Που πάει η κατάσταση με το 3D? Προχωράμε ή ήταν μια μόδα που περνάει?

Αν και τώρα που το σκεφτομε
…μιας και η οικονομική κρίση έχει μπει για καλά στη ζωη μας
…… αντί να δώσω τα 12 ευρα μου σε cinema 3d η χωρείς
…δε τα δίνω σε καμιά ανανέωση fileserve filesonic κ.τ.λ … ε τι λέτε? Μου φαίνεται ποιο πολύ τόπο θα πιάσουν….:D:D:D

Αν και δεν εχω παρακολουθησει ολοκληρη τη συζητηση, γνωμη μου ειναι οτι το 3D υποκαθιστα σεναριακες, σκηνοθετικες και ερμηνευτικες αδυναμιες. Δεν ειναι τυχαιο οτι ολες (μα ολες) οι ταινιες που εχουν γυριστει σε 3D πασχουν σε καποιο αλλο τομεα, δεν ειναι τυχαιο οτι δημιουργοι οπως ο Tarantino ή ο Woody Allen δεν εχουν (απ' οσο ξερω) υποκυψει ακομα σε αυτη τη νεα (και ευχομαι παροδικη) μοδα.

Απάντηση: Re: Που πάει η κατάσταση με το 3D? Προχωράμε ή ήταν μια μόδα που περνάει?

Κι εγώ το ίδιο έπαθα με το Avatar, και στη συνέχεια με το TRON.

Σε 3D στον κινηματογράφο (ή και σε 3D προβολέα) είναι ωραίο.. αλλά σε 2D στον προβολέα σου πέφτει το σαγόνι.

..και χάνεις τελείως το σαγόνι, όταν το δεις σπίτι σου σε 3D! :p Δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση η εμπειρία αίσθησης 3D στο σπίτι μιας καλης 3D ταινίας σε σύγκριση με την 2D έκδοση της.. Το μονο που χάνει είναι στην φωτεινότητα, αλλα με επιλογή οθόνης υψηλότερου gain μπορεί να δωθει μια λύση σε αυτό (το δουλεύω & θα επανέλθω..).

Παίδες, το 3D δεν πρόκειται να υποκαταστήσει ποτε το 2D, είναι όμως όπως είπε και ο JL εναι ένα ωραιο αφηγηματικό εργαλείο, που αν χρησιμοποιηθεί σωστά και όχι με ξεπετα, δίνει "βάθος" στην εικόνα μας..
Προσωπικά, απολαμβάνω τις καλες παραγωγες σε 3D και δεν έχω μετανιώσει καθόλου που επένδυσα σε αυτή την τεχνολογία. Ψάχνομαι όμως για νέα οθόνη...

Φοβάμαι ότι δεν είναι θέμα τεχνολογίας Τάκη, αλλά του πως λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Προσωπικά όταν βλέπω 3D (είτε είναι στον κιν/φο είτε στο σπίτι) νιώθω ότι τελικά προσλαμβάνω λιγότερη χρήσιμη πληροφορία. But that may be just me.

Απάντηση: Re: Που πάει η κατάσταση με το 3D? Προχωράμε ή ήταν μια μόδα που περνάει?

Είναι γεγονός ότι ο εγκέφαλος των Klingon λειτουργεί διαφορετικά από τον ανθρωπινο εγκέφαλο...

:p:ernaehrung004:

Τα χαμε πει και αλλου.

Το αν θα μεινει ή οχι δεν ξερω παντως σε animation ειναι απολαυση.

Σε ''κανονικές'' ταινίες ειναι ελαχιστες οι περιπτωσεις που αξίζει.

Αλλα θα δουμε τι θα παιξει και στο μελλον (καθώς μεχρι τωρα βλεπουμε κατα πλειοψηφία εκ των υστερων μετατροπες σε 3D).

Πχ ο Scorsese νομίζω γυρίζει τωρα 3D. Ειμαι περίεργος τι να περιμένουμε από κάτι τέτοιο...

Πάντως παρατηρώ ότι βελτιώνονται οι "εκ των υστερων" μετατροπές ταινιών σε 3d. Πχ, το τελευταίο Captain America δεν ήταν καθόλου άσχημο παρότι ψευδό-3d. Θα μου πεις βεβαια, τα computer generated sequences (πχ σκηνές στο διάστημα) γίνονται για πλακα σε 3D οποτε μιλάμε για ταινίες οπου η μετατροπή σε 3D γίνεται ουσιαστικά μονο στις γυρισμένες με κάμερα σκηνές, οποτε οι εντυπωσιακές 3d σκηνές είναι όλες από υπολογιστή..

Για να πω την αληθεια, εχω να δω ταινια (3D or not) πανω από 6 μηνες οποτε εχω ξεχασει πως ειναι :p

Τα χαμε πει και αλλου.

Το αν θα μεινει ή οχι δεν ξερω παντως σε animation ειναι απολαυση.

Σε ''κανονικές'' ταινίες ειναι ελαχιστες οι περιπτωσεις που αξίζει.

