Που πάει η Ε.Ε.;;;

Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Και η Λιβύη έχει κάνει ιμπεριαλιστικούς πολέμους (έχει εισβάλει στο Τσαντ). Άρα δικαιούνται οι Τσαντινοί μόνιμης εγκατάστασης στη Λιβύη;

Κώστα κάτι άλλο θες να πεις, αλλά δεν σου βγήκε. Τι ρώτησες, τι απάντησα και τι λες....?

Δεν δικαιολογώ κανέναν πόλεμο. Απάντησα στην πολύ απλή ερώτηση σου.....

Κώστα κάτι άλλο θες να πεις, αλλά δεν σου βγήκε. Τι ρώτησες, τι απάντησα και τι λες....?

Δεν δικαιολογώ κανέναν πόλεμο. Απάντησα στην πολύ απλή ερώτηση σου.....

Προσπαθώ να σου πω ότι το γεγονός ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν σε πολεμικές εισβολές δε σημαίνει ότι δικαιούνται όλοι οι φτωχοί και αναξιοπαθούντες να μεταναστεύσουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα θέλουν. Για να στο κάνω τάληρα, το γεγονός ότι οι Άγγλοι συμμετείχαν στον πόλεμο στο Ιράκ δε σημαίνει ότι οι Λίβυοι δικαιούνται να μεταναστεύσουν στην Ιταλία.

Αν δεν σκοτώσεις τον φασίστα μέσα σου, δεν κάνεις δουλειά Κώστα......

Δημήτρη, δεν είναι όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σου φασίστες. Ενίοτε έχουν απλά άλλη άποψη.

Προσπαθώ να σου πω ότι το γεγονός ότι κάποιες ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν σε πολεμικές εισβολές δε σημαίνει ότι δικαιούνται όλοι οι φτωχοί και αναξιοπαθούντες να μεταναστεύσουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα θέλουν. Για να στο κάνω τάληρα, το γεγονός ότι οι Άγγλοι συμμετείχαν στον πόλεμο στο Ιράκ δε σημαίνει ότι οι Λίβυοι δικαιούνται να μεταναστεύσουν στην Ιταλία.

Κώστα με συγχωρείς αλλά πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω......

Ερχεται η Αγγλία και βομβαρδίζει την Ελλάδα....και μου λες οτι εγω που μου έχει καταστραφεί το σπίτι, η οικογένεια μου, κλπ....δεν ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να πάω στην Τουρκία να μείνω???

Πραγματικά αδυνατώ....

Δήλαδη αν πήγαιναν ολοι οι μετανάστες στις χώρες που τις βομβάρδιζαν θα ήμασταν ΟΚ?? Δηλαδή η αλληλεγγύη δεν παίζει πια κανέναν ρόλο? Δεν σημαίνει τίποτα για κανέναν? Τι σκατά κοινωνία έχουμε δομήσει??

Δεν θα ήθελα να επεκταθώ...

Νοιώθω πολύ πόνο για τους τόσους νεκρούς.
Αλλά επειδή το θέμα είναι "Που πάει η Ε.Ε.;;;" τι προτείνετε; Να ανοίξουν τα σύνορα και να ορμήξουν όλοι οι δυστυχισμένοι του κόσμου;
Σίγουρα η εκμετάλλευση και από τους πολιτισμένους Ευρωπαίους έχει φέρει την εξαθλίωση στην Αφρική αλλά είναι η λύση να έλθουν όλοι εδώ;
Επαναλαμβάνω: τι προτείνετε;

Αν οι δυστυχισμένοι αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να έρχονται εδώ, οι ευρωπαίοι πως έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν εκεί και να επεμβαίνουν και να καταστρέφουν τις ζωές τους ?????????????????????????

Επιλεκτική ευαισθησία έχεις. Δεν νομίζεις???

Ερχεται η Αγγλία και βομβαρδίζει την Ελλάδα....και μου λες οτι εγω που μου έχει καταστραφεί το σπίτι, η οικογένεια μου, κλπ....δεν ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να πάω στην Τουρκία να μείνω???

Πραγματικά αδυνατώ....

Δήλαδη αν πήγαιναν ολοι οι μετανάστες στις χώρες που τις βομβάρδιζαν θα ήμασταν ΟΚ?? Δηλαδή η αλληλεγγύη δεν παίζει πια κανέναν ρόλο? Δεν σημαίνει τίποτα για κανέναν? Τι σκατά κοινωνία έχουμε δομήσει??

Τι να επεκταθεις ρε Αιμίλιε. Να κάτσουν εκεί να φάνε τις βόμβες τους ήσυχα ήσυχα και να μην έρχονται εδώ και μας χαλάνε την μόστρα...

Αν οι δυστυχισμένοι αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να έρχονται εδώ, οι ευρωπαίοι πως έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν εκεί και να επεμβαίνουν και να καταστρέφουν τις ζωές τους ?????????????????????????

Επιλεκτική ευαισθησία έχεις. Δεν νομίζεις???

και για να έχουμε καλό ερώτημα... Απο πότε τα σύνορα είναι κλειστά???? Οεο??? (ρητορική)...

και για να έχουμε καλό ερώτημα... Απο πότε τα σύνορα είναι κλειστά???? Οεο??? (ρητορική)...

Κλειστά σύνορα για τους ανθρώπους , "ανοιχτά" για το κεφάλαιο να κάνει τις επενδύσεις όπου βρίσκει πιο φθηνούς εργάτες.

Υ.Γ Τι δεν καταλαβαίνεις???

Δημήτρη, δεν είναι όλοι όσοι διαφωνούν μαζί σου φασίστες. Ενίοτε έχουν απλά άλλη άποψη.

Ενίοτε αυτή η άλλη άποψη είναι φασιστική.

Αν δεν αισθάνεσαι καλά με αυτή έχεις την δυνατότητα να την αλλάζεις.

Πραγματικά αδυνατώ....

Ξεκίνησα ρωτώντας από ποιά πολιτική της ΕΕ προκλήθηκε η τραγωδία. Μου απαντάς για εισβολές. Ο Βασίλης προτείνει ως λύση να μπορεί να έρχεται όποιος θέλει ελεύθερα. Παρεμπιπτόντως, όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες δικαιούνται πολιτικού ασύλου και μπορούν να μείνουν στην ΕΕ. Εγώ απαντάω ότι δε μπορείς να λες ότι επειδή γενικώς και αορίστως κάποιες χώρες βομβαρδίζουν άλλες αυτό δίνει το δικαίωμα σε όλους τους ανθρώπους να πάνε όπου θέλουν.

Για να επιστρέψω στο παράδειγμά σου, αν η Αγγλία βομβαρδίσει την Ελλάδα βεβαίως και οι Έλληνες πρέπει να μπορούν να πάνε στην Τουρκία για να γλιτώσουν (το προβλέπει νομίζω και το διεθνές δίκαιο). Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν και οι Βούλγαροι να πάνε στην Τουρκία, αν δεν βομβαρδιστούν.

Ξεκίνησα ρωτώντας από ποιά πολιτική της ΕΕ προκλήθηκε η τραγωδία. Μου απαντάς για εισβολές. Ο Βασίλης προτείνει ως λύση να μπορεί να έρχεται όποιος θέλει ελεύθερα. Παρεμπιπτόντως, όσοι μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες δικαιούνται πολιτικού ασύλου και μπορούν να μείνουν στην ΕΕ. Εγώ απαντάω ότι δε μπορείς να λες ότι επειδή γενικώς και αορίστως κάποιες χώρες βομβαρδίζουν άλλες αυτό δίνει το δικαίωμα σε όλους τους ανθρώπους να πάνε όπου θέλουν.

Για να επιστρέψω στο παράδειγμά σου, αν η Αγγλία βομβαρδίσει την Ελλάδα βεβαίως και οι Έλληνες πρέπει να μπορούν να πάνε στην Τουρκία για να γλιτώσουν (το προβλέπει νομίζω και το διεθνές δίκαιο). Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν και οι Βούλγαροι να πάνε στην Τουρκία, αν δεν βομβαρδιστούν.

Κώστα ξέρεις πολύ καλά οτι αυτό που λες είναι προβοκατόρικο. Οταν μιλάμε για τους μετανάστες απο την Ερυθραία που πνίγηκαν μιλάμε για μερικές εκαντοντάδες άτομα που προσπάθησαν να περάσουν "απέναντι" και πνίγηκαν όλοι(εικάζω, εύχομαι όχι). Για να είμαστε και ξεκάθαροι οταν λέμε οτι θα φύγουν απο το Τσαντ να πάνε στην Λιβύη, μιλάμε για μερικές εκαντοντάδες άνθρωποι..... Δεν μιλάμε για ολόκληρο τον πληθυσμό μιας χώρας.

Απο την άλλη αν το πάμε όπως λες, τότε καλά κάνει η ΕΕ και θα θέσει περιορισμούς και εντός της για τους "οικονομικούς" μετανάστες απο Ελλάδα και λοιπές τριτοκοσμικές χώρες. Απο που και ως που εχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μεταναστευουν....??

Εσυ ο ίδιος αν δεν κάνω λάθος, πρόλαβες και έφυγες(χωρίς να το θέλεις απο οτι έχεις αναφέρει δημόσια). Αν εγω θελήσω σε 2 χρόνια και δεν μου το επιτρέπει η ΕΕ, θα μου πεις το ίδιο???

Αρα η διαφορά μεταξύ εμένα και του πολίτη της Ερυθραίας είναι η χώρα που γεννηθήκαμε.....

Κατα εμέ αυτό είναι κατάπτυστο. Ξέρω οτι έτσι λειτουργεί ο Καπιταλισμός, αλλά παραμένει κατάπτυστο. Πόσο κιόλας όταν βλέπω πολύ συχνά πια λευκά φέρετρα ανήλικων ψυχών.

Φυσικά μην ξεχνάμε και τα νεκρά παιδιά απο πολέμους που πέφτουν στον βωμό του χρήματος και του ιμπεριαλισμού.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες το πρώτο που θα έπρεπε να κάνουν είναι να υπογράψουν συνθήκη απεμπλοκής απο οποιοδήποτε μελλοντικό πόλεμο, σύρραξη, κλπ....

Να θέσουν διαφορετική μεταναστευτική πολιτική, σύμφωνά με τις τελευταίες εξελίξεις που έχει η παγκόσμια τραπεζική κρίση στους λαούς των φτωχών χωρών που μέχρι τώρα απομυζούσαν(και συνεχίζουν να κάνουν)....

Να ασκήσουν πολιτικές πιέσεις στους "πλανητάρχες" του κόσμου με κάθε μέσο που διαθέτουν...

και άλλα πολλά που φυσικά δεν πρόκειται να κάνουν, γιατί το χρήμα rules everything...

Tο 24% των Γάλλων πρόθυμο να ψηφίσει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στις δημοτικές του 2014.Το 25% το θεωρεί κλασσικό κόμμα της δεξιάς....

:2thumb22sup:

Ελα ρε με την παπάτζα του Νίκου Δήμου...Αμάν ...

Μην ξεχνάς ότι αυτή την παπάτζα την πέταξε και ο κοροβέσης...

Υ.Γ Λίγο παραλλαγμένη. Είπε σκότωσε τον μπάτσο που κρύβεις μέσα σου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Μην ξεχνάς ότι αυτή την παπάτζα την πέταξε και ο κοροβέσης...

Υ.Γ Λίγο παραλλαγμένη. Είπε σκότωσε τον μπάτσο που κρύβεις μέσα σου.

Και αυτό παπάτζα είναι....Απο πότε ατομικοί 'ψυχολογισμοί'' εισάγονται με τέτοιο τρόπο στην πολιτική?

Προπηλακίστηκε ο Μπαρόζος το τσουτσέκι και τον φώναζαν δολοφόνο ,όταν πήγε στο ''κέντρο υποδοχής προσφύγων'' της Λαμπεντούζα..

Καλέ καταρρέουν οι Θεοδωρόπουλοι,Τα Φελέκια ,οι Κανέλληδες και όλα τα χρυσαύγουλα του ''εκσυγχρονισμού''.....

''Ανομία'.
'Βία'':music-smiley-005: