Που πάει η Ε.Ε.;;;

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Σε ύφεση βυθίσθηκε η βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2012, λόγω κυρίως της μεγάλης πτώσης που σημείωσε η κατασκευαστική δραστηριότητα (-3%), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η βρετανική στατιστική υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% έναντι του δ´τριμήνου 2011, όταν είχε συρρικνωθεί κατά 0,3%. Τεχνικά, η ύφεση είναι δύο συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης τπυ ΑΕΠ.

Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο.

Η βρετανική οικονομία είναι σε ύφεση για δεύτερη φορά μετά την κρίση του 2008. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970.

Την περίοδο της κρίσης, το 2008-2009, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 7,1%.

Έκτοτε η ανάκαμψη είναι εξασθενημένη, ενώ από τότε που ανέλαβε την εξουσία η νέα κυβέρνηση, το β´τρίμηνο του 2010, το ΑΕΠ έχει αυξηθεί κατά μόλις 0,4%.

Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ της Βρετανίας είναι 4,3% χαμηλότερα απ' ότι ήταν στις αρχές του 2008.

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231192900
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Και παρόλα αυτά το ΚΚΕ λοιδωρεί το συν, που στηρίζει τον Ολάντ, τον μέγα ευεργέτη των Ελλήνων. Φάνηκε ποιος είναι ο ρόλος τους. Δεν θέλουν να βγει κυβερνηση συνεργασίας πασοκ-συν-δημάρ.

Προφανώς εκεί στο Περισσό δεν έχετε κατανοήσει πλήρως τον "εχθρό"... επίσης ότι η αριστερά μπορεί και εξελίσσετε μέσα απο το διάλογο και τις νέες ιδέες... μέσα απο τη βούληση του εργαζόμενου,,,

Πάντως όσο περνάν τα χρόνια, με αυτά τα μυαλά, θα μένουν όλο και λιγότεροι να ενισχύουν το κόμμα... πίστεψέ με...
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

@Dalanik, θα σου απαντήσω, μην νομιζεις ότι δεν κάνω συζήτηση, αλλά προέχει η σωτηρία της πατρίδας

Όλαντ: "Αν εκλεγώ θα ανακουφίσω το φορτίο των Ελλήνων"

Και τι θα κάνει ο μεγάλος.

α)Θα μας διαγράψει το χρέος
β)θα διώξει την τρόικα
γ)θα μας αυξήσει το επιδομα ανεργίας
δ)θα μας φέρει την Ιζαμπελ Αντζανί

Οχι, ο τρισμεγιστος και τιτανοτεράστιος θα κάνει 4 δράσεις στοχευμένες, για μας τους Hellenes.

"Πρώτον, θα επικεντρώνει στο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωομόλογα, όχι τόσο για να αμοιβαιοποιηθεί το ευρωπαϊκό χρέος, όσο για να χρηματοδοτηθούν, άμεσα, βιομηχανικά προγράμματα υποδομής, αλλά και επενδυτικά εν γένει προγράμματα

Ναι, πλέον και ο Γάλλος εργαζομενος και ο Γερμανός θα πληρώνουν για το χρέος που δημιούργησαν οι Έλληνες καπιταλιστές. Τερμα πια τα βάσανα. Με το ευρωομολόγο λύθηκαν τα προβλήματα μας. Ρωτήστε και τη Δούρου. Και το κυριότερο, επενδυτικά προγράμματα

Δεύτερον, θα τονίζει ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΤΕ, να αποδεσμέυσει οπωσδήποτε περισσότερα κεφάλαιά της.

Τα οποία θα πάνε στις τσέπες των Ελλήνων. Που νομίζατε, ότι θα πάνε;

Τρίτον, θα επισημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αναπτυξιακά προγράμματα

Των οποίων τα κέρδη θα πηγαίνουν στους Έλληνες.

Τέταρτον, θα δηλώνεται εμφατικά ότι θα πρέπει να γίνει ευρεία χρήση 'δομικών' ευρωπαϊκών κεφαλαίων, αχρησιμοποίητων σήμερα, για να χρηματοδοτηθούν διάφορα οικονομικά προγράμματα".


Κοινώς και οι τέσσερις αφορούν επενδύσεις, δηλαδή ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να ανασάνει. Αυτό θα πει σοσιαλισμός. Μπράβο του.

Και παρόλα αυτά το ΚΚΕ λοιδωρεί το συν, που στηρίζει τον Ολάντ, τον μέγα ευεργέτη των Ελλήνων. Φάνηκε ποιος είναι ο ρόλος τους. Δεν θέλουν να βγει κυβερνηση συνεργασίας πασοκ-συν-δημάρ.

Τι οίστρος έιναι αυτός?
Ολόκληρα κατεβατά...
Τι πίνεις αγόρι μου ?
 
Εξελίξεις...

Η τελευταία και πιο δυσάρεστη λύση για την ευρωζώνη


Τετάρτη, 25 Απρίλιος 2012 00:28


Οι ειδικοί σταδιακά συμφωνούν για το ποιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη: ένα σύστημα που να περιλαμβάνει όλη τη ζώνη του ευρώ και να διαχειρίζεται από κοινού την εξυγίανση των τραπεζών, την προληπτική εποπτεία και να εγγυάται συγχρόνως την ασφάλεια των καταθέσεων. Η ιδέα είναι κατ' ουσίαν, να αφαιρεθεί οποιαδήποτε δικαιοδοσία από τις χώρες μέλη όσον αφορά τις τράπεζες και να τεθεί η ευρωζώνη - ή η Ευρωπαϊκή Ένωση – συνολικά αρμόδια. Η έννοια μιας ισπανικής τράπεζας για παράδειγμα δε θα υφίσταται καν.

Είναι από πολλές απόψεις μια πολύ προφανής λύση για ένα μεγάλο μέρος της κρίσης - η αδυναμία των τραπεζών της ευρωζώνης και η τοξική σχέση τους με τις εθνικές κυβερνήσεις. Η ευρωζώνη χρειάζεται και πρόσθετες λύσεις αναφορικά με την αποκλίνουσα ανταγωνιστικότητα της αλλά και τους χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αλλά αυτό θα αποτελούσε σαφώς ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα.

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-04-24-22-29-26-2012042459654/
 
Η Γερμανία στο επίκεντρο της κρίσης


ΠΗΓΗ: Το Ποντίκι
Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Παρατηρώντας τα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ μετά το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και την παραίτηση της ολλανδικής κυβέρνησης, το συμπέρασμα είναι ευκρινές: Η Γερμανία βρίσκεται υπό συνεχές σφυροκόπημα. Γιατί όμως; Ήρθε η ώρα της ρεβάνς των ευρωπαϊκών λαών που πυροβολούνται από τη λιτότητα; Ή μήπως ήρθε η ώρα να πιεστεί η Μέρκελ και να υποχωρήσει στις διαθέσεις των αγορών; Η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη.

Από τη μια πλευρά πράγματι η εξέλιξη στα δημοσιονομικά, αλλά και στους κοινωνικούς δείκτες των χωρών που βρίσκονται υπό τη σκέπη των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων είναι τραγική. Το μοντέλο αντιμετώπισης του υπερβολικού δανεισμού με νέα δάνεια και των ελλειμμάτων με λιτότητα αποδείχθηκε ήδη καταστροφικό.

Η κοινωνική καταστροφή όμως πάει πάντα πακέτο με την αμφισβήτηση – ή και την κατάρρευση – της εμπιστοσύνης προς τα κόμματα εξουσίας στις χώρες που επέλεξαν αυτόν τον δρόμο. Καθώς μειώνεται δραματικά η πολιτική νομιμοποίηση αυτών των σχημάτων, πολλά εκ των οποίων έχουν πίσω τους ιστορία δεκαετιών, εκλείπει σταδιακά η δυνατότητα επιβολής και εφαρμογής των συμφωνημένων τερατουργημάτων.


http://topontiki.gr/article/34363
 
Μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές :twoguns:

Κοινό μέτωπο Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας κατά της πολιτικής λιτότητας προτείνει ο Πρόντι
Ρώμη, Ισπανία
Εν μέσω της συζήτησης για «εμπλουτισμό» του Δημοσιονομικού Συμφώνου με ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη που έχει αρχίσει να τίθεται μετ' επιτάσεως πλέον στους κόλπους της ΕΕ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι ζήτησε τη δημιουργία κοινού μετώπου Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας κατά των γερμανικών σχεδίων για ασφυκτική λιτότητα.

