Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
A-vwWbRCQAEjyS8.jpg:large
 
«Παγκόσμιος» πόλεμος στη Συρία



Η ενίσχυση ακραίων ομάδων από κυβερνήσεις της Δύσης απειλεί με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Έξω από κάθε έλεγχο βρίσκεται πλέον η κατάσταση στη Συρία καθώς δυνάμεις από δεκάδες χώρες καταφθάνουν στην περιοχή για να συνδράμουν κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές.
Καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα, μετά τις εκλογές, αισθάνεται έτοιμος αν το επιθυμεί να διατάξει ανά πάσα στιγμή μια γενικευμένη επίθεση εναντίον της Συρίας και ενώ η Μόσχα προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες τραβώντας, το χαλί κάτω από τα πόδια του Ασάντ, όλα μπορούν πλέον να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Όπως προκύπτει όμως και από πρόσφατη έκθεση επιθεωρητών του ΟΗΕ ακόμη και ανατραπεί με οποιονδήποτε τρόπο το καθεστώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν με την ίδια εάν όχι και με μεγαλύτερη ένταση. Στην έκθεσή του ΟΗΕ αναφέρεται ότι στη Συρία μάχονται πλέον ένοπλοι από 29 διαφορετικές χώρες.

http://info-war.gr/2012/12/παγκόσμιος-πόλεμος-στη-συρία/
 
Αύξηση του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα κατά 9% το 2013, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, μία κίνηση που αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του εν όψει των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου στη χώρα, δεδομένου ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει με μεγάλη διαφορά.


Ο Κορέα, ο οποίος απολαμβάνει ευρεία λαϊκή υποστήριξη χάρη σε μια σειρά μέτρων όπως η διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, βελτιωτικά οδικά έργα κ.ά., ανακοίνωσε ότι ο κατώτερος μισθός αυξάνεται από τα 292 στα 318 δολάρια τον μήνα, από 292 (σ.σ. ο Ισημερινός έχει υιοθετήσει το δολάριο μετά την οικονομική κρίση του 1999).


Ο πρόεδρος του Ισημερινού έλαβε την απόφαση αυτή μονομερώς, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, οι οποίοι του καταλογίζουν ότι στραγγαλίζει την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, ερχόμενος διαρκώς σε σύγκρουση με τον ιδιωτικό τομέα.


Σύμφωνα με τον Κορέα ο κατώτερος μισθός στη χώρα πρέπει να φθάσει σταδιακά στα 368 δολάρια, ώστε να είναι «αξιοπρεπής» και να μπορεί να καλύπτει το κόστος των βασικών αναγκών - των τροφίμων, της ένδυσης και της εκπαίδευσης.


http://www.left.gr/article.php?id=18554#.UNhhp55EkQU.facebook
 

Στην πάνω φωτογραφία το παιδάκι λογικά είναι σε κάποια ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής. Τα παιδάκια κάτω που δουλέυουν σαν σκλάβοι είναι μάλλον στην κομμουνιστική Κίνα. Άρα σύμφωνα με την λογική συμπεραίνουμε ότι ο καπιταλισμός είναι καλύτερος από τον κομμουνισμό!!!! :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
 
Στην πάνω φωτογραφία το παιδάκι λογικά είναι σε κάποια ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής. Τα παιδάκια κάτω που δουλέυουν σαν σκλάβοι είναι μάλλον στην κομμουνιστική Κίνα. Άρα σύμφωνα με την λογική συμπεραίνουμε ότι ο καπιταλισμός είναι καλύτερος από τον κομμουνισμό!!!! :BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

χααχχααχαχ!!!! Καλές γιορτές......

A-tDp9hCQAE0l0Q.png:large
 
«Γιατί τα σπάνε πάλι στην Αργεντινή;» Η El Pais προσπαθεί να δώσει μια απάντηση για τις λεηλασίες…


«Η Φερνάντεζ έδωσε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, όμως η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των πολιτών εξαιτίας του πληθωρισμού, δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα. Η κυβέρνηση, οι δήμαρχοι και η Εκκλησία πιστεύουν ότι πίσω από τους βανδαλισμούς σε καταστήματα και το πλιάτσικο, κρύβονται πολιτικοί.

Είναι όμως ο πληθωρισμός που πιθανώς άναψε το φυτίλι για τις λεηλασίες την περασμένη εβδομάδα σε 40 πόλεις στην Αργεντινή , που άφησαν τρεις νεκρούς, πάνω από 500 συλλήψεις και 292 σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα λεηλατημένα.

http://www.lifo.gr/now/world/20890
 
Πρόκειται για έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Μαορίτσιο Κατελάνα που στήθηκε στον πύργο Ουγιαζντόφκσι, στο κέντρο της πολωνικής πρωτεύουσας, εκεί όπου κάποτε υπήρξε εβραϊκό γκέτο.

Το γλυπτό που απεικονίζει τον Αδόλφο Χίτλερ σε παιδική ηλικία να προσεύχεται γονατιστός έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις.

Κάποιοι θεωρούν ότι αποτελεί προσβολή για την ιστορική μνήμη, κάποιοι άλλοι, ωστόσο, έδειξαν να κατανοούν το συμβολισμό του έργου.

"Οποιοσδήποτε εγκληματίας υπήρξε κάποτε τρυφερό, αθώο και απροστάτευτο παιδί", αναφέρεται στη επιγραφή που συνοδεύει το έργο.


http://www.pheme.gr/αρθρα/γλυπτό-το...στο-κέντρο-της-βαρσοβίας#.UN8WRUuqYKM.twitter
 
Status
Not open for further replies.