Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;
Τι εννοείς λιγότερα; Δηλαδή να τρώμε κρέας μια φορά το μήνα όπως οι παππούδες μας. Η να έχουμε αμάξια με super και όχι αμόλυβδη; Τα πισιά μας να τρέχουν με πεντιουμ; Η να μην πηγάινουμε διακοπές στα κοντινά νησιά;
Και γιατί να μην τα κάνουμε αυτά; Δεν παράγουμε; 300 δις αεπ είχαμε προ κρίσης. Που πήγε όμως αυτός ο πλούτος. Στο κεφάλαιο, που τα έστειλε στην Ελβετία και μας έδινε τις ανευ πρηγουμένου αυξήσεις των 0,79 ευρώ την ημέρα. Και πανηγύριζε η ΓΣΕΕ και η Αυτονομη Παρέμβαση.
Aυτά που έγραψες συνονόματε (και παλαιέ σύντροφε) και υποθέτεις πράγματα και θάματα, τα κατάλαβες διαβάζοντας το post μου?
Το "λιγότερα" σημαίνει ότι τα ελλείμματα δημιουργούνται και απο υπερκαταναλωτισμό (που αναφέρω παρακάτω)... εσύ θεωρείς το "μια φορά την εβδομάδα κρέας" υπερκαταναλωτισμό?
Υπερκαταναλωτισμός είναι η αγοράς περιττού καταναλωτικού αγαθού με δανεικά... ο συνδυασμός τους...
τώρα για το ΑΕΠ κτλ... δεν ξέρω πως, αλλά γιατί ρωτάς εμένα? Εγώ θέλω να διαιρεθεί και μοιραστεί εξίσου.
Πάνε πες τα στην Αλέκα... θέλουμε και άλλοι ισότητα... να συνεργαστεί έστω στα θεμελιώδη (και δεν εννοώ με τίποτα Πασοκ-ΝΔ ΑΕ έτσι? Μη γίνει καμια παρεξήγηση και ξανατρέχουμε...)
Πάμε στον υπερκαταναλωτισμό. Η καπιταλιστική οικονομία λειτουργεί με δανεισμό. Επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Το πρώτο είναι φως-φανάρι γιατί, το δεύτερο όμως γιατί να συμβαίνει; Μήπως γιατί οι μισθοί των ευρωπαίων εργαζομένων μειώθηκαν σε πραγματικά επίπεδα και δεν τους φτάνουν να κάνουν τα απαραίτητα. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν εσύ δέχεσαι πως οι πραγματικές ανάγκες του εργαζομένου ειναι ιδιες με το 1830 κάτσε ψήφισε τα κόμματα της πλουτοκρατίας, για να μην νιώθεις τύψεις που ξόδευες.
Έτσι είναι... αλλά γιατί μου προτείνεις να ψηφίσω πλουτοκρατία???
Ή δεν έχουμε (είχαμε καλύτερα...) υπερκαταναλωτισμό?
Και δε μου λες και κάτι άλλο... μιας και σε βλέπω large... όλα αυτά που θεωρείς αυτονόητα τα είχαν στην Σοβιετική Ένωση???
Εκεί είχαν αναρωτηθεί οι κρατούντες για τις ανάγκες των εργαζομένων? ή αρκούσε ο ιμπεριαλισμός και οι επεμβάσεις σε ξένες χώρες?
Δεν βλέπω καμιά ασφυξία των επιχειρήσεων. Σε όλες τις καπιταλιστικές κρίσεις κάποιες επιχειρήσεις κλείνουν και κάποιες τις παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί. Το θέμα είναι ότι την πληρώνει πάντα ο εργαζόμενος. Όσον αφορά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, αυτές κάποια στιγμή θα έρθουν. Είναι και η ΕΕ σε ύφεση και ο κοσμος αγοράζει μόνο i-pad. Το θεμα είναι ποιος θα ωφεληθεί σε αυτή. Οι επιχειρηματίες ή οι εργαζόμενοι;
Σωστά... καμία ασφυξία... η παραγωγή της χώρας μας ανθίζει... παίρνουμε δουλειές από τους Γερμανούς...
που ζεις?
Κάνεις λάθος. οι χώρες της Ευρωζώνης δανείζουν στην Ελλάδα με λεφτά των φορολογούμενων. Η ΕΚΤ δεν έχει δώσει δεκάρα τσακιστή. Αγοράσε κάποια ομόλογα στη δευτερογενή, αλλά τώρα πλέον το ελληνικό χρέος διακρατείται από τα ευρωπαϊκά κράτη και το ΔΝΤ και σε δεύτερο βαθμό από χρηματοπιστωτικές εταιρείες.
κάνε μου τη χάρη να ξαναδιαβάσεις τι έγραψα και μετά πες μου από που συμπέρανες ότι διαφωνώ για το ποιος μας δανείζει...
Και τελευταία φορά που κοίταξα, κανείς δεν υποχρέωσε την Ελλάδα να μπει στην ΕΕ. Τα κόμματα της πλουτοκρατίας (πασοκ-νδ) παραμύθιαζαν το λαό πως μπήκαμε στο απάνεμο λιμάνι της Ευρωπης και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ υπερψήφισαν το Μαάστριχτ κατηγορώντας το ΚΚΕ πως είναι απομονωτιστικό. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουμε τώρα. Άρα, κάτι ήξερε το ΚΚΕ όταν μετά τις εκλογές του '09 προειδοποιούσε το λαό πως έρχεται θύελλα, ενώ ο συν μας έλεγε για το πως θα κάνει χρήσιμη αντιπολίτευση.
Εγώ πάλι τελευταία φορά που κοίταξα είδα ότι το ΚΚΕ δεν έκφραζε την πλειοψηφία του λαού... Αντίθετα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τον έκφραζαν...
Και το γεγονός ότι το ΚΚΕ ήταν αντίθετο με την ΕΟΚ, ΟΝΕ κτλ τι σημαίνει? Και εγώ είμαι... θα με ψηφίσεις?
το τι έλεγε ο Συν μου είναι επίσης αδιάφορο.
Κοίτα...μάλλον έπεσα στη περίπτωση που είχες όρεξη για λογύδριο και κοινοποίηση θέσεων του ΚΚΕ...
Τις ξέρουμε και πίστεψέ με σε πολλές συμφωνούμε όλοι οι αριστεροί.
Σε αυτό που διαφωνούμε είναι η καταμέτρηση του χρόνου...