Ο Ρομάνο Πρόντι προτείνει «αλλαγή στο τιμόνι της ΕΕ» και συνεργασία των ευρωπαϊκών χωρών για την ανάκαμψη της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, την άποψη ότι «η Ευρώπη οδεύει σε αυτοκτονία με την εμμονή των ηγετών της στη λιτότητα» εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.

Ειδικότερα, ο Ρομάνο Πρόντι τόνισε: «Αν η Γερμανία εμφανίζεται πεπεισμένη ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της, Ιταλία Γαλλία και Ισπανία πρέπει να συνεργαστούν για την ανάκαμψη της Ευρώπης» και πρόσθεσε: «Η αλλαγή πολιτικής είναι απαραίτητη».


Ο 72χρονος καθηγητής Οικονομικών κάλεσε τις χώρες της «ευρωπαϊκής περιφέρειας» να αφήσουν κατά μέρος τους σημερινούς ανταγωνισμούς και να δημιουργήσουν ένα «κοινό μέτωπο», ώστε να στείλουν το μήνυμα ότι «αποτελούμε ένα μεγάλο κομμάτι της δικής της τύχης».

Υπ' αυτή την έννοια, «η κόντρα μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο κ. Πρόντι τονίζοντας ότι «στην ίδια βάρκα δεν βρίσκονται μόνο η Ιταλία και η Ισπανία, αλλά και οι άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας: η πτώση της μίας θα τους συμπαρασύρει όλους».

«Με αφετηρία αυτήν την πραγματικότητα, είναι αναγκαία η αλλαγή πολιτικής», συνέχισε ο κ. Πρόντι, τονίζοντας ωστόσο ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί χωρίς τη Γαλλία».

Παράλληλα, καμπανάκι χτύπησε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, λέγοντας: «Η Ευρώπη οδεύει σε αυτοκτονία με την εμμονή των ηγετών της στη λιτότητα».

Ο Στίγκλιτς τόνισε: «Αν η Ελλαδα ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που ακολουθούσε πρόγραμμα λιτότητας, τότε θα μπορούσαμε να το αγνοήσουμε. Αλλά αν έχεις τη Μ.Βρετανία, τη Γαλλία, όλες τις χώρες σε λιτότητα είναι σαν μια κοινή λιτότητα και οι οικονομικές συνέπειες από αυτό θα είναι φρικτές».
 
Αυτά είναι...

Ο Σαρκοζί το παίζει Σαμαράς... Θέλοντας να προσεγγίσει τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της ΛΕΠΕΝ, πρότεινε μέχρι και να ανοίγουν πυρ αστυνομικοί που καταδιώκουν υπόπτους...

Απο την άλλη ο Σαμαράκος, θα αυξήσει τα μισθά της ΕΛ.ΑΣ....

Παμάλ...

Να χαρώ εγώ ευρωπαική ολοκλήρωση....
 
Αποκλεισμένα είναι ολόκληρα τετράγωνα γύρω από την λεωφόρο Τότεναμ Κορτ, στο Κεντρικό Λονδίνο. Ανρδρας που έχει δέσει επάνω του φιάλη γκαζιού κρατάει 4 ομήρους.

Ο άνδρας, είναι σε έξαλλη κατάσταση και απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Λέει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και πετάει στον δρόμο καρέκλες, υπολογιστές και όποιο αντικείμενο βρει μπροστά του.

Ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί γύρω από το κτίριο.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=136415&catid=7
 
Anti-austerity-movements--001.jpg


http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/27/anti-austerity-movements-europe
 
Αντόνιο Γκράμσι: Ο πρόδρομος του ευρωκομμουνισμού.

Ο Αντόνιο Γκράμσι ήταν ένας από τους σημαντικότερους μαρξιστές στοχαστές του 20ου αιώνα. Συγγραφέας, πολιτικός, φιλόσοφος και γλωσσολόγος, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ηγετικό στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας. Φυλακίστηκε από το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι και πέθανε σαν σήμερα, το 1937, τέσσερις ημέρες μετά την απελευθέρωσή του. Υπήρξε πρωτοπόρος για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκέψη και τα γραπτά του επικεντρώνονται στην ανάλυση της πολιτικής ηγεσίας. Οι ιδέες του απέκλιναν από το σοβιετικό μοντέλο και το έργο του θεωρήθηκε ο πρόδρομος του ευρωκομμουνισμού.

Συνέχεια..
 
Πoλυ καλός ο Δελαστικ....

ΕΞΩ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΑΠΟ ΤΟ... ΕΥΡΩ!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Σκάει στα γέλια για τη φαιδρότητα των Ευρωπαίων ή γίνεται έξω φρενών εναντίον τους για την προκλητικά εχθρική στάση τους κατά της Ελλάδας, όποιος τύχει να ρίξει μια ματιά στα συνολικά στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους των κρατών της Ευρωζώνης και της ΕΕ για το έτος 2011, που δημοσιοποίησε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Γιούροστατ, την περασμένη εβδομάδα. Υποτίθεται ότι οι Ελληνες υφίστανται όλη αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους, την τραγική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου και τον ατιμωτικό εξευτελισμό της υπαγωγής της χώρας μας σε καθεστώς ξένης επικυριαρχίας και εθνικής υποτέλειας, επειδή η Ελλάδα δεν πληροί τα κριτήρια δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΕΕ.

Εχει δηλαδή έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% του ΑΕΠ της και δημόσιο χρέος υψηλότερο του 60% του ΑΕΠ, όπως ορίζουν τα περιβόητα κριτήρια του Μάαστριχτ. Οπως είναι λογικό, ο ανενημέρωτος Ελληνας υποθέτει ότι σχεδόν μόνο εμείς παραβιάζουμε αυτούς τους δείκτες, άντε και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι, που έχουν κι αυτοί υπαχθεί σε ταπεινωτικό καθεστώς Μνημονίου. Λάθος! Μεγάλο λάθος! Βάσει των επίσημων στοιχείων της Γιούροστατ για το 2011 και λαμβάνοντας υπόψη τον μέσο όρο του ελλείμματος και τον μέσο όρο του δημόσιου χρέους των 17 χωρών - μελών της, θα έπρεπε να αποβληθεί από το ευρώ ολόκληρη η... Ευρωζώνη!!! Το έλλειμμά της βρισκόταν στο 4,1% του ΑΕΠ της, σαφώς πέρα δηλαδή από το υψηλότερο ανεκτό όριο του 3%. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα με το δημόσιο χρέος της Ευρωζώνης, το οποίο ανήλθε το 2011 στο 87,2% του ΑΕΠ της - εξαιρετικά μεγαλύτερο δηλαδή από το 60% που ορίζει το Μάαστριχτ ως ανώτατο επιτρεπτό όριο. Εξω ολόκληρη η Ευρωζώνη από το ευρώ, λοιπόν, όχι μόνο η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Ας μη μείνουμε όμως στα γενικά στοιχεία. Η λεπτομερέστερη εξέταση των δεδομένων οδηγεί κι αυτή σε πολύ διασκεδαστικά συμπεράσματα.
Από τις 17 χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, μόνο 5 (!) έχουν δημόσιο χρέος μικρότερο του 60% του ΑΕΠ τους. Θεωρητικά μιλώντας, αν αποβάλλονταν από το ευρώ όσες χώρες έχουν χρέος πάνω από 60% του ΑΕΠ τους, στην Ευρωζώνη θα απέμεναν οι εξής πέντε χώρες... γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας: Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία, Λουξεμβούργο και Φινλανδία!

Θα είχαν αποβληθεί δηλαδή από το ευρώ η... Γερμανία (!), αφού έχει χρέος 81,2% του ΑΕΠ της, η Γαλλία (85,8%), η Ιταλία (120,1%), η Ισπανία (68,5%) και πάει λέγοντας.

Δυστυχώς στην Ευρωζώνη δεν θα έμεναν ούτε καν οι 5 προαναφερθείσες χώρες, αν έπρεπε επιπλέον να αποβληθούν και οι χώρες που ναι μεν έχουν χρέος κάτω του 60%, αλλά ενδεχομένως το έλλειμμά τους ξεπερνάει το 3% του ΑΕΠ. Βάσει των στοιχείων της Γιούροστατ για το 2011, θα έπρεπε όντως να αποβληθούν από την 5μελή Ευρωζώνη τόσο η Σλοβενία, της οποίας το έλλειμμα ανήλθε στο 6,4%, όσο και η Σλοβακία (4,8%).
Τρεις (!) λοιπόν μόνο χώρες θα απέμεναν στην Ευρωζώνη αν εφαρμόζονταν αυστηρά τα δύο κριτήρια του ελλείμματος και του χρέους. Τρεις χώρες - και ποιες τρεις: η Εσθονία, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία!

Τρεις χώρες με συνολικό πληθυσμό κάπου 7 εκατομμύρια κατοίκους από... 320 εκατομμύρια που έχει σήμερα!
Είναι όντως να απορεί κανείς γιατί αυτοί οι πανάθλιοι Ελληνες πολιτικοί, ιδίως των κυβερνητικών κομμάτων, δεν αξιοποιούν αυτά τα επίσημα στοιχεία της Γιούροστατ για να βγουν δημοσίως και να καταγγείλουν ότι είναι εντελώς απαράδεκτο να συμπεριφέρεται η Ευρωζώνη και οι ηγετικές της δυνάμεις με πρώτη τη Γερμανία με τόσο εχθρικό, ληστρικό και ταπεινωτικό τρόπο απέναντι στην Ελλάδα, όταν ολόκληρη η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση!

Οταν ούτε η ίδια η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία -ακόμη και η Βρετανία που βρίσκεται οικειοθελώς εκτός Ευρωζώνης- δεν είναι σε θέση να εκπληρώνουν τα κριτήρια του Μάαστριχτ! Γιατί δεν αποστομώνουν με τον τρόπο αυτόν τους εταίρους της Ευρωζώνης για την επαίσχυντη στάση τους απέναντι στη χώρα μας;
Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι οι Ελληνες πολιτικοί... δεν γνωρίζουν ανάγνωση για να διαβάσουν αυτά τα στοιχεία. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι έχουν τόσο αβυσσαλέα άγνοια. Το γεγονός όμως ότι δεν αναφέρουν τίποτα γι' αυτά μας οδηγεί στην υποψία ότι υπηρετούν άλλα σχέδια, άλλους στόχους ανομολόγητους και γι' αυτό σιωπούν.

Ολεθρος
Οπου Μνημόνιο και... «Τιτανικός»

Αθλια κατάσταση επικρατεί σε όλη την Ευρωζώνη. Στις χώρες όμως όπου επιβάλλεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ καθεστώς Μνημονίου, οι συνθήκες και τα μακροοικονομικά μεγέθη επιδεινώνονται ραγδαία. Η Ιρλανδία το 2007 είχε οριακό πλεόνασμα 0,1% αντί για έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της ανερχόταν μόλις στο 25% του ΑΕΠ της. Με το που ξέσπασε η κρίση και μπήκε υπό καθεστώς μνημονίου, το έλλειμμά της έφτασε πέρυσι στο 13,1% (το μεγαλύτερο στην ΕΕ) και το χρέος της εκτινάχθηκε στο 108,2% του ΑΕΠ (το τρίτο μεγαλύτερο των 27 χωρών). Οσο για την Πορτογαλία, αυτή το 2007 είχε έλλειμμα 2,6% και χρέος 63,6%. Πολύ κοντά στο όριο του 60% το χρέος, κάτω από το 3% το έλλειμμα. Με το μνημόνιο όμως το 2011, το έλλειμμα ανήλθε στο 4,2% και το χρέος εκτινάχθηκε στο 107,8%.



*Δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

http://www.iskra.gr/index.php?optio...ozoni&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182
 
Καταδίκασαν τη μπερλουσκονική δεξιά στις κάλπες οι Ιταλοί


Θεαματική πτώση της κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ικανοποιητικά αποτελέσματα για την κεντροαριστερά και μία έκπληξη, αυτή του κινήματος των «Πέντε αστέρων» του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των ιταλικών δημοτικών εκλογών.


Σύμφωνα με exit poll που μετέδωσε η Rai, στη Γένοβα προηγείται ο κεντροαριστερός υποψήφιος Μάρκο Ντόρια, με το 46,8% των ψήφων. Στο Παλέρμο, ο Λεολούκα Ορλάντο, υποψήφιος του κεντροαριστερού αντιπολιτευόμενου κόμματος Ιταλία των Αξιών του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο φέρεται ότι επιτυγχάνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, με ποσοστό 47,3%. Στην Πάρμα, κοντά στην Μπολόνια, προηγείται ο κεντροαριστερός υποψήφιος Βιντσέντσο Μπερνατσόλι, με ποσοστό 36%.


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=456581
 
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ


ΠΗΓΗ: ISKRA

Η εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας με βασική προεκλογική θέση ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο πρέπει να επανεξεταστεί ώστε να υπάρξει σαφέστερη κατεύθυνση προς την ανάπτυξη, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την υπόθεση του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία για το ζήτημα του Συμφώνου.
Παράλληλα και οι εξελίξεις από την Ελλάδα, όπου οι εκλογές έδειξαν σαφώς ότι οι πολίτες απορρίπτουν τη συνεχή λιτότητα, δίνουν επιπλέον επιχειρήματα και θέτουν προβληματισμούς για τους Ιρλανδούς.

Όπως επισήμανε προ ημερών ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν, η στάση του Ολάντ σχετικά με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο μπορεί να επηρεάσει τη στάση των Ιρλανδών ψηφοφόρων.

Αν κρίνει κανένας από τις δημοσκοπήσεις οι Ιρλανδοί εμφανίζονται έτοιμοι να το εγκρίνουν κατά πλειοψηφία (47% υπέρ του «ναι» και 35% υπέρ του «όχι» σε μία πρόσφατη) αν και δεν λείπουν οι αναποφάσιστοι (18%).

http://www.iskra.gr/index.php?optio...nt-dhmopsifisma&catid=37:di-evropi&Itemid=172
 
Από τα "Greek Statistics" στα "Italian Statistics"


ΠΗΓΗ: CYNICAL

Δεν γνωρίζω αν το ιταλικό πολιτικό σύστημα έκανε δημόσια την αυτοκριτική του για το πώς οδήγησε τη χώρα στη σημερινή της κατάντια. Είτε το έκανε όμως είτε όχι, τη διερεύνηση της πορείας αυτής ανέλαβαν δημοσιογράφοι του Spiegel, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν για πρώτη φορά από τη γερμανική κυβέρνηση εμπιστευτικά ντοκουμέντα για την κρίσιμη περίοδο (1994-1998) πριν από την ένταξη της Ιταλίας στο ευρώ, αποτελούμενα από εκθέσεις της γερμανικής πρεσβείας στη Ρώμη, εσωτερικά σημειώματα και γράμματα κυβερνητικών αξιωματούχων, πρακτικά από συνεδριάσεις της καγκελαρίας, τα οποία και παρουσίασαν αναλυτικά στην έκδοση της περασμένης Τρίτης, (8/5/2012).

Κοιτάζοντας πίσω, γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό ότι τα σημερινά προβλήματα του ευρώ μπορούν ν’ αποδοθούν σε εκ γενετής ανωμαλίες. Χώρες εντάχθηκαν χωρίς να πληρούν τα κριτήρια σύγκλισης, μόνο για λόγους πολιτικούς. Δηλαδή, ενώ κατά βάση το εγχείρημα της θέσπισης του ευρώ ήταν πολιτικό, τα κριτήρια που τέθηκαν ήταν οικονομικά, χωρίς την πρόβλεψη δομών που θα επέβλεπαν την τήρησή τους και θα εργάζονταν προς την κατεύθυνση της πολιτικής ενοποίησης.

Πολλά χολερικά δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο αναλώθηκαν στην χλεύη των Greek Statistics, εν πολλοίς άδικα, μιας και δεν ήταν τα μοναδικά. Στο δημοσίευμα αυτό του Spiegel φαίνεται πολύ καθαρά ότι παράλληλα με τα Greek, υπήρχαν και τα ανάλογα Italian Statistics, για τα οποία ο τότε Καγκελάριος Κολ είχε πλήρη επίγνωση, όπως ακριβώς θα πρέπει να είχε και για τα ελληνικά.


http://e-cynical.blogspot.com/
 
Ακακα και μυταρα σαρκοζιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιι για σενα ωρε το παρακατω:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
 
Last edited by a moderator: