Που πάει η χώρα;

Status
Not open for further replies.
Όχι, εσύ κάνεις πλάκα;

Site NATO
All NATO decisions are made by consensus, after discussion and consultation among member countries.
[...]
Consensus decision-making means that there is no voting at NATO. Consultations take place until a decision that is acceptable to all is reached.

Έχεις δίκιο δεν έγινε ψηφοφορία. Απλώς υπήρξε συναίνεση (consensus) μετά από συζήτηση και διαβούλευση (discussion and consultation). Αλλάζει κάτι επί της ουσίας;

ΏΠΑ!

Διαβάζεις το καταστατικό του ΝΑΤΟ και θεωρείς ότι συναινέσαμε? Δηλαδή ότι ερωτηθήκαμε και είπαμε ναι?

Το ίδιο έγινε δηλαδή και με τους βομβαρδισμούς στην Σερβία θεωρείς? Επειδή είναι γραμμένο έτσι?

Για ιστορικό γεγονός ρωτάω., όχι ερμηνείες δικές σου.

Όσο για αυτά που ρώτησα, όχι δεν κάνω πλάκα.

Καμιά απάντηση υπάρχει?

EDIT: και να προσθέσω ότι η επιχείρηση ΔΕΝ ήταν Νατοϊκή.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Που πάει η χώρα;

Κι εγω εχω ακουσει οτι στο αλβανικο μετωπο περισσοτερο εχασαν οι Ιταλοι παρα κερδισαν οι Ελληνες, γιατι εστελνε ο μουσολινι αντιφρονουντες να πολεμησουν, αλλα δεν το πιστευω.
Υπάρχει μια διαφορά οι ναζί κέρδισαν ρωσικό έδαφος αλλά για τους παραπάνω λόγους που ανέφερα δεν προχώρησαν, φυσικά αιτία ήταν και οι Ρώσοι αλλά και κάτι σιβηριανοι που έφερε ο Στάλιν...
Η Ελλάδα απέκρουσε τους Ιταλούς πριν μπουν μέσα και μάλιστα τους εκτόπισε προς τα πίσω...
Η πολεμική μηχανή των ναζί ήταν 10 χρόνια μπροστά απ' των άλλων χωρών, τα μέτωπα που ειχαν ανοιχτεί ήταν τόσα πολλά που δεν μπορούσαν να γίνουν διαχειρισιμα καθώς υπήρχαν και προβλήματα στο εσωτερικό των ναζί, ανεφοδιασμου, έμψυχου υλικού κλπ...
Επίσης οι Ρώσοι ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, οποιος δεν ήθελε να πολεμήσει τον περίμενε πίσω ο κομραντ και τον σκότωνε...
Ένας πόλεμος για να χαθεί ή να κερδιθεί χρειάζεται να γινουν λάθη εκατέρωθεν...

Λοιπόν ρώτησα αν μας κάνεις πλάκα γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι σκοπίμως παρουσίασες ιστορικά γεγονότα παραποιημένα.
Μπορεί και να κάνω λάθος.

Ας δούμε πως πραγματικά έχουν τα πράγματα.

Η επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ.

Οι επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν έγιναν στα πλαίσια του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία.

Εκεί βρισκόταν οι

- al-Qaeda militant Sunni Islamist multi-national organization founded in 1988 by Osama bin Laden, Abdullah Azzam, and several other Arab volunteers who fought against the Soviet invasion of Afghanistan in the 1980s.

- 055 Brigade an elite guerrilla organization sponsored and trained by Al Qaeda that was integrated into the Taliban army between 1995 and 2001.

- ΙΜU The Islamic Movement of Uzbekistan was a militant Islamist group formed in 1998 by the Islamic ideologue Tahir Yuldashev, and former Soviet paratrooper Juma Namanganiβ€”both ethnic Uzbeks from the Fergana Valley.

- TNSM Tehreek-e-Nafaz-e-Shariat-e-Mohammadi (TNSM, English: Movement for the Enforcement of Islamic Law) is a Pakistani militant group whose objective is to enforce Sharia law in the country.