Αλλα θα δουμε τι θα παιξει και στο μελλον (καθώς μεχρι τωρα βλεπουμε κατα πλειοψηφία εκ των υστερων μετατροπες σε 3D).

Πχ ο Scorsese νομίζω γυρίζει τωρα 3D. Ειμαι περίεργος τι να περιμένουμε από κάτι τέτοιο...

Μιά και μιλάμε για δημιουργούς φοβερή δουλεία σε 3D είναι και η Pina του Wenders

Μιά και μιλάμε για δημιουργούς φοβερή δουλεία σε 3D είναι και η Pina του Wenders
Α-χα!

Αυτό το χα ξεχάσει (από τα άπειρα που εχω ''στην καβάντζα'' για ''όταν προλάβω'').

Κι εγω ειμαι πολύ περίεργος να το δω. Έχω διαβάσει τα καλύτερα και για το τεχνικό και για το αισθητικό / δημιουργικό κομμάτι.

(κριμα μονο που δεν παίζουν, Αγγλικοί έστω, υπότιτλοι...μου εχουν πει παντως οτι μπορείς να την απολαύσεις ασχέτως κατανόησης διαλόγων....)

κι ο Nόλαν αρκετά σκληρός με το 3D

“The question of 3-D is a very straightforward one,” Nolan said in a recent interview. “I never meet anybody who actually likes the format, and it’s always a source of great concern to me when you’re charging a higher price for something that nobody seems to really say they have any great love for.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη : No “Dark Knight” 3D

το θέμα είναι στην πρώτη σελίδα του AVS

Αυτό που λέει για το higher price δεν ισχύει (τουλάχιστον για τις τηλεοράσεις...)

Ακολουθούν σιγά σιγά και τα ΒRD... για τα προβόλια δε ξέρω.

Εννοεί την παραγωγή ή την διανομή? Είναι εντελώς ξεχωριστά πράγματα.

Εγώ σαν χομπίστας ενδιαφέρομαι, εφόσον το έχω στην ίδια τιμή... λειτουργεί σχεδόν σαν bonus!

Επίσης αν δεν γνωρίζει ο άνθρωπος κάποιους που τους αρέσει το 3Δ, να ρωτήσει να του συστήσουμε μερικούς...

άλλο πράγμα δεν το προτιμώ Μήτσε και άλλο δεν "χρειάζεται" Ο καθένας με τα γούστα του.

+++
Με αυτό που έγραψες ότι είναι σα να λαμβάνεις λιγότερη πληροφορία, συμφωνώ απόλυτα (βάση προσωπικής εμπειρίας - δεν μπορώ να το τεκμηριώσω) :a0210:

Συμφωνω απολυτως με τον Νολαν.

Το 3D στο σινεμα δειχνει να σπρωχνωμαστε να το δουμε, δεν μας εχει κερδισει hands down....

Έχω (-με, δεν είναι μόνο δική μου εντύπωση) να δω καλή ταινία κάτι έτη φωτός (με ελαχιστότατες εξαιρέσεις), και ακόμα συζητάμε για το πόσο διεισδυτικό είναι το 3D στο σινεφίλ κοινό!!!:D

Παλληκάρια εκεί στο Χόλυγουντ, μιας και δεν γνωρίζετε τις ελληνικές παροιμίες, ας σας ρίξω μια μετάφραση:

Otan to ''magazi'' den paei kala, den allazoume ta krebatia, ta ''koritsia'' allazoume....

Δηλαδή τι προτείνετε βρε παιδιά?

Να βγαίνει το 3d μόνο για τηλεοράσεις ή να μην υπάρχει καθόλου?

anti-fan αντιδράσεις νομίζω.

:ernaehrung004:

Εννοεί την παραγωγή ή την διανομή? Είναι εντελώς ξεχωριστά πράγματα.

Για εμάς που καλούμαστε να πληρώσουμε για να το δούμε, δεν είναι διαφορετικά πράγματα. Το εισιτήριο για την ταινία στον κιν/φο σε 2D στοιχίζει Α χρήματα, ενώ σε 3D στοιχίζει Β χρήματα. Τι έχει γίνει στο background και πόσο έχει στοιχίσει τι δεν μας ενδιαφέρει..

Εγώ σαν χομπίστας ενδιαφέρομαι, εφόσον το έχω στην ίδια τιμή... λειτουργεί σχεδόν σαν bonus!

Ελάχιστοι το έχουν στην ίδια τιμή, μιας και όλοι τελικά όλο και κάτι αναβαθμίζουν με σκοπό να μπορούν να δουν 3D. Ελάχιστοι λένε "όταν χαλάσει, το επόμενο που θα πάρω θα παίζει και 3D". :p

Επίσης αν δεν γνωρίζει ο άνθρωπος κάποιους που τους αρέσει το 3Δ, να ρωτήσει να του συστήσουμε μερικούς...

άλλο πράγμα δεν το προτιμώ Μήτσε και άλλο δεν "χρειάζεται" Ο καθένας με τα γούστα του.

Προφανώς και σε κάποιους αρέσει το 3D, αυτό έλειπε. Αλλά τα στατιστικά του Nolan λένε ότι αυτοί δεν είναι πολλοί, και γίνονται όλο και λιγότεροι αντί για περισσότεροι.

Σε αυτό συμφωνώ, με βάση και τα δικά μου στατιστικά από τον δικό μου κύκλο.

Δηλαδή τι προτείνετε βρε παιδιά?

Να βγαίνει το 3d μόνο για τηλεοράσεις ή να μην υπάρχει καθόλου?

anti-fan αντιδράσεις νομίζω.

:ernaehrung004:

Να αρχίσουν ξανά να βγάζουν καλές ταινίες.. Ασχέτως 2D ή 3D.

Last edited by a moderator:
Είτε βγαίνει μόνο για τηλεοράσεις, είτε δεν βγαίνει καθόλου, το ίδιο και το αυτό μου κάνει, Νίκο. Δεν με ενοχλεί καθόλου που υπάρχει ώστε σε όσους αρέσει να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν. Αντιφάν αντίδραση? Μπα, φυσιολογική αντίδραση μου φαίνεται για ένα προϊόν που προσπαθεί με το ζόρι να επιβληθεί (διαφημίσεις, promotions, άρθρα κ.λ.π.). Όταν κάτι αρέσει στον πολύ κόσμο (γιατί εδώ είναι το φουντούκι), γίνεται δημοφιλές σε dt, δεν χρειάζεται διόλου σπρώξιμο.

Mήτσε δε διαφωνούμε καθόλου σε όσα γεγονότα γράφεις απλά παραλείπεις να πεις ότι πρόκειται για νέα τεχνολογική εφαρμογή οπότε η αναβάθμιση είναι εκ των ουκ άνευ.

Σου-Μου-Του αρέσει ή όχι, υπάρχει και υπάρχουν άνθρωποι που εντυπωσιάζονται απο τέτοια πράγματα... και καλό είναι να έχουν την δυνατότητα.
Δεν σου στερεί κανείς το 2D και αυτό που σου αρέσει νομίζω.

Αν είναι παπάτζα ή οτιδήποτε άλλο η 3D επίπεδη εικόνα είναι άλλο ζήτημα.
Αν δεν έχει την ανάλυση ή πολλούς τους κουρτάζει επίσης άλλο.

Ο Νόλαν το πάει στο ότι δεν χρειάζεται... να μην υπάρχει για τι δεν ξέρει κανέναν να το προτιμά.
Αν κατάλαβα καλά τουλάχιστον...

Ε λέει μπούρδες...

Όπως πολλοί θέλουν να βλέπουν πολλές ίντσες κι ας χάνουν σε αντίθεση, κίνηση, πληροφορία... έτσι και πολλοί άλλο κάνουν ατμόσφαιρα με 3D.
αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχουν αρκετοί που το προτιμούν πάρε τα στοιχεία απο τις αίθουσες.

+++
Μαζί σου στα θέματα ποιότητας - χρήσης...

Αλλά άσε ρε Νολαν να δούμε και κανα 3D... δεν σε υποχρεώνει κανείς να γυρνάς σε 3D... Άσε να το κάνει ο Κάμερον και οι άλλοι στο φινάλε...

Να αρχίσουν ξανά να βγάζουν καλές ταινίες.. Ασχέτως 2D ή 3D.

Αυτό αφορά το 3D τώρα? έλα βρε Μήτσε...
εντάξει... και το full HD και το HD Audio μπορεί να φταίει... να γυρίσουμε στο SD και Βουβο με τα αριστουργήματα...

Είτε βγαίνει μόνο για τηλεοράσεις, είτε δεν βγαίνει καθόλου, το ίδιο και το αυτό μου κάνει, Νίκο. Δεν με ενοχλεί καθόλου που υπάρχει ώστε σε όσους αρέσει να συνεχίσουν να το απολαμβάνουν. Αντιφάν αντίδραση? Μπα, φυσιολογική αντίδραση μου φαίνεται για ένα προϊόν που προσπαθεί με το ζόρι να επιβληθεί (διαφημίσεις, promotions, άρθρα κ.λ.π.). Όταν κάτι αρέσει στον πολύ κόσμο (γιατί εδώ είναι το φουντούκι), γίνεται δημοφιλές σε dt, δεν χρειάζεται διόλου σπρώξιμο.

Συμφωνώ με την αδιαφορία ύπαρξής του ή όχι.
Αλλά όταν λέμε μπράβο σε μια άποψη που λαμβάνει υπόψιν την μισή αλήθεια και επιπρόσθετα τη διαστρεβλώνει προφανώς για προσωπικό οικονομικό όφελος... αντιφαν είναι...

Πείτε συμφωνώ μαζί του, αλλα ούτε άχρηστο είναι, ούτε ευθύνεται για την ανυπαρξία σεναρίων και καλών ταινιών...

imo παντα

Last edited by a moderator: