Που πάει η Ε.Ε.;;;

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο σιδηράς πειθαρχίας και κυρώσεων ενέκρινε το Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας με συντριπτική πλειοψηφία δεδομένης της άνευ όρων στήριξης του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος. Εγκρίθηκε, παράλληλα, η συμφωνία για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, που ορίζει την αυστηρή πειθαρχία ως το βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, εγκρίθηκε την Παρασκευή με 204 ψήφους υπέρ, 24 κατά και δύο αποχές στη Λισαβόνα, και η Πορτογαλία είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα που προχωρά στην κύρωση της συνθήκης.

Με την έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιου επιδιώκει να καταδείξει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της Πορτογαλίας (που έχει λάβει «πακέτο διάσωσης» 78 δισ. ευρώ-) για τον έλεγχο της δημοσιονομικής της κατάστασης.

Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο υπεγράφη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου από τους Ευρωπαίους ηγέτες με εξαίρεση τη Βρετανία και την Τσεχία.

Βάσει του Συμφώνου, η Πορτογαλία καλείται να διατηρήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά μέσο όρο στο 0,5% του ΑΕΠ και να μειώσει το συνολικό χρέος στο 60% του ΑΕΠ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones.

Στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο θα συνεχιστεί η συζήτηση σχετικά με το εάν θα συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα ο κανόνας για το έλλειμμα του προϋπολογισμού ή εάν θα αρκεστεί σε νόμο που θα μπορεί να ανατραπεί με πλειοψηφία δύο τρίτων.

Η αξιωματική αντιπολίτευση των Σοσιαλιστών τάσσεται υπέρ της δεύτερης επιλογής, ενώ η κυβέρνησης επιδιώκει την ενσωμάτωση του κανόνα στο Σύνταγμα.

Πολλές από τις 25 χώρες που έχουν υπογράψει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αναμένεται να προχωρήσουν σε επικύρωση αργότερα εντός του έτους, μετά τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία και το ιρλανδικό δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί επί της Συνθήκης.

Ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών για την προεδρία Φρανσουά Ολάντ έχει θέσει ως κεντρική προεκλογική του δέσμευση την επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, γεγονός που εγείρει το ερώτημα εάν και κατά πόσο μπορεί να «ανοίξουν» εκ νέου προς συζήτηση η σκληρότερες πτυχές του κειμένου που προωθήθηκε από τις ηγεσίες Γερμανίας και Γαλλίας.

Προκειμένου να τεθεί σε ισχύ το Δημοσιονομικό Σύμφωνο απαιτείται η κύρωσή του από 12 χώρες.

«Εάν δεν ήταν εφικτή η επικύρωση αυτού του εργαλείου, η Ευρώπη θα βυθιζόταν χωρίς κανόνες για το μέλλον της» δήλωνε πριν από την ψηφοφορία την Πέμπτη στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο ο Πέδρο Πάσους Κοέλιου.

Πως τόλεγαν οι άλλοι , οι δικοί μας ; Στις -18 -σο-σι-α-λι-σμός
 
Απάντηση: Re: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Πως τόλεγαν οι άλλοι , οι δικοί μας ; Στις -18 -σο-σι-α-λι-σμός

"Βάσει του Συμφώνου, η Πορτογαλία καλείται να διατηρήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κατά μέσο όρο στο 0,5% του ΑΕΠ και να μειώσει το συνολικό χρέος στο 60% του ΑΕΠ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones."

Καλά όταν το επιτύχει αυτό....το ξανασυζητάμε....πες τους....

Α ρε κάτι ανθρωπάκια που αναλαμβάνουν κυβερνήσεις....
 
Μαδρίτη, Ισπανία
Στο «κόκκινο» οι σχέσεις Μαδρίτης-Μπουένος Άιρες μετά την απόφαση της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες να προχωρήσει στην κρατικοποίηση μέρους της πετρελαϊκής YPF, θυγατρικής του ισπανικού συμφερόντων κολοσσού Repsol. Το ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι θα υπερασπίσει τα συμφέροντα της χώρας και ο όμιλος Repsol ανακοινώνει ότι θα ζητήσει αποζημίωση μέσω διεθνούς διαιτησίας, η οποία μπορεί να υπερβεί τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

«Οι πράξεις αυτές δεν θα μείνουν ατιμώρητες» δήλωσε ο πρόεδρος της Repsol Αντόνιο Μπρουφάου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αναφέροντας ότι ο όμιλος θα ζητήσει «μια αποζημίωση μέσω της διεθνούς διαιτησίας, που θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση με την αξία του μεριδίου της κατά 57,4% στην YPF, το οποίο ο Repsol υπολογίζει σε 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια [8 δισεκ. ευρώ]».

