Που πάει η Ε.Ε.;;;

Η Πορτογαλία στο μάτι του ευρω-κυκλώνα


Πηγή: FT (via euro2day)
by David Oakley

Το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ, καθώς κλιμακώνονται δραματικά οι φόβοι ότι η Λισσαβόνα θα υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών σε χρεωστικές υποχρεώσεις της.

Τα επιτόκια στις πορτογαλικές εκδόσεις, που κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές, ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ από την ένταξη στο ευρώ, για τα 3ετή, 5ετή και 10ετή ομόλογα, ενώ το κόστος αγοράς εξασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοστασίου μέσω των CDS, επίσης ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι φόβοι για χρεοκοπία της πορτογαλικής οικονομίας έχουν κλιμακωθεί δραματικά πλέον. Ενας τραπεζίτης δήλωσε στους FT: «Η Ελλάδα θα κηρύξει χρεοστάσιο. Η αγορά είναι πεπεισμένη για αυτό. Και πλέον θεωρείται πολύ πιθανό να ακολουθήσει η Πορτογαλία. Η χώρα δεν έχει αρκετά χρονικά περιθώρια να αποκαταστήσει την οικονομία της και να επαναφέρει τα yields στα κρατικά ομόλογα σε ανεκτά επίπεδα.»

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/676936/ArticleFTgr.aspx
 
«Ανοησίες οι δηλώσεις Κάμερον για τη στάση της Αργεντινής στα Φώκλαντς»


Η Κριστίνα Φερνάντες επέστρεψε «στη δουλειά» μετά από επέμβαση


Στα καθήκοντά της επέστρεψε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες μετά από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση καρκίνου από τον θυρεοειδή.

Η πρόεδρος υποβλήθηκε σε εγχείριση στις 4 Ιανουαρίου, ενώ ένα 24ωρο αργότερα οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι από τη βιοψία προέκυψε ότι δεν πάσχει από καρκίνο, ούτε χρειάζεται τελικά να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Υστερα από 24 μέρες αναρρωτικής άδειας, η Φερνάντες εμφανίστηκε και πάλι στο Προεδρικό Μέγαρο στελεχωμένη από το σύνολο σχεδόν του Υπουργικού της Συμβουλίου.

Ευχαρίστησε τους πολίτες που ενδιαφέρθηκαν για την υγεία της, και επέστρεψε «στη γνωστή δουλειά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε αρκετές περιπτώσεις η πρόεδρος έδειξε τον λαιμό της στους φωτογράφους για να δουν την τομή από την επέμβαση.

Κατά τα άλλα, η πρόεδρος αναφέρθηκε στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, οι οποίοι ξεπέρασαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 το 9%, ενώ είπε ότι η ανεργία στο ίδιο διάστημα μειώθηκε στο 6,7%.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού για την «αποικιοκρατική» -όπως την χαρακτήρισε- στάση της Αργεντινής στο θέμα των Φώκλαντς.

«Ανοησίες» είπε και συμπλήρωσε: «Θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν τους κακούς αυτής της υπόθεσης, αλλά δεν είμαστε εμείς οι κακοί».

Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή κατάφερε να πείσει τις γειτονικές χώρες να μην δέχονται πλοία με τη σημαία των Νήσων Φώκλαντς στα λιμάνια τους.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Βρετανίας, η οποία κατηγόρησε την Αργεντινή για αποικιοκρατική στάση.

«Είναι περίεργο να μας κατηγορούν για αποικιοκράτες αυτοί που εφηύραν τον όρο» απάντησε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, καλώντας το Λονδίνο να σεβαστεί τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, τα οποία καλούν τα δύο μέρη σε διαπραγματεύσεις για το μέλλον των νησιών.

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=440292&h1=true
 
Λονδίνο: Στους δρόμους τα ΑμΕΑ


Σε διαδήλωση - καταγγελία των σχεδίων της κυβέρνησης Κάμερον για μαχαίρι στα επιδόματά τους προχώρησαν άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη τη Βρετανία σε κεντρικό σημείο του Λονδίνου.

Οι διαδηλωτές λένε ότι οι εξαγγελίες των Συντηρητικών και Φιλελεύθερων για νοικοκύρεμα στα επιδόματα με επαναλαμβανόμενους έλεγχους στους δικαιούχους κρύβουν τον αληθινό στόχο που, όπως υποστηρίζουν, είναι η μείωση των δαπανών για το κράτος πρόνοιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν 5 χρόνια άτομα με ειδικές ανάγκες έριξαν κόκκινη μπογιά στη Downing Street και ο τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ αντιμέτωπος με τη λαϊκή κατακραυγή ακύρωσε παρόμοια σχέδια.

http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17572&subid=2&pubid=28593586
 
Ισπανοί διαδηλώνουν υπέρ του δικαστή Γκαρθόν πριν οδηγηθεί στο εδώλιο

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον Ισπανό δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν ο οποίος οδηγείται σε δίκη για «κατάχρηση εξουσίας» με φόντο την προσπάθειά του να ερευνήσει την εξαφάνιση 114.000 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου και της επακόλουθης δικτατορίας του στρατηγού Φράνκο.

http://tvxs.gr/news/kosmos/ispanoi-...=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs
 
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231147803

Σε απεργιακό κλοιό οι Βρυξέλλες

«Όχι άλλη λιτότητα» φωνάζουν οι Βέλγοι απεργοί στους Ευρωπαίους ηγέτες


....Τα συνδικάτα του Βελγίου αντιδρούν στα κυβερνητικά σχέδια περικοπής δαπανών με ζητούμενο την εξοικονόμηση 11,3 δισ. ευρώ και στην πρόταση αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. Στις Βρυξέλλες, ακτιβιστές του FTGB μοίρασαν προκηρύξεις με τίτλο «Ας μην μας ληστέψουν»....."

Καλά γίνονται τέτοια πράγματα στην Ευρώπη ;
 
Κρατηθείτε.....Απογειωνόμαστε...σιγά...σιγά....

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231147911


Δημοσίευση: 31 Ιαν. 2012, 11:23

Στο στόχαστρο υγεία και δημογραφικό
Με υποβαθμίσεις προειδοποιεί η Standard & Poor's χώρες της G20



Aθήνα
Περικοπές στις δαπάνες υγείας των κρατών της G20 ζήτησε σήμερα η Standard & Poor's, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο οίκος αξιολόγησης προειδοποίησε ότι θα υποβαθμίσει συνολικά την πιστοληπτική αξιολόγηση, ακόμη και στο επίπεδο junk, των κρατών αυτών το 2015 εάν δεν εφαρμόσουν περικοπές για να περιορίσουν τις αυξανόμενες δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης και άλλα κόστη που σχετίζονται με τη δημογραφική γήρανση.

Η Standard & Poor's εκτιμά πως το δημογραφικό πλήττει τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ καθώς η γήρανση των πληθυσμών πιέζει τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλισης.

«Αν οι κυβερνήσεις δεν τροποποιήσουν τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισής τους, οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης δεν θα είναι διατηρήσιμες» δήλωσε ο αναλυτής του οίκου Μάρκο Μρίσνικ.

Σύμφωνα με τον οίκο, αν δεν υιοθετηθούν μεταρρυθμίσεις, οι υποβαθμίσεις του αξιόχρεου που θα οφείλονται στις δαπάνες υγείας θα αρχίσουν σε τρία χρόνια, οδηγώντας τελικά στην αύξηση του αριθμού των χωρών με χαμηλή πιστοληπτική διαβάθμιση (junk) έως το 2020.

Τέλος, η Standard & Poor's τονίζει ότι δεν αρκούν οι μεταρρυθμίσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων των χωρών της G20 για να αντιστραφεί η επιβαρυμένη κατάσταση.

