Που πάει η Ε.Ε.;;;

Γιατί χρειάζονται 3 τρις ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη


Πηγή: Banks'News

Η Ευρώπη οδεύει προς κάτι που θα μπορούσε να αποβεί ο τελευταίος σταθμός στην 2ετή κρίση χρέους που την ταλαιπωρεί. Ως τις 3-4 Νοεμβρίου, που θα συναντηθούν οι ηγέτες των 20 πλουσιότερων κρατών του κόσμου στις Κάνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να έχει επεξεργαστεί ένα πειστικό σχέδιο διάσωσης προκειμένου να εξασφαλίσει ότι τα χρηματοπιστωτικά προβλήματα των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας δεν θα συντρίψουν το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.


http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/3779---3--------
 
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=319695

Η S&P σχεδιάζει την υποβάθμιση πέντε ευρωπαϊκών κρατών


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Standard & Poor's, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης πιθανότατα θα υποβαθμίσει πέντε Ευρωπαϊκές χώρες – συμπεριλαμβανομένης και της άριστης σε διαβάθμιση Γαλλίας – κατά μία ή δύο βαθμίδες σε περίπτωση που η Ευρώπη διολισθήσει σε ύφεση και αυξηθούν οι δανειακές ανάγκες των κυβερνήσεων.
 
Βουλευτές ζητούν «έξοδο» της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011, 14:49


Το «αντάρτικο» των βουλευτών του καλείται να αντιμετωπίσει, για πρώτη φορά στην πρωθυπουργική του θητεία, ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Δεκάδες βουλευτές των Τόρις ετοιμάζονται να αψηφήσουν την κομματική γραμμή και να υποστηρίξουν αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συζήτηση στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων αναζωπυρώνει την από καιρό υποβόσκουσα διένεξη για την Ευρώπη, που δίχασε τους Συντηρητικούς κατά τη δεκαετία του 1990 και την οποία ο Ντέιβιντ Κάμερον ήθελε απελπισμένα να εκτονώσει, αφότου έγινε αρχηγός των Τόρις, εδώ και έξι χρόνια.

Μολονότι η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα αποτύχει και δεν έχει νομικό κύρος, θεωρείται δοκιμασία για την ηγεσία του Κάμερον και υπάρχει κίνδυνος να αυξήσει τις εντάσεις στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους φιλοευρωπαίους Φιλελεύθερους Δημοκράτες
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=404737&cid=5
 
Το ρεζουμέ του Κρούγκμαν για όσους βαριούνται τα πολλά λόγια...

"The bitter truth is that it’s looking more and more as if the euro system is doomed. And the even more bitter truth is that given the way that system has been performing, Europe might be better off if it collapses sooner rather than later."
 
Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε στις γαλλογερμανικές πιέσεις με αίτημα την άμεση έγκριση περαιτέρω οικονομικών μέτρων και μεταρρυθμίσεων, από την Ιταλία, ώστε να μην διαχυθεί η κρίση χρέους στη γείτονα χώρα, απάντησε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Περνώντας στην αντεπίθεση μετά και τη διαρροή ότι η Ευρώπη εξετάζει την στήριξη της χώρας μέσω ενός ειδικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα προβλέπει την αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά ο Ιταλός Πρωθυπουργός τόνισε ότι «κανένας, στο εσωτερικό της Ένωσης, δεν μπορεί να βαπτισθεί επίτροπος και να μιλά εξ ονόματος των εκλεγμένων κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών λαών και κανείς δεν μπορεί να δώσει μαθήματα στους εταίρους».


Ο κ. Μπερλουσκόνι, στην γραπτή του παρέμβαση, υπογραμμίζει ότι «η Ιταλία έπραξε και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει όλα όσα είναι προς συμφέρον της Ιταλίας και της Ευρώπης, όλα όσα ανταποκρίνονται στην αίσθηση κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης», ενώ αναφέρεται και στη συνεργασία με την Γερμανίδα Καγκελάριο η 'Αγκελα Μέρκελ έχει την σχετική επίγνωση και η προσπάθειά της, για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση θα μπορεί να βασισθεί στην ειλικρινή συνεργασία, των δυο χωρών.

Τέλος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο ανακοινωθέν του, τονίζει ότι η Ιταλία «ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του χρέους της, το έλλειμμά της είναι πιο περιορισμένο από εκείνο των εταίρων της και θα καταφέρει να πετύχει τον μηδενισμό της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ εντός του 2013».

«Κανένας δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την τρίτη ευρωπαϊκή οικονομία, από αυτή την εξαιρετική χώρα που συμμετείχε στην ίδρυση της Ενωμένης Ευρώπης και που θεωρεί πολύτιμη την διακρατική συνεργασία, τουλάχιστον, όσο και την υπερήφανη ανεξαρτησία της», κατέληξε.

Το βράδυ, μετά από το υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αναμένεται να ανακοινωθούν στον τύπο, μερικές, τουλάχιστον, λεπτομέρειες, των νέων μέτρων που εννοεί να λάβει η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Στις πιο πιθανές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβάνονται η αύξηση της συντάξιμης ηλικίας, η πώληση μεγάλου μέρους της περιουσίας του δημοσίου, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η έγκριση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους φοροοφειλέτες.

Η Λέγκα του Βορρά, όμως, συνεχίζει να αντιδρά και να απορρίπτει την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας, ανακοινώνοντας μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κυβερνητική κρίση, εκτός και αν ο κ. Μπερλουσκόνι, μπορέσει, τελικά, να βασιστεί στην αρωγή, του κεντρώου κόμματος Udc, αποκλειστικά και μόνο για την έγκριση, στην αίθουσα του κοινοβουλίου, των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων



http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/diethni/europe/31181-2011-10-24-18-09-04.html






Kαι μπαμ και μπουμ οι κουμπουριες....
 
"Τα παιδιά των Γερμαναράδων".Μια πραγματική,δραματική ιστορία



Είναι μια βρώμικη ιστορία που οι Νορβηγοί θα προτιμούσαν να την ξεχάσουν. Ένα κρυμμένο κομμάτι ιστορίας, που βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια ύστερα από μισό αιώνα. Στις 8 Μαΐου του 1945, ο πόλεμος δεν σταμάτησε για όλο τον κόσμο. Την ίδια εποχή ξεκίνησε στη Νορβηγία το μαρτύριο των tyskungar, των «παιδιών των Γερμαναράδων», που γεννήθηκαν από την «οριζόντια συνεργασία» των Νορβηγίδων με τους γερμανούς στρατιώτες. Μέσα σε μια μέρα, τουλάχιστον 10.000 μωρά ηλικίας δύο, τριών ή τεσσάρων ετών στερήθηκαν τους γονείς τους: ο πατέρας τους έφυγε στη Γερμανία, η μάνα τους ή φυλακίστηκε ή έφυγε κι αυτή.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9273
 
"Τα παιδιά των Γερμαναράδων".Μια πραγματική,δραματική ιστορία




Είναι μια βρώμικη ιστορία που οι Νορβηγοί θα προτιμούσαν να την ξεχάσουν. Ένα κρυμμένο κομμάτι ιστορίας, που βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια ύστερα από μισό αιώνα. Στις 8 Μαΐου του 1945, ο πόλεμος δεν σταμάτησε για όλο τον κόσμο. Την ίδια εποχή ξεκίνησε στη Νορβηγία το μαρτύριο των tyskungar, των «παιδιών των Γερμαναράδων», που γεννήθηκαν από την «οριζόντια συνεργασία» των Νορβηγίδων με τους γερμανούς στρατιώτες. Μέσα σε μια μέρα, τουλάχιστον 10.000 μωρά ηλικίας δύο, τριών ή τεσσάρων ετών στερήθηκαν τους γονείς τους: ο πατέρας τους έφυγε στη Γερμανία, η μάνα τους ή φυλακίστηκε ή έφυγε κι αυτή.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9273

Παναγία μου ανατριχιαστικές ιστορίες!!
 
Δραματικές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία με την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κυριολεκτικά στο «χείλος του γκρεμού» εξαιτίας της ασφυκτικής πίεσης για μέτρα έως την Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης και την αδιαπραγμάτευτη αντίθεση της Λέγκας του Βορρά στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση.





«Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε τη συντάξιμη ηλικία στα 67 για να ικανοποιήσουμε τους Γερμανούς. Ο κόσμος θα μας σκοτώσει» δηλώνει ο Ουμπέρτο Μπόσι.

Προσερχόμενος στο Κοινοβούλιο ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά είπε για πρώτη φορά ξεκάθαρα ότι αυτή τη φορά υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσει η κυβέρνηση -και σε αυτή την περίπτωση, τόνισε, ο μόνος δρόμος είναι η προσφυγή στις κάλπες και όχι μία κυβέρνηση τεχνοκρατών με επικεφαλής τον Τζιάνι Λέτα, ιδέα που συζητείται το τελευταίο διάστημα στην Ιταλία.


«Η κυβέρνηση κινδυνεύει. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι μία δραματική στιγμή» είπε ο Μπόσι στους δημοσιογράφους για να διαμηνύσει: «Δεν είναι δυνατόν να ανεβάσουμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη για να κάνουμε χάρη στους Γερμανούς. Δεν μπορούμε να το κάνουμε, ο κόσμος θα μας σκοτώσει».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Λέγκας του Βορρά συνεχίζονται μετά το πλήρες αδιέξοδο στο υπουργικό συμβούλιο που συγκλήθηκε εκτάκτως τη Δευτέρα μετά το γαλλογερμανικό τελεσίγραφο για εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μέτρων για την ανάπτυξη και τη μείωση του κολοσσιαίου χρέους έως την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Οι Βρυξέλλες αναμένουν επιστολή για τα μέτρα με την υπογραφή Μπερλουσκόνι μέσα σε επόμενο 24ωρο και οι αναλυτές στη Ρώμη τονίζουν πως είναι η πρώτη φορά στην Ιταλία που μία κυβέρνηση οδηγείται σε κρίση λόγω των απαιτήσεων και των πιεστικών παρεμβάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εταίρων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσπαθεί πλέον να διαπραγματευθεί ένα μέτρο που χαρακτηρίζεται από βαθμιαία αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης με σημείο αναφοράς το νόμο που είχε επεξεργασθεί ο νυν υπουργός Εσωτερικών και ανώτατο στέλεχος της Λέγκας Ρομπέρτο Μαρόνι, όταν ήταν υπουργός Εργασίας, στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι της περιόδου 2001-2006.

Οι αντιρρήσεις του Μπόσι, όμως, έως τώρα, δεν κάμπτονται.


Ενδεικτική του κλίματος είναι και η δήλωση του Ιταλού υπουργού Υποδομών Αλτέρο Ματεόλι, ο οποίος τόνισε ότι «υπάρχει όντως η περίπτωση να πέσει η κυβέρνηση, αλλά υφίστανται ακόμη κάποια περιθώρια διαπραγμάτευσης». Κατά τον Ματεόλι, «όλοι συμφωνούν πως είναι προτιμότερο να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη λύση και δεν είναι εύκολο».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ως εναλλακτική λύση μελετάται η έγκριση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων των φορολογικών χρεών και νομιμοποίησης των αυθαιρέτων -συνολικά 11 χωριστές ρυθμίσεις. Οι Βρυξέλλες δεν αντιμετωπίζουν όμως ευνοϊκά την συγκεκριμένη λύση, καθώς την θεωρεί μόνον προσωρινή διέξοδο.

Ο Μπερλουσκόνι υφίσταται από την μία πλευρά τις πιέσεις της Ευρώπης για αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική και στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης. Από την άλλη, έχει χάσει την δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τους Ιταλούς βιομηχάνους, τις καλές σχέσεις του με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «ο χρόνος έχει λήξει και η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο», επιμένοντας ότι «αν δεν εγκριθούν νέα μέτρα για την ανάπτυξη η κυβέρνηση πρέπει να βγάλει το απαιτούμενο συμπέρασμα».

«Οι εταίροι της Ιταλίας έχουν ανάγκη από σαφήνεια. Είναι σημαντικό να πεισθούν» δήλωσε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Οικονομικές Υποθέσεις Αμαντέου Αλταφάζ.

Πριν από την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, ο Μπερλουσκόνι εξέδωσε ανακοίνωση για να απαντήσει στο πιεστικό κλίμα που δημιουργήθηκε για την Ιταλία στις Βρυξέλλες, στην οποία δηλώνει ότι «κανείς δεν είναι σε θέση να παραδίδει μαθήματα στους εταίρους του».
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

