Που πάει η υφήλιος?

Status
Not open for further replies.
Μίλαγα με φίλο. Ο γιος του κάνει μεταπτυχιακό στη Νέα Υορκη. Παραπονιόταν ότι δουλεύει 14 χ 7. Ειδικότητα machine learning.
Σήμερα μου έστείλε το ingur μία σειρά από βιντεάκια.

Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη δεκαετία.
Η ατζέντα προβληματισμού είναι λάθος.
https://youtu.be/rVlhMGQgDkY

Και σήμερα διαβάζω κι αυτό:
IBM makes quantum computer available for free via the cloud

http://www.extremetech.com/extreme/...tum-computer-available-for-free-via-ibm-cloud

Εντυπωσιακή τεχνολογική πρόοδος (το βίντεο έχει ξαναδειχθεί) αλλά βρίσκω γελοία την προσπάθεια "εξανθρωπισμού" των μηχανών...

Αν είναι δυνατόν ποτέ να εξομοιωθεί η τελειότητα του ανθρώπινου σώματος από εφευρετικό κατασκεύασμα.

Τεραστιο το θεμα με τα robot,εχει ξανασχολιαστει το βιντεο με τα atlas..Προσεξτε τον τυπο που το χτυπαει με το καδρονι στο στηθος με ποσο δισταγμο το κανει.Σχεδον φοβαται νομιζω..Παντως Στελιο ναι,εχουμε να δουμε sci-fi καταστασεις συντομα..

Re: Απάντηση: Που πάει η υφήλιος?

Μίλαγα με φίλο. Ο γιος του κάνει μεταπτυχιακό στη Νέα Υορκη. Παραπονιόταν ότι δουλεύει 14 χ 7. Ειδικότητα machine learning.
Σήμερα μου έστείλε το ingur μία σειρά από βιντεάκια.

Δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει τι πρόκειται να συμβεί την επόμενη δεκαετία.
Η ατζέντα προβληματισμού είναι λάθος.

Και σήμερα διαβάζω κι αυτό:
IBM makes quantum computer available for free via the cloud

http://www.extremetech.com/extreme/...tum-computer-available-for-free-via-ibm-cloud

Τα 14 χ 7 είναι το στάνταρ σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Αμέρικα. Και τυχερός είναι, εγώ έχω συχνά πυκνά ριχνω και 20ωρα. Άλλα ήθη, άλλο στυλ, συν και πλην, είναι για άλλο θρεντ αυτό.

Το Machine Learning είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν, στην κυριολεξία. Άσε που είναι παντού, εδώ,, εδώ, δεν εξαντλείται μόνο σε ρομπότ και "μηχανές". Βασικά το στόρι στο Person of Interest είναι ανατριχιαστικά κοντά στο τι θα συμβαίνει σε -γνώμη μου- λιγότερο από 20 χρόνια. Εμείς χρησιμοποιούμε εδώ machine learning τεχνικές για να ερμηνεύσουμε πειραματικά data που δεν μπορούν να αξιολογηθούν με πιο παραδοσιακούς τρόπους. Και δουλεύει, γιατί το big data γενικώς είναι... big... :D Ένα φαινόμενο που δε μπορείς να το εξηγήσεις, μπορείς πλέον να το ποσοτικοποιήσεις, άρα κατά κάποιο τρόπο να το εφαρμόσεις.

O κόσμος θα αλλάξει ριζικά, συμφωνώ, όχι απαραίτητα προς το κακό. Απλά με τα σημερινά δεδομένα, κανείς δε μπορεί να προβλέψει το που θα είναι η νέα ισορροπία.

Last edited:
@Maestro, αν ξεκίναγα τώρα τη καριέρα μου, θα έπεφτα με τα μούτρα στο big data.
Το 14χ7 ισχύει και για τους αμερικανούς μεταπτυχιακούς ή μόνο για τους ξένους? Το κάνετε για να τελειώσετε νωρίτερα ή είναι ασφυκτικές οι προθεσμίες που σαν δίνουν? Μάλλον είμαι offtopic.

@Maestro, αν ξεκίναγα τώρα τη καριέρα μου, θα έπεφτα με τα μούτρα στο big data.
Το 14χ7 ισχύει και για τους αμερικανούς μεταπτυχιακούς ή μόνο για τους ξένους? Το κάνετε για να τελειώσετε νωρίτερα ή είναι ασφυκτικές οι προθεσμίες που σαν δίνουν? Μάλλον είμαι offtopic.

Για όλους ισχύει, απλά η -συντριπτική- πλειονόητα είναι ξένοι (μιλάμε για πάνω από 9 στους 10 σε μας). Δεν ξέρω ακριβώς ποιος μπορεί να είναι ο λόγος, ξέρω όμως αυτό που συζητιέται μεταξύ μας ως λόγος: οι Αμερικανοί προτιμούν μετά το προπτυχιακό τους να βρουν αμέσως μια δουλειά με 60-80Κ το χρόνο απ'το να κάτσουν να βασανίζονται άλλα 2-6 χρόνια στα ωράρια που προανέφερα με μισθούς ταμία McDonalds. Οπότε συνεχίζουν μόνο αυτοί που το λέει η καρδούλα τους (ελάχιστοι). Οι ξένοι έχουν το έξτρα βαρίδιο το ότι είναι ξένοι, οπότε για να βρουν δουλειά στην Αμερική πρέπει να'ναι αποδεδειγμένα καλύτεροι απ'τον μέσο ντόπιο (υπάρχει κάποιου είδους τέτοιος νόμος, δε γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες γιατί, για την ώρα, δε με εχει απασχολησει να κάτσω μετα). Οπότε οι ξένοι προχωράνε (τίτλους, δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε projects κλπ κλπ) σε φουλ ρυθμό για όσο αντέξουν, ακόμα κι αν δεν είχαν στο μυαλό τους εξαρχής να φτάσουν τόσο ψηλά.

Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, τα projects συνήθως απίθανα δύσκολα -συχνά από εταιρίες που πρακτικώς θέλουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για τις νέες τεχνολογίες τους ή, όταν πρόκειται για δημόσιους οργανισμους (NSF κλπ), τότε μιλάμε για πραγματικά νέα πράγματα- και βέβαια, μέσα σ'ολα αυτά, ένα φουλ ρυθμών μεταπτυχιακό (μαθήματα, εργασίες, εξετάσεις σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου, κλπ κλπ κλπ). Κάτι σαν τη διαβολοβδομάδα που λένε στο στρατό, μόνο που κρατάει από 2-6 χρόνια, αναλόγως MSc η PhD :ADFADF1:

Ευχαριστώ Ιάσωνα. Είναι συγκινητική η σκληρή προσπάθεια μερικών νέων ανθρώπων να πάνε μπροστά.
Σας βγάζω το καπέλο.
Ελπίζω η επιστροφή στη χώρα να συνδυαστεί με μία δουλειά που θα φανεί χρήσιμη η υπερπροσπάθεια. Όχι στο πανεπιστήμιο, αλλά σε "πραγματική" δουλειά.

Ευχαριστώ Ιάσωνα. Είναι συγκινητική η σκληρή προσπάθεια μερικών νέων ανθρώπων να πάνε μπροστά.
Σας βγάζω το καπέλο.
Ελπίζω η επιστροφή στη χώρα να συνδυαστεί με μία δουλειά που θα φανεί χρήσιμη η υπερπροσπάθεια. Όχι στο πανεπιστήμιο, αλλά σε "πραγματική" δουλειά.

Να ευχαριστείς την Ελλάδα μας. Ξέρεις πόσες φορές κάθομαι και σκέφτομαι... πως αν δεν είχε γίνει αυτό το μπάχαλο και ήμασταν ακόμα σε εποχές 10-15 χρόνια πριν, θα ζούσα ζωη χαρισάμενη σα κωλοπετσωμένος μηχανικός επί οικοδομικής φούσκας και δε θα μου'χε περάσει ποτέ απ'το μυαλό να αναζητήσω τι συμβαίνει παραέξω στον κόσμο. Ευχαριστώ την Πασοκάρα με όλη μου την καρδιά που με διαολόστειλε για άλλες περιπέτειες...:ernaehrung004:

Πάντα έφευγαν φοιτητές για μεταπτυχιακά έξω. Πρέπει να το έχεις, αλλιώς δεν δέχεσαι εύκολα να χάσεις 4 χρόνια ανεξαρτησίας (λόγω εργασίας), για να συνεχίσεις σπουδές.
Τεσπα, έτσι νομίζω.

Status
Not open for further replies.