Newsroom ΔΟΛ
 
γιατι δε μας λενε κατ'ευθειαν να κανουμε ιδιωτικη ασφαλιση,που ειναι και εγγυημενο το ''κανονι'' που θα βαρεσουν οι ασφαλιστικες εταιρειες και θα ''τρεχουν'' μετα τα κρατη με δανεικα για να τις στηριξουν και μας αραδιαζουν ολες αυτες τις μπουρδες με τα δημογραφικα και τις υψηλες δαπανες;
 
γιατι δε μας λενε κατ'ευθειαν να κανουμε ιδιωτικη ασφαλιση,που ειναι και εγγυημενο το ''κανονι'' που θα βαρεσουν οι ασφαλιστικες εταιρειες και θα ''τρεχουν'' μετα τα κρατη με δανεικα για να τις στηριξουν και μας αραδιαζουν ολες αυτες τις μπουρδες με τα δημογραφικα και τις υψηλες δαπανες;

Γιατί έχουν διδαχτεί από τον Γκέμπελς την σωστή σειρά που πρέπει να έχει η προπαγάνδα.....

Μην γίνει κανένα ατύχημα και έχουμε και τίποτα επαναστάσεις.....χιχι!!!
 
θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.
Μας τα χουνε ζαλισει,τους λεμε,ρε παιδια σας εχουμε παρει χαμπαρι πια,μεχρι και οι πετρες σας μαθανε,τιιιιιποτα αυτοι,εκει στο κουτοχορτο,φατε σανο.
 
το κουτόχορτο είναι πιο νόστιμο από άλλο χόρτο και νομιμότατο! η πλειοψηφία το προτιμά!
 
Περικοπές στις δαπάνες υγείας των κρατών της G20 ζήτησε σήμερα η Standard & Poor's,

Δε πάμε καθόλου καλά

Αυτός ο πλανήτης πρέπει να αυτοκαταστραφεί

Η ανθρωπότητα να εξαφανιστεί

Μπας και εμφανιστεί καμία σκεπτόμενη φυλή
 
Εκτοξεύτηκε στο 19,2% η ανεργία στην Ελλάδα

Ιταλία: Άνεργοι το 31% των νέων

Ε.Ε: Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η ανεργία

CapitalismTeaser3.JPG
 
Μα τόση δημοκρατία από τους πολιτισμένους δεν αντέχεται λέμε

Βουλευτές στα νύχια της... Γκεστάπο!

Σοκ προκαλεί στην υπόλοιπη Ευρώπη η είδηση ότι ο ολοκληρωτικός χαρακτήρας του κράτους στη Γερμανία έχει οδηγήσει στο σημείο οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας να παρακολουθούν ως «υπόπτους ανατρεπτικής δράσης» 27... βουλευτές (!!!) της Αριστεράς στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας και 11 ακόμη βουλευτές του ίδιου κόμματος σε τοπικά κοινοβούλια. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολουθεί η σύγχρονη «Γκεστάπο» (η οποία σήμερα ονομάζεται Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος - B7V) συμπεριλαμβάνονται η πρόεδρος του κόμματος Αριστερά Γκεζίνε Λετς, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, η αντιπρόεδρος της Βουλής Πέτρα Πάου, μέχρι και ο Στέφεν Μπόχαν που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των... γερμανικών μυστικών υπηρεσιών!!!
 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=119634&catid=7


“Να φάω ή να πληρώσω τα φάρμακά μου;” - Πάνω από 115 εκατομμύρια φτωχοί στην ΕΕ
Κατερίνα Λάσκαρη


- Συγκλονιστική έρευνα της El Pais για την φτώχεια που "καταπίνει" τους ευρωπαίους
- 100 με 150 εκατομμύρια πολίτες κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο
- Δεν μπορεί να υπολογισθεί με ακρίβεια πόσοι είναι πλέον οι άστεγοι!

Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία είναι στην δίνη της κρίσης με ιλιγγιώδη ποσοστά ανεργίας και με την πραγματικότητα να είναι τόσο σκληρή και συνάμα τόσο ίδια και στις τρεις αυτές χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Η εφημερίδα El Pais χρησιμοποιεί παραδείγματα πολιτών που είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και δεν περιμένουν τίποτα από το μέλλον. Απλά προσπαθούν να βγάλουν όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινα την κάθε ημέρα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας ξεκινά με τον 75χρονο Δημήτρη Παυλόπουλο, που παίρνει σύνταξη 550 ευρώ τον μήνα και πρέπει να δαπανά σε φάρμακα 150 ευρώ. Το διαρκές δίλημμά του είναι πλέον αν θα πάρει γάλα ή φάρμακα, καθώς και τα δύο δεν μπορεί να τα αντέξει το πορτοφόλι του.