- ETIM The Turkistan Islamic Party or Turkistan Islamic Movement (TIM), formerly known as the East Turkestan Islamic Party (ETIP) and other names, is an Islamic extremist separatist organization founded by Uyghur jihadists in western China.

Στην πρώτη φάση στις επιχειρήσεις πήραν μέρος μόνο:

- Afghanistan Northern Alliance
- United States
- United Kingdom
- Canada Canada
- Australia ΝΟΤ a NATO member
- Germany

Στην δεύτερη φάση ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 1386 του ΟΗΕ σύμφωνα και με τη συνθήκη της Βοννης πήραν μέρος πάνω από 40 χώρες.

Μεταξύ των οποίων η Ιορδανία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Μογγολία, το Μαυροβούνιο, η Μαλαισία, το Mπαχρέϊν, το Σαλβαδόρ, η Σινγκαπούρη, η Τόνγκα.

Έχουνε σχέση αυτοί με το καταστατικό του ΝΑΤΟ? Συναινέσανε σε αυτό?

Μη λέμε παραπλανούμε τους συνομιλητές μας λοιπόν, εκτός αν πρόκειται για πλάκα.
Οπότε το λέμε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Μου κανει εντυπωση ...

Η Νεα Ζηλανδια (που θεωρειται Κοινοπολιτεια με USA, UK και Australia) ... δεν πηρε μερος στην πρωτη φαση ?

Πήρε.

SAF phase (2001–14):
Afghanistan Islamic Republic of Afghanistan
ISAF
United States
United Kingdom
Canada
Australia
Italy
Germany
Georgia
Jordan
Turkey
Bulgaria
Poland
Romania
Spain
Czech Republic
Macedonia
Denmark
Armenia
Azerbaijan
Finland
France
Croatia
Hungary
Norway
Lithuania
Mongolia
United Arab Emirates
Belgium
Portugal
Slovakia
Netherlands
Montenegro
Latvia
Sweden
Albania
Ukraine
Bosnia and Herzegovina
Greece
Ireland
Iceland
Estonia
Malaysia
Slovenia
Austria
Bahrain
El Salvador
Luxembourg
New Zealand
South Korea
Tonga
Pakistan[8]
Singapore (2008–13)
Switzerland (2004–08)

RS phase (from 2015):
Resolute Support

United States
Italy
Germany
Georgia
Turkey
Romania
United Kingdom
Australia
Czech Republic
Poland

Armenia
Mongolia
Netherlands
Denmark
Croatia
Azerbaijan
Bulgaria
Hungary
Albania
Belgium
Bosnia-Herzegovina
Norway
Macedonia
Slovakia
Finland
Sweden
Latvia
Lithuania
Montenegro
Austria
New Zealand
Portugal
Ukraine
Spain
Slovenia
Estonia
Greece
Iceland
Luxembourg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Τον δεξιο που τον ειδες ?
Αντε τσουβαλιασμα να τελειωνουμε ?
Ποτε πολιτογραφηθηκα δεξιος ?
Ουτε καν κεντρωος δεν ειμαι.

Μα ακόμα δεν έχεις καταλάβει ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα αν δεν έχεις πιστοποιητικό αριστερών φρονημάτων είσαι κατ'ανάγκη δεξιός; :BDGBGDB55:

Εγώ απεύθυνα ένα κάλεσμα, γιατί εσείς μυγιαστήκατε δεν ξέρω...

Επίσης οι Ρώσοι ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, οποιος δεν ήθελε να πολεμήσει τον περίμενε πίσω ο κομραντ και τον σκότωνε...
ενω εαν δεν πολεμουσαν οι Γερμανοι,Αγγλοι κλπ τους εφτιαχναν πρωινο και τους ειχαν μεσα στα μελια,
εαν δεν απατωμαι ακομη και σημερα η ανυπακοη σε περιπτωση πολεμου ενωπιον του εχθρου τιμωρειται με θανατο η ισοβια..

Τώρα αμφισβητείται ότι υπήρξε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στο Αφγανιστάν;

International_Security_Assistance_Force

The International Security Assistance Force (ISAF) was a NATO-led security mission in Afghanistan, established by the United Nations Security Council in December 2001 by Resolution 1386, as envisaged by the Bonn Agreement.[1][2] Its main purpose was to train the Afghan National Security Forces (ANSF) and assist Afghanistan in rebuilding key government institutions, but was also engaged in the 2001-present war with the Taliban insurgency.

