

Δες τι είχα γράψει.
«Οπότε επειδή εγώ φοβάμαι το μαφιόζο της γειτονιάς μη μου σπάσει την καφετέρια και χρειάζομαι την προστασία του, πάω μαζί του και διώχνω την οικογένεια που μένει στο διπλανό διαμέρισμα που το έχει βάλει στο μάτι ο μαφιόζος. Συμμετέχοντας έστω συμβολικά για να φαίνεται ότι δεν είναι ο μαφιόζος που τον διώχνει, αλλά ομόθυμα όλη η γειτονιά. Και όταν έρθει ένα μέλος της οικογένειας να ζητήσει καταφύγιο στην καφετέριά μου, το διώχνω λέγοντας του ότι δεν έχει καμία δουλειά εδώ. Και ας πήγα εγώ και το έδιωξα από το σπίτι του.»

Άσε που στην περίπτωσή μας δεν θέλει καν να κάτσει στην καφετέριά μου. Θέλει απλώς να περάσει μέσα από την καφετέριά μου για να πάει στο mall του μαφιόζου. Και εγώ κατεντολήν του μαφιόζου τον κρατάω με το ζόρι στην καφετέριά μου.

Πλάκα πρέπει να κάνεις έτσι?

Η συμμετοχή της Ελλάδας δεν ήταν συμβολική ήταν συγκεκριμμένη: αποστολή ιατρικού κλιμακίου και μόνον.

Αλλά να θέσω 2 - 3 ερωτήματα:

- Θα ήταν καλύτερα για τους Αφγανούς πρόσφυγες αν δεν είχε γίνει η επέμβαση στο Αφγανιστάν?

- Δεν θα είχαμε πρόσφυγες αν δεν είχε γίνει η επέμβαση?

- Θα έλεγες ότι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να είναι εδώ στην περίπτωση που η χώρα μας είχε καταδικάσει και δεν είχε συμμετάσχει με ιατρική αποστολή?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Κορόιδευε εσύ. Αν ήμουν Πολωνός δεν νομίζω να γελούσα, ούτε να με κατεύναζε το σφυροδρέπανο που κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.

Φυσικά και οι σοβιετικοί έκαναν μεγάλες θυσίες. Και εμείς κάναμε, περίπου αντίστοιχες. Περίπου 1 στους 10 Έλληνες χάθηκε. Και είδαμε και το ευχαριστώ γι' αυτό.

Αν ησουν Πολωνος και δεν υπηρχε ο Σταλιν, σιγορα δεν θα γελουσες γιατι δεν θα υπηρχες ως κρατος. Θα γελουσες ως Γερμανος κατα πασα πιθανοτητα.

Σε οτι αφορα το ευχαριστω που δεν ακουσες, ζητα τα ρεστα απο αλλον και οχι τον Σταλιν ο οποιος ευχαριστησε τον Ελληνικο λαο για τις θυσιες του.
Ζητα τα ρεστα ομως απο την αλλη σφαιρα επιρροης στην οποια ανηκες και για να σε ευχαριστησει, μεχρι και χουντα σου επεβαλλε.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα Λεωνίδα...

Ξεχνάς για παράδειγμα ότι δεν μας είπανε μόνο ευχαριστώ.

Μας δώσανε και τα Δωδεκάνησα.

Όσο για τον Στάλιν, θα του λέγανε ευχαριστώ οι Πολωνοί αν προσπαθούσε να τους βοηθήσει και όχι να τους καταλάβει.

Το Katyn πως βοήθησε για παράδειγμα την Πολωνία.

Ή είναι και αυτό μύθος?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα

Σε οτι αφορα το ευχαριστω που δεν ακουσες, ζητα τα ρεστα απο αλλον και οχι τον Σταλιν ο οποιος ευχαριστησε τον Ελληνικο λαο για τις θυσιες του.
Ζητα τα ρεστα ομως απο την αλλη σφαιρα επιρροης στην οποια ανηκες και για να σε ευχαριστησει, μεχρι και χουντα σου επεβαλλε.

Δεν είπα το αντίθετο. Οι Άγγλοι μας φέρθηκαν αισχρά, ωσάν προτεκτοράτο, εμάς που φέραμε την πρώτη συμμαχική νίκη στον ΒΠΠ (στον Ελληνοϊταλικό). Σε σημείο να σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν αξίζει να ματώνεις για τέτοιους συμμάχους.

Πλάκα πρέπει να κάνεις έτσι?
Όχι, εσύ κάνεις πλάκα;

Και για να ρωτήσω... για το Αφγανιστάν... πότε και που έγινε ψηφοφορία?

Κανένα link?

Site NATO
All NATO decisions are made by consensus, after discussion and consultation among member countries.
[...]
Consensus decision-making means that there is no voting at NATO. Consultations take place until a decision that is acceptable to all is reached.

Έχεις δίκιο δεν έγινε ψηφοφορία. Απλώς υπήρξε συναίνεση (consensus) μετά από συζήτηση και διαβούλευση (discussion and consultation). Αλλάζει κάτι επί της ουσίας;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η

Δεν είπα το αντίθετο. Οι Άγγλοι μας φέρθηκαν αισχρά, ωσάν προτεκτοράτο, εμάς που φέραμε την πρώτη συμμαχική νίκη στον ΒΠΠ (στον Ελληνοϊταλικό). Σε σημείο να σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν αξίζει να ματώνεις για τέτοιους συμμάχους.

Μια χαρά φέρθηκαν στα Δεκεμβριανά και σώθηκε η χώρα από τον κομμουνιστικό κίνδυνο! :damnyou:

Όχι, εσύ κάνεις πλάκα;

Site NATO
All NATO decisions are made by consensus, after discussion and consultation among member countries.
[...]
Consensus decision-making means that there is no voting at NATO. Consultations take place until a decision that is acceptable to all is reached.

Έχεις δίκιο δεν έγινε ψηφοφορία. Απλώς υπήρξε συναίνεση (consensus) μετά από συζήτηση και διαβούλευση (discussion and consultation). Αλλάζει κάτι επί της ουσίας;

ναι, είναι εύκολο να κάνεις το άσπρο μαύρο και να βγάλεις την ουρά σου απ'έξω και να το παίξεις ηθικός ανθρωπιστής που διαφωνείς με τους βομβαρδισμούς. :BDGBGDB55:

Έλα να συσπειρωνόμαστε οι δεξιοί μη μας πάρουν ιδεολογικό φαλλάγι οι ηγεμονεύοντες...

Τον δεξιο που τον ειδες ?
Αντε τσουβαλιασμα να τελειωνουμε ?
Ποτε πολιτογραφηθηκα δεξιος ?
Ουτε καν κεντρωος δεν ειμαι.

Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Ότι χρεώνεις τον -όποιο- βομβαρδισμό (που δεν μας λες ποιος ήταν, γιατί σχεδιασμένος βομβαρδισμός όπως στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας δεν ξέρω να έγινε στο Αφγανιστάν από το ΝΑΤΟ) στον τελευταίο τροχό της αμάξης. Στο παξιμάδι της βίδας του μουαγιέ του τελευταίου τροχού της αμάξης.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα Λεωνίδα...

Ξεχνάς για παράδειγμα ότι δεν μας είπανε μόνο ευχαριστώ.

Μας δώσανε και τα Δωδεκάνησα.

Όσο για τον Στάλιν, θα του λέγανε ευχαριστώ οι Πολωνοί αν προσπαθούσε να τους βοηθήσει και όχι να τους καταλάβει.

Το Katyn πως βοήθησε για παράδειγμα την Πολωνία.

Ή είναι και αυτό μύθος?

Καλα που ειπες για τα δωδεκανησα που λογω της Ρωσικης αντιπροσωπειας και την αιφνιδιαστικη της δραση τα πηραμε. Προς απογοητευση των Εγγλεζων που ηθελαν να τα παρουν οι Τουρκοι.
Και αυτο χρεωνεται στον Σταλιν.

Οσο για τις γερμανικες σφαιρες που βρεθηκαν στο Κατιν, και πως την πατησαν οι Γερμανοι που ηθελαν να φορτωσουν το εγκλημα στους Ρωσους, θα επανελθω. Αλλη μια γνωστη προπαγανδα αυτη που εχει αποδομηθει πληρως.

Βασικά απ' όσα έχω διαβάσει και δει σε ντοκιμαντέρ περισσότερο οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο στο Ρωσικό μετωπο παρά κέρδισαν οι Ρώσοι...
Αυτό έγινε γιατί δεν κατέλαβαν την Μόσχα όταν έπρεπε παρά με εντολή Χίτλερ την άφησαν και προχώρησαν βόρεια και νότια κι επίσης γιατί οι σταθμοί ανεφοδιασμού των Γερμανών ήταν μακριά απ' το μέτωπο...
Βιάστηκε ο Χίτλερ να πάει νότια προς Καύκασο για τα πετρελαια για να μην τον πιάσει ο χειμώνας...

Επίσης μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έπαιξαν το ρόλο τους ενάντια στους συμμάχους στέλνοντας χρώμιο στους ναζί για να φτιάχνουν καλύτερες μηχανές και μάλιστα μηχανές τζετ...

Κι εγω εχω ακουσει οτι στο αλβανικο μετωπο περισσοτερο εχασαν οι Ιταλοι παρα κερδισαν οι Ελληνες, γιατι εστελνε ο μουσολινι αντιφρονουντες να πολεμησουν, αλλα δεν το πιστευω.

Τον δεξιο που τον ειδες ?
Αντε τσουβαλιασμα να τελειωνουμε ?
Ποτε πολιτογραφηθηκα δεξιος ?
Ουτε καν κεντρωος δεν ειμαι.

Μα ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αν δεν έχεις πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων είσαι κατ'ανάγκη δεξιός; :BDGBGDB55:

Status
Not open for further replies.