Που πάει η Ε.Ε.;;;

Μια φτωχή οικογένεια, η οποία επισκεπτόταν το Μουσείο Ορσέ (Musee d'Orsay) στο Παρίσι, το Σάββατο με την ΜΚΟ "ATD-Τέταρτος Κόσμος", έλαβε την εντολή να εγκαταλείψει τους χώρους του Μουσείου επειδή άλλοι επισκέπτες παραπονέθηκαν ότι οι άνθρωποι αυτοί "είχαν μια δυσάρεστη μυρωδιά", έγινε σήμερα γνωστό από την ΜΚΟ που αγωνίζεται κατά των αποκλεισμών.

http://www.left.gr/article.php?id=22604#.UQgeT-Jc3B0.facebook
 
Στην Βαρκελώνη μόλις αποφασίστηκε κατάληψη της πλ.Καταλούνια απόψε, και αύριο συνέλευση και πορεία ως τα γραφεία του Λαικού Κόμματος....
 
αποκομα αγγλικού άρθρου χθες..

BCDwnc2CMAE9nxs.jpg:large
 
Να τα λέμε ωραία και να τα εξηγούμε ωραία, όταν εμείς είχαμε Τσουκάτους οι άλλοι ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα..
 
Goldman Sachs: Η Ευρώπη δεν ξέρει τι να κάνει με το Νότο

Οι «ενέσεις» Ντράγκι σώζουν τις τράπεζες, όχι την ανάπτυξη

Στην Ευρώπη περπατούν στα τυφλά, δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για να λύσουν τα προβλήματα ανάπτυξης της χτυπημένης από την κρίση ευρω-περιφέρειας, δήλωσε στο Bloomberg ο επικεφαλής της Goldman Sachs, Γκάρι Κoν.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=341569


:flipout:
 
Η Αυστρία θα χρειαστεί για τη διάσωση των τραπεζών της 20 δις ή 6,6% του ΑΕΠ - οπότε κινδυνεύει η αξιολόγηση της.....

Μάλλον κοντεύουμε για την ανάπτυξη.......

:flipout:
 
Μπράβο στους ισπανούς που γουστάρουν να είναι Ελλήνες ,, σκατά στα μούτρα τα δικάμας που κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποδείξουμε ότι είμαστε τόσο μπάσταρδοι οι νεοέλληνες που ξεπερνάει πραγματικά κάθε προσδοκία του κάθε εμπαθή εναντί μας ,

δεν αξίζουμε να κουβαλάμε τίποτα απο τον πρώτο πολιτισμό που έζήσε εδώ ,
 
Re: Απάντηση: Που πάει η Ε.Ε.;;;

Μπράβο στους ισπανούς που γουστάρουν να είναι Ελλήνες ,, σκατά στα μούτρα τα δικάμας που κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποδείξουμε ότι είμαστε τόσο μπάσταρδοι οι νεοέλληνες που ξεπερνάει πραγματικά κάθε προσδοκία του κάθε εμπαθή εναντί μας ,

δεν αξίζουμε να κουβαλάμε τίποτα απο τον πρώτο πολιτισμό που έζήσε εδώ ,


.....+1000.... δυστυχως.
 
ΝΟΡΒΗΓΙΑ:Kare Willoch: Ενας πρώην πρωθυπουργός εξομολογείται..


Δεξιοι ανεμοι πληττουν ολη την Ευρωπη και η Νορβηγία αν και εχει πληρωσει το τιμημα πολυ ακριβα, δεν αποτελει εξαιρεση. Ο 84χρονος Kåre Willoch πρωην Πρωθυπουργός της Νορβηγίας και ηγετης των Δεξιων, o oποιος εμφανιστηκε προχθες στην εκπομπη Skavlan, ακουσαμε οτι υπηρξε πρωθυπουργος την ιδια εποχη με τους Palme, Thatcher και Reagan και ειχε αντιπαλο την πολυ συμπαθη στον Νορβηγικο λαο και μετεπειτα δυο φορες εκλεγμενη ως Πρωθυπουργο, Gro Harlem Brundtland.

Ενω ηταν ηγετης των Δεξιων και συντηρητικος πολιτικος, πραγμα που αρχικα δεν μου κινησε το ενδιαφερον να παρακολουθησω τα λεγομενα του, ξαφνικα αρχισε να μιλαει για την Παλαιστινη! Εδω που τα λεμε, δεν ακους και καθε μερα δεξιους σε πολλες χωρες να μιλουν ...υπερ των Παλαιστινιων! Ενα πραγμα που διαπιστωνω, ομως, εδω, ειναι οτι οι πολιτικοι στη Σκανδιναβια ακομη και οι παραδοσιακα δεξιοι πολλες φορες εχουν σε ορισμενα θεματα προοδευτικοτερες αντιληψεις απ ο τι πολλοι αλλοι που ...αριστεριζουν στο Νοτο!

Ετσι ακουσαμε τον 84χρονο, ακμαιοτατο στο μυαλο, Κare Willoch να λεει:

«Κατι που με σημαδεψε στη ζωη μου ηταν ενα ταξιδι που εκανα στη Μ Ανατολη, στη Γαζα. Σταματησαμε με το αυτοκινητο και στ αριστερα μας καθοταν μια οικογενεια πανω σε ερειπια. Σταματησα βγηκα εξω και πηρα ενα διερμηνεα μαζι μου να βοηθησει στη μεταφραση.Μου ειπαν οτι τα ερειπια ηταν προηγουμενως το σπιτι τους και οτι οι Ισραηλινοι οτι ειχαν κρεμισει το σπιτι γιατι ισχυριζονταν οτι εκει ζουσε ενας τρομοκρατης. H οικογενεια ηταν σε απελπισια. Για να το πω προσεκτικα ακολουθουσαμε λαθος πολιτικη σε αυτο το ζητημα και ηταν λαθος της Δυσης που δεν καταλαβε τα κινητρα και τις σκεψεις ενος αλλου λαου. Η ταση της Δυσης να παταει πανω στην εικονα που εχουν για τον εαυτο τους οι λαοι συμβαλλει στη τρομοκρατια. Ο αγωνας κατα της τρομοκρατιας ειναι σημαντικος αλλα δεν πρεπει να αγννουμε τις αιτιες που συμβαλλουν στη τρομοκρατια».

Οταν ρωτηθηκε για τη συμμετοχη του σε θεματα φορολογισης και εμπορικων συναλλαγων ειπε οτι ο μονος λογος που συμμετεχει ειναι για να διασφαλισει οτι δεν ειναι μονο για οσους εχουν οικονομικη δυνατοτητα, αλλα οτι διασφαλιζονται καλυτερες προυποθεσεις ωστε ολοι να ζουν καλα!

«Γινεται πιο ευδιακριτο οσο περναει ο καιρος. Η εικονα μιας ματεριαλιστικης εγωιστικης πολιτικης ειναι λαθος και το λεω πολλες φορες στους νεους, ο κοσμος δεν ειναι αυτος που ηταν 20 30 χρονια πριν και πρεπει κι εμεις να συμβαδισουμε. Εγω προσπαθω να συμβαδισω παντως .. Αργοτερα ειπε επισης οτι για τον εαυτο του, αλλα και για τη πολιτικη ισχυει το ρητο «Το υπερβολικα πολυ και το πολυ λιγο, καταστρεφει τα παντα», κατι σαν το δικο μας παν μετρον αριστον.

Διαβασα, μετα στη wikipedia, για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Willoch, η οποια ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνη με εκείνες προηγούμενων κυβερνητικων κομματων από την άποψη των Νορβηγικών δεσμεύσεων, βάσει της συνθήκης του ΝΑΤΟ, αλλά παρέκκλινε απότομα για το θέμα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Εκει οπου το Εργατικό Κόμμα προώθησε μια μείωση της έντασης στην περιοχή της Σκανδιναβίας, το υπουργικό συμβούλιο του Willoch ενέκρινε υλικοτεχνικες βάσεις για τις αμερικανικές δυνάμεις ταχείας ανάπτυξης και πρόσφερε την πλήρη υποστήριξη του στο ΝΑΤΟ σχετικα με την απόφαση double track decision του 1979.(βλ σημειωση)

Οταν o Willoch, ηταν ενεργος πολιτικος τον θεωρουσαν σαν έναν από τους πιο συντηρητικους Νορβηγους πολιτικους της εποχής του, ενω τα επόμενα χρόνια μετατοπίστηκε η θέση του σε πολλούς τομείς. Έχει πάρει θεση στο θέμα της "κουλτούρας της απληστίας», για τους "φορολογικους παραδείσους και το περιβάλλον και ήταν ιδιαίτερα σκληρος στο να καταδικασει τις πολιτικές του Ισραήλ εναντια στους Παλαιστίνιους, υποστηρίζοντας ότι η κατοχή και ο εποικισμος πανω σε Παλαιστινιακή γη (εκτός των συνόρων του 1967) είναι παρανομιες.

Ένας από τους κριτικούς, εδώ και καιρό φίλος και συνάδελφος του στο κομμα, ο Jo Benkow, σχολίασε ότι "Πανω στο Παλαιστινιακο θέμα, ο Willoch πρέπει να είναι απο τα πιο ριζοσπαστικα δημόσια πρόσωπα σε αυτή τη χώρα ".

Ο Willoch έχει, επίσης, δηλώσει ότι, αν και« υπάρχουν σοβαροί λόγοι που προειδοποιούν κατά του νέου αντισημιτισμού, το Ισραηλ δεν θα κερδιζε τιποτα στον αγωνα του με το να κατηγορει τους επικριτές της Ισραηλινης πολιτικης για αντισημιτισμο!». Ισχυρίζεται, επίσης, ότι το Ισραήλ έμμεσα συμβαλλει στον Νέο αντισημιτισμό δηλώνοντας ότι« Θα ήταν αφελές δύο αγνοήσουμε ότι η πολιτική του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων έχει γίνει μια νέα πηγή αρνητικων συμπεριφορων». Το Μάιο του 2006, ο Willoch κάλεσε τον Atef Adwan, εναν αξιωματουχο της Χαμάς σε ένα ιδιωτικό γεύμα, σχολιάζοντας ότι "ο διάλογος με τη Χαμάς είναι πολύ χρήσιμος». μια ενέργεια που προκάλεσε κριτική από τους συναδέλφους του Συντηρητικου κόμματος και τον πρωην υπουργό Εξωτερικών Jan Petersen.


Σημειωση Το Double-Track decision είναι η απόφαση του ΝΑΤΟ από τις 12 Δεκεμβρίου του 1979, να προσφέρουν στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας εναν αμοιβαίο περιορισμό του μέσου βεληνεκούς των βαλλιστικων πυραύλων και του μέσου βεληνεκούς μεσαιων βαλλιστικων πυραύλων σε συνδυασμό με την απειλή ότι σε περίπτωση διαφωνίας το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει περισσότερα πυρηνικα όπλα μεσαίου βεληνεκούς, στη Δυτική Ευρώπη! (wikipedia)

http://stovoreiostereomatiselva.blogspot.se/2013/02/kare-willoch.html
 
ΤΟ «ΘΑΥΜΑ»... ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ!
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*


Τη δεκαετία του '90 αλλά και ως τα μέσα της δεκαετίας του 2000, η Ιρλανδία, ο λεγόμενος και «κέλτικος τίγρης», ήταν το «θαύμα της ανάπτυξης». Το πού κατέληξε ο «τίγρης» είναι γνωστό...
Ελα, όμως, που για κάποιους η Ιρλανδία συνεχίζει να αποτελεί «υπόδειγμα». Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει, για παράδειγμα, ότι για την κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει η πολιτική που εφαρμόζεται, αλλά ο «τρόπος», το «πώς» εφαρμόζεται.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διάφοροι ινστρούχτορες της συμφοράς το επαναλαμβάνουν σαν χαλασμένο μαγνητόφωνο:

«Δέστε - λένε - εκεί, στην Ιρλανδία, το Μνημόνιο πέτυχε»!

Εκείνο, επομένως, το οποίο βάσιμα θα μπορούσαμε να υποθέσουμε είναι ότι το περασμένο Σάββατο που χιλιάδες Ιρλανδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας

«Θέλουμε δουλειές και όχι χρέος!»,

το έκαναν για να «πανηγυρίσουν» την... επιτυχία του Μνημονίου στην Ιρλανδία.

Με άλλα λόγια, δε φτάνει που στην Ιρλανδία είχε... πετύχει το «θαύμα της ανάπτυξης» (αυτό που μετά έφερε το Μνημόνιο), τώρα έχει... πετύχει και το «θαύμα του Μνημονίου»!

Το «θαύμα» στο... τετράγωνο, δηλαδή...

Ας δούμε, όμως, τι ήταν αυτό που «πέτυχε» (και) στην Ιρλανδία:

Η Ιρλανδία, μετά από τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης των προηγούμενων δεκαετιών, που (όπως και στην Ελλάδα) στηρίχτηκαν στην ασυδοσία του κεφαλαίου και στην καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, βρέθηκε σε καθεστώς Μνημονίου από τα τέλη του 2010. Η δική της «διάσωση» κοστολογήθηκε από την τρόικα στο ύψος 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που συνέβη έκτοτε είναι ότι το πολιτικό κατεστημένο της Ιρλανδίας, από τα 85 δισ. ευρώ της «σωτηρίας» που υπέστη ο ιρλανδικός λαός, τα 64 δισ. ευρώ - ποσό που ανέρχεται στο 40% του ΑΕΠ της χώρας - τα διοχέτευσε στις τράπεζες στο όνομα της «διάσωσης» του τραπεζικού συστήματος!

Μεγάλο μέρος αυτής της «διάσωσης», αφορούσε την εθνικοποίηση της τράπεζας «Anglo Irish Bank» και της τράπεζας «Irish Nationwide». Τα κονδύλια που δόθηκαν σε αυτές τις τράπεζες εγγράφηκαν στο δημόσιο χρέος της χώρας, το οποίο από 70% του ΑΕΠ εκτινάχτηκε σε πάνω από το 100% και τώρα αυτόν τον πακτωλό προς τους τραπεζίτες, που βαφτίστηκαν «δημόσιο χρέος», καλείται να το αποπληρώσει ο ιρλανδικός λαός!

Ο ιρλανδικός λαός για την ενίσχυση μόνο αυτών των δυο τραπεζών, καλείται κάθε χρόνο να πληρώνει 3,1 δισ. ευρώ για κρατικά ομόλογα που εκδόθηκαν σε βάθος 40 ετών!

Το «θαύμα» της Ιρλανδίας δεν έχει επομένως καμία σχέση με εκείνα τα παλιά θαύματα, όπου πολλαπλασιάζονταν τα ψάρια για να τρέφονται οι άνθρωποι. Εδώ είναι τα χρέη των τραπεζιτών και των κεφαλαιοκρατών που μεταφέρονται πολλαπλάσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, που με τη σειρά τους μετατρέπονται σε έδεσμα για τους αδηφάγους καρχαρίες.

Η συνταγή δε αυτού του «πετυχημένου» ιρλανδικού Μνημονίου, μας είναι τόσο γνωστή... Μεταξύ άλλων περιλάμβανε:

Μείωση του βασικού μισθού, περικοπές 25.000 θέσεων στο Δημόσιο, δραστικές αυξήσεις στους φόρους φυσικών προσώπων, «μαχαίρι» στο πρόγραμμα κρατικών δαπανών (μείωσε τις δημόσιες δαπάνες κατά 7 δισ. ευρώ και τις κρατικές επενδύσεις κατά 3 δισ. ευρώ), περικοπές 2,8 δισ. ευρώ στο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, αυξήσεις της φορολογίας του εισοδήματος της τάξης των 1,9 δισ. ευρώ.

Στις αρχές Γενάρη η μηχανή της προπαγάνδας που έθεσε σε λειτουργία η ιρλανδική κυβέρνηση μαζί με τους ιθύνοντες του ΔΝΤ και της ΕΕ, υποστήριξε ότι η Ιρλανδία θα βγει σύντομα από το Μνημόνιο. Μάλιστα η ιρλανδική κυβέρνηση πανηγύρισε για την «άντληση» 4,19 δισ. ευρώ από τις αγορές με 5ετή και 8ετή ομόλογα. Πολλοί τότε έσπευσαν να μιλήσουν για «πειθαρχημένο πρόγραμμα λιτότητας» που... αποδίδει.

Ομως, μόλις μερικές μέρες αργότερα, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, στο όνομα της αναδιάρθρωσης του χρέους που συμφώνησε με την τρόικα, ανακοίνωσε την επιβολή και πρόσθετων μέτρων.

Ανάμεσα σε αυτά:

Περαιτέρω περικοπές ύψους 1 δισ. ευρώ σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου για την περίοδο 2013 - 2015. Αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Νέες περικοπές δημοσίων δαπανών. Περαιτέρω αύξηση της φορολογίας. Μείωση των κοινωνικών παροχών. Θέσπιση νέου φόρου για τα ακίνητα...

Αν οι συνέπειες του «θαύματος» που βιώνει ο ιρλανδικός λαός δεν σημαίνουν τίποτα για τους δικούς μας «πανηγυρτζήδες», στον ελληνικό λαό ωστόσο αυτές οι συνέπειες γίνονται (εκ πείρας, δυστυχώς...) απολύτως αντιληπτές.

Αρκεί να σημειώσουμε ότι είναι στο πλαίσιο αυτού ακριβώς του «θαύματος», όπου:

• Η ανεργία των νέων στην Ιρλανδία εκτοξεύτηκε στο 34,5%.

• Συνολικά η ανεργία στην Ιρλανδία ανήλθε στο 14,6%, τέταρτη μεταξύ των χωρών της ΕΕ, σχεδόν 40% μεγαλύτερη από την περίοδο προ της εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο.

• Το μέσο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της Ιρλανδίας μειώθηκε κατά 14% την περίοδο 2008 - 2012 σύμφωνα με έκθεση της «Eurostat».

• Οι Ιρλανδοί εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα τους, με περισσότερους από 87.000 ανθρώπους να μεταναστεύουν από τον Απρίλιο του 2011 ως τον Απρίλιο του 2012, στο μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης που έπληξε τη χώρα από την εποχή του μεγάλου λιμού του 1845!

• Σε έναν πληθυσμό 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι πάνω από 200.000 τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.

• Οι τράπεζες τροφίμων πολλαπλασιάζονται σε όλα τα αστικά κέντρα της χώρας.

• Πάνω από 300.000 ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης.

Αυτό είναι το «θαύμα» της Ιρλανδίας. Τόσο... θαυμάσιο, όσο και το ελληνικό.
 
αυτος ο ΦΠΑ,παιζει να ειναι η μεγαλυτερη απατη φορου εκ καταβολης Συμπαντος κι οσο παει με τα χρονια,μεγαλωνει.
Καποια στιγμη θα ειναι μεγαλυτερος κι απ'την αξια του προιοντος.
 
Σχεδόν το ένα τρίτο των παιδιών στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας εξαιτίας των αυστηρών μέτρων λιτότητας, που έχουν ληφθεί στις χώρες αυτές οι οποίες επλήγησαν από την κρίση χρέους, ανακοίνωσε την Πέμπτη η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση Caritas.

Η Ιταλία και οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν προσφύγει σε διεθνή δανεισμό δημιουργούν μία γενιά υποσιτιζόμενων νέων ανθρώπων με χαμηλό ηθικό και λιγοστές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας, την ώρα που ο αριθμός των παιδιών που κινδυνεύουν από τη φτώχεια εξακολουθεί να αυξάνεται, ανακοίνωσε η οργάνωση επικαλούμενη στατιστικές της ΕΕ.

Όπως σημειώνει το Reuters, από το 2010 η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν λάβει δεκάδες δισεκατομμύρια σε δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε αντάλλαγμα με αυξήσεις φόρων και μείωση των δαπανών.

Η χρεωμένη Ιταλία δεν έχει λάβει διεθνή οικονομική στήριξη.

Και στις πέντε αυτές χώρες, το αυξανόμενο ποσοστό των παιδιών που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας συμπίπτει με την έξαρση της κρίσης χρέους το 2008 και παρουσίασε αύξηση κάθε χρόνο μέχρι το 2011. Για το 2012 δεν υπήρχαν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία.

Η φιλανθρωπική οργάνωση αποδίδει το φαινόμενο αυτό στις μειώσεις των δαπανών στον τομέα της οικογενειακής πρόνοιας, στις μειώσεις στα επιδόματα ανεργίας, στην αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και στην αύξηση των δασμών στα καύσιμα.

"Είναι δεδομένο πλέον ότι τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο από τη φτώχεια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη δημογραφική ομάδα", δήλωσε η Ντέιρντρε ντε Μπούρκα της Caritas.

Στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι το 2011, ποσοστό υψηλότερο του 30% των παιδιών στην Ισπανία και την Ελλάδα κινδύνευαν από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό - αύξηση 4% από το 2005. Στην Πορτογαλία το ποσοστό αυτό βρίσκεται περίπου στο 28,6%. Στοιχεία του 2011 για την Ιρλανδία και την Ιταλία δεν ήταν διαθέσιμα.

Το 2010, το 37,6% των παιδιών στην Ιρλανδία και το 28,9% των παιδιών στην Ιταλία κινδύνευαν από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Τα παιδιά θεωρείται ότι απειλούνται από τη φτώχεια ή τον αποκλεισμό αν ζουν σε οικογένειες με εισόδημα κατά 60% ή πλέον χαμηλότερο από το μέσο εισόδημα έχουν γονείς με περιορισμένη ή καθόλου απασχόληση ή χωρίς πρόσβαση σε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες, σε θέρμανση και σε ρουχισμό.

Η Caritas ανακοίνωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλογιστούν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του προβλήματος για τα παιδιά.

Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά φτωχών οικογενειών είναι πιθανότερο να έχουν χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο και μεγάλη δυσκολία στο να βρουν και να διατηρήσουν την εργασία τους.

http://www.nooz.gr/woman/ta-paidia-ton-pigs-zoun-sti-ftoxeia