Εγώ απεύθυνα ένα κάλεσμα, γιατί εσείς μυγιαστήκατε δεν ξέρω...

Eχω λιγο προβλημα να καταλαβαινω ποτε εννοεις κατι ... και ποτε ειρωνευεσαι.
Εαν δεν περιλαμβανομαι στο τσουβαλιασμα ... sorry !

Πήρε.

SAF phase (2001–14):
Afghanistan Islamic Republic of Afghanistan
ISAF
United States
United Kingdom
Canada
Australia
Italy
Germany
Georgia
Jordan
Turkey
Bulgaria
Poland
Romania
Spain
Czech Republic
Macedonia
Denmark
Armenia
Azerbaijan
Finland
France
Croatia
Hungary
Norway
Lithuania
Mongolia
United Arab Emirates
Belgium
Portugal
Slovakia
Netherlands
Montenegro
Latvia
Sweden
Albania
Ukraine
Bosnia and Herzegovina
Greece
Ireland
Iceland
Estonia
Malaysia
Slovenia
Austria
Bahrain
El Salvador
Luxembourg
New Zealand
South Korea
Tonga
Pakistan[8]
Singapore (2008–13)
Switzerland (2004–08)

RS phase (from 2015):
Resolute Support

United States
Italy
Germany
Georgia
Turkey
Romania
United Kingdom
Australia
Czech Republic
Poland

Armenia
Mongolia
Netherlands
Denmark
Croatia
Azerbaijan
Bulgaria
Hungary
Albania
Belgium
Bosnia-Herzegovina
Norway
Macedonia
Slovakia
Finland
Sweden
Latvia
Lithuania
Montenegro
Austria
New Zealand
Portugal
Ukraine
Spain
Slovenia
Estonia
Greece
Iceland
Luxembourg

Tωρα ηρεμισα ! :rolleyes:
Ειναι σαν να υποψιαζομαστε οτι ... "λειπει ο Μαρτης απ την Σαρακοστη".
Οι νεοζηλανδοι ειναι βασιλικοτεροι του βασιλεως (σε κατι τετοια).

Οι μόνοι καλοί λοιπόν βομβαρδισμοί είναι του Πούτιν στη Συρία. Εκεί βέβαια είναι απλώς Ρώσσοι κι όχι Σοβιετικοί, αλλά δεν πειράζει. Ποιος ξέρει πάλι με χρόνους και καιρούς.
Να μην ξεχάσω να ευχαριστώ κάθε βράδυ στη προσευχή μου το Στάλιν.
D-Day ? Rings any Bell?

Μνημόνια, μέχρι να ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Από την ίδια σελίδα ( International_Security_Assistance_Force ) ενδεικτικά:

• In December, 2003, the North Atlantic Council authorized the Supreme Allied Commander, Europe, General James Jones, to initiate the expansion of ISAF by taking over command of the German-led PRT in Kunduz.
  • Six months later, on 28 June 2004, at the Summit meeting of the NATO Heads of State and Government in Istanbul, NATO announced that it would establish four other provincial reconstruction teams in the north of the country
  • On 28 September 2006, the North Atlantic Council gave final authorization for the NATO-led International Security Assistance Force (NATO-ISAF) to expand its area of operations to 14 additional provinces in the east of Afghanistan, boosting NATO's presence and role in the country.
  • On 28-29 November 2006, there was a NATO summit at Riga, Latvia. Combat curbs were the most contentious issue at the two-day summit in Latvia, following tension over the reluctance of France, Germany, Spain, and Italy to send troops to southern Afghanistan.

Τι είναι τo North Atlantic Council που αναφέρθηκε παραπάνω;
The North Atlantic Council (NAC) is the principal political decision-making body of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), consisting of Permanent Representatives from its member countries.

Ότι θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσω ότι το ΝΑΤΟ συμμετείχε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, πραγματικά δεν το περίμενα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, το κλείνω εδώ.

Όποιος θέλει ας πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ δεν συμμετείχε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και ότι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δεν είχε την έγκριση όλων των μελών του ΝΑΤΟ.

Οι μόνοι καλοί λοιπόν βομβαρδισμοί είναι του Πούτιν στη Συρία. Εκεί βέβαια είναι απλώς Ρώσσοι κι όχι Σοβιετικοί, αλλά δεν πειράζει. Ποιος ξέρει πάλι με χρόνους και καιρούς.
Να μην ξεχάσω να ευχαριστώ κάθε βράδυ στη προσευχή μου το Στάλιν.
D-Day ? Rings any Bell?

Μνημόνια, μέχρι να ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Σαφέστατα. Ιούνης του '44 δεν ήταν; Ο μουστάκιας πολεμούσε από το '41 τον άλλον μουστάκια. Στο τέλος το συμπέρασμα ήταν never bring a short moustache to a World War.

ενω εαν δεν πολεμουσαν οι Γερμανοι,Αγγλοι κλπ τους εφτιαχναν πρωινο και τους ειχαν μεσα στα μελια,
εαν δεν απατωμαι ακομη και σημερα η ανυπακοη σε περιπτωση πολεμου ενωπιον του εχθρου τιμωρειται με θανατο η ισοβια..

Νομιζω και οι Γερμανοι το εκαναν...
Για τους υπολοιπους δεν ξερω...

Οποιος δεν γουσταρει να πολεμησει πρεπει να εκτελειται?
Δηλαδη αν του ερθει μια τρελα του πολιτικου ή στρατιωτικου ηγετη να παρει εδαφη πρεπει εγω να τον ακολουθησω στην τρελα του?

Από την ίδια σελίδα ( International_Security_Assistance_Force ) ενδεικτικά:
  • In December, 2003, the North Atlantic Council authorized the Supreme Allied Commander, Europe, General James Jones, to initiate the expansion of ISAF by taking over command of the German-led PRT in Kunduz.
  • Six months later, on 28 June 2004, at the Summit meeting of the NATO Heads of State and Government in Istanbul, NATO announced that it would establish four other provincial reconstruction teams in the north of the country
  • On 28 September 2006, the North Atlantic Council gave final authorization for the NATO-led International Security Assistance Force (NATO-ISAF) to expand its area of operations to 14 additional provinces in the east of Afghanistan, boosting NATO's presence and role in the country.
  • On 28-29 November 2006, there was a NATO summit at Riga, Latvia. Combat curbs were the most contentious issue at the two-day summit in Latvia, following tension over the reluctance of France, Germany, Spain, and Italy to send troops to southern Afghanistan.
Τι είναι τo North Atlantic Council που αναφέρθηκε παραπάνω;
The North Atlantic Council (NAC) is the principal political decision-making body of the North Atlantic Treaty Organization (NATO), consisting of Permanent Representatives from its member countries.

Ότι θα έπρεπε να επιχειρηματολογήσω ότι το ΝΑΤΟ συμμετείχε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, πραγματικά δεν το περίμενα. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, το αφήνω εδώ. Όποιος θέλει ας πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ δεν συμμετείχε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και ότι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν δεν είχε την έγκριση όλων των μελών του ΝΑΤΟ.

ΩΠ!

Πάλι τα αλλάζεις αγαπητέ.

Άλλο το να λέμε ότι ήταν πόλεμος του ΝΑΤΟ άλλο να λέμε ότι πήρε μέρος και το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ εξουσιοδοτήθηκε από το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει αρχικά την διαχείριση μέχρι να ολοκληρωθεί ο παγκόσμιος συνασπισμός.

Στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ δεν υπήρξε βέτο ούτε από Ρωσία, ούτε από Κίνα.

Με δυο λόγια η επιχείρηση ΔΕΝ ήταν Νατοϊκή ήταν του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ συμμετείχε.
Εκτός αν και η Μογγολία είναι στο ΝΑΤΟ.

Βγαίνει πολύ διαφορετικό νόημα από αυτό που αρχικά έδωσες. Δεν βγαίνει?

