Που πάει η Ε.Ε.;;;

Όλοι οι καλοί χωράνε....

Προς το ιταλικό Δημόσιο αναμένεται να στραφεί η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας



Η Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS), η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, έχει αποδυθεί σε μια κούρσα με το χρόνο για να αποσπάσει την έγκριση των ελεγκτικών αρχών να πωλήσει τίτλους αξίας 1 δισ. ευρώ στην κυβέρνηση ώστε να καλύψει τις ελλείψεις της σε κεφάλαιο ως τα τέλη Ιουνίου.

http://www.reporter.gr/Διεθνή/Διεθν...strafei-h-trith-megalyterh-trapeza-ths-chwras
 
Ισλανδία: Το ΔΝΤ κατάλαβε ότι είμαστε ένας σοβαρός λαός και αποφάσισε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας

«Το ΔΝΤ κατάλαβε ότι είμαστε ένας σοβαρός λαός και αποφάσισε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, δεν μας έσωσε αυτό, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό μας», υποστήριξε, στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών Στεϊνγκρίμουρ Σιγκφούσον.

Επίσημος ομιλητής, στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ισλανδός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι «υπάρχει πάντα φως, στην άκρη του τούνελ».

Στην Ισλανδία, πήραμε τα πρώτα μέτρα, το 2004, ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία, επισήμανε ο Ισλανδός υπουργός.
«Διατηρήσαμε, όμως, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με το μοντέλο των σκανδιναβικών χωρών.

Παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας και την περικοπή δαπανών, αυξήσαμε τη φορολογία των επιχειρήσεων, φορολογήσαμε το κεφάλαιο, τα υψηλά εισοδήματα, το αλκοόλ και τον καπνό.
Πήραμε δύσκολες αλλά σοφές αποφάσεις, διατηρώντας τα εισοδήματα των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων και υλοποιώντας προγράμματα για τους νέους και σεμινάρια κατάρτισης».


Ο κ. Σιγκφούσον τόνισε ότι η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών- τόσο σε επίπεδο κρατών, όσο και σε επίπεδο διεθνών οργανισμών- στη διαδικασία για την έξοδο από την κρίση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αναφερόμενος, παράλληλα, στον ρόλο που έπαιξε το ΔΝΤ στην έξοδο της Ισλανδίας από την κρίση, διευκρίνισε ότι «το ΔΝΤ κατάλαβε ότι είμαστε ένας σοβαρός λαός και αποφάσισε να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας.
Δεν μας έσωσε το ΔΝΤ, αλλά εμείς σώσαμε τον εαυτό μας.
Εμείς εκτελούμε τα προγράμματα, εμείς κάνουμε το δύσκολο έργο».

http://www.bankingnews.gr/Όλη-η-ενη...αι-αποφάσισε-να-προσαρμοστεί-στις-ανάγκες-μας
 
Τετοια παραδειγματα χωρων με παρομοιες συνθηκες,δειχνουν την ανικανοτητα της πολιτειας μας να αυτοπροστατευθει,απο δοσιλογους και αφελεις που επαιξαν την τυχη μιας ολοκληρης χωρας που καταρρεει πια,μεγαλες ευθυνες εχει και ο Προεδρος της Δημοκρατιας, που απ τις λιγες στιγμες που δινεται η ευκαιρια σε εναν προεδρο να δικαιολογησει την θεμικη του υποσταση και να αναλαβει πρωταγωνιστικο ρολο (οταν δηλαδη ειναι αναγκη να προασπιστει την Δημοκρατια και το Συνταγμα) εκεινος ηταν το απολυτο μηδεν..
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Δωσίλογοι και οι εκεί κυβερνώντες...

Καλα, ακομα δεν καταλαβατε πως ο δοσιλογος ειχε διεθνη αποστολή? Ενα θα θυμισω ΗΠΑ: χρεος $16.4t (GDP $14.6t), έλειμμα $1.33t (9%). Κατα το Γουγλη (http://www.google.com/publicdata/ex...udget_surplus_deficit_gdp_percent&hl=en&dl=en) οι αριθμοι ειναι 91.6% (Govnt Debt/GDP) και 8.7% για το 2011.

Τωρα φανταστειτε που θα ηταν το $ σε σχεση με το Ευρω και ποιο θα ηταν (οριστικα) το νομισμα συναλλαγων διεθνως για εμπορευματα, πετρελαια κλπ... Ακουσατε τους Άραβες να το ξανασυζητανε μετα την Ευρωπαικη Κριση?
 
Last edited:
έτσι είναι ...


δολλάριο και παγκόσμια οικονομία ....

By 1975, all of the OPEC nations had agreed to price their own oil supplies exclusively in U.S. dollars in exchange for weapons and military protection.

This petrodollar system, or more simply known as an "oil for dollars" system, created an immediate artificial demand for U.S. dollars around the globe. And of course, as global oil demand increased, so did the demand for U.S. dollars.



ενώ, Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν στη χρήση των εθνικών τους νομισμάτων στις μεταξύ τους συναλλαγές




http://theeconomiccollapseblog.com/...-the-beginning-of-the-end-for-the-petrodollar
 
Last edited:
Μέρα με την μέρα χειροτερεύει η κατάσταση για τα ομόλογα της Γερμανίας.

Το ασφαλές καταφύγιο της Ευρώπης- το οποίο δανειζόταν με μηδενικά επιτόκια στα κοντινής διάρκειας ομόλογα και έως πρόσφατα 1,3% στα δεκαετή- αρχίζει και «τρίζει» καθώς οι «τιμωροί» ομολόγων έχουν βάλει στο μάτι και τα ασφαλή γερμανικά ομόλογα. Κι αυτό είναι ένα σημάδι ενός επερχόμενου αρμαγεδώνα στις αγορές.

Η απόδοση της δεκαετίας ανήλθε σήμερα στο 1,53% έναντι 1,48% της περασμένης εβδομάδας καθώς πολλοί επενδυτές σορτάρουν γερμανικά ομόλογα. Στην κορύφωση της κρίσης το γερμανικό ομόλογο αναφοράς έφθασε στο χαμηλότερο σημείο μετά το πόλεμο στο 1,30%.

Προς το παρόν η κατάσταση για την Γερμανία δεν είναι ανησυχητική, αλλά όταν οι τιμές του ομολόγου πέσουν κάτω από τη σημερινή τιμή 102 τότε θα ξεκινήσει η ίδια τεχνική διαδικασία με την οποία τα ελληνικά ομόλογα έφθασαν να έχουν spread 1000 μονάδες όταν την ίδια στιγμή η Αθήνα «καιγόταν».

Κάθε ημέρα μερικοί πωλητές πωλούσαν μερικά ελληνικά ομόλογα και διαμόρφωναν το κλίμα ενώ την ίδια ώρα υπήρχαν οι δηλώσεις περί χρεοκοπίας. Ταυτόχρονα, με μια διάταξη η Τράπεζα της Ελλάδος είχε επιτρέψει την πώληση ομολόγων δίχως να τα κατέχουν. Έτσι, έφθασαν τα ελληνικά ομόλογα στο μη περαιτέρω, ειδικά όταν το ελληνικό δημόσιο να πάρει όσα χρήματα τους έδιναν οι αγορές τον Φεβρουάριο του 2010.

Η Γερμανική οικονομία δεν είναι ελληνική διαθέτει εξαγωγές, ωστόσο οι δανειστές θα αρχίσουν να πιέζουν και τα ασφαλή γερμανικά ομόλογα – στα οποία έχουν τοποθετήσει τα χρήματα τους όλοι οι Ευρωπαίοι του Νότου ( Ισπανοί, Ιταλοί, Έλληνες ).


http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=206968



Αν αρχισαν να μαζευονται συννεφα και στα γερμανικα ομολογα βλεπω την Μερκελ να πεφτει στις επομενες εκλογες ......
 
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν την έξωση μιας οικογένειας από το Εκουαδόρ, που δεν είναι πια σε θέση να πληρώσει το δάνειό της. Περίπου ένα εκατομμύριο Ισπανοί αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί στη χώρα ένα ισχυρό κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις ακινήτων και τις εξώσεις.



http://www.babylonia.gr/index.php?o...i-se-animpores-oikogeneies&Itemid=424&lang=el
 
Τα μέτρα της λιτότητας αγγίζουν τα 27 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι βουλευτές στην Ισπανία ενέκριναν οριστικά σήμερα τον προϋπολογισμό του 2012, που προβλέπει μέτρα λιτότητας δίχως ιστορικό προηγούμενο και εξοικονόμηση περίπου 27 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του ελλείμματος στο 5,3% του ΑΕΠ της χώρας φέτος.

Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει μέτρα μείωσης του ελλείμματος, το οποίο έφθασε το 8,9% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο αφού η χώρα επανήλθε σε ύφεση από το τρίτο τρίμηνο.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=148557&catid=7

Y.Γ Σίγουρα απο την Ισπανία θα ξεκινήσει το πανηγύρι, αν δεν τους προλάβουμε εμείς.....(λέμε και καμιά...)....