«Η Repsol θα ξεκινήσει όλες τις νομικές ενέργειες που μπορεί» δήλωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης. «Το φάσμα είναι μεγάλο» υπογράμμισε αναφερόμενος σε πιθανές δράσεις σε συνταγματικό, εμπορικό ή ακόμη και αστικό επίπεδο.

Στις κατηγορίες της κυβέρνησης της Αργεντινής κατά του ισπανικού ομίλου ότι δεν επένδυσε επαρκώς στην YPF, ο Μπρουφάου απάντησε υποστηρίζοντας ότι πραγματοποίησε, μετά την αγορά της θυγατρικής το 1999, «επενδύσεις 20 δισεκ. δολαρίων και στο ποσό αυτό πρέπει να προστεθούν τα 15 δισεκ. δολάρια για την αγορά» της YPF.

«Από τότε οι επενδύσεις ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερες από τα αποτελέσματα» επέμεινε.

Εν τέλει, η απόφαση της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες «είναι ένας τρόπος να κρυφτεί η οικονομική και κοινωνική κρίση από την οποία πάσχει αυτή τη στιγμή η Αργεντινή, εξαιτίας κυρίως της εσφαλμένης ενεργειακής πολιτικής της, υποστήριξε ο Μπρουφάου.

Ο πρόεδρος της Repsol κατήγγειλε, μια εκστρατεία «παρενόχλησης» που διεξήχθη τις τελευταίες εβδομάδες εκ μέρους του Μπουένος Άιρες και ήταν «σχεδιασμένη με τρόπο υπολογισμένο για να προκαλέσει την πτώση των μετοχών της YPF και να διευκολύνει την απαλλοτρίωση σε χαμηλή τιμή».

«Αυτό δεν είναι αντάξιο μιας σύγχρονης χώρας, η Αργεντινή δεν το αξίζει» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231191635

Υ.Γ Τς,τς,τς.....Αυτοι οι κομμουνιστές παντού είναι...
 
ελπίζω όταν θα πετύχει την έκδοση διαιτητικής απόφασης για την αποζημίωση να του πουν οι Αργεντικοί "μολών λαβέ" ( το άλλο το "παρ'τα...... μου " δεν θέλω να το γράψω )
 
Δεν υπάρχει πιο αντικαπιταλιστικό σύνθημα από το «πρώτα οι άνθρωποι»


Συνέντευξη του Ζαν-Λυκ Μελανσόν, υποψήφιου του Μετώπου της Αριστεράς (Front de Gauche) στις γαλλικές προεδρικές εκλογές (22 Απριλίου και 6 Μάιου), στους εκδότες του εβδομαδιαίου περιοδικού L’ Humanité Dimanche

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/den-yparxei-pio-antikapitalistiko-synthima-apo-prota-oi-anthropoi
 
Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την Προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι θα εμποδίσει την εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου που προωθεί η Γερμανία, αν αυτό δεν περιέχει μέτρα για την ανάπτυξη.



«Αν το σύμφωνο δεν περιέχει μέτρα για την ανάπτυξη δεν θα μπορέσω να στηρίξω την επικύρωσή του από την Εθνοσυνέλευση. Το υποσχέθηκα στους Γάλλους και θα τηρήσω την υπόσχεσή μου», υπογράμμισε ο Ολάντ.
 
Η οικονομική αυτοκτονία της Ευρώπης. Του Paul Krugman


ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Tο Σάββατο οι Times έγραψαν για ένα φαινόμενο που διευρύνεται στην Ευρώπη: τις «αυτοκτονίες λόγω οικονομικής κρίσης», αυτοκτονίες από απελπισία λόγω ανεργίας ή επιχειρηματικής αποτυχίας. Ήταν ένα πολύ συγκινητικό δημοσίευμα. Όμως είμαι βέβαιος πως δεν ήμουν ο μοναδικός αναγνώστης, ιδίως μεταξύ των οικονομολόγων, που αναρωτήθηκε μήπως οι αυτοκτονίες δεν περιορίζονται σε ατομικό επίπεδο, αλλά σε ολόκληρη την ήπειρο, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες μοιάζουν αποφασισμένοι να οδηγήσουν το σύνολο της Ευρώπης στην οικονομική αυτοκτονία.

Μέχρι και πριν λίγους μήνες ένιωθα κάποιες ελπίδες για την Ευρώπη. Θα θυμάστε πως το περασμένο φθινόπωρο η Ευρώπη βρισκόταν στα πρότυπα μιας χρηματοοικονομικής καταστροφής: όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της αμερικανικής Fed, έσπευσε να σώσει την Γηραιά Ήπειρο. Πρόσφερε στις ευρωπαϊκές τράπεζες ανοιχτές γραμμές πιστώσεων, ενεχυριάζοντας ομόλογα ευρωπαϊκών κυβερνήσεων: αυτή η κίνηση στήριξε άμεσα τις τράπεζες και έμμεσα τις κυβερνήσεις, και τερμάτισε το κύμα πανικού.

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-oikonomiki-aytoktonia-tis-eyropis-toy-paul-krugman
 
Διαδήλωση στη Ρώμη κατά των αυτοκτονιών από την κρίση


Πηγή: Ημερησία

Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το βράδυ στη Ρώμη στην πλατεία του Πάνθεον, παρά τη βροχή, για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά κατά των αυτοκτονιών που σημειώνονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Πολλές ενώσεις επιχειρηματιών και βιοτεχνών από το Λάτιο, την περιφέρεια στην οποία ανήκει η Ρώμη, και τα βασικά ιταλικά εργατικά συνδικάτα (CGIL, CUISL, UIL, UGL) συγκεντρώθηκαν για μια «σιωπηλή» διαμαρτυρία για «τα θύματα της κρίσης» και «για να μην υπάρξουν άλλες αυτοκτονίες».
Μια μεγάλη οθόνη είχε τοποθετηθεί στην πλατεία για να αποτίσει φόρο τιμής στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που αυτοκτόνησαν από την αρχή της κρίσης, στους οποίους αναφέρθηκε σήμερα το πρωί και ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Ζητάμε μια απάντηση από το κράτος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επαναφέρουν στην αγορά τις δραστηριότητές τους, ώστε να μπορέσει να ανακάμψει η ιταλική οικονομία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαουρίτσιο Φλαμίνι, της ένωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Λάτιουμ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=112851422
 
Βρε βρε τι βρίσκει κανείς.....

Γερμανία: Θαμπή η βιτρίνα της ευρωπαϊκής μητρόπολης του καπιταλισμού

2. Διάφορα περίεργα από την Καπιταλιστική Μητρόπολη της Ευρώπης:

Στη Γερμανία:

1. Σε 600.000 Πελάτες -Νοικοκυριά έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, (μόνο στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι 60.000) λόγω αδυναμίας πληρωμής. Ενεργειακή φτώχεια- ο νέος όρος που κάνει θραύση στας Ευρώπας!

2. Περίπου 8% των νοικοκυριών αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

3. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής των εργοστασίων της αυτοκινητοβιομηχανίας FORDστην Κολωνία, το κόστος Μάρκετινγκ-διαφημίσεις έχει ξεπεράσει προ πολλού το μισθολογικό κόστος παραγωγής των αυτοκινήτων.

4. Το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει το λίτρο 0,80 Ευρώ (25 cent λιγότερο από εμάς) και η βενζίνη περ. 1,66 Ευρώ (15 cent λιγότερο από εμάς).

5. Η Ε. Ένωση καθορίζει το όριο της φτώχειας, ως εξής: Όποιος έχει εισόδημα 60% κάτω από το μέσο εισόδημα του πληθυσμού της χώρας. Έτσι ένας Ρουμάνος με ετήσιο εισόδημα 1222 Ευρώ θεωρείται στατιστικά φτωχός, ενώ ένας κάτοικος του Λουξεμβούργου με εισόδημα κάτω από 19.400 ευρώ, της Νορβηγίας 19.438 ευρώ και της Γερμανίας 11.278 ευρώ. Τώρα θα αναρωτηθείτε τι ζητάει η Ρουμανία στην ΕΕ. Σε λίγο θα ρωτάτε εμείς τι θέλουμε ακόμα εκεί.

Τώρα ακόμα μερικά σίγουρα αλλά παράξενα στοιχεία για την Γερμανία:

1. Από τα 41 εκ. Γερμανών Εργαζομένων το 45% ή τα 19 εκ. κερδίζουν έως 1600 Ευρώ μικτά. Ένα 20% μέχρι 2500 Ευρώ, 21% έως 3750 Ευρώ και ένα 13% πάνω από 3750 Ευρώ.

2. Το 36% των μονογονεικών οικογενειών με ένα παιδί και το 45% με δύο παιδιά έχουν ανάγκη προνοιακών επιδομάτων.

3. Από τα 41 εκ μόνο τα 28 εκ εργαζόμενοι έχουν κανονική εργασία με ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.

http://contramee.wordpress.com/2012/04/19/γερμανία-θαμπή-η-βιτρίνα-της-ευρωπαϊκ/
 
Γιατί οι γαλλικές εκλογές μας αφορούν όλους!


ΠΗΓΗ: Stratfor (via euro2day)

Ο α´ γύρος των προεδρικών εκλογών 2012 στην Γαλλία, το αποτέλεσμα των οποίων θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη –και όχι μόνο- αρχίζει στις 22 Απριλίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Πρόεδρος Nicolas Sarkozy και ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος François Hollande θα αναμετρηθούν στον β´ γύρο, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου, καθώς κανένας από τους δύο δεν θα εξασφαλίσει επαρκή πλειοψηφία ώστε να κερδίσει το χρίσμα από τον πρώτο γύρο.

Όπως τονίζει το ινστιτούτο γεωπολιτικών ερευνών Stratfor, όποιος εξασφαλίσει την προεδρία θα κληθεί να πλοηγήσει την Γαλλία μέσα από μια σειρά πολιτικές και οικονομικές κρίσεις και, ακόμη σημαντικότερο, μέσα από ερωτήματα και αμφιβολίες που αφορούν την ταυτότητα της Γαλλίας σε σχέση με την Γερμανία και την Ευρώπη. Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα καθορίσει τόσο την πορεία της Γαλλίας, όσο το χρονοδιάγραμμα της αναπόφευκτης διαμάχης της με την Γερμανία. Και αυτός ο παράγοντας θα είναι ο σημαντικότερος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς θα καθορίσει το καθεστώς την καίριας ευρωπαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία.


http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/694081/ArticleNewsWorld.aspx
 
Elephant Gun


του Μάνου Αυγερίδη

Βαρκελώνη, 19 Απριλίου 2012. «Έμαθες τι έγινε με το βασιλιά;» Η ερώτηση επιβεβαίωνε τους αρχικούς μου φόβους για την περίπτωση που θα χρειαζόταν να ανοίξω συζήτηση με τον καταλανό ταξιτζή. Φόβους, καταρχάς διότι το επίπεδο των ισπανικών μου είναι επιεικώς μέτριο. Εκτός αυτού, η λέξη «βασιλιάς» που περιλαμβανόταν στην φράση δεν ξεκινούσε την κουβέντα με τους καλύτερους οιωνούς. Στην αρχική δειλή και κάπως απολογητική μου απάντηση –ότι είμαι από την Ελλάδα και δυστυχώς δεν μιλάω πολύ καλά τη γλώσσα– ο ταξιτζής ανταποκρίθηκε με αναπάντεχο ενθουσιασμό: «Εσένα είναι που πρέπει να στα πω, θα με καταλάβεις μια χαρά!». Και τελικά τον κατάλαβα.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας (και γαμπρός του τέως δικού μας), Χουάν Κάρλος, εν μέσω κρίσης –μιας κρίσης που σφίγγει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας του– ταξίδεψε με την πολυμελή του συνοδεία στη μακρινή Μποτσουάνα για να επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ: το κυνήγι ελεφάντων. Το χόμπι της δολοφονίας ζώων υπό εξαφάνιση ακούγεται πως κόστισε στο ισπανικό δημόσιο περίπου 30.000 ευρώ ανά άτομο. Το ταξίδι θα παρέμενε μυστικό αν ο Χουάν Κάρλος, για κακή του τύχη (δικής του και της κυβέρνησης Ραχόι), δεν είχε τραυματιστεί στο πόδι, γεγονός που επέβαλε την επείγουσα επιστροφή του για νοσηλεία.

http://enthemata.wordpress.com/2012/04/22/manos-2/
 
Κατάθλιψη θα έχουν πάθει η Δούρου και ο Μαργαρίτης. Μόνο 0,4 η διαφορά του σοσιαλιστή Ολάντ από τον κακό δεξιό Σαρκοζύ, αιτία όλων των δεινών που περνάμε.

Η πλάκα είναι να στηρίξει η Λεπέν Σαρκοζύ στο β' γύρο. Άντε να τους συνεφέρουμε μετά.

Αύριο βέβαια τα νεα, το έθνος και το βήμα, θα πανηγυρίζουν για το 0,4% και θα λένε πως ανατέλλει νέα Ευρώπη. Θυμίζω μόνο πως οι ίδιες εφημερίδες κάθε μέρα τα τελευταία τρια χρόνια έχουν αναλάβει την εργλοαβία της τρομοκράτησης του λαού.

Και θα μου πει κάποιος. Κάτι μας είπες ρε μεγάλε. Ναι, μόνο που τον Ολάντ τον στηρίζει ο συν/σύριζα αφού έχει αποθέσει όλες του τις ελπίδες σε έναν πρώην σοσιαλιστή υπουργό.
 
Μονον ενας χυδαιος φασιστας πανηγυριζει για την Λεπέν και χαιρεται για τον Σαρκοζύ.

Μιλάνε αυτοι που χειροκροτούν τα φυτά που εκλαιγαν επειδή πεθανε ο μισάνθρωπος της Β.Κορεας...


Φαινεται πως ο αρχηγος του ΠΑΜΕ στην Χαλυβουργική οταν υποδεχοταν με χαμογελα τους Χρυσαυγίτες ενοιωθε ιδεολογική συγγένεια...
 
Μόνο 0,4 η διαφορά του σοσιαλιστή Ολάντ από τον κακό δεξιό Σαρκοζύ, αιτία όλων των δεινών που περνάμε.

Η πλάκα είναι να στηρίξει η Λεπέν Σαρκοζύ στο β' γύρο.

Πυρρειος νικη.....

Να δω απο αυριο ποιος θα τολμησει να ψεξει την Λεπεν με 20% στην φαρετρα .

Πιθανον και στην Γαλλια ο δικομματισμος να τελειωνει....
 
''Η Άκρα δεξιά αποτελεί τη μοναδική αντιπολίτευση τώρα, απέναντι στη γαλλική Αριστερά", τόνισε στις πρώτες αποψινές δηλώσεις της στο Γαλλικό πρακτορείο η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Μαρίνα Λεπέν..

Εχει βγει και ο Μαϊλης με σημαιες και πανηγυρίζει....:Banane0::Banane0::Banane0:
 
Από in.gr

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών, στον οποίο επικράτησε ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε το βράδυ της Κυριακής από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. «Πρέπει να αλλάξουμε τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς» τόνισε.

«Οι οιωνοί για τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στον δεύτερο γύρο και την εκλογή στην προεδρία της δημοκρατίας είναι πλέον πολύ ισχυροί. Τον συγχαίρω για την επιτυχία του στον πρώτο γύρο και του εύχομαι μια μεγάλη πανευρωπαϊκού επιπέδου νίκη στον δεύτερο γύρο, την ημέρα που διεξάγονται και οι ελληνικές εκλογές» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος,.

»Πρέπει να αλλάξουμε τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και πρέπει να είμαστε παρόντες -ως ισότιμο μέλος- στο τραπέζι της ΕΕ και της Ευρωζώνης όταν θα αρχίσουν να αλλάζουν πράγματι αυτοί οι συσχετισμοί για το καλό της ευρωπαϊκής ηπείρου και των Ευρωπαίων πολιτών, ιδίως των πιο αδύνατων και των πιο ανασφαλών» κατέληξε.

Ευχές από τον Γιώργο Παπανδρέου

Την επικράτηση Ολάντ χαιρέτισε και ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς:

«Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, αποτελούν μια μεγάλη ελπίδα για αλλαγή και στη Γαλλία και στην Ευρώπη»

«Στον αντίποδα όλων εκείνων που προσδοκούν προοδευτικές πολιτικές και απορρίπτουν την προοπτική μιας κοινωνίας που στηρίζεται στη λογική του φόβου και της πόλωσης, χωρίς λύσεις που να εγγυώνται τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, παραμένει η ακροδεξιά, όπως έδειξε η άνοδος του Εθνικού Μετώπου».

»Εύχομαι στον φίλο και σύντροφο Φρανσουά Ολάντ μια μεγάλη νίκη στο δεύτερο γύρο. Μια νίκη με ιδιαίτερη σημασία για όλη την προοδευτική οικογένεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

Αν κρίνω από τους υποστηρικτες του Ολάντ που έπσευσαν να πανηγυρίσουν για την νίκη του , μάλλον την πατήσαμε. Βέβαια πολλοί αιθεροβάμονες μπορούν ακόμα να πιστεύουν ότι ο Ολάντ θα φέρει την αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Η ουσία παραμένει ότι για όλους τους λαούς ήταν η σοσιαλδημοκρατία ο καλύτερος υπηρέτης του νεοφιλελευθερισμού.
 
Η ουσία παραμένει ότι για όλους τους λαούς ήταν η σοσιαλδημοκρατία ο καλύτερος υπηρέτης του νεοφιλελευθερισμού.

Σε ολες τις νοτιες χωρες σιγουρα.

Στις βορειες οπως στην Σουηδια ?
 
Το θεμα δεν ειναι ο Ολαντ..Αλλα η Λεπέν..Και οποιος δεν βλεπει την επέλαση της ακροδεξιάς στην Γαλλια,αλλα και εδώ.....θα την διαπιστωσει συντομα..