Εκεί με το παράδειγμα του μαφιόζου που πετάει έξω από το σπίτι τους τους ανθρώπους (τους Ταλιμπάν εννοούσες αλήθεια? Γιατί αυτοί ήταν ο στόχος).

Δες τι είχα γράψει.
«Οπότε επειδή εγώ φοβάμαι το μαφιόζο της γειτονιάς μη μου σπάσει την καφετέρια και χρειάζομαι την προστασία του, πάω μαζί του και διώχνω την οικογένεια που μένει στο διπλανό διαμέρισμα που το έχει βάλει στο μάτι ο μαφιόζος. Συμμετέχοντας έστω συμβολικά για να φαίνεται ότι δεν είναι ο μαφιόζος που τον διώχνει, αλλά ομόθυμα όλη η γειτονιά. Και όταν έρθει ένα μέλος της οικογένειας να ζητήσει καταφύγιο στην καφετέριά μου, το διώχνω λέγοντας του ότι δεν έχει καμία δουλειά εδώ. Και ας πήγα εγώ και το έδιωξα από το σπίτι του.»

Άσε που στην περίπτωσή μας δεν θέλει καν να κάτσει στην καφετέριά μου. Θέλει απλώς να περάσει μέσα από την καφετέριά μου για να πάει στο mall του μαφιόζου. Και εγώ κατεντολήν του μαφιόζου τον κρατάω με το ζόρι στην καφετέριά μου.

Δεν πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Οπότε δεν θα επιχειρηματολογήσω άλλο να πω τι ακριβώς είναι οι μισές αλήθειες που λέγονται προς άγραν εντυπώσεων.

Το αφήνω εδώ. -bye-

Σαφέστατα. Ιούνης του '44 δεν ήταν; Ο μουστάκιας πολεμούσε από το '41 τον άλλον μουστάκια. Στο τέλος το συμπέρασμα ήταν never bring a short moustache to a World War.
Έχουμε μείνει οι τελευταίοι γραφικοί σε αυτό το πλανήτη να υμνούμε το Στάλιν και να μιλάμε για το Σοβιετικό λαό.
Έλεος.
Το τοίχος έπεσε το 1989.
We could be heroes just for one day.
Μου αρέσει που θέλατε να βγάλετε και τη χώρα από την κρίση. Το ημερολόγιο στον τοίχο δείχνει ακόμα 1988?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Έχουμε μείνει οι τελευταίοι γραφικοί σε αυτό το πλανήτη να υμνούμε το Στάλιν και να μιλάμε για το Σοβιετικό λαό.
Έλεος.
Το τοίχος έπεσε το 1989.
Μου αρέσει που θέλατε να βγάλετε και τη χώρα από την κρίση. Το ημερολόγιο στον τοίχο δείχνει ακόμα 1988?

Καλά εμείς (ευτυχώς) δεν τον ζήσαμε και μπορούμε να λέμε/υποθέτουμε ότι γουστάρουμε.
Κανένα πρόβλημα σε αυτό.

Αυτοί που τον ζήσανε άραγε πχ οι Πολωνοί, γιατί τον μισούνε?

Καμιά ερμηνεία υπάρχει για το φαινόμενο?

Συνάδελφε σε βλέπω ειρωνικό για το είδωλο μίας ολόκληρης παράταξης στην Ελλάδα. Τον ορθόδοξο αδερφό που δεν επιτρέπει φλωράντζες όπως διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, δικαιώματα ομοφυλόφιλων, γάμους ομόφυλων ζευγαριών, αποποινικοποίηση ναρκωτικών, ταυτότητα φύλου, υπηκοότητα στους μετανάστες κλπ. Εμπνέεται από τις ίδιες αρχές και αξίες δηλαδή που εμπνέεται και η αντίστοιχη παράταξη στην Ελλάδα. Και είναι σκληρός, δυναμικός και της «αντρικής σχολής» όπως και ο τελευταίος πρωθυπουργός αυτής της παράταξης στα μέρη μας.
:flipout:

Έλεος.
Το τοίχος έπεσε το 1989.

Τι σχέση έχει αυτό με την ιστορική αναδρομή; Μπερδεύτηκες μάλλον και δεν παρακολούθησες την κουβέντα. Όπως επίσης δεν κάνεις κάτι άλλο αυτή τη στιγμή παρά να πετάς πυροτεχνήματα. Τι έλεος; Δεν είναι αλήθεια όλα αυτά τα ιστορικά που συνέβησαν;

Και εκείνο που χρωστάω για τη θεατρική παράσταση του Κατίν που από καιρού εις καιρό το θυμούνται διάφοροι ρεβιζιονιστές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξουν την Ιστορία. Υπάρχουν κάμποσα ακόμα άρθρα, αλλά αυτό είναι ένα καλό ρεζουμε. Σε σπόιλερ γιατί βγαίνει σεντόνι.

Τον Απρίλη του 1943, η ναζιστική Γερμανία ανακοινώνει ότι ανακάλυψε μαζικούς τάφους Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν , η δολοφονία των οποίων αποδίδεται στους «Εβραιομπολσεβίκους».

Από εκείνη τη στιγμή, ξεκινά μια εκστρατεία συντήρησης της προβοκάτσιας που κρατάει μέχρι τις μέρες μας. Μάλιστα, σήμερα, η «αξιοπιστία» της συκοφαντίας καθίσταται ευκολότερη, αφού πλέον δεν υπάρχει η ΕΣΣΔ για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και που όσο υπήρχε οι παραχαράκτες είχαν εξευτελιστεί.

Μόλις προχτές στο «κόλπο», μετά την Πολωνία των Βαλέσα και Καζίνσκι, τη Ρωσία των Γιέλτσιν και Πούτιν, μπήκαν και οι ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων από τα Εθνικά Αρχεία τους, σύμφωνα με τα οποία οι ναζί είχαν πάει Αμερικανούς αιχμαλώτους στο Κατίν , για να διαπιστώσουν το «έγκλημα των εβραιομπολσεβίκων», κι αυτοί - οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι - είχαν στείλει το 1943 κωδικοποιημένα μηνύματα στην Ουάσιγκτον που το επιβεβαίωναν...

Ποια είναι η αλήθεια;

Ας την επαναλάβουμε:

*

1) Οι Σοβιετικοί βρίσκονταν στο Κατίν μέχρι τον Ιούνη του 1941 οπότε και άρχισε η επίθεση του Χίτλερ κατά της ΕΣΣΔ. Αρα, κατά τους ναζί, η δολοφονία των Πολωνών διαπράχτηκε το 1940. Κι όμως τα στοιχεία από την εκταφή αποδεικνύουν ότι πάνω σε πτώματα του Κατίν βρέθηκαν έγγραφα με ημερομηνία «20 Οκτωβρίου 1941».
Ομως εκείνη την περίοδο, τον Οκτώβρη του '41, στο Κατίν δεν υπήρχαν Σοβιετικοί. Την περιοχή είχαν καταλάβει οι Γερμανοί, μήνες πριν...

*

2) Μέλη της «διεθνούς» επιτροπής που συνέστησε ο ίδιος ο Γκαίμπελς για να «στοιχειοθετηθεί το έγκλημα από τους Σοβιετικούς», αποκάλυψαν (όπως ο Βούλγαρος ιατροδικαστής Μάρκοφ και ο Τσεχοσλοβάκος καθηγητής Χάγιεκ) ότι τα πτώματα ήταν ιατροδικαστικώς αδύνατο να είχαν θανατωθεί το 1940 και προσδιόριζαν ως χρόνο ταφής τους τα τέλη του '41, αρχές του '42. Ενόσω, δηλαδή, η περιοχή βρισκόταν υπό γερμανική κατοχή...
*

3) Η επιτροπή που συστήθηκε υπό τον ακαδημαϊκό Μπουρντένκο το 1944 αποκάλυψε («http://katyn.codis.ru/cccp054.htm.») ότι στους τάφους υπήρχαν κάλυκες από σφαίρες των 7,65mm και αρκετές των 9mm. Επίσης, σε αυτές των 7,65mm υπήρχε ο κωδικός «Geko». Παράλληλα, σημαντικός αριθμός θυμάτων βρέθηκε με τα χέρια δεμένα με ειδικό είδος σπάγκου.
Σημείο πρώτο: Οπλα και σφαίρες των 7,65mm και των 9mm εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαν στην ΕΣΣΔ. Υπήρχαν στη Γερμανία...

Σημείο δεύτερο: Η συντομογραφία «Geko» ανήκε στο εργοστάσιο παραγωγής σφαιρών «Genshovik». Το εργοστάσιο ήταν γερμανικό...

Σημείο τρίτο: Το είδος σπάγκου με το οποίο ήταν δεμένα τα θύματα δεν παραγόταν στην ΕΣΣΔ. Παραγόταν στη Γερμανία...

*

4)Στο ημερολόγιο του Γκαίμπελς, με εγγραφή στις 8 Μάη 1943, αναφέρονται τα εξής:
«...δυστυχώς στους τάφους του Κατίν βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες... Είναι απαραίτητο αυτή η πληροφορία να παραμείνει άκρως απόρρητη. Αν ποτέ ερχόταν εν γνώσει του εχθρού, η όλη υπόθεση του Κατίν θα κατέρρεε»...

*

Από τα παραπάνω είναι προφανές:

Ο Γκαίμπελς, όπως είχε πράξει και με τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, έτσι και στην υπόθεση του Κατίν , έστησε μια προβοκάτσια (την οποία αξιοποιεί έκτοτε η «δημοκρατική» Δύση),

για να ενοχοποιήσει τους κομμουνιστές και την ΕΣΣΔ.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι ακόμα και ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα (σ.σ.: όπως καταγράφει στο βιβλίο του «Stalin's Wars» o Βρετανός ιστορικός G. Roberts) ομολογούσε στα ιδιωτικά του έγγραφα το 1944, ένα χρόνο δηλαδή μετά τα όσα... «πιστοποιούσαν» οι Αμερικανοί αιχμάλωτοι, ότι:

«Σε κάθε περίπτωση η σφαγή πραγματοποιήθηκε από τους Γερμανούς».

Ας δούμε τώρα τη νέα «βερσιόν», όπως αυτή σκηνοθετήθηκε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ.

*

Το σενάριο «του σοβιετικού εγκλήματος» στο Κατίν επανεκδόθηκε το 1992. Τότε το γιελτσινικό καθεστώς, κατά τη διάρκεια της δίκης που στήθηκε στη Ρωσία ενάντια στο ΚΚΣΕ, υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» νέα «ντοκουμέντα», σύμφωνα με τα οποία το έγκλημα στο Κατίν διαπράχτηκε από την ΕΣΣΔ.

Τα «στοιχεία» εστάλησαν και στον Λεχ Βαλέσα στην Πολωνία.

*

Τα «ντοκουμέντα» περιλάμβαναν,

-- ένα υποτιθέμενο έγγραφο του 1940 του Λ. Μπέρια προς το ΠΓ του ΠΚΚ(μπ) που ζητούσε άδεια για την εκτέλεση των Πολωνών αξιωματικών,

-- απόσπασμα από την υποτιθέμενη απόφαση του ΠΓ που έδινε τη σχετική άδεια στον Μπέρια και

-- σημείωμα του επικεφαλής της KGB, του Σέπελιν, προς τον Χρουστσόφ το 1959, με την υπόμνηση ότι έπρεπε να καταστραφούν τα έγγραφα που «αποδείκνυαν» το έγκλημα των Σοβιετικών στο Κατίν .

Εχουμε και λέμε:

*

α): Τα «ντοκουμέντα» ήταν τόσο εμφανώς πλαστά που δεν έγιναν δεκτά ούτε κι από αυτό το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας επί εποχής Γιέλτσιν, όπου δικαζόταν το ΚΚΣΕ.

*

β): Από το 1992 κυκλοφορούν πλήθος κόπιες από αυτά τα πλαστά φωτοαντίγραφα των υποτιθέμενων ντοκουμέντων. Τα πρωτότυπα, όμως, ουδέποτε εμφανίστηκαν, παρότι ζητήθηκαν και από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας κι από την πολωνική κυβέρνηση...

Ιδού η παραχάραξη:

*

5) Στο υποτιθέμενο έγγραφο του Μπέρια υπάρχουν οι υπογραφές των Στάλιν, Μολότοφ, Μικογιάν, Βοροσίλοφ, αλλά και των Καγκάνοβιτς και Καλίνιν. Μόνο που στη συγκεκριμένη, τη 13η Σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου το Μάρτη του 1940, οι δύο τελευταίοι απουσίαζαν.
Οι παραχαράκτες, όμως, πρόσθεσαν από κεκτημένη προβοκατόρικη ταχύτητα και τα δικά τους ονόματα στο πλαστό τους έγγραφο...

*

6) Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι το ΠΓ των μπολσεβίκων ήταν τόσο ανόητο, ώστε να καταγράφει σε επίσημα έγγραφα την άδειά του για μαζικές εκτελέσεις 20.000 ανθρώπων, πώς εξηγείται ότι το «σημείωμα» του Μπέρια και η «απόφαση» του ΠΓ φέρουν την ίδια ημερομηνία «5 Μαρτίου 1940»;
Στην ιστορία των συνεδριάσεων του ΠΓ δεν υπάρχει προηγούμενο της αυθημερόν εξέτασης κάποιου ζητήματος. Η απόσταση που χώριζε την ημερομηνία του εγγράφου για τη συζήτηση κάποιου ζητήματος μέχρι την ένταξη του συγκεκριμένου ζητήματος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν τουλάχιστον μια βδομάδα.

Αυτό δεν το πρόσεξαν οι παραχαράκτες...

*

7) Ο Σέπελιν που υποτίθεται είχε στείλει «έγγραφο» στον Χρουστσόφ να καταστραφούν τα στοιχεία για το Κατίν , όταν ρωτήθηκε, το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αλλά, πέρα από αυτό, είναι δυνατόν ολόκληρος επικεφαλής της KGB να γράφει στο έγγραφό του ότι η απόφαση για την εκτέλεση των Πολωνών το 1940 πάρθηκε από το «Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΣΕ» και να μη γνωρίζει ότι το 1940 δεν ...υπήρχε ΚΚΣΕ;
Το 1940 υπήρχε ΠΚΚ(μπ), δηλαδή Πανενωσιακό Κομμουνιστικό Κόμμα (μπολσεβίκοι). Σε ΚΚΣΕ μετονομάστηκε μόνο μετά το 1952.

Αλλά ούτε αυτό το πρόσεξαν οι παραχαράκτες...

Θα επαναλάβουμε ότι η προβοκάτσια για το Κατίν διαρκεί πολλές δεκαετίες. Στη συκοφαντία έχουν συμμετάσχει πολλοί και διάφοροι όλα αυτά τα χρόνια - και στην Ελλάδα.

Και πάντα βρίσκονται οι πρόθυμοι να τη συνεχίζουν - και στην Ελλάδα.

Το δικαίωμά τους στον αυτοεξευτελισμό, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι αναφαίρετο...

*

(Για περισσότερα στοιχεία, σχετικά με την προβοκάτσια του Κατίν , παραπέμπουμε μέσω της ιστοσελίδας του «Ρ» στα άρθρα των Αναστάση Γκίκα, «Κατίν : Από τον Γκαίμπελς στους κινηματογράφους», 16/3/2008 και Γιούρι Σλομπότκιν, «Κατίν : Πώς και γιατί οι χιτλερικοί εκτέλεσαν τους Πολωνούς αξιωματικούς», 29/5/2005).

https://www.rizospastis.gr/story.do?id=7038752&textCriteriaClause=+ΚΑΤΙΝ

Επίσης αποδομημένα είναι και τα κάτωθι:
Προπαγανδιστικό ντοκυμαντέρ The Soviet Story,
Λιμός Ουκρανίας που προκάλεσε ο Στάλιν (!)
Κροστάνδη

Αυτά όμως upon request μόνο για να μην χαλάμε το νήμα.

Έλεος.
Το τοίχος έπεσε το 1989.

Τα σέβη μου, μάλλον το ποστ που απαντάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον τίτλο του θρεντ.

Status
Not open for further replies.