Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Ρε Νικο .... αμα εχεις τιποτα να πεις, πες το ΣΤΑ ΙΣΙΑ στην μουρη μου.
Ολο τα λες στην νυφη να τα ακουει η πεθερα. Δεν ειμαι πεθερα.
Και ναι ... ψυχραιμια εχει οποιος βλεπει κατι που δεν βλεπει ο αλλος.

Εγω δεν βλεπω ... ειμαι αοματος. Πειτε λοιπον εσεις. Οχι εμμεσα, αμεσα !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε όσο και να είναι, το να βλέπει κανείς μια είδηση στην τηλεόραση έχει μεγαλύτερη εγκυρότητα από το ράδιο αρβύλα.

Βλεπει και Ραδιο Αρβυλα ο προσφυγας στην Ειδομενη ?
Εχω την εντυπωση οτι βρισκεται σε μια ξενη χωρα και
δεν ξερει που του παν τα πεντε. Τι κανει συνηθως ενας
προσφυγας ? ΔΕΝ εμπιστευεται κανεναν παρα μονο τους
δικους του ! Ειμαστε ... οι δικοι του ?

Φωτιστε την αγνοια μου ... :p

Ρε συ Μανο μπορεις να μη μυγιαζεσαι;Σε θερμοπαρακαλω δηλαδη.Δε μπορει δηλαδη μια ψυχραιμη αποψη να ειναι μονο τετοια;;Δε μπορει η επιδοκιμασια σε αυτη να ειναι απλα τετοια;Για ονομα του Θεου ρε φιλε!

...
Βλεπει και Ραδιο Αρβυλα ο προσφυγας στην Ειδομενη ?
Εχω την εντυπωση οτι βρισκεται σε μια ξενη χωρα και
δεν ξερει που του παν τα πεντε.

Έκφραση
Ράδιο Αρβύλα: Η κυκλοφορία ασύστατων και αστήρικτων φημών ή διαδόσεων στον στρατό με τέτοιον τρόπο ώστε τελικά πολλοί να πιστεύουν ότι είναι αληθινές.

Η εκπομπή από αυτό τον όρο πήρε το όνομά της.

Oι προσφυγες ανα την ελληνικη επικρατεια ΜΟΛΙΣ ακουσαν για ισλαμικο τρομοκρατικο χτυπημα στην Ευρωπη !
Εσεις (αφηστε εμενα τον ΕΠΕ) αν ησασταν προσφυγας, πως θα αξιολογουσατε αυτο το περιστατικο για την
προωθηση η και παραμονη σας σε μια χριστιανικη χωρα ? Θετικο, αρνητικο, ουδετερο ?

Τι πρεπει να κανουν αυτοι οι ανθρωποι ? Να καθισουν με τα χερια σταυρωμενα ?

Oι προσφυγες ανα την ελληνικη επικρατεια ΜΟΛΙΣ ακουσαν για ισλαμικο τρομοκρατικο χτυπημα στην Ευρωπη !
Εσεις (αφηστε εμενα τον ΕΠΕ) αν ησασταν προσφυγας, πως θα αξιολογουσατε αυτο το περιστατικο για την
προωθηση η και παραμονη σας σε μια χριστιανικη χωρα ? Θετικο, αρνητικο, ουδετερο ?

Τι πρεπει να κανουν αυτοι οι ανθρωποι ? Να καθισουν με τα χερια σταυρωμενα ?

What is ΕΠΕ?

Η ερώτηση σου έχει αυτονόητη απάντηση...

Τι σχέση έχει η ερώτηση σου με το απο που ενημερώνονται για τον καιρό οι πρόσφυγες?!

ΥΓ στην πρώτη ερώτηση σου αναφερόμουν. Μετά προσθέσες και μια δεύτερη που ομοίως όμως δεν έχει καμια σχέση με το θέμα της ενημέρωσης των προσφύγων ....

ΕΠΕ = Eταιρεια Περιορισμενης Ευθυνης

Δηλαδη, γνωριζω οτι το αντιληπτικο μου βεληνεκες ειναι περιορισμενο
οποτε περιμενω καποιον να με βοηθησει να αγγιξω το βαθος του συλλογισμου του.

Η 1η ερωτηση εχει σχεση με το ποιον μπορει να εμπιστευεται ενας προσφυγας σε
μια ξενη χωρα και μαλιστα αλλοθρησκη που εχει καθε λογο να αποκρυψει την αληθεια.
Η 2η ερωτηση εχει σχεση, αν ειδες το βιντεο, με την προτροπη του Ουαλιντ να ΜΗΝ
ακουνε οι προσφυγες περιρρεουσες φημες. Και ρωταω εγω ? Γιατι να ΜΗΝ ακουν
περιρρεουσες φημες ? Τι κανει την ΝΕΤ πιο αξιοπιστη ? Το οτι ειναι κρατικο φερεφωνο ?
Η οτι ο Τσιπρας αγαπαει ολους τους λαους το ιδιο ?

Έλεος βρε Μάνο....

Οι περιρρέουσες φήμες πότε είχαν εγγυρότητα? Ρωτάς γιατί δεν πρέπει να τις ακούει κάποιος? Τι να σου απαντήσουμε? Δεν είναι προφανές γιατί?

Την ΝΕΤ την κάνει πιο αξιόπιστη από οποιαδήποτε περιρρέουσα φήμη το γεγονός ότι είναι κρατικό κανάλι και λέει ειδήσεις όχι φήμες.

Αυτά για "φερέφωνα" και ¨αγάπες του Τσίπρα", έχουν καμιά σχέση με αυτούς τους ανθρώπους?
Αυτοί είναι τόσο απελπισμένοι που κάθονται μέσα στις λασπες και δεν πάνες σε κέντρα υποδοχής, μόνο και μόνο για μια ελπίδα.
Δηλαδή να τους αφήσει το κράτος έρμαια στα χέρια πονηρών?
Να μην πει το κράτος σε αυτούς τους ανθρώπους τι προτίθεται να κάνει και τι ισχύει?
Τι φερέφωνα και πράσινα άλογα?

Δηλαδή Μάνο αυτοί οι πρόσφυγες έρχονται από χώρες όπου η πληροφόρηση ήταν άκρως αντικειμενική και έχουν προβληματισμούς για την ενημέρωση από την ΕΡΤ ;
Η ΕΡΤ προσφέρει μια πληροφόρηση ,κανένας δεν τους στερεί το δικαίωμα να διασταυρώσουν τη πληροφόρηση

Ξαναρωταω ...

ειναι καποιος σε μια ξενη χωρα και ΔΕΝ γνωριζει ουτε ποιο ειναι πιο αξιοπιστο καναλι, ουτε ποιος ειναι με το μερος του,
ουτε ποιος θελει το καλο του. Ποιον θα ακουσει ? Τις ειδησεις και προτροπες αυτης της χωρας .... η τον φιλο προσφυγα
διπλα του ?

(Μπειτε λιγο στην θεση του αλλου γιατι τα βλεπετε ολα απο την πλευρα ενος ελληνα που ζει πενηντα χρονια ελλαδα
και ξερει πως να προφυλαγεται και αξιολογει ... ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ... μπορειτε να το καταλαβετε αυτο ?)

ΕΠΕ = Eταιρεια Περιορισμενης Ευθυνης

Δηλαδη, γνωριζω οτι το αντιληπτικο μου βεληνεκες ειναι περιορισμενο
οποτε περιμενω καποιον να με βοηθησει να αγγιξω το βαθος του συλλογισμου του.