"Τα παιδιά των Γερμαναράδων".Μια πραγματική,δραματική ιστορία



Είναι μια βρώμικη ιστορία που οι Νορβηγοί θα προτιμούσαν να την ξεχάσουν. Ένα κρυμμένο κομμάτι ιστορίας, που βγαίνει επιτέλους στην επιφάνεια ύστερα από μισό αιώνα. Στις 8 Μαΐου του 1945, ο πόλεμος δεν σταμάτησε για όλο τον κόσμο. Την ίδια εποχή ξεκίνησε στη Νορβηγία το μαρτύριο των tyskungar, των «παιδιών των Γερμαναράδων», που γεννήθηκαν από την «οριζόντια συνεργασία» των Νορβηγίδων με τους γερμανούς στρατιώτες. Μέσα σε μια μέρα, τουλάχιστον 10.000 μωρά ηλικίας δύο, τριών ή τεσσάρων ετών στερήθηκαν τους γονείς τους: ο πατέρας τους έφυγε στη Γερμανία, η μάνα τους ή φυλακίστηκε ή έφυγε κι αυτή.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=9273

Απίστευτη φρίκη...
 
Τα λέγαμε, τα ξαναλέγαμε, τώρα τα λένε και άλλοι.....


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ...

ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ
Του PAUL KRUGMAN

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!

Αν δεν ήταν τόσο τραγική, η τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση θα ήταν αστεία, με μια αίσθηση μαύρου χιούμορ. Καθώς το ένα σχέδιο διάσωσης καταρρέει μετά το άλλο, οι Πολύ Σοβαροί Άνθρωποι της Ευρώπης - που είναι, αν αυτό είναι δυνατό, πιο πομπώδεις και αυτάρεσκοι από τους αμερικανούς ομολόγους τους- συνεχίζουν να εμφανίζονται ολοένα και πιο γελοίοι.
Η Ελλάδα, από όπου ξεκίνησε η κρίση, αποτελεί πλέον μια ζοφερή δευτερεύουσα υπόθεση. Ο παρόν και ξεκάθαρος κίνδυνος προέρχεται αντιθέτως από ενός είδους τράπεζα που λειτουργεί στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Επενδυτές που φοβούνται μια πιθανή χρεοκοπία, απαιτούν υψηλά επιτόκια για το ιταλικό χρέος. Και αυτά τα υψηλά επιτόκια, αυξάνοντας το φορτίο του δανεισμού δανεισμού, καθιστούν πιθανότερη τη χρεοκοπία.

http://www.iskra.gr/index.php?optio...meno-&catid=96:2010-06-04-22-41-29&Itemid=290
 
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=406277&cid=5

Νέες πιέσεις ΗΠΑ προς ΕΕ για αντιμετώπιση της κρίσης χρέους

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011, 23:35

Νέο μήνυμα ΗΠΑ προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν απόψε αποφασιστικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο εκπρόσωπος αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ είπε σε συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου πως «εκτιμούμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα και πρέπει και η πολιτική τους θέληση να είναι στο ίδιο επίπεδο».

«Συνεχίζουμε να συζητάμε με τους ευρωπαίους ομολόγους μας και να τους ζητάμε να πάρουν αποφασιστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα γρήγορα», πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011, 23:35
 
Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Μπερλουσκόνι κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να υποστηρίξουν το σχέδιο, τονίζοντας ότι η «Ιταλία δεν είναι Ελλάδα».


«Εμείς δεν υιοθετήσαμε μέτρα τόσο αρνητικά, όπως στην Ελλάδα όπου απολύθηκε ένας σημαντικός αριθμός δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 25% οι μισθοί» δήλωσε για να προσθέσει ότι στην Ιταλία «δεν θα γίνει τίποτα απ' όλα αυτά από την στιγμή που προβλέπεται μόνον η δυνατότητα μετάθεσης των δημοσίων υπαλλήλων και η προσφυγή στο ταμείο ανεργίας, για περιορισμένες χρονικές περιόδους».

Επί ποδός πολέμου τα ιταλικά συνδικάτα, διακηρύσσουν κοινή δράση ενάντια στις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις Βρυξέλλες υπό την πίεση Γαλλίας και Γερμανίας. «Κόκκινο πανί» για τους συνδικαλιστές η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και η διευκόλυνση των απολύσεων.


Με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις Βρυξέλλες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατόρθωσε να «πετύχει» τη σύσταση ενός κοινού μετώπου μεταξύ των ιταλικών συνδικάτων έπειτα από χρόνια διενέξεων και διαφωνιών.

Οι μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, Cgil, Cisl και Uil, κατέστησαν σαφές ότι είναι κάθετα αντίθετες στην μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και στην διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, παρεμβάσεις που ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε στους Ευρωπαίους εταίρους.