Ο Μανουέλ Χ. είναι ένας μακροχρόνιος άνεργος που δεν δικαιούται πλέον επίδομα ανεργίας. Ζει σε ένα νοικιασμένο σπίτι, πηγαίνει στα συσσίτια και παίρνει ρούχα από μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Ο Ρομπέρτο και η Μαριλίσα Μαδέρα κατάγονται από τον Ισημερινό και πριν από λίγο καιρό έχασαν το διαμέρισμα που είχαν αγοράσει στη Μαδρίτη. Με τέσσερα παιδιά και ένα χρέος 100.000 ευρώ, αδυνατούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η φτώχεια πλήττει πλέον τη μεσαία τάξη της Ευρώπης, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα σε ένα δισέλιδο αφιέρωμά της.

Είναι άνθρωποι που πρέπει να διαλέξουν αν θα φάνε ή θα πληρώσουν το δάνειό τους!

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το 2009 υπήρχαν στις 27 χώρες 115 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (23,1% του πληθυσμού).

'Αλλα 100 με 150 εκατομμύρια κινδυνεύουν επίσης, καθώς δύο μήνες ανεργίας και ένα δάνειο που δεν μπορεί να πληρωθεί μπορούν να βυθίσουν οποιονδήποτε στον όλεθρο. Το 2007, πριν ξεσπάσει η χρηματοπιστωτική κρίση, κάτω από το όριο της φτώχειας βρίσκονταν 85 εκατομμύρια άνθρωποι (17% του πληθυσμού). Στην κατάλογο περιλαμβάνονται χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, αλλά και η Γαλλία, η Γερμανία και η Αυστρία.

Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην Βρετανία, όπου η φτώχεια των παιδιών είναι τόσο μεγάλη, ώστε η χώρα κατατάσσεται 22η μεταξύ των 27, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος John Rowntree. Το Λονδίνο είναι η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό ανηλίκων κάτω από το όριο της φτώχειας στη Βρετανία. Η κοινωνική κληρονομιά του θατσερισμού, που οξύνθηκε με την κρίση, έχει πλήξει 13,4 εκατομμύρια ανθρώπους, το 22% του βρετανικού πληθυσμού.

Τα στατιστικά στοιχεία της φτώχειας διαφέρουν πολύ από χώρα σε χώρα.

Στη Βουλγαρία (46,2%) και στη Ρουμανία (43,1%) τα ποσοστά της φτώχειας είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στο άλλο άκρο βρίσκονται η Τσεχική Δημοκρατία (14%), η Ολλανδία (15,1%) και η Σουηδία (15,9%).

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι στις τρεις κατηγορίες που είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια - τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τους μετανάστες, δηλαδή την ηλικία, το φύλο και την εθνότητα - έχει προστεθεί μια ομάδα πολιτών που δεν μπορεί να περιληφθεί σε κάποια κατηγορία.

Υστερα από 15 χρόνια παχέων αγελάδων και δημιουργίας πλούτου, η κρίση πλήττει ένα μέρος του πληθυσμού που μέχρι το 2007 είχε τις βασικές του ανάγκες καλυμμένες. Το 2010 ήταν το ευρωπαϊκό Ετος κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Η Στρατηγική της Λισαβώνας κατέληγε με τη φράση ότι πρέπει να δοθεί ένα τελειωτικό κτύπημα στη φτώχεια και εγκαινίαζε τη Στρατηγική 2020. Όμως η κρίση διέλυσε τις καλές προθέσεις. Και ο βασικός στόχος της Στρατηγικής 2020, να περιοριστεί αυτή τη δεκαετία ο αριθμός των φτωχών σε 20 εκατομμύρια, ισοδυναμεί πλέον με ουτοπία.
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Τέλος, η Standard & Poor's τονίζει ότι δεν αρκούν οι μεταρρυθμίσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων των χωρών της G20 για να αντιστραφεί η επιβαρυμένη κατάσταση.

Newsroom ΔΟΛ

Ορθώς . Θάνατος σε όποιον δεν εργάζεται μέχρι να πεθάνει .