Η 1η ερωτηση εχει σχεση με το ποιον μπορει να εμπιστευεται ενας προσφυγας σε
μια ξενη χωρα και μαλιστα αλλοθρησκη που εχει καθε λογο να αποκρυψει την αληθεια.
Η 2η ερωτηση εχει σχεση, αν ειδες το βιντεο, με την προτροπη του Ουαλιντ να ΜΗΝ
ακουνε οι προσφυγες περιρρεουσες φημες. Και ρωταω εγω ? Γιατι να ΜΗΝ ακουν
περιρρεουσες φημες ? Τι κανει την ΝΕΤ πιο αξιοπιστη ? Το οτι ειναι κρατικο φερεφωνο ?
Η οτι ο Τσιπρας αγαπαει ολους τους λαους το ιδιο ?

Φίλε μου θες να τα χώνεις για την ΕΡΤ και τον Τσίπρα . Δικαίωμα σου. Απλά είναι λίγο άσχετος ο συνειρμός κατα την γνώμη μου.

Οπότε τι μας λες βρε Μάνο?
Ότι το κράτος δεν πρέπει να κάνει προσπάθεια να τους ενημερώσει σωστά?
Να τους αφήσει έρμαια επιτήδειων?

Ξαναρωταω ...

ειναι καποιος σε μια ξενη χωρα και ΔΕΝ γνωριζει ουτε ποιο ειναι πιο αξιοπιστο καναλι, ουτε ποιος ειναι με το μερος του,
ουτε ποιος θελει το καλο του. Ποιον θα ακουσει ? Τις ειδησεις και προτροπες αυτης της χωρας .... η τον φιλο προσφυγα
διπλα του ?

(Μπειτε λιγο στην θεση του αλλου γιατι τα βλεπετε ολα απο την πλευρα ενος ελληνα που ζει πενηντα χρονια ελλαδα
και ξερει πως να προφυλαγεται και αξιολογει ... ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ... μπορειτε να το καταλαβετε αυτο ?)

Θα ακούσει μάλλον και θα εμπιστευτεί τον δικό του και αυτό που άκουσε. Το ληξαμε αυτό.

Αυτό τι σημαίνει ότι δεν πρέπει η ΕΡΤ να λέει τον καιρό στα αραβικά?! Γιατί ετσι κι αλλιώς αυτοί δεν την εμπιστεύονται? επειδή κάνουν κουμάντο οι αριστεροί του Τσίπρα στην ΕΡΤ?! Όπως είπες ? Επειδή ο Τσιπρας αγαπάει όλους τους λαούς? όπως είπες? όλα αυτα θα μου επιτρέψεις είναι νοηματικοι ακροβατισμοί.

Ξερει κανεις προσφυγας ... γιατι τον ενημερωνει το κρατος ?
Οχι αν τον ενημερωνει .... γιατι τον ενημερωνει.
Δεν ειναι βαθυστοχαστο φιλοσοφικο ερωτημα αυτο.
Δες το απο την πλευρα του μουσουλμανου προσφυγα
που μολις εσκασαν καποιες βομβες στην Ευρωπη και
αυτος ειναι εγκλωβισμενος σε μια χριστιανικη χωρα ?

ΠΟΙΟΣ θα του πει την αληθεια ?
(οχι για το τρομοκρατικο χτυπημα αλλα για το ποτε και εαν
θα προχωρησει μπρος η θα τον τσουβαλιασουν παλι πισω ... η ΝΕΤ ?
και ποια ειναι η ΝΕΤ ? ....)

Το κράτος προσπαθεί να τους ενημερώσει με τα μέσα που έχει, την ΕΡΤ έχει, την ΕΡΤ χρησιμοποιεί (και καλά κάνει). Οι μετανάστες/πρόσφυγες από τη μεριά τους έχουν το ελεύθερο να πιστέψουν όποιον, την ΕΡΤ, τους δουλεμπόρους ή τον κάθε φούφουτο που τους λέει ιστορίες με αγρίους. Εμείς (σαν κράτος) την προσπάθειά μας την κάναμε.

Εγώ, αφού ξεκαθαρίσω ότι συμφωνώ να υπάρχει δελτίο στα αραβικά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, μπορώ να ρωτήσω κάτι...;

Τηλεόραση που βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι, και μάλιστα σε φάση που να πετύχουν το αραβικό δελτίο και όχι τη φάτσα του Φίλη σε συνέντευξη (παράδειγμα πάντα)...

Αν έχουν οι καταυλισμοί χώρους με τηλεοράσεις, πολύ καλώς κάνουν και έφτιαξαν τέτοιο δελτίο. Αν όχι, τότε απλά λίγη παραπάνω υποκρισία μου μυρίζει... Και επειδή ποτέ οι συγκεκριμένοι δεν έκαναν κάτι βάσει σχεδίου, με προβληματίζει λίγο αυτό.

Εμενα ΔΕΝ μου αρκει αυτο το μεσοβεζικο "εμεις την προσπαθεια μας την καναμε".
Γιατι αν αυτος ο Ουαλιντ, παραφρασει "κατι" και μας σπρωξει σε αιματοχυσιες ...
τοτε ΠΡΟΦΑΝΩΣ καναμε μια σκατουλα .... εμεις .... ως ελληνικη πολιτεια.

Mάνο δηλαδή τι θέλεις να γίνει ;
Αντε και δε μεταδίδει δελτία η ΕΡΤ ,πάμε παρακάτω
Τι σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να γίνει ;

Οτι ενημερωση εμπιστευοταν πριν, την ιδια συνεχιζει να εμπιστευεται και αυριο.
Δεν αλλαζει τιποτα επειδη ΕΜΕΙΣ πιστευουμε οτι η ΝΕΤ δεν τον παραμυθιαζει.
Το θεμα ειναι τι αντιλαμβανεται ο προσφυγας. Και ο προσφυγας θα ακουσει
ΜΟΝΟ τον φιλο του προσφυγα (εκτος αν συνεχιζω να σκεφτομαι ως ΕΠΕ).

Ομως, ο διαολος κρυβεται στις λεπτομερειες ...
Αυτος ο Ουαλιντ (ο οποιοσδηποτε Ουαλιντ) οταν αντιληφθει τι δυναμη εχει
στα χερια του (αφου μιλαει μια γλωσσα που ελαχιστοι αντιλαμβανονται στην
Ελλαδα) μηπως πει κατι που αποτελεσει θρυαλιδα μεγαλης λαχταρας για
την χωρα μας. Αυτο .... μονο εγω το σκεφτομαι ?

Γιαυτο τον λογο, και μονο γιαυτον, ΔΕΝ επρεπε να ξεκινησει ενημερωση
στα αραβικα. Γιατι παμε και βαζουμε μονοι μας φωτια στο σπιτι μας.
Θα βαζες στον σπιτι σου καποιον που δεν γνωριζεις τι λεει .... ?

(αυτο με τους υποτιτλους το αντιπαρερχομαι ... οι υποτιτλοι δεν βγαινουν
απο αυτοματη μεταφραση εκεινη την στιγμη που τα εκφωνει, ειναι γραμμενοι
απο πριν ... αν αποφασισει να πει ο Ουαλιντ "αδελφια στα οπλα", ο υποτιτλος
θα γραφει ακομα "αδελφια, ολα καλα")

Γι' αυτό το λόγο έχει υπότιτλους...

Και άμα ο αγράμματος συριζαιος δακτυλογραφήσει κάτι λάθος τι κάνουμε?....

και για να συνεχίσω με χιουμοριστική διάθεση,

αφού προσπαθείς να μας πείσεις ότι αποκλείεται ο πρόσφυγας να ακούσει την καταραμένη ΕΡΤ έρχεσαι τώρα και λες και αν τους πει ο εκφωνητής αδέρφια στα όπλα? μια απλά δεν θα τον πιστεψουν ! Αφού δεν είναι δικός τους αυτός που τους το λέει!

Last edited:
Status
Not open for further replies.